Scythe Katana 3 Review

Oce stat Katana u MS SROTEX kućište?

Montirao sam sve uz male probleme ali sve je OK...hvala i temp u LOADU je 47°C dok je u IDE 34°C...
To su dobre temperature da kaj drugo, no taj tvoj procesor je 95W TDP-a tak da se uklapa u rang hlađenja Katane 3 koji je do 100W TDP-a nekog procesora.

Pa kako mogu vidjeti koliki je TDP jer mi se cini da ja imam 125W???
Je nasa san na CPU-Z i pise da je 95W.

drago mi je da ti odgovara :D

Pozz , zanima me jedna stvar u vezi katane 3 za intel , kupio sam ju prije odprilike 2 tjedna i imam problema sa stavljanjem nemogu ju staviti sve 4 kopce dali je moguce kupiti nesto da zaserafim katanu sa serafima a ne kopcama?

Malo dizanje teme iz mrtvih :D
Kupio sam Katanu3 i montirao je na i5 3330 (3.2 GHz) i za vrijeme COD Ghoust-a temperatura ide do 67 C° (fan speed dode do 82%), kućište je CoolerMaster Silencio 550.
Je li to malo prevelika temp? možda pastu nisam dobrio nanio? Koliku temperaturu bih trebao očekivati?

Malo dizanje teme iz mrtvih :D
Kupio sam Katanu3 i montirao je na i5 3330 (3.2 GHz) i za vrijeme COD Ghoust-a temperatura ide do 67 C° (fan speed dode do 82%), kućište je CoolerMaster Silencio 550.
Je li to malo prevelika temp? možda pastu nisam dobrio nanio? Koliku temperaturu bih trebao očekivati?
Pokreni neki stress test npr. prime95 small fft ili Intel Burn Test pa javi temperature, a ako možeš popipaj i sami cooler s prstom dok je procesor opterećen, pa javi.
Intel je s Ivy bridge-om krenuo stavljati pastu između onog metalnog poklopca (na što se nasljanja cooler) i jezgre procesora, dok se prije toga lemilo, pa od te serije dolazi problem sa odvođenjem temperature sa same jezgre procesora. Neki ljudi skidaju taj poklopac i stavljaju bolju pastu.
Ja imam Sandy Bridge i ne znam točno koliki je to problem, ali vidio sam da nije banalno, pa ti je to možda čak i normalna temperatura, a treba uzet i u obzir da nije to nešto pretjerano moćan cooler te ima samo 92mm ventilator, ali opet taj procesor nema ni veliki TDP (80-95W mislim).
Ljetni dani se približavaju, a taj Silencio je mislim okružen spužvama sa svih strana koje smanjuju protok zraka u kućištu. Koliko ventilatora imaš unutra montiranih?

Zamijenio sam katanu za Artic frezzer 7pro i temp su pale na max 60 C° (u prime-u 52 C° nakon 10 min). U Igricama mi temperature na procesoru rastu zbog grafičke (đubre se ugrije i puše topli zrak na procesor, a CM Silencio 550 je kućište koje i nije baš protočno sa zrakom).
A rezultati s Articom su bolji jer njega mogu usmjeriti direktno na ventilator koji izbacuje zrak iz kućišta.
Kućište ima 2 ventilatora od 120mm, a za to s lošim prijenosom topline na ivybridgu znam, ali mi ne pada na pamet rezati poklopac procesora i stavljati bolju termalnu pastu :D
Još me zanima, koliko čvrsto treba zavidati hladnjak za mounting plate? Nisam ga stegnuo slabo, ali mi se čini da može to biti još malo čvršće (od svoje težine hladnjak se malo nagne prema dolje kad ga rukom ne podupirem) , a strah me da ne potrgam navoj na mounting plateu ako stegnem još.

Zamijenio sam katanu za Artic frezzer 7pro i temp su pale na max 60 C° (u prime-u 52 C° nakon 10 min). U Igricama mi temperature na procesoru rastu zbog grafičke (đubre se ugrije i puše topli zrak na procesor, a CM Silencio 550 je kućište koje i nije baš protočno sa zrakom).
A rezultati s Articom su bolji jer njega mogu usmjeriti direktno na ventilator koji izbacuje zrak iz kućišta.
Kućište ima 2 ventilatora od 120mm, a za to s lošim prijenosom topline na ivybridgu znam, ali mi ne pada na pamet rezati poklopac procesora i stavljati bolju termalnu pastu :D
Još me zanima, koliko čvrsto treba zavidati hladnjak za mounting plate? Nisam ga stegnuo slabo, ali mi se čini da može to biti još malo čvršće (od svoje težine hladnjak se malo nagne prema dolje kad ga rukom ne podupirem) , a strah me da ne potrgam navoj na mounting plateu ako stegnem još.
Kad vidiš da se matična počne motati, stani, nema potrebe za više. Važno je samo da se pasta raširi racnomjerno, a za to trebaš neki pritisak. I treba pazit da ti jedna strana nije zategnuta više od druge, a i to bi se vidilo na temperaturama jezgri odnosno da su npr. 2 jezgre toplije za 5-10C od druge dvije.
Stari Arctic Freezer, imao sam i ja jednog AC Freezer 64 Pro za socket AM2, jako popularan hladnjak u svoje vrijeme, dizajn gotovo nisu ništa ni mijenjali, ovaj tvoj je skoro istog dizajna.
Tvoja konfa se ne grije puno, tako da ti je sve ok, ali ako misliš kupovat malo jače zvijeri sa puno većim TDP-om, morat ćeš napraviti bolji protok zraka.
Montirao sam sve uz male probleme ali sve je OK...hvala i temp u LOADU je 47°C dok je u IDE 34°C...