zuper čet 8.2.2024 17:33

Ja sam prodao Galaxy Watch6 i kupio upravo Vivoactive 5.

Preporodio se upravo zbog baterije. Na GW6 dan i pol max i to bez always on display, a na ovom Garminu 4-5 dana sa always on lagano.

Garminova Connect aplikacija je next level u odnosu sa Samsungov Health. Sve obavijesti isto stižu, a može se i odgovarati.

Nema zvučnik pa ne može se odgovarati na poziv preko sata ako je to bitno.

NFC ima, ali nema svaka banka Garmin Pay (znam da ZABA ima).

 

Ako ga se može naći na akciji blizu 250 eura, preporuka.

CyberDemonVZ sub 10.2.2024 22:12

Slažem se sa svime.

Imao sam Vivoactive 4. Podržava sve rečeno. Odlična mob aplikacija.

 

I važna napomena, podržava Revolut! Ako imate Revolut i lovu na njemu, definitivno njegovu karticu spojite s Garmin pay. 1 - sigurnost, sigurno nemate svu lovu tamo, 2 - ne morate provjeravati jel vaša banka podržana 3 - provjereno odlično radi

 

P.S. prodao sam Vivoactive 4 i planirao na 5, ali se pojavio Venu 3 - sve isto što i Vivoactive 5, samo što ima dvije veličine pa možeš odabirati, zvučnik i mikrofon, nekoliko dana dulje trajanje baterije, više sportova i hardver za EKG (još nije podržan u EU, vjerojatno zbog strogih pravila, možda ni neće biti.. )

ajimerej ned 5.5.2024 09:56

A kud joj samsung savjetuješ, pa piše da je žena aktivna, znači što duži vijek baterije da ne mora svaki dan puniti, ili da izdrži planinarenje što spomenuti neće.
Gospođo garmin možda venu neki, suunto, polar, amazfit, može i huawei ženski ali ipak savjetujem one sportske više, garmin je najjači što se tiče praćenja aktivnosti ali i dugotrajna baterija .
Sve ono što ima android i slično samsung, apple, to je da baterija izdrži dan-dva bez aktivnosti GPS.

ajimerej uto 7.5.2024 07:36

https://www.dcrainmaker.com/2021/06/garmin-forerunner-55-depth-review.html

Ovaj lik najdublje obrađuje review sportskih satova, tu možete pogledati i ostale.
Ali ako vam nije bitna šminka kao AMOLED zaslon, FR55 je bolji izbor od venu, ipak je puno noviji, dok taj venu je jako star ali venu ima i novijih modela ali zato i dosta skuplji. Možete još pogledati garmin vivoactive ali su također ovi noviji dosta skuplji.

Pročitao sam ovu recenziju i jako dobar sat za tako "malo" novca, za sportaše odličan, trčanje, umjereno planinarenje (nije za ekspedicije), pratit će vam san, stres, treninge, oporavak od treninga, ženske cikluse i sve će to ujediniti u "body battery" garminovu funkciju, gdje će te vidjeti koliko vam je snage ostalo u toku dana. Vrlo dobra stvar od garmina, koju pratim i slušam za treninge, također i daje savjete za treninge na kontu toga. Također garmin vam pokazuje napredak u formi, pokazuje koje parametre trebate razvijati ako hoćete napredak. Dijeli savjete za trčanje i slaže treninge gdje vas sat vodi i upozorava kad da usporite tempo kod trčanja ili ga pojačajte. Realne procijene za 5km, 10km, polumaraton i maraton... Imaju tu i podržavanje raznoraznih senzora.
Ma one fensi marke samsung, huawei... nisu ni blizu sportskim satovima, imaju samo šablonske copy-paste jedni od drugih funkcija i uopće mi nije jasno zašto ne napreduju u smjeru npr. garmina.

ajimerej uto 7.5.2024 07:47

PS kod garmina što noviji model i što skuplji to ima više "funkcija" (općenito kao i kod svih marki i stvarčica za kupiti). Što skuplji to je čvršći, otporniji, kvalitetniji i precizniji i noviji senzori u njemu.
Ali onaj FR55 bi trebao zadovoljiti svakog trkaća i nije previše novca pa ako kad budete htjeli nešto jače garmin drži cijenu i lako ga se proda.