PC igre

Age of Mythology: Retold

Apachy čet 22.8.2024 08:44

Nakon CP2077 rekao sam si da više nema preordera, ali sam ovdje ipak popustio. Ipak imam cca 800 sati na EE verziji i ko zna koliko na staroj CD verziji, Xfire je znao, ali ni on više ne postoji...

Već sad su u najavi 2 ekspanzije, prva je rework kineskog panteona (koji je u EE verziji užasno nebalansiran i općenito na brzinu odrađen, a u MP-u se masovno bana), druga će vrlo vjerojatno biti mezoamerički paneton (azteci ili maje).

Na launchu dolazi i 4. glavni bog za nordijce, pa je vjerojatno da će nastavit tu politiku mikro dlc-ova da dopune i ostale civilizacije, što je naravno sranje, ali možda održi igru živom duže vremena.

I uz premium je moguće zaigrati 28.8., tjedan prije launcha za sve.

Igrao sam pred mjesec stress test i igra se jako dobro, nekih problema u izvođenju nisam imao, s obzirom da i nemam najnoviji pc, zapravo igrao sam na laptopu sa ryzen 5500h i rtx 2050 na fhd i držao cijelo vrijeme 60fps lock i to na 4v4 mapi, što je za betu odlično.

u chatu sam vidio da neki kenjaju da im se ne sviđaju portreti bogova i novi voiceover - al za sam gameplay to je manje bitno. Igra ima onu staru draž, funkcionalni kamen-škare-papir sistem i najvažnije - sad se god powers mogu koristiti više puta, s tim da svako novo korištenje ima veći cooldown i košta više favora, pa se nekad i ne isplati koristiti ih.

Hornet_93 pon 7.10.2024 13:15

I dal igra netko? Ja se useljavam napokon u kuću krajem ovog tjedna i nakon skoro 8 mjeseci palim komp pa prvo kaj igram je aom retold jer sam oriđiđi igrao sigurno preko 400 sati i putovao nekoliko puta u zg na lan partyje... 

Apachy pon 7.10.2024 13:35

samo aom i igram zadnjih mjesec i pol. majstorski odrađen remake originala, devovi su posramili Blizzard i njihov isprdak W3 Reforged.

uskoro stiže i prva ekspanzija (kineski panteon), vjerojatno će i neki major bogovi jer ih nordijci sad imaju 4, a ostali 3.

netcode je popravljen, zadnjih 2 tjedna nisam imao pucanja konekcije u mp, a odigrao sam sigurno 30-ak mečeva. kampanje prešao na hard, al ću i na titan čim uhvatim malo vremena jer neke misije su brutalno teške. ima dosta qol poboljšanja, wonder age koji mjenja titan age, god powers se koriste više puta što je super je mp mečevi nikad nisu dosadni i kraće traju u prosjeku 30-ak min (bar ovaj moj elo), myth jedinice su ojačane, kao i heroji za counter, titani sad idu kroz vodu (pa se napokon igraju mape s otocima).

uveli su auto queue za villagere (automatsko raspoređivanje po resursima kako igrač odredi) i zadnji patch je uveo military auto-queue koji štanca automatski vojnike na temelju parametara koje igrač sada. sve te automatske zadatke je naravno moguće isključiti u MP lobbyju ili postavkama mape u SP modu. iako mi je na početku zvučalo baš odbojno, najzabavniji MP mečevi bili su mi sa uključenim military i vill AQ-om, jer se tad možeš baš posvetiti izgradnji baze, brzim fajtevima i istraživanju karte.

ima još tona manjih izmjena i rebalansa igre općenito, a imaš sad i na yt - klik - finale redbull turnira, išao sam gledati zapravo aoe2 mečeve i naletim na ovo, daje ti dobru ideju kolko je igra napredovala ovim remakeom. ako ćeš igrati mp, javi se pa te dodam u steam grupu gdje nas ima 30-ak iz rh i slo, najviše se igra vikendom.