Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

pozzzzz.
overclock-ovao sam FX 8350 na sa Stock-a ( 4.01Ghz ) na 4.51Ghz. Temperatura je solidna 40 - 42'C
koristim Alpenföhn K2 zanima me dal se sa tim hldnjakom moze dogurati do 4,7 ili 4,8Ghz ? hvala!

ako su tako niske temp, mozda bio mogao i do 5 ghz

iskreno ne znam, bojim se da mi ne pregori, hehe ti mi sad kazes da bi mozda mogao do 5 a ja se bojim podici voltazu heheh.
nisam siguran 100% pa zato pitam mozda netko zna 100% odgovor. :D

iskreno ne znam, bojim se da mi ne pregori, hehe ti mi sad kazes da bi mozda mogao do 5 a ja se bojim podici voltazu heheh.
nisam siguran 100% pa zato pitam mozda netko zna 100% odgovor. :D
evo clockovan na 4,71GHz temp. mu je 46'C a od svih jezgri su 49'C. samo mi reci, jel ok ova temp ? koliki je max ? dal da spustim ili ostavim ? :D

Ne može pregoriti.
Trebaš vidjeti kakve su temperature u full loadu.

Pozdrav, imam AMD Athlon II X4 640 3.0GHz i htio bih ga klokat :D Temperature u IDLE su oko 21-24C sa stock coolerom. Matična je Asus M4n68t v2 koja ima turbo key za klokanje medutim kako koristim windows 8, taj turbo key se ne moze instalirat jer maticna ima drivere samo za windows 7... na koji drugi nacin bi mogao onda? (osim u biosu)

Dosta drivera ti zna radit na 8. iako su namijenjeni za 7. Ne svi, samo nekolicina. Pa za svaki slučaj probaj.

evo clockovan na 4,71GHz temp. mu je 46'C a od svih jezgri su 49'C. samo mi reci, jel ok ova temp ? koliki je max ? dal da spustim ili ostavim ? :D
Ja sam 8320 Clockao bio na 5.1ghz pri 1.6v na 990xa-ud3, temperature su bile pod opterećenjem od 60°C pa sve do 80°C(još je nd-d14 cooler bio[sobna temperatura je bila 10°C] ), al mu ništa nije bilo, iako sam na granici bio. Uredno sam odigrao bio par rundi BF4 64-man mapa i onda pržio ga prime-om dok nisam vidio da je na 90°C došao, onda sam uredno ga vratio na 4.5ghz...
Uglavnom, nemoraš se bojat previše u vezi toga kolko će proc izdržat, samo pazi da ti nebude temperatura pod opterećenjem iznad 70-80°C. I naravno, ako to samo ideš vidit kolko bi mogao ga clockat maximalno, hladi matičnu dobro - stavi dodatne ventove i slično, po mogućnosti složi konfu na stolu i pobacaj što više ventilatora okolo..

Izvini što sumnjam al de odvrti na tim postavkama core 5.1ghz i napon 1.6V - Cinebench R15 znači bench traje jednu minutu sumnjam da noctua može držat taj FX na 1.6V a da se ne ugasi na 90°C prije nego što odradi bench

Rade samo neki, zvučna radi i još nez koji sam probao... Za turbo key sam mjenjao i compitability mode i ude u instalaciju sve i stane na 30% i nesto kao model nije prepoznat... Sad ne znam jel mi isplativo ici na windows 7, kad igre rade bolje na 8...

Ja sam 8320 Clockao bio na 5.1ghz pri 1.6v na 990xa-ud3, temperature su bile pod opterećenjem od 60°C pa sve do 80°C(još je nd-d14 cooler bio[sobna temperatura je bila 10°C] ), al mu ništa nije bilo, iako sam na granici bio. Uredno sam odigrao bio par rundi BF4 64-man mapa i onda pržio ga prime-om dok nisam vidio da je na 90°C došao, onda sam uredno ga vratio na 4.5ghz...
Uglavnom, nemoraš se bojat previše u vezi toga kolko će proc izdržat, samo pazi da ti nebude temperatura pod opterećenjem iznad 70-80°C. I naravno, ako to samo ideš vidit kolko bi mogao ga clockat maximalno, hladi matičnu dobro - stavi dodatne ventove i slično, po mogućnosti složi konfu na stolu i pobacaj što više ventilatora okolo..
ovim slikama ti pokazujem moju ventilaciju. ugl. :) jel to nije dovoljno ? :D

Izvini što sumnjam al de odvrti na tim postavkama core 5.1ghz i napon 1.6V - Cinebench R15 znači bench traje jednu minutu sumnjam da noctua može držat taj FX na 1.6V a da se ne ugasi na 90°C prije nego što odradi bench
ja sam moj CPU drzao na 1.5v

ja svoj trenutno drzim na 5ghz i 1.536V pod loadom inače je uključen cool&quiet nema potrebe da bude stalno pod tko visokim naponom

ja svoj trenutno drzim na 5ghz i 1.536V pod loadom inače je uključen cool&quiet nema potrebe da bude stalno pod tko visokim naponom
ne znam druže, ja sam gledao na youtube kako tip klokuje processor kao moj i ima matičnu kao moju, i kaže da se cool n' quite MORA isključiti.
ali koliko vidim ti imaš vodeno hlađenje što je prednost u tome od običnog kao što ja imam tako da bi ti i mogao sa tim uključenim da radiš dok ja nebi mogao.

C&Q se mora isključiti dok ne nađeš stabilan clock npr 4.7GHz i 1.5V kad ustanoviš da je željeni clock stabilan sa prime95 ili Linx-om0.6.4 onda se uključuje C&Q i posao sa overclockom je završen

ja sam ga prvo klokao na 4,51GHz i temp u idlu mi je bila za CPU 41'C a negdje sam procitao da temp, ne smije biti veca od 65'C ako dodje do te cifre da se odma smanji klok.
ubiti gurao sam ga i na 4.71Ghz tad mi je temp. u idlu bila 46'C tako nesto, nisam gledao kad igram, ali cijelo vrijeme mi je tad C&Q bio isljucen. Ali i komp mi se mal jace cuo, ventilacija.
a ovako kad je ukljucen C&Q komp opce i ne cujem. ja sam sebi bio CPU Ratio stvio na 22.5 ( 4.51ghz ) ili 23.5 ( 4.71ghz) ram frenq. 1600MHz sto i jesu, voltaza 1.5v ravno, znaci.

Pozdrav svima!
Nadam se da pisem na pravo mjesto. Imam AMD Phenom II x4 995 - 3.2 Ghz (prilozio sam sliku)
E sad, htio bi ga OC no imam problem, a to je da nemam pojma sta, kako, di..
Zanima me koji hladnjak trebam kupit prije svega toga, jer predpostavljam da ovaj dobiveni nije dovoljno dobar, te naravno na koji nacin to napravit pravilno.
Koji hladnjak bi mi najbolji bio, naravno u nekoj prihvatljivoj cijeni ( do nekih 250 kuna ).
Inace osim procesora jos je tu i:
AMD Radeon HD6850
8g DDR3
AS Rock 870 Extreme3
Hvala unaprijed!

Hmm, 3.6 GHz je max koji mogu dobit? Ili je to "najzdravije" za njega? :D To je nekih 10ak FPS-a u Battlefiled-u 4 ? I naravno prije svega trebam kupit cooler? Ova mi izgleda prihvatljivo! Hvala :)

Kada kupiš cooler onda testiraj temperature na 3.6 GHz.
Ako se ne grije pre više onda dižeš množitelj više.
Mada, za taj clock od 3.6 GHz bi trebao raditi na manjem naponu od 1.400V koji ti je sada default.
Okej, kad nabavim cooler potrazit cu na yt ili negdje neki "how to.." Ili imas vec neki testirani guide i "how to.." ?

Nemogu niti malo overclockat procesor, odma na 2,7 se ruši.
Šta bi moga bit problem, nemogu virovat da nemogu niti malo clockat procesor. Ni na staroj matičnoj nisan moga ali je to bila malo lošija matična pa san mislia da je to normalno. Zapravo na staroj mi je bia na 2,7, više nije moga.
Dok mi je voltaža na bila na auto uz Cool'n'Quiet uključena, bila mi je od 0.9 do 1.42 otprilike. 1.42 mi se čini puno, sad mi je spušteno na 1.35 i neruši se, čim stavim 2,7 Ghz ruši se, čak i kad voltažu stavim 1.4.
Koliko voltaža može maksimalno, jeli ona ubija proc ili temperatura? Opće je poznato da visoka voltaža loše utječe na radni vijek procesora ali jeli to uopće zbog same voltaže ili zbog povećane temperature prilikom podizanja voltaže? Pitam to jer su mi temperature stvarno fenomenalne, ovako u idleu 21° u loadu (mjereno u 3DMarku) oko 50-ak.
Sve u svemu čudno mi je i ne samo čudno već i razočaravajuće da mi se ruši već na 2,7 Ghz.... Možda mi se ovaj HyperTransport previše poveća bude dakle na 2090 Mhz, možda nebi smia priko 2000?? Jer clockam preko FSB-a, multplier mi je zaključan prema gore.
Nije valjda napajanje??? Novo je, jedino ako je pre slabo, nevirujen....

Pozdrav, overklokirao sam AMD Athlon II X4 640 do 3.23GHz temperature u full loadu u prime95 nakon 15 minuta je bila 58°C i to sa stock coolerom, bus speed je bio 215 i kad sam digao na 220, pojavio se (kad se sistem dizao) oc error... kako da rijesim to s obzirom da sam htio do 3.3 sa stock (nabavit cu uskoro neki bolji, tx3 evo, raijintek aidos ili nesto tako), temperatura je bila jako dobra, šta je problem, matična, napajanje?

A koji je napon? jesi li dirao napon?
Ne bi bilo loše paziti i na napon, i dizati ga za mrvicu. Kod mene je bio problem napon, a isto imam stock cooler, lošu ploču, i još lošije napajanje. Ali se dalo OC-ati super.

Nije mi se baš za igrati, jer sam čuo da se dosta temperatura digne ako se dira napon, a ne želim ostat bez njega, jer nemam para za drugi :D
to da imam neki bolji cooler, onda bi se dalo, ali sa stock, ne bi bas...

Onda je to max s tim naponom.

Moja matična ploča je asrock 960gm gs3 fx. sadašnji procesor mi je amd phenom II b50, uskoro ga planiram zamijenit sa fx 6300. Da li je moguć ikakav overclock na ovoj matičnoj?

Ako si mogao OC otključanog Phenoma nevidim razlike da nemožeš FX6300 makar je matična smeče.

nisam jos OC radio sa phenomom, nego pitam jel išta moguće sa ovom matičnom

nisam jos OC radio sa phenomom, nego pitam jel išta moguće sa ovom matičnom
ne bih ja njega clockao, cim si otkljucao 4tu jezgru to je sasvim pristojan proc, pusti nek radi sve, previse je to "jeftina" maticna... mada mozda bi mogao malo ali ne previse

uspjesan overclock amd fx 8350 na 5,02 ghz sa passivnim cooler-om. alpenföhn k2
45'C u idlu i 50'C u igri. 1,470V
pozz ljudi,
ovako imam AMD 8350 i overclock-ovao sam ga na 4,5GHz. Eh sad ovako, imam dva pitanja.
koristim Alpenföhn K2 hladnjak i da li se moze sa tim hladnjakom jos vise dobiti npr 4,7GHz ?
i koliko je u % to sto sam dobio sad na 4.5Ghz jer imam jednu gejmersku stranicu i moze se upisati u procenitima kad overclockujes.
i sad me zanima koliko je onda ovo procenta? nije nesto puno sigurno ali nebi da dajem lazne informacije o overclock-anju.
hvala.
PS. btw sad sam otisao na brzinu da pogledam temp. CPU-a. Temp je 49'C - 50'C jel to uredu ? noob sam sto se tice overclock-a.
to je barem jednostavna matematika.. default je 4.0 ako se ne varam, a ti si stavio na 4.5.
4.5/4 - 1 = 0.125, znači imaš OC od 12.5%
uf ja i matematika haha. :D:D ali hvala hvala :D