Overclocking Intel procesora (dual,quad)

evo opet sam se igrao clockom i digao proc na 3.2,odvrtio prime 6 i po sati bez ikakih problema,temperatura najviša 61 i sve ok...jedino everest i cpu mi pokazuju clock speed od 3.2 dok mi windowsi pokazuju 3.6.kontam da je to zbog toga jer sam stavio množitelj x8 a ne x9 pa me zanima ima li neko riješenje da windows pokazuje pravilan clock speed na množitelju x8?znam da ne igra to nikakvu ulogu ali me živcira da mi pokazuje veći clock speed nego što je :D
itko išta zna? :D

imam u planu kupit ili c2duo E7400 ili 8400, neda mi se više od toga ni mijenjat pa me zanima, što se tiće overkloka, koji je bolji? I da li se uopće isplati overclocat?
Imam matičnu Asus P5KPL (chipset G31)

evo opet sam se igrao clockom i digao proc na 3.2,odvrtio prime 6 i po sati bez ikakih problema,temperatura najviša 61 i sve ok...jedino everest i cpu mi pokazuju clock speed od 3.2 dok mi windowsi pokazuju 3.6.kontam da je to zbog toga jer sam stavio množitelj x8 a ne x9 pa me zanima ima li neko riješenje da windows pokazuje pravilan clock speed na množitelju x8?znam da ne igra to nikakvu ulogu ali me živcira da mi pokazuje veći clock speed nego što je :D
Meni je Cinebench (pogledaj u temu) pokazivao clock 3.6, a bio sam na 3.2 isto kao ti. Inače u My Computer nisam ni išao za time. Sry ako gnjavim, koji si cooler na kraju stavio na proc?

imam u planu kupit ili c2duo E7400 ili 8400, neda mi se više od toga ni mijenjat pa me zanima, što se tiće overkloka, koji je bolji? I da li se uopće isplati overclocat?
ja imam e7400 i kloknua sam ga s 2.8 na 3.7 bez problema

q8200 oc na 3.2ghz(bus speed 458mhz),u bios isključio sve što je spomenuto prije.

Meni je Cinebench (pogledaj u temu) pokazivao clock 3.6, a bio sam na 3.2 isto kao ti. Inače u My Computer nisam ni išao za time. Sry ako gnjavim, koji si cooler na kraju stavio na proc?
Freezer 7 pro rev 2 sam stavio i mogu reći da sam zadovoljan,nije skup a fino odrađuje svoj posao,ako nema previše para moja preporuka :)
a jel se može to popravit da mi svugdje pravilno pokazuje?neda mi se stavljat 9 multiplier samo zbog toga jer mi mema neće bit u omjeru 1:1,a sekira me kad vidim u winsima 3.6 clock a znam da nije :D

Zanima me nesto, kod mene je procesor E7500 dignut na 3.3, FSB 300, mamorije 800 i sada mi pokazuje da mi je omjer DRAM : FSB 16:12 je li to lose i ako jeste kako da se to uskladi. Nemam puno iskustva u overklokiranju pa zbog toga pitam.

pa ne igra neku ulogu ali je najbolje da ti rade memorija i sabirnica sinkronizirano,što je znači 1:1,ali ako ti mema ne prelazi stock frekvenciju nisi ju clocko i radi bez ikakih problema sa stock naponom i svim...a fora je što ti ne može na svim clockovima mema radit u 1:1 omjeru,onda si podesiš s obzirom kako misliš da je najbolje,ja gledam uvijek da mi bude po tvorničkim postavkama...ako sam nešto krivo rekao neka me netko ispravi.

Iskreno, najradije bi se odlučio za neki E6xxx dualac. Prilično jeftiniji, a uz to se dosta dobro OC-a. Pored njega uopće ne bi razmišljao o E7xxx seriji.

TU za Freezera! Ako staviš multiplier na 9 mislim da će memorija i dalje raditi na 800 jer je FSB ostao 400MHz. Ako sam ja dobro skontao situaciju..? Ma pukni ga na 3.6GHz iako nez baš što ćeš s time puno dobit jer meni sa 3.0 na 3.2 nije davao baš neke posebne znakove "života"..? Dobio sam 800 score u 3DMark i to mi je to samo radije tako jer kako ti kažeš RAM:FSB je 1:1, a ovako je kod mene na 3.0 3:2

ma neću ga na 3.6,treba napona a nije taj freezer toliko dobar baš :D
ma ni ne treba mi preko 3.2,sve mi super ovako jedino da uspjem nekako napraviti da mi i windowsi pokazuju normalan clock,ništa previše važno ali me bedira kad vidim da piše 3.6 a znam da nije xD

Iskreno, najradije bi se odlučio za neki E6xxx dualac. Prilično jeftiniji, a uz to se dosta dobro OC-a. Pored njega uopće ne bi razmišljao o E7xxx seriji.
više ja mogu klonit s e7400 nego s e6xxx

Jer mi itko može dat nekakav link gdje vidim recommended temp za Intela?
Konkretno me zanima gdje mogu ići ako ga clockam jer me muči da mu dam još nekih 200MHz boost-a
Neko je pričao o nekih 75° kod Intela općenito?
:\
Ja sam vidio na par recenzija granica je samo 65!

samo paziš da temp procesora ne ide preko 60,a jezgra 65c. Može i više ali za vijek nesmi više ić

više ja mogu klonit s e7400 nego s e6xxx
Šta je pjesnik s ovim htio reć?? Pretpostavljam da si mislio na kloknit?? Ako tako kažeš, vjerujem da imaš i jednog i drugog?? Taj tvoj E7400 je i više nego neisplativ pored E6xxx dual core-a. Moje mišljenje, a i gotovo svih na večini foruma, pa tako i na pc ekspertu. Razlika u cijeni je poprilična, a u performansama je vrlo sitna, da kažem, tebi nevidljiva. A to da ti možeš više kloknit svoj E7400 od E6xxx objesi mačku o rep .

igram ja gta iv kada odjednom se javi ekran smrti, nisam uspia pročitat do kraja jel je bilo samo dvi tri sekunde. Da li taj problem mora znaćit da je procesor clock nestabilan ili se to može onako desit rijetko..

Evo i drugi put se u gta iv javlja bsod. Prije šta se javia, počela mi se kao grafika gasi postepeno, pištanje na zvučnicima i onda blue screen. Može bit do grafe

I ja imam slicne probleme, dok sam imao xp bilo sve ok a sa win 7 sve oslo u k....

Koliko moram clockat e7400 2.8 da se osjeti prava moć u igrama.. I recimo kod clocka, sve što treba je fsb, kod dram frekvencije odabrati 862mhz (mislim da je tako nešto) i stavit voltažu 1.35

Koliko moram clockat e7400 2.8 da se osjeti prava moć u igrama.. I recimo kod clocka, sve što treba je fsb, kod dram frekvencije odabrati 862mhz (mislim da je tako nešto) i stavit voltažu 1.35
Sa HD4870 ti je praktički svejedno radio ti proc na 2.8GHz ili 3.8GHz. (Pogotovo na tom tvom 23 incha ekranu)
Tek bi se sa HD5870 i jačim grafama primjetila razlika između orginalnog i OC-anog takta proc-a.

znaći ne isplati se clockat?

znaći ne isplati se clockat?
Isplati se samo toliko da ćeš nešto novo naučit. A u igrama neće bit razlike, možda 2-3 fps-a max, ovisno o igri.

I recimo kod clocka, sve što treba je fsb, kod dram frekvencije odabrati 862mhz (mislim da je tako nešto) i stavit voltažu 1.35
jel to dovoljno i da li smijem memoriju stavit na ispod 800mhz jer mi u biosu kaže da može prouzročit nebootanje i jel šta gubim smanjivanjem

jel to dovoljno i da li smijem memoriju stavit na ispod 800mhz jer mi u biosu kaže da može prouzročit nebootanje i jel šta gubim smanjivanjem
Gubiš na brzini, a sa boot-anjem, koliko ja znam, ne bi trebalo biti problema.
Sa Frapsom prati fps kod nekog levela(ili demo-a) neke igre kad je proc na 2.8 i kad je na 3.73GHz pa se uvjeri sam kolika su poboljšanja.

Ja sam quada sa 2.4GHz natjerao na 3.0GHz sa HD5850 imam pomak što se tiče clockanja procesora za 1-2 FPS-ova. On u potpunosti iskoristi karticu jer je jak na 3GHz.
Ti imaš dualca na 2.8GHz natjeraj ga na 3.33GHz barem toliko da imaš pošteni frejmrejt što se tiče procesorske snage.
Kartica ti je još OK jer je 1 gigabajtna verzija!

Ja sam quada sa 2.4GHz natjerao na 3.0GHz sa HD5850 imam pomak što se tiče clockanja procesora za 1-2 FPS-ova. On u potpunosti iskoristi karticu jer je jak na 3GHz.
Ti imaš dualca na 2.8GHz natjeraj ga na 3.33GHz barem toliko da imaš pošteni frejmrejt što se tiče procesorske snage.
Kartica ti je još OK jer je 1 gigabajtna verzija!
Zašto si tako siguran?
Quad na 3.0GHz da iskoristi u potpunosti HD5850? Čemu onda mrcine tipa i7 930, i7 860 i slični?

Pa i nije da sam baš tako siguran jedino ako sam ga natjerao na 3GHz imam nešto viši frejmrejt, mislim nešto manji pad FPS u igrama i to što kažem da u potpunosti iskoristi grafu jer sam ga natjerao i na 3.2GHz i vidi vraga dobio sam čak 100 score u 3DMarku?
Što mi je za kazati na kraju?
Nije da ne želim na više ga tjerati, al mi se ne da baš prčkat po cooleru sad. Možda druge godine ako budem više entuzijast u tom pogledu- za sad dost i ovako.. CPU iz BIOS-a, GPU iz MSI AB-a

Ako mi je clockana voltaža 1.35. I kako dobivam blue screen, na koliko da provam dignit

Pa zar ti ne piše pod Moj PC da je clockan na 3,73GHz već?
I to kako dobiti blue screen?
lol
Bolje da ga ne dobiš..!
Ok samo ću uzeti postvake BIOSA ako ga moram resetirati. SIgurno je sigurno!
Nemoraš uzet,ako neželi botat tj.ako neželi uč u winse i pokaže blue screean onda odi u bios i imaš za resetat na tvorničke postavke,a ako neželi nikako ništa botat onda samo bateriju izvuci i naredi si bios kako oš.