microman sub 22.5.2010 00:49
Tvrdy kaže...

Točno. U Crysisu je zadnji 8xAA i taj je na 1920x1200 smrt za moju konfu. Na 4xAA još kako tako ali mi je optimalno 2x. Sve postavke su na Very High.

Meni je 16X, a to je zato što igra podžava CSAA. i 16x CSAA daje isti drek kakav je bil na mojoj bivšoj HD5870 na 8xMSAA,a bome su i preformanse tu negdi.

Tvrdy sub 22.5.2010 08:43
microman kaže...
Tvrdy kaže...

Točno. U Crysisu je zadnji 8xAA i taj je na 1920x1200 smrt za moju konfu. Na 4xAA još kako tako ali mi je optimalno 2x. Sve postavke su na Very High.

Meni je 16X, a to je zato što igra podžava CSAA. i 16x CSAA daje isti drek kakav je bil na mojoj bivšoj HD5870 na 8xMSAA,a bome su i preformanse tu negdi.

Koliki ti je FPS na tvojoj konfiguraciji sa 4xAA? Vidim da imaš SLI sa dvije 470.

Hyperion sub 22.5.2010 10:42
Stoja kaže...
Mozda izgleda smjesno, ali je fora da na toj rezi i sve na very high i 8xaa crysis je vrtio 30-40 frama hehe tako da se i na nizoj rezi može uživati sa jačom grafom :p

Ja imam tridesetak fps-a na 1680x1050, very high, 2-4xAA

microman sub 22.5.2010 11:19

Ja igram warhed i sa jednom gtx470 imam u prosijeku 30fps-a
Zapravo vrlo rijetko ide iznad,ali i ispod 30fps-a. Postavke su:enthusiast(sve) i 8x MSAA
kad koristim sli također koristim 8x MSAA i imam u prosijeku 50fps-a

microman sub 22.5.2010 12:32

AF je na 16x ako u igri su te texture postavljene na enthusiast
inače sa hd4870 sam prakticirao forsiranje filtriranja kroz drivere jer bi imao znatno manje padove fps-a
al gtx470 je dovoljno jaka za filtriranje iz same igre .tak da filtre riftam samo u igri

Minoza sub 22.5.2010 13:26
Hyperion kaže...
Stoja kaže...
A kolika je razlika na tolikim rezama, što nije ono što veća reza to manja potreba za aa. Ja znam da je na 1280x1024 razlika nebo i zemlja izmedu 0 i 8xaa u crysisu, baš sam tp kod frenda testirao kad je uzeo novu konfu sa hd5850 grafom

ROFL!

Idi vrit Belji se

Ja isto igram na 1280x1024... jbg-a imam mali monitor... planiram uskoro uzet veći ali sa 8xAA Kriza mi sasvim ok izgleda na V.High Smijeh

Stoja sub 22.5.2010 14:19

Ja imam u planu obnovu hardvera oko 9./10. mjeseca prije nastavka crysisa. Uglavnom moram se riješiti CRT-a od 19'' i išao bi na 22'' sa vjerojatnom fullHD rezom a onda mi treba i jača grafa za to. E sad para se nema ali bi volio da malo cijene tokom ljeta padnu da si uzmem 5850 ili možda gtx460 ako bi izašao tada. Volio bi da znam da li će C2 biti optimiziran za crveni ili zeleni tabor, onda bi barem pojednostavio si izborOsmijeh

Weky sub 22.5.2010 14:24
Minoza kaže...
Hyperion kaže...
Stoja kaže...
A kolika je razlika na tolikim rezama, što nije ono što veća reza to manja potreba za aa. Ja znam da je na 1280x1024 razlika nebo i zemlja izmedu 0 i 8xaa u crysisu, baš sam tp kod frenda testirao kad je uzeo novu konfu sa hd5850 grafom

ROFL!

Idi vrit Belji se

Ja isto igram na 1280x1024... jbg-a imam mali monitor... planiram uskoro uzet veći ali sa 8xAA Kriza mi sasvim ok izgleda na V.High Smijeh

Inače meni sve igre bolje rade na recimo 1680x1050 nego na 1280x1024, a 5870 je jos novija generacija tako da bi ti trebalo radit jos bolje na visokoj rezolucij nego na maloj.

Weky sub 22.5.2010 16:22

Pitanje je samo drivera, Crytek nema apsolutno nikakve veze s tojim niti programer moze napraviti da njegov engine radi bolje na odredenoj kartici. U   slucaju Crysis nvidia jednostavno bolje radi sa crytekovim engineom.

Minoza sub 22.5.2010 23:11
M_dipl. kaže...
Stoja kaže...

Volio bi da znam da li će C2 biti optimiziran za crveni ili zeleni tabor, onda bi barem pojednostavio si izborOsmijeh

Vrlo vjerojatno za zeleni.

Ono što znam je da su ih otkantali po pitanju podrške za Physx, koliko znam C2 ga neće podržavati.

Hyperion sub 22.5.2010 23:58
Minoza kaže...

Ono što znam je da su ih otkantali po pitanju podrške za Physx, koliko znam C2 ga neće podržavati.

Odavno su oni još rekli da neće ni havoka ni physx-a, isključivo će svoju fiziku koristiti, a bome mogu reći da nije loša. Probajte samo physis mapu za crysis 1.

To vam je mapa puna kak bih rekao demonstracija koje vi pokrećete, npr. složen je zid od kutija i skakaona je ispred njih. Uđete u auto i prođete kroz kutije i puno bolje stvari od toga imaju.

Stoja ned 23.5.2010 11:12

Iako fizika u c1 nije bila loša za ono vrijeme, mislim da je sad nadogradnja potrebna i da će ju dosta poboljšati. Bilo bi super kad bi se moglo dosta kuća/zgrada srušiti kao u bc2 i da nastaju rupe u terenu od bomba i slično. I trebaju napraviti da samo odijelo bude dio toga, naprimjer kad imaš power mod, i kad skočiš sa velike visine na nešto labavo kao neko drvo, očekivat bi bilo da drvo pukne i da mi padnemo i sl.

M4X ned 23.5.2010 11:26
Stoja kaže...
Iako fizika u c1 nije bila loša za ono vrijeme, mislim da je sad nadogradnja potrebna i da će ju dosta poboljšati. Bilo bi super kad bi se moglo dosta kuća/zgrada srušiti kao u bc2 i da nastaju rupe u terenu od bomba i slično. I trebaju napraviti da samo odijelo bude dio toga, naprimjer kad imaš power mod, i kad skočiš sa velike visine na nešto labavo kao neko drvo, očekivat bi bilo da drvo pukne i da mi padnemo i sl.

ma dosta mi je tih eksplozija(ako će sve odletit u zrak šta ću kroz cijelu igru buljit u prašinu),malo fizike ne škodi ali ne pretjerivat

nevolim crysis i gotovo,nanosuit nisam ni koristio u jedinici osim kad mi je trebao za skok i eventualno nevidljivost,a ni ne stigneš ga koristit kad te istodobno napada hrpa koreanca i još te helikopter je** iz zraka,ili onaj sa mora u čamcuViče

Jedina igra koja je bila odlična i imala "ono nešto" je FAR CRY,far cry 2 u odnosu na original je teški podbačaj

Stoja ned 23.5.2010 11:43

A čuj, to je tvoj problem što je igra zahtjevnija u smislu da treba drukcije razmisljati nego u ostalim fps-ovima. Jednostavno moraš skužiti da ovo nije isto kao i ostale igre i tako se moraš ponašat. Jer jedino to odijelo će ti pomoć da igru prodeš bez muke, a ako ga samo u armoru koristiš onda tije to samo cod sa većom mapom i manje oružja...

calypso ned 23.5.2010 11:48
M4X kaže...

nevolim crysis i gotovo,nanosuit nisam ni koristio u jedinici osim kad mi je trebao za skok i eventualno nevidljivost,a ni ne stigneš ga koristit kad te istodobno napada hrpa koreanca i još te helikopter je** iz zraka,ili onaj sa mora u čamcuViče

Ako tako pristupiš igri, naravno da ti Nanosuit neće biti od koristi.

Ali kada bi, prije nego uletiš među neprijatelje, pronašao povišenu poziciju, došuljao se do nje, sagledao situaciju dalekozorom,

taggao neprijatelje (inače, kad nisu uzbunjeni, tj. nisu te vidjeli, neprijatelji neće samo stajati bezveze: neki će pušiti, drugi razgovarati, prati kolibu(!) što samo doprinosi atmosferi)

i onda isplanirao način kojim ćeš eliminirati neprijatelje ili ih zaobići i izvršiti zadatak,

ne bi te napadala hrpa Koreanaca i je**o helikopter u isto vrijeme.

Naravno, ovo što sam ja opisao je samo jedan način.

Može se pristupiti igri i tvojim načinom (koliko sam shvatio, Armor 95% vremena i rambo-style akcija), a u tome je i bit: igra ti daje izbor.

Samo je problem kada ljudi žele da ih se "vodi za ruku" kroz cijelu igru, pa kažu kako je grafika jedina dobra stvar u Crysisu.

TopForumaš ned 23.5.2010 11:51
Stoja kaže...
A čuj, to je tvoj problem što je igra zahtjevnija u smislu da treba drukcije razmisljati nego u ostalim fps-ovima. Jednostavno moraš skužiti da ovo nije isto kao i ostale igre i tako se moraš ponašat. Jer jedino to odijelo će ti pomoć da igru prodeš bez muke, a ako ga samo u armoru koristiš onda tije to samo cod sa većom mapom i manje oružja...

ma kakav cod

i bez nanosuita crysis je drukciji

npr. ima fiziku koja daje takticke mogucnosti i mozes svakoj bazi i objectivu prici sa vise strana

dok u codu se ide po tocno zadanoj crti u tocno vrijeme skupa sa triggerima

M4X ned 23.5.2010 12:07
calypso kaže...
M4X kaže...

Ako tako pristupiš igri, naravno da ti Nanosuit neće biti od koristi.

Ali kada bi, prije nego uletiš među neprijatelje, pronašao povišenu poziciju, došuljao se do nje, sagledao situaciju dalekozorom,

taggao neprijatelje (inače, kad nisu uzbunjeni, tj. nisu te vidjeli, neprijatelji neće samo stajati bezveze: neki će pušiti, drugi razgovarati, prati kolibu(!) što samo doprinosi atmosferi)

i onda isplanirao način kojim ćeš eliminirati neprijatelje ili ih zaobići i izvršiti zadatak,

ne bi te napadala hrpa Koreanaca i je**o helikopter u isto vrijeme.

Naravno, ovo što sam ja opisao je samo jedan način.

Može se pristupiti igri i tvojim načinom (koliko sam shvatio, Armor 95% vremena i rambo-style akcija), a u tome je i bit: igra ti daje izbor.

Samo je problem kada ljudi žele da ih se "vodi za ruku" kroz cijelu igru, pa kažu kako je grafika jedina dobra stvar u Crysisu.

probao sam malo šuljanja,čim jednog ubiš svi navale na tebe odreda

Tvrdy ned 23.5.2010 12:32
Stoja kaže...

Pogotovo ako stalno koristiš cloak (nevidljivost) - onda je proći šala. Došuljaš se, ubaciš bombicu, napraviš pometnju, onda se nevidljivo odšuljaš na drugo mjesto pa ih skidaš pomalo, kad zagusti, opet si nevidljiv itd.itd.

Nekad se uhvatim kako mi u drugim igrama nedostaje nanosuit.

M4X ned 23.5.2010 12:42
Tvrdy kaže...
Stoja kaže...

Pogotovo ako stalno koristiš cloak (nevidljivost) - onda je proći šala. Došuljaš se, ubaciš bombicu, napraviš pometnju, onda se nevidljivo odšuljaš na drugo mjesto pa ih skidaš pomalo, kad zagusti, opet si nevidljiv itd.itd.

ta nevidljivost traje premalo,i onda da se opet napuni moram uključit snagu pa onda opet uključit nevidljivost

crysis želim što brže proć do kraja jer me smeta otvorenosti i uvijek samo šuma i voda,a šuljanje i lutanje po otoku je dosadno i samo me zamara

najbolje igre su max payne,hitman i mafia

zoran010 ned 23.5.2010 12:46

Uvijek mi se činilo kako je glavni lik u Crysisu pi*kica zbog nano odjela, čak mi je i pomalo žao onih koreanaca koji imaju samo obična oružja. Onaj u Far Cry-u je imao samo crvenu košulju i velike ballz.

Hyperion ned 23.5.2010 17:35
Tvrdy kaže...

A da vidiš kak je meni bilo. Prvo sam igrao crysis i bio sam isto kao M4X (energija malo traje, odmah pucaju po tebi, neoptimizirano itd. ,ali imao sam 8500gt i igrao na rezi 1024x768 lol), ali počeo mi se sviđat i ono najvažnije držala me grafika priljubljenim uz crysis.

Malo kasnije je izašao COD 4, on mi je bio awesome zbog priče i pogotovo one misije u černobilu,a igra se vrtila super. Pošto sam se bio navikao na crysis u COD 4 sam znao ponekad stisnut mouse 3 tipku (kotačić) da mi se pokažu opcije od nanosuita, kad ono lik baci bombu odbije se od zid i eksplodira ispred mene i crknem, zato jer je ta tipka u COD 4 za bacanje bombe...

Crysis je prelagan kada se nauči radit sa nanosuitom, samo se treba sakrivat u grmlju, iza zidova gdje te nitko nevidi itd. i pričekat malo da se obnovi energija i nastavit dalje sa CLOACKOM.

Meni je najbolja taktika se šuljat i snajpat. Sakriješ se u grmlje pogodiš koreanca u glavu i uključiš cloack odmah, kada se situacija smiri malo opet tako, nekad te i skuže pa pobjegneš.

Nikad neću zaboravit ona 2 koreanca koja leže uz palmu i sunčaju se i pokraj njih 2 flaše vode, došao sam iza njih puzajući i onda samo jednog uvatim za vrat i bacim ga na ovog drugog i ispalim 2-3 metka.

U warheadu nisam imao puno takvih situacija, samo uletiš i pokolješ.

microman ned 23.5.2010 17:41

Meni je osobno COD4 lakši od Crysis-a, zapravo jedino što u codu moraš znati je držati ljevu tipku miša.lol.

COD je za brzu zabavu i opuštanje živca, crysis je miješavina taktičkog i arkadnog FPS-a i na najtežoj razini ipak nije sam tak za proč, a meni osobno su najdraži TPS-eri poput Hitmena.

Stoja ned 23.5.2010 17:43

Meni je najbolje na prvoj mapi crysisa(mislim da je prva) kad se približavaš jednoj točki punoj koreanaca,  i uz more je kao neka mala luka di su 2 glisera i 2 koreanca (jedan čisti kolibu a drugi patrolira) i ja im se došuljam, jednog bacim u vodu(bez strenghta) te se budala utopi, i onda napravim rupu u zidu te se drugi prepadne kad me vidi i samo ga zveknem po glaviSmijeh

Ali odlična je fora čekat da neki koreanaca uđe u kolibu, vi skočite na krov i namjestite se njemu iznad glave. Strenght mode te šakom po krovu, i krov puca a vi njemu na glavu padnete i zgnječite ga kao da super maria igrateCool

Ma ima milijun fora, ko će ih se svih sjetiti, dođe mi sad da instaliram opet i samo naderavam prvih 5-6 misija sve dok se ne dođe do aliena.

GeForce ned 23.5.2010 17:45
microman kaže...

Meni je osobno COD4 lakši od Crysis-a, zapravo jedino što u codu moraš znati je držati ljevu tipku miša.lol.

COD je za brzu zabavu i opuštanje živca, crysis je miješavina taktičkog i arkadnog FPS-a i na najtežoj razini ipak nije sam tak za proč, a meni osobno su najdraži TPS-eri poput Hitmena.

sve si dobro rekao osim ovog podebljanog :D

EDIT: vidim da se govori o sigleplayeru tako da tu se slazem s tobom u potpunosti, al kad se govori o mp crysis i cod4 su neusporedivi po taktici