PC igre

Civilization: Beyond Earth

doktor1 čet 23.10.2014 20:07

Pogledo sam cjeli Totalni Biskvit video... Kaže da je Beyond Earth bolji od Civilizacije V kada je izašla. Dakle bez ekspanzija. Vjeroatno dvije, tri ekspanzije i to je to

Meni se taj svemirski štih sviđa i draži mi je od povijesnog!

stickman1 pet 24.10.2014 10:59

ne bi trebao stavljati u folder igre, i ovaj ako imaš taj .dll, onda ga samo prekopiraj u sys32. to je meni jutros bilo.

nisam stavljao u folder od igre.

hm, znam da sam imao probelma oko ovoga sa dirt 3, pogledaj si ovdje pratio sam pute pod solution 9, ovo sa konzolom i naredbom chkdsk

edit: tom naredbom nećeš ništa shebat u samim windowsima, chkdsk služi za popravljanje grešaka poput ove sa .dll fajlom

Rhodin pet 24.10.2014 11:35

Joj ljudi, treba snimit zadnju verziju Visual C++ Redistributable za x86 i x64 (obavezno oba) i to je to - uvijek isti problemi, C++, DirectX i .net framework. Nikad nemojte pojedinacno skidat fileove, vec cijeli paket i instalirajte.

Rocinante2112 pet 24.10.2014 11:57
Rhodin kaže...

Joj ljudi, treba snimit zadnju verziju Visual C++ Redistributable za x86 i x64 (obavezno oba) i to je to - uvijek isti problemi, C++, DirectX i .net framework. Nikad nemojte pojedinacno skidat fileove, vec cijeli paket i instalirajte.

većina nema pojma šta to sve je...

jbg

doktor1 pet 24.10.2014 12:23

Nakon par testiranja odigrao "konkretnih" 110 turnova...

Primjetio sam da ima više skinova planeta... Prvi test je bio na šumovitom/zelenom, drugi na nekom pješčanom i sada igram na nekoj zelenkastoj bazi...

Dakle, vizualno izgleda jako ljepo, isto kao i animacije jedinica... Glazba je također odlična i opuštajuća

Ovo mi je game setup:

Volim velike svjetove i sporiji pace u ovoj igri. Te sam odabro dodatni ekvatorijalni planet... A šta on donosi vidjet ćemo...

Gameplay...

Afiniteti...

Jako mi se sviđa ova opcija... Random kod ostalih frakcija dok za igrača znači svaki put različiti gameplay, (osam frakcija puta tri afiniteta)! Recimo, odabirom Supremacy afiniteta naše jedinice će biti robotske i tako će se dalje razvijat dok odabirom Harmony afiniteta jedinice dobivaju drugačiji izgled i statistike, (organski, bioinžinjerig i kombinacija sa domaćinima)...

Harmony me jako privlači radi mogućnosti da se "stopimo" sa planetom...

...no ipak sam se odlučio za supremacy jer si mi robotizirane jedinice nakako draže, a i mogu dobit jedinicu koja levitira :)

Tu su i četiri Virtuse opcije kojima usmjeravamo razvoj civilizacije te razne bonuse koje donose... .......

Stalno dobivamo questove tokom igranja šta dodaje malo zamiljivosti u serijal...

City screen je kao i kod prethodnika; određujemo fokuse, upravljamo zgradama itd...

O diplomaciji ne mogu još previše jer je ovo još početak, no već sam se onako zdravo posvađo sa susjedima radi Explorera koji je čačko oko mojih granica i skoro mi oteo veliki artefakt...

Evo primjer explorera i ekspedicije...

Pronalazim srušeni satelit, (detalji o tileu se vide u gornjem desnom kutu pokraj mape) te bi trebalo podići iskopavanje i pretraživanje, (construct an expedition) koje traje određeni broj krugova, (može se dobit tehnologija, energy, sceince.....). To nebi bio problem da taj tile nije pod Misamom, (plinski oblak koji skida health jedinicama kada se nalaze unutar njega - e tu pomaže harmony afinitet koji ublažuje ili uklanja utjecaj miasme). 

No razvojem dobivamo mogućnost izgradnje ili kupovine Miasmic Repulsora koji uklanja plinske oblale...

Još su tu orbitalne jedinice, sateliti, Covert Ops itd no tu još nisam previše vremena proveo, (u Covert Opsu uopće)

To su ukratkobili prvi dojmovi...

Naravno da je igra slična sa Civ V, no opet ima mnogo novina. A i ljubiteljima SF settinga ovo će se vrlo vjerovatno svidjet...

Kao i svaka Civilizacija igra još više zablista sa dodatnim ekspanzijama i uopće ne sumnjam da će to biti i sa ovom igrom.

Rocinante2112 pet 24.10.2014 13:34

Ja nemrem igrat :))

Imam bug ko i velika masa korisnika,igra mi ne nudi 1080p u options meniju, samo nudi 1080 u windowed modeu.

Full screen nudi blesavu rezu do max 170 hz ,a imam 60 hz monitor.

Config.ini ne radi ništa,tamo manualno namjestim 1080 i 60hz refresh rate,nema nikakav utjecaj na igru. Cak i kad naritam da je read only (da nemre overwritat igra) ne funkcionira.

Čekam hotfix ko i hrpa drugih korisnika. Update drivera (nvidia) nije pomogo.

Zvekan pet 24.10.2014 13:41
stickman1 kaže...

ne bi trebao stavljati u folder igre, i ovaj ako imaš taj .dll, onda ga samo prekopiraj u sys32. to je meni jutros bilo.

nisam stavljao u folder od igre.

hm, znam da sam imao probelma oko ovoga sa dirt 3, pogledaj si ovdje pratio sam pute pod solution 9, ovo sa konzolom i naredbom chkdsk

edit: tom naredbom nećeš ništa shebat u samim windowsima, chkdsk služi za popravljanje grešaka poput ove sa .dll fajlom

Ne radi :(
Moja grafa ne podržava directX11, ali ovdje kaže

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=20257&game=Civilization:%20Beyond%20Earth

da se može igrat i sa directX9, tako da sam to otklonio kao mogući problem.....sve od gore navedenih softwarea imam,

jedino kaj nemam je više ideja kako bi posložio to da radi :P 

Rocinante2112 pet 24.10.2014 14:08
doktor1 kaže...

Meni se igra starta na 1080p @24 refresh rate. No promjenom fullscreen off/on vrati se na noramlu te mogu birat sve rezolucije...

zato što su zafrknuli nešto sa TV (tvi rade na 24 ...)

Uglavnom sva zbrka oko refresh ratea je nastala. Vidio sam negdje temporary fix na netu,ima veze sa DVI adapterom i kako je monitor spojen u graficku...ALi ja drugi izbor nemam,graficka mi ima samo 2x dvdi ulaz,ni nemrem skombinirat išta ni da hocu.

Treba čekat hotfix jer u windowed necu igrat,a manualno nemogu nariktat na 1080p koja je najcesca rezolucija danasnjice. GG firaxis xD

pirireis pet 24.10.2014 16:50

evo nakon što sam kroz godine igrao svaki CIV, dočekao sam i ovaj svemirski. što reči? nakon par sati igre nisam previšeoduševljen. naravno, dobit će priliku i nakon nekoliko dana i privikavanja možda mi postane bolja. ali nedostaju mi likovi prije sveag, ovi nestvarni CEO-i su bezlični, a plus toga samo osam na izbor nije nikakva brojka. rekavši to za likove isto vrijedi i za ajde nazovimo ih zemlje. nikako to meni nije to ako se ne možeš stvaiti u ulogu nekog povijesnog lika, a ovako si neki beznačajni. sama atmosfera u igri mi je dosta morbidna i nije mi legla, a i research je dosta nepregledniji i trebat će dosta navikavanja. no sve ostalo je zapravo ista igra sa sitnim izmjenama imena poput energije umjesto love i slično. ne znam, mislim da će se igra više svidjeti onima koji i nisu previše civilizacija igrali, ali meni kao tvrdokornom igraču serijala ovaj zaokret za sada nije baš sjeo. jer igram je i pomislim da bi radije odigrao CIV 5 sad, a to dosta govori. no moram joj dati pravu šansu jer ipak je to Civilizacija pa makar i svemirska bila.

pirireis pet 24.10.2014 17:18
doktor1 kaže...

E vidiš, meni je svemirski setting odlična kao i dizajn igre...

Neznam zašto nisu stavili informacije ofrakcijama unutar igre - Slavic Federation, Brasilia itd

ajde još nekako svemir, ali ovih mizernih i bezličnih osam frakcija teško će biti igrivi koliko petica koju sam do jučer igrao, dakle godinama.

i još nešto, osim što mi je teško zamijenjivo kretati od nule pa do svemirskog doba, ovdje je taj razvoj malo nerealan. jer čuj ti imaš svemirski brod a nemaš odmah borbene avione i opčenito naprednu vojsku več to moraš researchati. a vojska je samo jedan primjer jer isto vrijedi i za druge kategorije.

doktor1 pet 24.10.2014 17:43

Pa novi početak..

Ljudi su poslani na planet sa osnovnim potrepštinama i moraju se prilagodit planetu i krenut od nule. Tu dolaze afiniteti!

Ali jednostavno, kome se igra ne sviđa igra Civilizaciju V sa ekspanzijama, tko želi svemirski setting igra Bwyond Earth...

I nemoj sada uspoređivat Civilization V sa svim ekspanzijama i ovo... Jer je poznato da će sa ekspanzijama igra samo napredovati

pirireis pet 24.10.2014 18:10

novi početak ne znači da su izgubili pamčenje a imaju tehnologiju za put i život na drugim planetima. no ok, ovu igru uopče niti ne treba usporediti sa Civom jer to je ipak alpha centauri više tako da.. no zato meni kao ljubitelju civilizacije kao takve i povijesnih igara je ovo manje zabavno, no jasno da će možda koji dlc popraviti igrivost.

kowach sub 25.10.2014 22:21

Moje saučešće svima kojima ne radi igrica. Meni je od prve proradilo na full rezoluciji/detaljima.

Inače, malo sam se pogubio u onoj mreži tehnologija. Ne znam što istraživati jer su tehnologije prilično apstraktne. Trebat će vremena dok ne asimiliram sve.

Za početak sam krenio sa supremacyjem počistit planet od onog smrdljivog plina i prljavih aliena :D

Et_Tu_Brute? ned 26.10.2014 10:25
doktor1 kaže...

Interesantni su ljudi...

Developer napravi drugačiju igru - koji kujac su išli mjenjat; trebali su ostat na provjerenom receptu!

Developer napravi male promjene, baza je ista - koju kujac nisu napravili novu igru!

I nemojte mi reći da ovo nije istina!!

Nije istina. Argument je na razini osnovnoškolca, nhf.

Zasad me nije bas impresioniralo sa dodatcima, jedina odlicna stvar je novi layer. Previse mi izgleda kao civ5 reskin+new maps.

Ali ni civ5 na samom pocetku nije bio bas nesto... Cekaju se DLC-ovi da naprave igru kako spada. Nažalost.

Apachy ned 26.10.2014 10:32

i to ne bi bio problem da su kao podlogu imali pravu tbs igretinu, a ne ispljuvak od civ 5 kojem je i nakon 2 ekspanzije i hrpetinom dlc-a najveći uspjeh uvođenje hexagona.

igrao sam prekjučer navečer i jučer cijelo popodne - po viđenom, civ 5 u futurističkom skinu sa questovima i affinitijima. varijacija na temu. barbari su alieni, tehnologija više nije linearna nego je prebacili u tech web, diplomacija i dalje manjkava. opet mi se dogodilo da od početka gradim odnose sa drugom frakcijom, napravim jedan grad blizu njih, sve padne u vodu, lik mi prijeti ratom. a nisam ni filao vojsku u tom gradu. bez veze.

gdje su skokovi u gameplayu sa jedinice na dvicu? sa dvice na tricu? pa i sa trice na četvorku kad su je doveli u red sa beyond the sword? 0 bodova.

i onda za ovaj mod naplate 50 eura {#}

doktor1 ned 26.10.2014 11:05
Et_Tu_Brute? kaže...

NE!!!

Pogledaj novi Total War: Rome II

Na TW centru i njihovim forumima je bilo trilijon temada bi bilo bolje sa su samo prebacili TW: Rome u novi skin!!

Da su to napravili bilo bi još više tema da je ovo samo Rome sa boljom grafikom!

I daj mi malo argumentiraj ovo na razini osnovnoškolca?

A ovo za mod....

Onda je svaki FPS MOD!

Rocinante2112 ned 26.10.2014 11:24

Hm doktor inace se slazem s tobom,ali gledavši Civ beyond earth gameplay kod TB-a to stvarno izgleda kao civ5 sa reskinom. Kao što je neko rekao alieni su barbari,mehanike su iste...samo su druge texture i drugi setting.

To je neko easily od civa5 mogao napravit sa nekim modom,ako vec i nije.

I onda naplatit full price kao za novu igru,ovo vise djeluje kao neka expanzija za civ 5 zapravo,i smatram da je trebala bit izdana kao takva. Dakle normalni civ 5,kada se dodje do tehnologije za svemir ides u kolonizaciju i tu pocinje beyond earth.

Ovak je ispalo samo kao civ5 sa novim settingom. Imho.

Et_Tu_Brute? ned 26.10.2014 11:27
doktor1 kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

NE!!!

Pogledaj novi Total War: Rome II

Na TW centru i njihovim forumima je bilo trilijon temada bi bilo bolje sa su samo prebacili TW: Rome u novi skin!!

Da su to napravili bilo bi još više tema da je ovo samo Rome sa boljom grafikom!

I daj mi malo argumentiraj ovo na razini osnovnoškolca?

A ovo za mod....

Onda je svaki FPS MOD!

Hoćeš čuti žalosnu istinu? Igra bi bila 10 puta bolja da su napravili obicni reskin u usporedbi sa hrpom neoptimizranog smeća zvanog rome 2.  Reci mi jesi viđao iste teme kada je shogun 2 izasao? Nisi, zato jer je ta igra bila remek djelo u usporedbi sa rome 2, i onda nisu htjeli obicni reskin orginal shoguna.