Battlefield 1

Hajde, dajte slike da vidimo tih 60 fps, uslov je da se nalazite na mjestu gdje ima mnogo igraca, puno smoke/gas bombi. Ide i meni 60 fps gdje nema igraca i u malim mapama. Ovo se samo odnosi na igrace koji imaju slabije graficke od 1070gtx.
Ja imam GTX 970 i imam 60 FPSa na ULTRA bez ikakvih problema (imao bih i 90 bez v-synca), konstantno, na bilo kojoj mapi u bilo kojoj situaciji.

Hajde, dajte slike da vidimo tih 60 fps, uslov je da se nalazite na mjestu gdje ima mnogo igraca, puno smoke/gas bombi. Ide i meni 60 fps gdje nema igraca i u malim mapama. Ovo se samo odnosi na igrace koji imaju slabije graficke od 1070gtx.
Provjeri ti radije da nisi dizao scale rezolucije ili nešto...hoćeš reć da to dobiješ 60fpsa samo na low i samo dok si solo na mapi?
I šta, za preko 60 fpsa na išta više od low treba barem gtx 1070?? Imaš i5 i 1060 (ako imaš)? Pa nešto ti ne štima sa kompom očito ako ti to ne može vrtiti stabilnih 60 barem na high.
A što se tiče dokaza, net je prepun snimki gdje 1060 vrti ultru na 90:
SP
https://www.youtube.com/watch?v=ZxsIOV2AjMc
MP (Beta):

Probaj ovo ako imaš problema sa performansama, nekim ljudima pomoglo.
http://www.howtogeek.com/273180/how-to-disable-windows-10s-game-dvr-and-game-bar/
https://www.tenforums.com/tutorials/51180-game-dvr-game-bar-enable-disable-windows-10-a.html
Ja imam GTX 970 i imam 60 FPSa na ULTRA bez ikakvih problema (imao bih i 90 bez v-synca), konstantno, na bilo kojoj mapi u bilo kojoj situaciji.
Zašto vsync koji stvara input lag? Imaš sad opciju da lockaš fps bez vsynca.

Zato što se ne opterećujem time, bitno mi je da nema tearinga u bilo kojoj situaciji, a input-lag postoji na svemu.

Zato što se ne opterećujem time, bitno mi je da nema tearinga u bilo kojoj situaciji, a input-lag postoji na svemu.
Kad smo već tearinga... Nije da igram nešto puno igara ali stvarno se ne mogu sjetiti da sam ikada imao problema s time... Vjerovatno se i desilo/ ili dešava ali ne toliko da me to ubije u pojam. Više me ubija u pojam taj input lag kojeg sam opet u nekim igama više osjetio a u nekim manje.

input laga nema na svemu,nezamislivo mi je igrati sa vsyncom jer je uzas zivi,mora da si naucio na konzolama igrat ili Bog zna sta,vsync je smece i u FPS igrama je retardirano to imati ukljuceno

Ovo boldano me potjeralo na WC momentalno.
Evo, javljam se sa šolje upravo.
Snimi video u trajanju od 5 minuta s vidiljim FPS-om i ako je tako kako tvrdiš popušim ti kitu.

Kad smo već tearinga... Nije da igram nešto puno igara ali stvarno se ne mogu sjetiti da sam ikada imao problema s time... Vjerovatno se i desilo/ ili dešava ali ne toliko da me to ubije u pojam. Više me ubija u pojam taj input lag kojeg sam opet u nekim igama više osjetio a u nekim manje.
Nisam nikad osjetio input lag u BF1, a ni u drugim igrama, uvijek imam v-sync upaljen. Veći input lag mi je u mozgu :-)
Screen tearing se događa UVIJEK dok ti grafička ne isporučuje točno onoliko frameova koliko monitor mora iscrtati, ako nije syncano s refresh rateom monitora. Ako imaš više je problem, i ako imaš manje je problem, a nikad nije točno.
Cijela nauka je oko toga. I samo određivanje toga uzrokuje input lag. I smanjivanje detalja on-the-fly da dobiješ lockani FPS uzrokuje input lag i da se koji frame preskoči i sl. Ništa nije idealno.
Čak i ako je FPS lockan na isti framerate kao i monitor to ne znači da nećeš imati tearing jer mora postojati nešto što synca oba devicea i "kaže im kad je početak, a kad kraj".
Ako je monitor u pol iscrtavanja jedne slike i grafička mu pošalje drugu jer nisu u syncu dobiješ veći ili manji tearing ovisno o drugim parametrima.
Zato se ne opterećujem time jer ne primjećujem nikakav lag, a tearing me užasno smeta.

Ovo boldano me potjeralo na WC momentalno.
Evo, javljam se sa šolje upravo.
Snimi video u trajanju od 5 minuta s vidiljim FPS-om i ako je tako kako tvrdiš popušim ti kitu.
Nemam se potrebu dokazivati anonimusima sa školjke.
Imam i7 6700K i Gigabyte GTX 970 G1 Gaming i igra radi odlično na 60 FPSa u Ultra.

Ma da, za input lag je stvarno od igre do igre... Negdje ubija u pojam a negdje ne al ne sjećam se da sam ikad rekao idem upalit vsync jer imam tearing koji mi je gadan. Vjerovatno nisam išao za time, ili je to toliko trenutno da ni ne stignem zabilježit, ne znam što bi drugo moglo bit. Iako znam što je to u teoriji morao sam izguglat da vidim kako to izgleda u praksi... I ne, definitivno ovakve slučajeve tearinga nisam nikad imao al ponavljam - možda i da ali na stotinku sekunde..

Ma da, za input lag je stvarno od igre do igre... Negdje ubija u pojam a negdje ne al ne sjećam se da sam ikad rekao idem upalit vsync jer imam tearing koji mi je gadan. Vjerovatno nisam išao za time, ili je to toliko trenutno da ni ne stignem zabilježit, ne znam što bi drugo moglo bit.
Ma da, ne smeta to svakoga. Složiš si kako ti paše i rokaona :-)

Imam i7 6700K i Gigabyte GTX 970 G1 Gaming i igra radi odlično na 60 FPSa u Ultra.
Ja sam ti možda otac, a ti tako?!
Nego, vidim da si retoriku već ublažio.
Kad te slomim priznat ćeš u suzama da ti je prosječni FPS na ultri 45, a u nekim situacijama da ti se igra smrzava.
Znaš kako ameri kažu... dont bulšit a bulšiter!

...Snimi video u trajanju od 5 minuta s vidiljim FPS-om i ako je tako kako tvrdišpopušim ti kitu.
Pretpostavljam da se nadaš da je u pravu i da će fps biti stabilan?!

Ja sam ti možda otac, a ti tako?!
Nego, vidim da si retoriku već ublažio.
Kad te slomim priznat ćeš u suzama da ti je prosječni FPS na ultri 45, a u nekim situacijama da ti se igra smrzava.
Znaš kako ameri kažu... dont bulšit a bulšiter!
Respekt se treba zaslužiti :-)
Ignoriranjem mojih izjava ga ne zaslužuješ. Rekao sam: "igra mi radi konstantno na 60 FPSa na ULTRA".
Da si se već htio uhvatiti i izrugivati iz toga mogao si reći "HAHA, a jel u 800x600"... a ja bih ti onda rekao "Ne, nego u 1080p".

Izgleda kada iskljucim drugi monitor da mi se fps mnogo popravi, no drugi monitor mi je uvijek bio idle, nisam na njemu cesto radio dok gejmam. Primjetio sam da fps pada i dalje na ultra, ali nije kao prije, vecinom je 60+.

Izgleda kada iskljucim drugi monitor da mi se fps mnogo popravi, no drugi monitor mi je uvijek bio idle, nisam na njemu cesto radio dok gejmam. Primjetio sam da fps pada i dalje na ultra, ali nije kao prije, vecinom je 60+.
Dakle nekaj ne štima, kak ti je već par ljudi reklo.
Nije baš BF1 oličenje savršene optimizacije, ali sa tvojim kompom doslovno mora držati iznad 60 FPS-a.

Kupis g-sync monitor i nema input laga i tearinga
Stvarno kad jednom provas nema nazad na 60Hz
Previše mi je to para naspram freesynca... Iako me nijedno ni drugo još baš i ne privlači - rađe bi 4k i/ili ultrawide.

Ignoriranjem mojih izjava ga ne zaslužuješ. Rekao sam: "igra mi radi konstantno na 60 FPSa na ULTRA".
Da si se već htio uhvatiti i izrugivati iz toga mogao si reći "HAHA, a jel u 800x600"... a ja bih ti onda rekao "Ne, nego u 1080p".
Mene ne moraš poštivati, niti ja to tražim, ali nije lijepo lagati ostale članove foruma.
Imam sličnu konfu kao i ti pa pouzdano znam da na ultri ne možeš konstantno držati 60 FPS bez ijednog dropa.
Još uvijek ima mjesta na mapi, odnosno mapa, pa i situacija gdje se događaju veliki dropovi.
Ne kao prije, ali još uvijek ima.

Mene ne moraš poštivati, niti ja to tražim, ali nije lijepo lagati ostale članove foruma.
Imam sličnu konfu kao i ti pa pouzdano znam da na ultri ne možeš konstantno držati 60 FPS bez ijednog dropa.
Još uvijek ima mjesta na mapi, odnosno mapa, pa i situacija gdje se događaju veliki dropovi.
Stari moj, ništa ne lažem, a kakvu konfu sličnu ti imaš, ne znam. Moja je javno objavljena i stojim iza toga što sam rekao.
Nemam nikakvih dropova, a kamoli velikih dropova jer sam ultra-alergičan na FPS dropove i to bih odmah skužio. Možeš vidjeti u mojim postovima na drugim igrama da užasno poludim na FPS dropove, al evo, ovdje nisam imao nikakvih problema.
Možda najlakše da snimim video pa da te razuvjerim, ali ti mi reci što hoćeš da snimim i gdje... da ne gubim puno vremena, jer opet nećeš biti zadovoljan.

Ova igra uopste nije igriva, igram na ultra low, dx12 ne smijem ni ukljuciti, igra trokira. A ovi sto kazu da guraju 60 fps lazu ili igraju mape sa 10 igraca.
Jučer sam je instalirao i radila je kao mlijeko, maxirana. 60 fps.

Preporuka = uključiti frame limiter na 60, umjesto v-synca. V-sync pravi problem u fps igrama jer dolazi do input laga miša i igre.

Stari moj, ništa ne lažem, a kakvu konfu sličnu ti imaš, ne znam. Moja je javno objavljena i stojim iza toga što sam rekao.
Nemam nikakvih dropova, a kamoli velikih dropova jer sam ultra-alergičan na FPS dropove i to bih odmah skužio. Možeš vidjeti u mojim postovima na drugim igrama da užasno poludim na FPS dropove, al evo, ovdje nisam imao nikakvih problema.
Možda najlakše da snimim video pa da te razuvjerim, ali ti mi reci što hoćeš da snimim i gdje... da ne gubim puno vremena, jer opet nećeš biti zadovoljan.
Pa što im se pravdaš ??? Ja ti potpuno vjerujem jer i moja R9 290 ne pada ispod 60fps barem ne na Monte Grappa mapi s 64 igrača gdje vječito igram, na ultra naravno

Bitanga ne laži ljude. Ja imam gtx 1070 pa mi zna past fps na 40 u nekim situacijama.

Preporuka = uključiti frame limiter na 60, umjesto v-synca. V-sync pravi problem u fps igrama jer dolazi do input laga miša i igre.
V-sync mi ne pravi problem. V-sync mi rješava problem screen tearinga, objasnio sam.
Isto kao što error correction i error detection kod mrežnog prometa ne pravi problem u bandwidthu nego rješava problem smetnji u komunikaciji.
Najbolje da se sve to isključi, da se preselim u susjedstvo pokraj BF servera i onda igram s minimalnim lagom :-)

Bitanga ne laži ljude. Ja imam gtx 1070 pa mi zna past fps na 40 u nekim situacijama.
Ali ja nemam GTX 1070, ja imam to što imam i meni radi tako kako kažem.
Čovječe, kao da na nekom drugom jeziku pričam :-)

Imam i7 i 970.
Smanjio sam postavke prilično i lock stavio na 70 i još uvijek na nekim mjestima imam dropove.
Ponavljam, ne kao prije, ali povremeno mi padne ispod lockanog, ovisi od mape do mape i o trenutnoj situaciji u igri.
Prije zadnjeg patcha sam igrao na ultra, a FPS mi je varirao od 30-80, ponekad sam imao smrzavanja po par sekundi.
Sad toga više nema, nakon zadnjeg patcha.

OK. Znači da 970 radi bolje od 1070 sa i7. Moram prodati i kupiti 970...

OK. Znači da 970 radi bolje od 1070 sa i7. Moram prodati i kupiti 970...
Ne, jednostavno mi opet stavljaš riječi u usta. Pokušavaš generalizirati, a ja cijelo vrijeme samo govorim moje iskustvo s mojim hardwareom i softwareom.
I onda ja lažem.