franjoslav uto 7.2.2017 14:31

Nakon 70-ak sati Battlefielda 1 odlucio sam ponovno instalirati Battelfield 3 kojeg sam kupio 2011. da usporedim dvije igre. Zelim svoje zakljucke podijeliti sa zajednicom:

Battelfield 1 je igra za djecu. Pola sata sam igrao BF 3, Gulf of Oman... igra je zakon! Igra ima sve: tenkove, helikoptere, eksplozive, raketne bacace, dodatke, puske... Vojske imaju svoje baze! Jeehad jeep i AC-130 FTW. Abramsi i T-90 urlaju, veterani i dalje igraju, medici bacaju kitove, supportovi municiju, Engineer klasa! (to mi je falilo) Ribboni, medalje koje actually mozes bilo kada naganjati (a ne samo tjedno). Gameplay je brz, dinamican... Rakete, javelini, reconi imaju spawn radio, anti-tank roboti... Mape su zakon: Caspian Border, Bazaar, Alborz Mountains, Operation Firestorm...

Iskreno, razocaran sam s Battlefield 1. Nisam igrao BF 4, pa ne znam kakav je, ali mislim da su s Hardlineom DICE, EA i Battlefield otisli k vragu. BF 1 je nekakvo cudno eksperimentiranje. To nije Battlefield, to je igra koja pokusava biti Counter-Strike i Team Fortress. Pravi Battlefield je igra u kojoj se timski ratuje, strateski planira, a bitke se vode na velikim poljanama i u sirokim dolinama. Pravi Battlefield se od drugih FPS uvijek razlikovao po tome što je kombinirao moderno ratovanje s vojnom tehnikom. To je nivo realizma kojeg je prvi definirao Battlefield 2, a potom je svoj vrhunac ostvario u Bad Companyju 2 i BF 3. Zadnji koliko-toliko dobar pokusaj bio je BF 4.

Netko bi mi mogao prigovoriti: "ti tražiš tenkove i helikoptere, ali Battlefield 1 je upravo to što jest jer je radnja smještena u 1. svjetski rat, a ne 2000-e. Halo!". Slažem se, ali isto tako smatram da je to potpuni promašaj. Battlefield serijal je oduvijek bio smješten u kontekst modernoga načina ratovanja. Bez tenkova i dinamične tehnologije, Battlefield više nije Battlefield. U povijesnom kontinuitetu, 

najranija točka modernog ratovanja je WWII, sve iza toga nije moderno ratovanje, a samim time niti Battlefield. Još jedan prigovor mom postu bi mogao biti ovaj: "ne spammaj ovaj forum sa svojim kritikama". I s time se slažem. No ovaj podforum se zove "Battlefield 1" i mislim da je ovaj post kao kritika relevantan.

Da zaključim: Battlefield 1 je grafički, tj. tehnički impresivna igra. No, po pitanju gameplaya podbacuje. Objektivna je činjenica da u odnosu na druge Battlefielde nudi manje sadržaja za isti novac. To je neupitno. BF 1 je populistički, konzumeristički proizvod, proizvod koji podilazi strastima mlađe generacije igrača koji još uvijek nisu razvili sposobnost da rasuđuju što je kvalitetan, a što nekvalitetan proizvod. Nažalost, tržište oblikuje ukus potrošača i oni nisu krivi što ne znaju da postoji bolje. Jedini način da se odupremo niskoj kvaliteti igara koja je postala svakodnevica je da kao potrošači više ne kupujemo loše proizvode. Nadam se da će moj komentar pomoći nekome pri odluci od (ne)kupnji Battlefielda 1 (i DLC-jeva).

sudy_freak uto 7.2.2017 15:03
franjoslav kaže...

Nisam kupio BF1 jer sam ga prvo htio isprobati.
Kolega mi je posudio acc da isprobam i definitivno se mogu složiti s tobom.

Pokušam sam, ne ide.
Nije to to, nema tu čar kao BF3 ili 4.
Nemam uopće wow efekta i želje da igram.
Ginem i padam na sve strane, koliko sam u par sati uspio zaključiti, nema nikog skill gapa kao u ostlaim BF naslovima..
Razočaran sam, a dovoljno govori činjenica da kad se prijavim na Battlelog/Origin, većina ekipe, koja ima BF1 na account igra BF4/ili 3.
Dovoljno govori.

Srećom, kao i s Hardlineom sam dobro procijenio.
Prvotni hype je jako brzo splasnuo.

animosity_frenzy uto 7.2.2017 17:37
franjoslav kaže...

Iskreno, razocaran sam s Battlefield 1. Nisam igrao BF 4, pa ne znam kakav je, ali mislim da su s Hardlineom DICE, EA i Battlefield otisli k vragu. BF 1 je nekakvo cudno eksperimentiranje. To nije Battlefield, to je igra koja pokusava biti Counter-Strike i Team Fortress. Pravi Battlefield je igra u kojoj se timski ratuje, strateski planira, a bitke se vode na velikim poljanama i u sirokim dolinama. Pravi Battlefield se od drugih FPS uvijek razlikovao po tome što je kombinirao moderno ratovanje s vojnom tehnikom. To je nivo realizma kojeg je prvi definirao Battlefield 2, a potom je svoj vrhunac ostvario u Bad Companyju 2 i BF 3. Zadnji koliko-toliko dobar pokusaj bio je BF 4.

U ovom paragrafu ima toliko WTF-ova...

"To nije Battlefield, to je igra koja pokusava biti Counter-Strike i Team Fortress." - Say what!? Odakle je ova usporedba došla? Jedina veza između BF-a i ta dva naslova je što su isti žanr.

"Pravi Battlefield je igra u kojoj se timski ratuje, strateski planira, a bitke se vode na velikim poljanama i u sirokim dolinama" - To nema u BF1? Toga pogotovo ima u BF1. Veliki dijelovi mapa su jednostavno gigantski brisani prostor.

"To je nivo realizma kojeg je prvi definirao Battlefield 2, a potom je svoj vrhunac ostvario u Bad Companyju 2 i BF 3. Zadnji koliko-toliko dobar pokusaj bio je BF 4." - Realizam i BF u istoj rečenici. I onda nakon toga je vrhunac realizma dosegnut u BC2 i BF3. Sry, ali ti se potpuno pogubio. U redu je kritiziranje, razočaranje ili jednostavno ne sviđanje igre, ali razlozi ti jednostavno nemaju smisla.

Granzon uto 7.2.2017 18:14
animosity_frenzy kaže...

"To je nivo realizma kojeg je prvi definirao Battlefield 2, a potom je svoj vrhunac ostvario u Bad Companyju 2 i BF 3. Zadnji koliko-toliko dobar pokusaj bio je BF 4." - Realizam i BF u istoj rečenici. I onda nakon toga je vrhunac realizma dosegnut u BC2 i BF3. Sry, ali ti se potpuno pogubio. U redu je kritiziranje, razočaranje ili jednostavno ne sviđanje igre, ali razlozi ti jednostavno nemaju smisla.

Ja bih rekao da se čovjeku jednostavno ne sviđa WWI setting...a po tome kako je zaboravio bf1942 bih rekao i da mu WWII isto nije baš ono....jbga njemu više leži moderniji stil nego ovaj prahistorijski 

Osobno mi se sviđa staromodni štih, veoma me podsjeća na bf1942 ALI....igrivost nažalost nije baš na razini koju bih očekivao od igre koja je izašla 2016.  Nema potrebe za zidom teksta koji su to razlozi jer je sve već rečeno, ali da je igra mogla biti daleko bolja e pa stvarno je mogla ali jgba.....novac prije svega

I btw, prvi battlefield sa "modernim" štihom ratovanjem bi valjda onda bio bf Vietnam kojeg velika većina ovdje nije nikad ni pokrenula.....a zaista je u ono vrijeme bio zarazan i zabavan bf. Ako me pamćenje služi to je drugi bf u franšizi i sam Dice je izdao pazite sada...MOD sa preradom mapa iz bf1942 potpuno besplatno.  Danas se to zovu dlc-ovi i većinom baš i nisu besplatni ali lijepo se sjetiti kako je nekada ta kompanija marila za svoje kupce i svako malo ubacivala neku novu zabavnu stvar samo da oživi ustaljeni gameplay.

Stjepanj uto 7.2.2017 22:55
franjoslav kaže...

Nakon 70-ak sati Battlefielda 1 odlucio sam ponovno instalirati Battelfield 3 kojeg sam kupio 2011. da usporedim dvije igre. Zelim svoje zakljucke podijeliti sa zajednicom:

Battelfield 1 je igra za djecu. Pola sata sam igrao BF 3, Gulf of Oman... igra je zakon! 

....

Da zaključim: Battlefield 1 je grafički, tj. tehnički impresivna igra. No, po pitanju gameplaya podbacuje. Objektivna je činjenica da u odnosu na druge Battlefielde nudi manje sadržaja za isti novac. To je neupitno. BF 1 je populistički, konzumeristički proizvod, proizvod koji podilazi strastima mlađe generacije igrača koji još uvijek nisu razvili sposobnost da rasuđuju što je kvalitetan, a što nekvalitetan proizvod. Nažalost, tržište oblikuje ukus potrošača i oni nisu krivi što ne znaju da postoji bolje. Jedini način da se odupremo niskoj kvaliteti igara koja je postala svakodnevica je da kao potrošači više ne kupujemo loše proizvode. Nadam se da će moj komentar pomoći nekome pri odluci od (ne)kupnji Battlefielda 1 (i DLC-jeva).

bf4 ti ima jos pun k vise sadrzaja nego bf3, svakako zaigrati, sinoc sam 3 sata "otkljucavao" GOL sniper u bf4!

1BIT kaže...

Jel se još nekome ruši igra kada je upaljen msi afterburner?

meni!

Inace BF1 u SP-u mi se ne spusta ispod 100fps-a na ultri s i5 6600k@4.8ghz+gtx980(impresivno nam sta:), ide valjda 2x bolje nego naslov prije BF1 izgleda ljepse u SP no u MP mi je 5g unazad naspram BF4 drugim rijecima izgleda ocajno..razokaran sam!lp

Davor sri 8.2.2017 08:33
TomoR kaže...

Sve što sam vidio (pored čarape tismkog igrača) je da je onaj Redai iz squada serator - koji kad umre plače nad "supportima" u svom timu, a za kraj napiše u chat "ez"... Povrh svega ima Trumpovu sliku kao avatar 

Da, nevjerojatno ogromni debil  Partiju ranije je rešetao s rasističkim izrazima svoje i protivnike pa sam ga reportao. Nadam se da će brzo ostati bez accounta, EA baš nema sluha za rasizam i fašizam u chatu. Barem je tako bilo u Battlefrontu. Možda je to fakat Trump? 

MRSKI sri 8.2.2017 12:21

Samo 15-ak % igrača na PC u odnosu na ukupan broj igrača (PC, XBOX, PS) dovoljno govori o smjeru u kojem ide BF i koliko je prilagođen konzolama a ne PC. Kako je neko već rekao pomalo zavidim ljudima kojima je igra super, ali mislim da je od toga većina njih koji se tek susreću sa BF serijalom. Vidim da velikoj većini sa dužim stažem u BF-u nije sjela i nije to to (čast izuzecima). Dole je primjer sa BF4, a vjerojatno je u BF3 i BC još veći omjer za PC igrače. 

Ovako sjedim i čekam neki novi naslov koji će me privući kao što je to uspijevao BF3, da jedva čekam navečer sjesti i rokati sa ekipom.  

Adict sri 8.2.2017 14:41
1BIT kaže...

Jel se još nekome ruši igra kada je upaljen msi afterburner?

meni!

Inace BF1 u SP-u mi se ne spusta ispod 100fps-a na ultri s i5 6600k@4.8ghz+gtx980(impresivno nam sta:), ide valjda 2x bolje nego naslov prije BF1 izgleda ljepse u SP no u MP mi je 5g unazad naspram BF4 drugim rijecima izgleda ocajno..razokaran sam!lp

Meni se ruši cijeli komp kad imam instaliran MSI Afterburner , kad uninstaliram msi afterburner naravno iz safe moda jer kad mi srusi komp jedva ga vratim u zivot ,  komp radi normalno bez msi afteršira ...

Granzon sri 8.2.2017 15:55
Davor kaže...

Nisam nikad mislio da ću napisati ovakvu rečenicu, ali jel je Pijana čarapa na forumu? 

Evo ga u friškom videu! :)

https://www.youtube.com/watch?v=evjChBSVgFU&t=1s

Nažalost po ostale sudionike foruma jesam, tu sam, nazočan i prisutan, i u trijeznom stanju ako mogu reći 

Hvala na pohvalama ali nemoj me previše hvaliti jer će me sad još i ovi dežurni moralisti optuživati da sam elitist i da se neću družiti sa običnim plebovima a ne daj bože da ikad više zaigram sa Ivancem jer će mi on sigurno održati dvosatnu lekciju o bratstvu, jedinstvu i moralnoj načelnosti partijske solidarnosti

Iskreno, ne znam ni kako sam se sinoć uopće i spojio na tebe....trebao sam igrati sa starim prdonjom Nexom ali zbog nekog razloga završih kod tebe, iako mi nisi bio uopće online

Nakon što sam tu nasrao ono teksta jučer uhvatila me nostalgija pa sam si pustio ovo: https://www.youtube.com/watch?v=lpfZNUo4VAc&index=5&list=PL6D8F20AECFE83665 i zaigrao....jebo me ako sam u zadnjih 6-7 godina ikada odigrao tako smireni i ležerni meč

CroPower76 kaže...

Carapanac i brat mu carapica  nisam odavno igrao s njima. Izgleda da se igraju samo s Nestasnom Dujom  

iz ociglednih razloga.  Pogledam ti video kasnije doma u miru

Ne, čarapica se igra sa Dujom..i pri tome proizvodi čudne zvukove, ja samo guram čepiće u uho i pravim se da nište ne čujem i vidim

Btw. pozdrav i tebi

CyberDemonVZ kaže...

Gore je, 4 poruke prije tvoje!

(Pogle potpis)

Ti izdajniče koji imaš novi super uber deluxe widescreen monitor i igraš bf4 dok ja pišam krv i znoj u pustinjama nemaš pravo ovdje ikome pomagati...prvo pomozi drugovima a onda tek ovim anonimcima sa foruma 

Btw. odnedavno imam i ja novu igračku koja nije ko tvoja ali je barem bolja od stare: http://www.benq.com/product/monitor/ew2775zh/

I za kraj.....vidiš kako se višestruko citira Dama?

Danny_HR čet 9.2.2017 02:33
dreadmoore kaže...

Evo malo sa ekipom iz bug-a stream jedan nije neka kvaliteta ali eto moze se vidjeti bug team

Jebat ga, trebao si reći da si "naš", pa te ne bismo švikali iz skvoda dvaput da napravimo mjesta.

Vjerojatno bi, al uz malo više nevoljkosti.

dreadmoore čet 9.2.2017 10:32
Danny_HR kaže...

Jebat ga, trebao si reći da si "naš", pa te ne bismo švikali iz skvoda dvaput da napravimo mjesta.

Ma nije problem nego eto jedino ako ima neki bugov team speek ili nesto pa da se mogu cuti razgovori malo zezancije jer ja svakako imam los mic koji mi prenosi zvukove iz igre pa ga zato i ne koristim dok ne kupim neki bolji headset.Ovo mi je upload pa eto ko hiler mogu staviti 5mbps imam malo lagga odnosno ping skace ali nista pretjerano

CyberDemonVZ čet 9.2.2017 10:43
dreadmoore kaže...
Danny_HR kaže...

Ma nije problem nego eto jedino ako ima neki bugov team speek ili nesto pa da se mogu cuti razgovori malo zezancije jer ja svakako imam los mic koji mi prenosi zvukove iz igre pa ga zato i ne koristim dok ne kupim neki bolji headset.Ovo mi je upload pa eto ko hiler mogu staviti 5mbps imam malo lagga odnosno ping skace ali nista pretjerano

Prema kojem serveru je Ping?

Ovo je jako visoko za VDSL prema nekom bližem serveru.

Nije ni čudno da imaš lag....

P.S. da, mjerio si mobitelom.

Izmjeri ovdje pa javi:

http://www.speedtest.net/