Overclocking Intel procesora (dual,quad)

To je normalni napon DDR2 memorije, ne kužim oko čega strka.

To je normalni napon DDR2 memorije, ne kužim oko čega strka.
Nije normalni, normalni je 1,8V, a taj pise i na samim modulima.

Svejedno neće im ništa biti. Do 2.2V je raspon tolerancije. Ako možeš mjenjati napon spusti, ako ne ostavi ili očitaj iz BIOS-a napon za RAM ako možeš.

U biosu mogu samo podizati po 0,1V, inace stoji na Normal. Ajde nadam se da im nista nece biti, samo mi zaista cudno.

Moze li se overclockirat proc koji je na maticnoj koja ga "ne podrzava"? Naime imam Dual Core E5700 i AsRock 4coredual-Sata2 plocu koja ga ne podrzava (nije na listi podrzanih procesora), no procesor ipak radi...Kad uđem u Bios, pod "overclock mode" imam: "auto", "CPU, PCIE Sync." i "CPU, PCIE Async."...Trenutno je postavljeno na "auto" i ne mogu nista mijenjat...kad stavim na "CPU, PCIE Sync." onda mi se neke stvari otvore, ali ipak ne mogu nista mijenjat, a kad stavim na "CPU, PCIE Async." onda mogu samo mijenjat PCIE frequency...kako da ga clockam...PS. clockao bi ga tolko kolko ga se moze clockat bez podizanja voltaze...
I ako bi jos mogli bacit oko na ovu http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/cooler-dual-core-e5700/136839.aspx temu, da znam koji cooler da odaberem, bio bih vam jako zahvalan... Pozz

dali je moguce clockanje intel q8200 2,33ghz?
temp na stock cooleru je 35!

dali je moguce clockanje intel q8200 2,33ghz?
temp na stock cooleru je 35!
naravno da je moguće, trebao bi na 3 GHz raditi i sa stock coolerom, i stock voltažom, za više treba bolji hladnjak i vjerojatno dodati voltaže. Al naravno sve ovisi matičnoj ploči koju imaš, ako može FSB preko 400MHz, tj. 429 kolko treba za 3 GHz

Pozz Overclockeri, pokušavam overclockat svoj CPU kroz BIOS ali mi jednostavno nikak ne ide, nakon šta stisnem F10 za Save, komp se resetira 2 puta i nakon toga vrati sve na defaultano kao da čita iz failsafea nekakvog.
Pokušao sam se igrat s voltažama sa RAMovim taktovima...isto uvijek.
Želio bi overclockat procesor na 3.0 kako je bilo jedno dugo vrijeme, a sad jedino do kud ga uspijem overclockat da mi se ne dešava restart kakav sam naveo gore je 2.8.
Konfiguracija:
PSU: OCZ 720W
CPU: Intel 2 Quad Core Q9400 2.66
RAM: Corsair Dominator DDR2 1066 2x2GB
GPU: Sapphire Radeon 5670 GDDR5 1GB
Matična: Gigabyte EP35-DS3
Dal je moguće da je napajanje problem ? Staro je malo više od 3 godine...pa možda počinje umirat. Ili možda nešto drugo ?
Hvala unaprijed.

Nije napajanje ziher .Provjeri latencije memorije i voltaže koje stavljaš za CPU , probaj recimo 5-5-5-18 stavit , a za FSB 420X8 tak da ti bude proc na 3.2 i moraš ostale voltaže za memoriju i chipset podizat za 0.2-0.3 v a za ram stavi dva volta da ti bude znaći sa 1.8v na 2.0V igraj se malo pa ćeš vidit . Imo sam tu matićnu i Q8400 je išo bez problema na 3.6ghz a rami na 1200mhz sam se igraj malo i proradit će ti. I naravno pasta i cooler su ti bitni :)

Napokon sam uspio, izgleda da je omjer FSB-a i DRAM-a bio prerazličit i to je stvaralo problem.
Evo proc OCan na 3.0 malko sam mu podigo Core Voltažu na 1.250, Omjer FSB:DRAM je 1:1 a takt 5-5-5-15.
Sad pratim temperature preko Gigabyte EasyTune programa (kojeg sam dobio sa matičnom), stock colling je na njemu.
Evo radi mi samo Firefox i temperatura je 38C...pretpostavljam da je to u redu ?
Molim vas recite ako netko zna koliko je maximalna dozvoljena temperatura za ovaj procesor tijekom gaminga ? Da se znam orijentirat i poduzet nešto ako se počne pregrijavat.

to se ćini uredu sam probaj test napravit neki Prime95 pokreni il intelburnintest pa vidi ako ti prođu te testove onda je stabilno a gle u full loadu ak ti ne prelazi 60 ok je sad ovisi kolko ti stock kuler može dobro hladit

Trebao bih pomoć oko overclocka E8400. Imam matičnu ploču X38-DS4, hladnjak Xigmatek Gaiu te DDR2 4GB Kingmax memoriju 800Mhz. Trenutno mi radi na 3.6Ghz na 1.225V tj. stock naponu. Želio bih ako je ikak moguće overcockirati procesor na 4Ghz. Problem mi čini memorija jer je stock napon 1.8V pa bi i njega trebao povećavati. Da li da odmah stavim FSB 425 te maksimalni dozvoljeni napon 1.3625V pa ga onda polako smanjujem dok ne nadem minimum. Da li bi trebao dizati North Bridge napon i RAM napon ako bi radio na 890Mhz i ako ovo ne bi uspjelo da li bih za 3.8Ghz također trebao mijenjati NB i RAM napon?

Ako stavim u BIOS-u fiksni napon hoce li CPU bit non-stop na tom naponu ili ce se napon smanjit kad je u idle-u ?
Zelio bi otkriti najmanji moguci napon koji je potreban za rad na stock-u.

Ako stavim u BIOS-u fiksni napon hoce li CPU bit non-stop na tom naponu ili ce se napon smanjit kad je u idle-u ?
Zelio bi otkriti najmanji moguci napon koji je potreban za rad na stock-u.
Ako taj procesor koristiš na ploči iz opisa, onda ti ploča ima 10 fazni regulator napona ako se ne varam.
Vjerojatno koristiš opciju u BIOSu pod "OC Tweaker" Vdroop control... isključi samo Intelligent Energy Saver ako planiras ručno podešavati napon.
I prema tome, mislim da ti napon ne bi trebao oscilirati.
Ako griješim u nečemu, neka me netko ispravi :)

asus p5gc-mx/s, koja se nemore koliko znam overclocking
intel core duo 2 e4400 2ghz
2gb ram 800mhz
napajanje 500w
pitanje je dali se more moja maticna overclocking, ako more kako? a ak nemore
koju da kupim maticnu da kupim i naravno koje hladjenje?
unapred hvala!!!

mozel ova maticna
ASRock G31M-GS R2.0 Mainboard Sockel 775 G31 Micro ATX ...

Trebao bi pomoć oko overclockinga - procesor E5700 , cooler Thermaltake ISGC-100, matična gigabyte GA-P35-DS3 sa zadnjim biosom F14 , memorija 2 x 2 GB DDR2 800 , Napajanje Chieftec GPS - 450AA - 101-A 450W , pokušavao sam sve po PS-u u biosu dignuti brzinu proca al bez uspjeha , u windowsima mi javi da je sve original makar sam u biosu stavio FSB na 240 proc na 3,6 množitelj 3,33 tako da je ram i dalje na 800, voltažu nisam dirao ništa,EIST i C1E sam isključio , spremio postavke , al opet u windowsima je sve normalno proc i dalje na 3,0 , pa ako mi tko može pomoći gdje sam pogriješio i dali je moguće da je procesor zaključan da se nemože klokat.
zahvaljujem unaprijed

pozdrav svima moze li se ovo ikako rijesti? ploca je asus p5vd2-vm se i procesor e2160 1.8 problem je sto mi ej u biosu sve zakljucano vezano za procesor pa ga nemogu overclockovati sada da li imate kakvo resenje za ovu moju situaciju jer sam citao da se ovaj procesor moze da radi cak na 3.0 a ja bi to negdje na 2.4 ili 25 stavio ako je moguce

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/oveclocking-e4300/142242.aspx
sorry sto sam otvorio temu izvan ove nisam znao..

Evo išao sam podizat Q6600 B3 frenkvenciju i voltažu i temperature su ok 40-50, e ali je problem uđem u bilo koju igricu i radi i odjednom zašteka po crni ekran tako stoji minutu i onda se sve vrati u normalu, odem u bios vratim sve kako je bilo i igre normalno rade, zašto? Provijerio sam temperature za vrijeme igranaj normala 40-50. Evo vam i slike iz biosa, možda treba još šta podesiti?
I koji programi si dobri za testiranje cpu-a i ostaloga tj s kojima mogu do granica izdržljivosti znam da ima onaj prime95 jel ima još šta?
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2292031

Imam staru maticnu pegatron 2a73 i core 2 duo 2180. Mogu li uzeti neki softver za OC od drugih maticnih jer za ovu nisam naso?

Pozdrav. Nego, novi sam u svemu ovome pa cu postaviti nekoliko poprilicno njubastih pitanja. Konfa je sljedeca: asus striker ii formula, intel e5200 , ddr2 2x2 @ 800, XFX gtx 275. Stari stroj, jos Uvijek radi vise nego dobro. Zadnjih par tjedana igram se sa oc-om svega navedenog.trenutno proc radi Na 3.51, coller je AC freezer, temperature u full loadu (prime) po jezgrama su oko 60-61. E sad, zabrinjava me temp SB-a koja je oko 80-82 (po aidi). Trazio sam po stranim forumima i navode kako je to ok, medjutim meni se cini malo previse. Tocne frekvencije ne mogu trenutno navesti jernisam doma. Probao sam i sa visim taktovima, tempe su ok ali mi se znao smrzavati U igrama. Inace stress test nakon 6 i vise sati na 3.51 ne pokazuje greske, znaci ok. Sljedece pitanje su naponi. Kome vjerovati, biosu, cpu-z Ili aidi, buduci da svaki navedeni ima svoju viziju napona? Sljedece pitanje je vezano uz frekvu rama i fsb? Koliko je bitan omjer buduci da mi rami rade na stock 800 mhz? Hvala, navest cu tocne podatke kad budem U mogucnosti. Pozdrav

U ovoj temi mozete raspravljati i razmjenjivati iskustva o oc-u Intelovih dual i quad core procesora.
Prije tjedan dana prodao sam procesor intel i3 530 2.93 GHz i matičnu ploču ASUS p7p55m. Kontaktirao me kupac i zatražio pomoć kod overclocka, ja se time ne bavim i rekao sam mu da ja to nebi radio i da nije potrebno. Međutim sjetio sam se da mogu na BUG forumu postaviti pitanje. Dakle, odgovore napišite tako da ih svi mogu razumjeti i oni koji se ne bave računalima. Naime, ja ću njemu samo prosljediti vaše odgovore tako da ne dolazi u obzir odgovor tipa prvo pogledaj ovo, e jesi sad to sredio? aha jesi, odi onda pogledaj ono... Jer procesor više nije kod mene i nije moj i samo bi čovjeku prosljedio vaše postove. Ono što znam da bi htio podići 2.93 GHz na više, a da pritom ostane stock cooler.

Evo cijeli tutorial sa I3 530 modelom zajedno sa slikama.Neka prouci malo tut.

Evo cijeli tutorial sa I3 530 modelom zajedno sa slikama.Neka prouci malo tut.
Hvala, proslijedit ću mu link.

Pošto čekam svoju Gigu malo se igram na zamjenskoj :)

Pošto čekam svoju Gigu malo se igram na zamjenskoj :)
Daj ga potegni malo na 1.375V pa javi koliko ide.

Javim kad budem na tom kompu trenutno na AMDU

Ovako, imam INTEL E6500 na 2.93, danas sam ga clocko sa stock colerom na 3.5 ( prvo sam postemeno isto za 100mhz) sve je bilo stabilno i na 3.5 1h prime-a. digo sam mnozitelj na 321x11 ram je 800mhz ddr2
temperatura na oc pri 100% je bila max 73, pri stock taktovima 64, pri desktop uvijetima je 35 sa oc i bez.
dali bi mogao lijepo koristit proc za igranje na tim taktovima sa katana 3 hladnjakom iz portia za 154kn mislim da ima 90mm fan, kupio bi LC office od 600W za 210kn isto iz portio, kao i grafa HD 7750.
dali bi mogao ugodno igrati sa tim taktom i colerom hladit proc?
hlava unaprijed na savjetima!
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903182
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=052740033 ili http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=700000007659 misli mda bi trebalo drzato hd 7750 jer ful malo trosi
Ej vozdra opet ljudi, imam pitanje, svoj E2180 drzim na 3GHz, 333x9, imam 3GB DDR2 800MHz memorije, koja sad radi na 667MHz (omjer 12:10), i sve radi odlicno i super stabilno. Napon procesora drzim na default, eh sad je problem sto mi Everest/Aida pokazuju da je napon memorije 1,92V sto ja nisam stavio, ploca je Gigabyte P31-DS3L, i sve volteze u biosu su na manual/normal, nista nisam dizao, jel moguce da ovi programi pogresno ocitavaju?
Ljudi, upravo sam sve postavke vratio na default, dakle bez ikakvog overclocka, i opet mi svi programi pokazuju da je napon memorije 1,92V (Everest, SpeedFan, HWMonitor), ne kontam u cemu je fazon, je li ovo zaista pogresno ocitavanje ovih programa?!