Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Koja je min voltaža na 4GHz(stabilna naravno)? da li da uključim turbo boost? Jel moram iskljuciti EIST i c1e , do sad mi nije smetalo. mozemo i preko PP...

Pozdrav!..Zanima me koji je def.napon Q6600 G0?...meni je u biosu..1.325V, piše pod normal CPU Vcore?..proc nije klokan, sve je na def. postavkama?!

Ajd uslikaj mi lijepo CPU_z prozor screenshotaj da vidim jer to Go stepping kao moj.
Ako je ne treba. Napon ti je defaultan 1.28750V u BIOS-u.
Ide ti na 3.00GHz sa FSB 333MHz i množitelj x9, meme na 1000MHz, napon 1.25000V jer je onaj 1.28750V postavljen radi sigurnosti valjda malo više
Ja svoga držim na 3.20GHz sa FSB 400 i x8 sa naponom 1.306250V
Preko 3GHz trebaš cooler. Ja imam pogle pod Moj PC kako stvari stoje kod mene.
Dobar ti je to procesor, još se držimo!!!

Ima tko tu od vas i5-750?
imam ja
Super, vidim imaš i scythe yasya-u, koje su ti temp s kojom voltažom na 4ghz?

Rekao si mi sve osim temp i volt proca....
koja ti je temp na 3.92 i volt?
Imaš možda OCCT da ga opteretiš pa da mi kažeš?

Blago tebi..
Tebi Yasya drži na medium ventu corei5 na 3.92GHz, a ja ne mogu Q6600 ni na 3.33GHz dignuti jer se pregrijava još na high fan speedu!!!
Meni su temperature preko 75 stupnjeva ako idem poviše 3.20GHz. Mislim da je do voltaže jer je to stari 65nm procesor pa mu treba napona sve preko 3GHz

Ne znači mi ništa temp na 45% loada....
Oprteret ga s occt om pa mi javi kolika je nakon 7 min.

Aj pls skini occt pa probaj. ima 4,5 MB
Evo link:

Ajd uslikaj mi lijepo CPU_z prozor screenshotaj da vidim jer to Go stepping kao moj.
Ako je ne treba. Napon ti je defaultan 1.28750V u BIOS-u.
Ide ti na 3.00GHz sa FSB 333MHz i množitelj x9, meme na 1000MHz, napon 1.25000V jer je onaj 1.28750V postavljen radi sigurnosti valjda malo više
Ja svoga držim na 3.20GHz sa FSB 400 i x8 sa naponom 1.306250V
Preko 3GHz trebaš cooler. Ja imam pogle pod Moj PC kako stvari stoje kod mene.
Dobar ti je to procesor, još se držimo!!!
Evo slika...napon u biosu iznosi 1.325V...tako piše pod normal Vcore voltage....bio sam resetiro bios...i sve je na def..ali opet taj isti napon..temp su mi u Full Loadu oko 65C

pozz ekipa, može nabrzaka postavke iz biosa za 4GHz za 24/7? i5 750, gigabyte p55 ud4..

Evo ja isto imam i5 i ovo je najmanja moguća voltaža stabilna sa prime-om na tom clocku...
Evo slikice:

ljudi mozete mi objasnit kako da overclockam ovaj procesor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6500 @ 2.10GHz (2 CPUs)

Evo slika...napon u biosu iznosi 1.325V...tako piše pod normal Vcore voltage....bio sam resetiro bios...i sve je na def..ali opet taj isti napon..temp su mi u Full Loadu oko 65C
Pa dobro ako su ti temperature u load 65 samo?
To ti je to. Pa tako je i normalno.
Ne bi ljudi prodavali aftermarket rješenja za hlađenje da ne treba kod overclockanja viši napon i bolji hladnjak?
Možda ti je do matične jer BIOS je proizvod MBO?
Ugl meni je Q6600 za 3.00GHz trebao samo 1.25000V, a to je več overclock od 25%.
Dok kod mene stoji VCore default 1.28750V?

pomoc bilo tko

ljudi mozete mi objasnit kako da overclockam ovaj procesor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6500 @ 2.10GHz (2 CPUs)
pomoc bilo tko
To je proc od laptopa, jel? E, pa na laptopu mozes samo klokat grafulju..

je od lap topa toshiba l - 500 a imam intel grafu a nikako da overclockam sa gma booster programom dajte onda pomognite sa grafom Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family

Evo moje temperature na 3.20GHz samo. Nažalost još je to cooler od 350 kuna. A dobio sam 200MHz
Koja voltaža?

Evo moje temperature na 3.20GHz samo. Nažalost još je to cooler od 350 kuna. A dobio sam 200MHz
koji cooler?

koji cooler?
Citaj njegov Moj PC..

Pozdrav ekipa imam problemček, prime95 se ruši odma dok ga upalim...ovo su postavke iz biosa..
Pa ak ima ko kakvu ideju, di sam zapel?tnx

mislim da nema, tak bi i trebalo bit, ak se proc visoko diže..

može li mi neko možda objasnit kako da overlock-iran svoj pentium d 930....

može li mi neko možda objasnit kako da overlock-iran svoj pentium d 930....
Prvo pročitaj malo neke tutorijale i prijašnje postove, pa će ti biti jasno.

Koji je najviši množitelj na i5-760?

Evo ja imam problem sa svojom Katanom, postam vamo jer su teme o samom cooleru neaktivne.
Imam ovu svoju valjda najograničeniju matičnu na svijetu, i nemogu kontrolirati brzinu ventilatora na Katani.
Taj vent je spojen na matičnu ali se vrti brzinom možda 10-150 okretaja u minuti, pa se cooler nemože hladiti.
Od starog coolera imam kontroler brzine okretaja ali na njega samo mogu spojiti ventilator sa 3 pina, a ovaj od Katane ima 4 pina, što da radim?
Da mjenjam vent na cooleru, ili?

Da li ti je katana spojena na CPU pinove za vent na matičnoj?

Evo ja imam problem sa svojom Katanom, postam vamo jer su teme o samom cooleru neaktivne.
Imam ovu svoju valjda najograničeniju matičnu na svijetu, i nemogu kontrolirati brzinu ventilatora na Katani.
Taj vent je spojen na matičnu ali se vrti brzinom možda 10-150 okretaja u minuti, pa se cooler nemože hladiti.
Od starog coolera imam kontroler brzine okretaja ali na njega samo mogu spojiti ventilator sa 3 pina, a ovaj od Katane ima 4 pina, što da radim?
Da mjenjam vent na cooleru, ili?
Probaj kontrolirati sa SpeedFan-om
Tutorial:
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/howtokontroliranje-ventilatora-gb-plocama/2389.aspx
Ste ga OC- ali?
Ne samo smo brojali jesu li pinovi svi na broju...... pa naravno da smo mu malo protegnuli noge??? kolega je htio samo do 4.0 ali moze to i preko.... sto tebe muci??