Quiem pet 6.2.2015 21:15

 

KUPNJA

Uređaj je naručen sa stranice http://www.tinydeal.com/

Cijena uređaja sa shipingom je bila nešto manje od 20$. Došla je na kućnu adresu za cca 2 tjedna bez carine i PDV-a. Poštansko pakiranje je bubble wrap omotnica. Bez oštećenja kutije ili sadržaja.

 

UNBOXING

Uređaj dolazi u smeđoj kartonskoj kutiji sa logom na vrhu i specifikacijama na dnu(eng .i kineski) Kutija je omotana folijom koja se lagano skida. Nakon otvaranja uređaj je odmah vidljiv što je moda zadnjih par godina. Lagano se vadi iz kutije. Još u pakiranju je punjač koji je zapravo samo kratki USB kabel na jednoj i vlasnički utor na drugoj strani i upute.

 

SPECIFIKACIJE

 

  • dimenzije: 36 x 14 x 9mm
  • masa bez baterije: 5g
  • masa sa narukvicom: 13g
  • dužina narukvice cca 230 mm
  • baterija 41mAh
  • bluetooth 4.0
  • kompatibilan sa Androidom 4.4+ ili iOS 7.0+

 

HARDWARE

 

Što se tiče same narukvice prilično je neupadljiva u crnoj boji. Jako je lagana i gotovo je ne osjetim. Gornji dio kućišta je od aluminija i ima tri RGB ledice i motor za vibriranje. Ostatak je od plastike. Otporan je na prašinu i vodu po IP67 certifikatu. Lagano se vadi iz narukvice i umeće u punjač. Nakon prvog uparivanja baterija je pokazivala 73% i zadnje punjenje prije 31 dan što mi je i dalje nevjerojatno. Naime Mi band se sinkronizira samo kad je aplikacija upaljena inače sprema telemetriju na memoriju uređaja. Slike su preuzete sa interneta.

 

     

 

SOFTWARE

 

Prilikom instalacije koristio sam neslužbenu verziju koja može slati notifikacije  sa telefona na narukvicu. Osim toga službena verzija podržava i alarm i notifikaciju telefonskog poziva. Možda meni najzanimljivija opcija je praćenje sna koje tek moram probati. Sama aplikacija je dizajnirana u MiUi stilu što i nije tako loše. 

Android 5.0 Smart Lock funkcija radi savršeno sa Mi bandom. Dovoljno je postaviti Mi band kao Trusted device i ako su telefon i band upareni zaobilazi se lock screen ekran.

 

              

 

ZAKLJUČAK

 

Kratki review Mi band narukvice nakon korištenja samo jedan dan. Nakon što budem koristio narukvicu par dana i dobijem još par utisaka proširit ću ovaj mini review. Slobodno pitajte ako šta želite znati a nisam ubacio u ovaj tekst.

 

 

 

sudy_freak sub 7.2.2015 17:39

Super je što si testirao na uređaju koji ne vrti MIUI ROM pa time još bolje.
I super je što imaš najnoviju verziju Androida.

Nadopuni recenziju kada budeš koristio neko vrijeme da znamo kako se ponaša baterija mobitela.
To me više zanima od baterije narukvice. 

 

Sve u svemu, pohvalna recenzija.

juwa čet 9.4.2015 19:39

Mi band podržava BLE (Bluetooth low energy) standard tako da utječe samo kad radi sinkronizaciju sa narukvicom (sync podataka, alarm-vibracija za buđenje, notifikacije...). 

Korisim narukvicu 10ak dana i baterija na mobu je ista kao i prije, u android statistikama MiFit aplikacija se kao i Bluetooth se ne pojavljuju.

 

Meni je narukvica došla sa baterijom 50%, danas nakon 11 dana je na 27% , namješteno je da vibrira nakon što se ne javim na tel u 3 sec, kada mi stigne mail ili sms, alarm ujutro + nošenje 99% vremena (pod tuš idem bez nje, piše da je vodootporna ali...).

cca 5000 (+/-1000) koraka dnevno.

Po tome bi baterija trebala držati i puno više od deklariranih 30 dana.


Žao mi je jedino što ne podržava apk Sleep As Android, makar je nedavno iznad API za nju pa će možda u jednom od idućih firmware updatea biti integrirana i podrška.

 

Ako nekoga još nešto zanima neka pita ovdje

Scorp21 čet 11.6.2015 22:40

Meni je danas stigao Mi Band sa Banggood-a. Pokušavam ga cijeli dan upariti sa Meizu MX4 (4.4.2.) i nikako ne uspijevam. Stalno dobijem poruku "Too many devices nearby". Instalirao sam razne .apk verzije od mi fit ali sve isto... Tražio sam po googlu i sve što sam tamo našao isporabao sam ali bezuspješno. Ima li tko kakvo rješenje? 

PS: baterija je puna

ludimata čet 11.6.2015 22:49

Iznenadjujuće dobro radi. Upareno sa Samsungom s5. Mada se primjeti razlika izmedju pedometra u mobitelu i narukvice, kakvih 5 %.

Ono sto me iznenadilo, uspio sam ju upariti i sa Lumiom 920!!

Probaj ju upariti sa nekim drugim mobitelom, naravno,bez tapkanja nista neces upariti.

Cromaki čet 11.6.2015 23:12

Meni se nekada zna desiti da nemože pronači Mi Band unutar same Mi Fit aplikacije kada promijenim rom.

 

Problem riješim tako da pod Bluetooth stavim Discoverable to nearby devices, zagasim pa opet upalim bluetooth i onda restartam mob. Onda mi samo od sebe proradi...

Scorp21 sub 13.6.2015 14:33

Poslao sam im mail pa su mi odgovorili da sve to skupa snimim i da im pošaljem video što sam i učinio sa Meizu i iPhone. U međuvremenu sam probao i sa Samsung Galaxy Note 2 ali dobijem istu poruku kao i na Meizu. Lako moguće da je Mi Band neispravan. Sada čekam njihov odgovor...

Scorp21 pet 19.6.2015 00:15

Probao danas i na Galaxy S4 i također isti problem. Mi Band je definitivno neispravan iako oni tvrde da su ga isprobali prije slanja i da je radio. Zadnje su ovo odgovorili: "You need to pay for any cost incurred during the process of repair,for example the freight.After repaired we will responsible for shipping returned to you."

Vidjet ću sutra koliko će me koštati slanje njima nazad...

Scorp21 uto 21.7.2015 10:58

Nije mi se dalo slati neispravni Mi Band natrag pa sam jednostavno kupio drugi i uračunali su mi popust od 6$. Već par dana koristim taj novi što sam naručio i sve radi bez ikakvih problema. Definitivno je sada da je stari neispravan...

majdo pon 14.3.2016 23:32
Edge kaže...

Ovo:

 

http://www.gearbest.com/smart-wristband/pp_263275.html

 

ili ovo:

 

http://www.gearbest.com/smart-wristband/pp_259237.html

 

Kolko sam skuzio ovaj skuplji ima heartrate senzor, valjda je to jedina razlika?

 

I predlozite ako ima di jeftinije.

 

Jedina razika heartrate senzor kako si i sam napisao.. Koristio sa obje, i definitivno preporucujem prije da kupis ovu 1S verziju, jer kroz 5 dana kad shvatis sve mogucnosti ces se upati u glavu zasto nisam jos dao tih 5 dolara da imam i senzor otkucaja srca.. Iz iskustva je tako :D

 

chikenkiller kaže...

 

a da li je netko narucivao MI Scale?

Gdje god da gledam ,za dostavu traze 40-50$...

to mi je malo previse

 

http://www.giztop.com/xiaomi-mi-smart-led-weight-precision-digital-scale.html

Jedan forumas je narucio ne mogu naci u inboxu gdje smo bas bili pricali o vagi, ali bas s ove stranice je narucio pa posalji upit kada ce biti na stanju.. Stize s EU skladista i nema nikakvih dodatnih davanja.. On kad je kupio znam da je bila 28$.

doky01akablava sri 13.4.2016 16:02
Patrick_cro kaže...
Uzmi ovu sa hearbeat senzorom jer je mala razlika u cijeni, ja imam obicnu i baterija traje po mjesec dana, tako da bi i ova trebala trajati barem 2 tjedna ako ne i skoro isto.

 Samo se ja gubim koja je koja,Mi band 2 je bez heart beat senzora,a 1S je sa heart beat senzorom ? 

Geekbuying nema HR dostavu,ima li koje europsko skladiste da ne cekam mjesec dana ?