Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Vozdra raja, imam P4 631 Cedar Mill, 3 GHz, podigao sam na 4 GHz, ali tako sto sam digao fsb na 266, a omjer memorije stavio na 4:3, posto ne znam smijem li clockati ram (Apacer ddr2), napon sam ostavio na normal, znaci nisam dizao, i temp su ok i tako radi vec mjesec dana, jesam li to sve dobro uradio? Mogu li jos nesto uciniti kako bih poboljsao performanse i sl?

mozete mi preporuciti neki program za overclock procesora (intel pentium D 820 2. ghz).... neki program koji ima dosta opcija,da mogu mjenjati mnozitelje npr. ,u maticnoj samo FSB mogu change-at....
Pa onda znaci da ne mozes imat veci multiplier od sadasnjeg..

Evo moj je na 3.4GHz finalno!
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1428714
Prime95 sat vremena na 3.4GHz.
Sad temp su bile najviše do 75°C inače samo na par minuta ostalo je bilo u rangu Tcase za Q6600 ispod 72.

Evo mene.
Pokušavam nagurati ovaj moj proc na 3GHz. Došao sam do 424 FSB gdje je komp potpuno stabilan i radi na 2.98 GHz. Čim sam povećao na 428 komp se nije htio upaliti.
Kako da mu dam još tih par megaherca a da se upali? Inače voltažu nisam dirao.

Evo mene.
Pokušavam nagurati ovaj moj proc na 3GHz. Došao sam do 424 FSB gdje je komp potpuno stabilan i radi na 2.98 GHz. Čim sam povećao na 428 komp se nije htio upaliti.
Pa onda podigni malo napon..

Evo mene.
Pa onda podigni malo napon..
Prvo ću probati isključiti EIST i ostala #*!"x!<%
Nego zanima me dali će se što desiti ako stalno podižem FSB i komp se stalno resetira?

Prvo ću probati isključiti EIST i ostala #*!"x!<%
Nego zanima me dali će se što desiti ako stalno podižem FSB i komp se stalno resetira?
Pazi na voltažu koju moraš postavit na manual.Postavi je da bude u VID voltage range:0.8500V-1.3625V je za tvoj q8200 pa se tu igraj.Pazi na memoriju jer nemože dokle ti zamisliš ako joj je množitelj na auto.

proc je DualCore E6300, 2.8Mhz sa stock coolerom
ja bih napravio sljedece..
CPU mnozitelj: 8x
CPU FSB: 440Mhz
to bi dalo 3520Mhz, ja bi cak rade da ide do 3300Mhz pa da sam sigurniji,a usput da steknem nekakvo iskustvo u OC'u
Nov sam u ovome, a htio bih malo izvuc iz proca jer znam da bih mogao..ali da sve bude u nekim "sigurnim" granicama
Dali je gore prikazani mnozitelj i FSB ispravan postupak? Ako nije onda moze neki prijedlog kako bi o trebalo izgledat?
I u kolikim koracima da dizem taktove dok ne dodem do zeljenog i dali mnozitelj smijem od jednom spustit na 8?
MBO - AsRock P43DE
RAM - Kingmax KLDD48F-B8KB5 1GB DDR2,800, 2 komada
evo screen kako proc trenutno radi, maticne i EVEREST CPUID slika (na njoj me interesira dali su ovi podaci za rame ok?)
p.s. sorry na otvorenoj novoj temi maloprije, zabrijo sam si da je ovo jos jedan tut

proc je DualCore E6300, 2.8Mhz sa stock coolerom
ja bih napravio sljedece..
CPU mnozitelj: 8x
CPU FSB: 440Mhz
Ostavi množitelj na 10.5x,stavi voltažu na manual da bude 1.297 V,podigni fsb da dođeš do željene brzine,pazi na memory multiplyer tako da ne odeš puno preko 667 (piše ti 333)mhz sa memorijom.Ako neče polako diži voltažu i pazi da ne pređeš 1.36 V.Nemaš baš prostora za clockanje jer nemaš dobar cooler i ram.

evo ga Hyperion,klokao sam proc
nemam pojma da li je stabilan ili ne jer nisam ništa testirao
temperatura u idleu oko 30,mal više malo manje
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1436343
imam par pitanja.do kojih sigurnih granica bih smio postavit CPU V-core,QPI VTT i CPU PLL za i5 750?
na 4200 se sruši a najveći cpu v-core koji sam dao je 1.4000V,da li ibh još koje opcije trebao pogasit i znači zanima me ove 3 gore opcije kako da raspodijelim te dokle bih smio ić bez štete za procesor?

postavke za 3800MHz:
QPI clock x32
BCLK 190
Memory Frequenci 1140@1.5000V
CPU V-core 1.28125V
QPI/VTT 1.170V
CPU PLL 1.860V
prolazi 3d mark 06,i probao sam OCCT na 30 minuta i prolazi,maksimalna temperatura jezgri prema HW Monitoru 0-50C,1-47,2-47,3-44C.....real temp javlja nešto veće temp od 2 stupnja
4400MHz cpu-z validator
pokrenuo sam prime95 stress u 16:31 i sad se stalno vrti i za sada sve prolazi...frekvencija je 3.8GHZ i na toj ga sad mislim držat non stop....temperature su redom 54,51,50 i 48 prema HW Monitoru
koliko bi ga još trebao vrtit?

pa nečeš ga držat pet dana,da je nestabilan srušija bi se odma

pa nečeš ga držat pet dana,da je nestabilan srušija bi se odma
piše na pcekspertu 12h ili više
napravio sam i epic fail jer sam u 20h išao u task manager i na prime95 stavio kvačicu na "real time" kako bi ga još više opteretio...i onda mi se komp smrznuo i restart
za ova nešto manje od 4h pod prime95 je sve prolazio a sad za dalje morat ću opet pokrenut

Šta i5 ima otključan množitelj ??
I e6300 odozgo ???
Kako moj nema :(

Šta češ ga dalje mučit ne virujen da će pokleknit u radu ako je izdrža 4 h.Ako se ikad dogodi onda interveniraj i kemijaj.

Šta češ ga dalje mučit ne virujen da će pokleknit u radu ako je izdrža 4 h.Ako se ikad dogodi onda interveniraj i kemijaj.
a valjda neće,najzahtjevnije šta radim su igre
inače dao sam mu vcore voltažu 1.4500V ali neće na 4500mhz,za qpi vtt sam dao mislim negdje preko 1.3000V a pll 2V ili manje nešto...dokle bih smio ić sa tim voltažama?

Ja bi rađe kemija da ide kolko može sa šta manjom voltažom i manjim grijanjem,ipak je to jak proc pa ako ga i malo ocaš više je nego dovoljno je za sve danas pa i ubuduće.

Ja bi rađe kemija da ide kolko može sa šta manjom voltažom i manjim grijanjem,ipak je to jak proc pa ako ga i malo ocaš više je nego dovoljno je za sve danas pa i ubuduće.
1.28125V nije valjda previše za 3.8GHz,možda može i manje samo nisam probavao
htio bih vidit dokle ide jer temperature mi sad nisu problem,još kad zazimi idem na još više...normalno da ga neću držat 24/7 na 4400MHz iako bi možda procesor i to podnio
ovdje se spominje da se može preko 200MHz baseclocka dat 1.45-1.5V

Zasto ne koristis mnozitelj x21, sad si na blck 220 x 20, 21x210 puno bolja opcija za 4.4., ploca ce ti sad teze ici preko 220 bclk, a jos imas i 1333Mhz DDR3, tako da je bolje da povisis mnozitelj.....
za nesto vise morat ces mu dodati vise soka, mozes probat 21x220 za 4.6, a ako ti je samo za validaciju mozes stavit u biosu da ti procesor radi na 1 jezgri i onda ces moci staviti mnozitelj x24, pa stavis 24x200 daje 4.8 vcore min 1.5V

Zasto ne koristis mnozitelj x21, sad si na blck 220 x 20, 21x210 puno bolja opcija za 4.4., ploca ce ti sad teze ici preko 220 bclk, a jos imas i 1333Mhz DDR3, tako da je bolje da povisis mnozitelj.....
za nesto vise morat ces mu dodati vise soka, mozes probat 21x220 za 4.6, a ako ti je samo za validaciju mozes stavit u biosu da ti procesor radi na 1 jezgri i onda ces moci staviti mnozitelj x24, pa stavis 24x200 daje 4.8 vcore min 1.5V
nije mi jasno,ja stavim 21X množitelj i on se spustio opet na 20X kad izađem iz biosa i neće se bootat
i neznam šta da radim sa memorijom,oko i preko 4400MHz za procesor memorija na 8X SPD ide preko 1700MHz a na tim frekvencijama mislim da nemože radit....ja postavim na 6X SPD i tu su frekvencije ispod ili nešto preko 1333MHz........
e sad je pitanje da li ja smijem dat memoriji 1.65V ako mi radi oko defaulta ili malo iznad ili ispod? i šta da radim sa latencijama,stavio sam ih na 9,9,9,24-default
to za memoriju mi je bitno jer kad bih smio dat 1.65V memoriji onda bih smio povećat i QPI/VTT voltažu...jer te dvije voltaže moraju imat razliku(razmak) od 0.5 do 0.3V

Jedno pitanje, nov sam na 1156 platformi i procevima,...
Koji napaon QPI/vtt da stavim i koji na pon na procu(želim 3,8GHz.)

Jedno pitanje, nov sam na 1156 platformi i procevima,...
Koji napaon QPI/vtt da stavim i koji na pon na procu(želim 3,8GHz.)
qpi/vtt napon stavi na 1.170V a cpu vcore na 1.28125V

Šta i5 ima otključan množitelj ??
I e6300 odozgo ???
Kako moj nema :(

htio bih vidit dokle ide jer temperature mi sad nisu problem,još kad zazimi idem na još više...normalno da ga neću držat 24/7 na 4400MHz iako bi možda procesor i to podnio
probaj spustit jos dole voltazu za 3,8.. moj radi bez frke na 1.23v ..

tvoj je i7 860 a moj i5 750
spustio sam voltažu na 1.27500,qpi/vtt na 1.100 i cpu pll na 1.800 i srušio mi se pred kraj 30minutnog OCCT testa

tvoj je i7 860 a moj i5 750
spustio sam voltažu na 1.27500,qpi/vtt na 1.100 i cpu pll na 1.800 i srušio mi se pred kraj 30minutnog OCCT testa
tim vise.. i5 manje jede struje nego i7.. si siguran da ti ostale postavke stimaju?

tim vise.. i5 manje jede struje nego i7.. si siguran da ti ostale postavke stimaju?
nisam siguran
kad sam postavio manju voltažu,qpi/vtt i cpu pll pratio sam preko cpu-z i u idleu je 1.264 a pod occt se je penjala na 1.28V i pred kraj plavi ekran
imam na prethodnoj stranici isto neka pitanja vezana za mamoriju pa ako znaš reci

nisam siguran
kad sam postavio manju voltažu,qpi/vtt i cpu pll pratio sam preko cpu-z i u idleu je 1.264 a pod occt se je penjala na 1.28V i pred kraj plavi ekran
imam na prethodnoj stranici isto neka pitanja vezana za mamoriju pa ako znaš reci
nezamaraj se sa tim testovima od 12 h.. to je test pod punim opterecenjem i samo mucenje procesora i svega ostalog.. ako prodje prime 95 na 15-20 min ja ostavljam.. i nikad rusenja u mom slucaju.. to ionako nikad neces moci postici ni gejmanjem ni neznam cime load od 100% konstantno.. moja ploca qpi stavi automatski.. probaj franky-u jurky-u ili micromanu poslat pm oni su ti non stop u tome..

Ljudi, imam mali problem. Svoj E8200 sam uspješno overclockao na 3.2 GHz (RAM : FSB = 1 : 1 - 400 MHz : 400MHz) i tako ga držim već mjesecima. No primjetio sam neki dan da je na 2.66 GHz i ja provjerim i stvarno je. Odo ja u BIOS, vratim na stock, pa probam overclock, ali neće. Sve sam one fore tipa EIST i sl. pogasio, ali kad povećam FSB neće ga prihvatiti. Što mi je činiti?
mozete mi preporuciti neki program za overclock procesora (intel pentium D 820 2. ghz).... neki program koji ima dosta opcija,da mogu mjenjati mnozitelje npr. ,u maticnoj samo FSB mogu change-at....