ZALMAN CNPS10X Performa ili Quiet

Vrijedi li Quiet 120 kn više od Performe? Koji se lakše montira?
Ploča mi je Gigabyte UD3R a proc i7 930.
ja imam quiet...i zvjer je...tiha zvijer...:)

Pogle malo na netu specifikacije coolera onaj quiet ima 24dBA noise na max ovaj performa 26 dBA?
omg
ugl RPM im je dosta podjednak ovaj ima 700-1350 ovaj 900-1500RPM (okretaja u min)
Nisam imao Zalmana imam Scythe Yasyu
Evo ti za usporedbu malo specs od mojega Yasya
1. Zalman je veći od moga moj je ogroman tako da pazi šta stavljaš u kućište meni jedva stane moje je ATX
2. RPM 750-1900 moj je brži
3. glasnoća 37dBA
Moj ti je tih na max glasmoći tiši od harda tako da ne brineš ovaj Zalman peforma je glasan samo 26dBA
Jedino za usporedbu grafička kartica na 50% venta je glasna da smeta a idle je 46dBA na 21%
Eto.
Uživaj!!!
:)

Kučište mi je HAF 922.

ja cu sebi sad uzet performu za novu konfu , smatram da je quiet bacanje para, isti cooler drugi vent.

Da ali dolaze mi još 2 bočna ventilatora SCYTHE Gentle Typhoon 120 mm. Upravo sam zva adm. Vidit će da li to može stati.

Šta ćeš uzet onda taj Zalman Peforma?
Mis da ti se taj isplati!

Računalo će uglavnom radit 24/7 i proc će biti klokan (za renderiranje) + 6 kom. rama od 2 giga i plus 2 spomenuta ventilatora uz ventilatore koji su već u kučištu. Mislim da će mi se isplatit samo neznam hoće li to sve stati?

Računalo će uglavnom radit 24/7 i proc će biti klokan (za renderiranje) + 6 kom. rama od 2 giga i plus 2 spomenuta ventilatora uz ventilatore koji su već u kučištu. Mislim da će mi se isplatit samo neznam hoće li to sve stati?
jbt pa hafa imas mozes ugurat sebe unutra nakon sto to sve stavis.

37 dBa nije tiho, čak je zapravo jako bučno.
Između ta dva modela ne bih odabrao niti jedan.
Quiet ima 3-pinski konektor, znači ventilator se vrti na najvećem broju okretaja, što znači da ili moraš mijenjati vent ili koristiti potenciometar (mislim da ga ćak i dobiješ sa hladnjakom, ali razmisli koliko je njegova primjena jednostavna, nije baš, uz to moraš zanti dobro procijeniti kako ga podesiti).
Performa se čak i ne čini loša, onih 24 dBa se odnosi na situaciju kada je spojen adapter koji smanjuje najveći broj okrretaja;
Fan RPM900 ~ 1,350 ± 10% (RC24P Connected), 900 ~ 2,000 ± 10% (RC24P Not Connected)Noise17 ~ 24dBA ± 10% (RC24P Connected), 17 ~ 36dBA ± 10% (RC24P Not Connected)
Na najvećem broj okretaja bez njega je ipak dosta, odnosno jako glasan.
Preporučam ti Scythe Mugen 2!

Pa i nije baš 37dBA JAKO bučno.
Barem meni nije. Ja mogu radit i sa grafom na 40% okretaja, ajd recimo od 42 na dalje mi se ne da slušat ventiator.

ja cu svoga spojit na scythe kaze master pa cu ga kontorlirat , sto se mugena tice on je jako glomazan i mogo bi ti smetat memoriji ako ti memorija ima visoke pasivce , a microman je rekao da je mugen nekvalitetnije napravljen , on ima quiet.

Stavio sam performu. Ako ne bude mogla stati izbacit ću je iz konfiguracije i ostat zasad na stocku i bez klokanja pa ču posli vidit šta dalje.

lol
Ako niš drugo dobio si 1000KN popusta
Ja toliko nisam potrošio u zadnje 4 godine na cijeli komp i sve igrice i programe
Svaka čast.
Super komp.
Dobro složeno!

U tu konfu bi mećao 5970, ne GTX460.

U tu konfu bi mećao 5970, ne GTX460.
Meni jedino nVidia igra jer se bavim 3D-om (3ds Max) koja je kompatibilnija sa nVidiom. Da imam love uzeo bih profesionalnu grafu Quadro ali su preskupe pa sam se zadovoljio sa ovom.

Meni jedino nVidia igra jer se bavim 3D-om (3ds Max) koja je kompatibilnija sa nVidiom. Da imam love uzeo bih profesionalnu grafu Quadro ali su preskupe pa sam se zadovoljio sa ovom.
Ako ti gaming nije prioritet onda je dobro složeno.

Pogle malo na netu specifikacije coolera onaj quiet ima 24dBA noise na max ovaj performa 26 dBA?
omg
Decibeli nisu isto sto i npr. Celzijusi.
100dBA nije duplo jace od 50dBa.

Ako ti gaming nije prioritet onda je dobro složeno.
Nije mi gaming prioritet, prioritet mi je rad, zato je i stavljeno 12 giga rama.

Nije mi gaming prioritet, prioritet mi je rad, zato je i stavljeno 12 giga rama.
Eh, ne znaš više ništa pouzdano.
Ja naprimjer kad sam kupovao komp do 5k kn, stari me pitao zašto ne stavim 12GB RAM-a kad već kupujem.
Zato više ništa ne možeš sa sigurnošću reći.

Ja naprimjer kad sam kupovao komp do 5k kn, stari me pitao zašto ne stavim 12GB RAM-a kad već kupujem.
Ahhh...ti starci. Ipak nisam toliko blesav stavljat 12 giga da bi se igra na njemu (iako je meni igra crtanje...guštan u tome ).
Majke mi kad rend počne cuclat memoriju ode svih 12...haha!

Ahhh...ti starci. Ipak nisam toliko blesav stavljat 12 giga da bi se igra na njemu (iako je meni igra crtanje...guštan u tome ).
Majke mi kad rend počne cuclat memoriju ode svih 12...haha!
istina , to je jedina stvar sta pocucla memorije i memorije , inace je 4 gb dosta.

Ma daj, imam quieta, uštekao sam ga drito u matičnu i zaboravio da sam ga ikada instalirao. Ni ne znam da radi dok se ne sagnem i pogledam kroz prozor vent kako se vrti. Matična ga obično drži od 800 do 1000 okretaja.

Ako češ clockat, onda Performu. Ja sam si prekjuće uzo performu, i držim Atlona2 na 3.9ghz, 1,45 volti na 49 celzijusa. A ako nečeš clockat, uzimaj quieta.

evo meni je preforma stigla , phenom 955be , 4ghz , 1.55v , max temp u prime 95 60c , samo sto je on nerealan , u igrama nije vise od 54-55 , namjestio sam da mi vent vrti na max 2000 okretaja , dakle kad prede 50c odmah ga vrti na 2000 okretaja, malo je bucan ali to se ionak dogada samo dok igram kad su mi sluske na usima.

Ipak je to stress test On opterećuje maksimalno kao igre i benchovi ne rade tako!
Svaka čast na OC-ingu taj Phenom na 4GHz
Glavno da ti je Prime95 prošao

Ipak je to stress test On opterećuje maksimalno kao igre i benchovi ne rade tako!
Svaka čast na OC-ingu taj Phenom na 4GHz
Glavno da ti je Prime95 prošao
a overclocking je postao toliko jednostavan da je dosadan , upalis asrock oc tuner , voltage 1,55 , multiplier 20 i on radi , a di je ono dobro staro prčkanje po biosu tjednima da ga se digne za 500mhz , haha , ali svi ovi novi primjerci iz c3 revizije se dobro clockaju , 4ghz bez problema , pokusao sam vise ali nije tia , strah me bilo datmu povise 1.55v.

a overclocking je postao toliko jednostavan da je dosadan , upalis asrock oc tuner , voltage 1,55 , multiplier 20 i on radi , a di je ono dobro staro prčkanje po biosu tjednima da ga se digne za 500mhz , haha , ali svi ovi novi primjerci iz c3 revizije se dobro clockaju , 4ghz bez problema , pokusao sam vise ali nije tia , strah me bilo datmu povise 1.55v.
Pa onda ga klokaj iz BIOSa, a ne iz Winsa (OCTunera)..
Vrijedi li Quiet 120 kn više od Performe? Koji se lakše montira?
Ploča mi je Gigabyte UD3R a proc i7 930.