Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

Ma kakvi, ispod 1.45 nemogu dobiti uopće sliku na monitor :( Najviše što sam jučer dospio je 3.5 na 1.45 i na pola 3d marka mi se ugasio komp jel mi je namještena temp. 60°C iz sigurnosnih razloga (volim ga i 1300kn kojih sam platio).
Gledao sam na yubito neke snimke i ekipa piše da je na 1.65 full stabilan na 4.0. Jel se to meni čini nekako previše ili sam lud ? :D I još jedno pitanje, dali bi mugen 2 to moga hladiti pod tom voltažom ?

MEni kod phenom-a II 940 za 3,4GHz treba minimalno 1,36V(u BIOS-u 1,35V) za 3,5 - 3,6 GHz mi treba 1,425 - 1,45 V te 3,8 na više GHz 1,6 V + sa naglaskom na + a te voltaže prosječni cooler nemože okladiti tako da...

Gledao sam na yubito neke snimke i ekipa piše da je na 1.65 full stabilan na 4.0. Jel se to meni čini nekako previše ili sam lud ? :D I još jedno pitanje, dali bi mugen 2 to moga hladiti pod tom voltažom ?
Valjda 1.55? Jer je ja mislim Spyware bacio validaciju s 1.55v..
Mugen 2 bi to hladio bez problema, al ja bi na tvom mjestu rađe uzeo Yasyu/Ninju 3..

Valjda 1.55? Jer je ja mislim Spyware bacio validaciju s 1.55v..
Mugen 2 bi to hladio bez problema, al ja bi na tvom mjestu rađe uzeo Yasyu/Ninju 3..
1,55 je za 3.8 a 4.0 traži nekih 1,65. Možda bi preko AMD Overdrivea dobio 4.0 na 1,6

Znaći dobro sam vidio. Ništa, odustajem onda od igara dok ne kupim hladnjak :)

Evo danas vani -8°C , komp na terasi, jezgre na 6°C , temp 20°C . Sve moguče sam isprobao, preko 3.5 na 1.475v nema tog boga,
pls help, o ćemu se radi? Ploća , ram ? Neznam što nisam isprobao, jednostavno nemoguče dobiti sliku na ekran poslje 3.5 :S
POMAGAJTE PLS !!

Pozdrav, eto da ne otvaram novu temu, ovdje cu napisati moju cijelu konfiguraciju i ono što želim..
Pokušavam overclockati AMD athlon x3 2.9 ghz, nece vise od 3.3 ghz, ne znam zašto ?! :S
Evo sad cu vam postat slike od moje konfiguracije:
Cache
[img]http://i54.tinypic.com/6fqr7d.png [/img]
CPU
[img]http://i52.tinypic.com/33y00fq.png [/img]
GPU
[img]http://i52.tinypic.com/wui8ie.png [/img]
Matična
[img]http://i56.tinypic.com/28miykw.png [/img]
Memorija
[img]http://i51.tinypic.com/eb57hu.png [/img]
RAM slot 1 (nemam na 2 nist)
[IMG]http://i51.tinypic.com/8y9hf9.png[/IMG]
Želim probati otkljucat 4 jezgru, vidim da su neki ovdje vec to napravili pa mi treba pomoc..
U biosu ne vidim nigdje opciju za tako nesto, samo manual i automatic overclocking..
Mogu sam podesavat multipler i takt...
Btw. jel ovo moj ram ddr2 od 400 mhz, dosta je star (2-3-4 godine), ili je to posto je ddr2, 2 puta po 400 mhz?
Koliko bi se 4 jezgra odrazila na preformansu?
Koliko bi se smanjio vijek trajanja procesora?
Star je 5-6 mjeseci pa ga nebi upropastio!?
Koliko ulogu ima ram u overclockanju i otkljucavanju 4 jezgre?
Eto stavio sam vam sve slike, sve informacije..
Nadam se da cete mi pomoci :D
EDIT: (&%$"(!/(#%&!/( i "%!$" kodovi i sve u #%"!$#%! i forum i takvo uređivanje #&!$%!
-.-

pozdrav, zanima me jel moguce overclockiranje proca na maticnoj mcp6p m2+? molim vas da mi pomognete gdje naci opciju za oc ako je moguce...imam amd athlon x2 2.8 i na kolko ga mi mogao staviti? hvala

Evo danas vani -8°C , komp na terasi, jezgre na 6°C , temp 20°C . Sve moguče sam isprobao, preko 3.5 na 1.475v nema tog boga,
pls help, o ćemu se radi? Ploća , ram ? Neznam što nisam isprobao, jednostavno nemoguče dobiti sliku na ekran poslje 3.5 :S
POMAGAJTE PLS !!
Po mom mišljenju 1.475v je puno za 3.5, stavi nekih 1.45v za 3.6
Probaj smanjiti množitelj rama, a i neznam baš kakve su te asrock ploče za overclock
Inače ja ti nisam baš neki ekspert za OC, govorim ti otprilike onako kako je meni
Evo ti jedan video pa možda pomogne Linus

POMAGAJTE PLS !!
Tih 1.475V ti je dinamički napon za cpu pretpostavljam za turbo, bez njega bi trebao imat od 1.30 do 1.35V default napon... Napon ti je overkill pa sve da imaš najgori primjerak na svijetu, oko 3.7- 3.8 bi trebao potegnut sa default cpu naponom ( recimo 1.35V)
Ajmo probat za početak...
htt 275
cpu multi 14
nb multi 8
ht multi 8
275 x 14 = 3850 MHz
275 x 8 = 2200 MHz nb
275 x 8 = 2200 MHz ht link
275 x 4 = 1100 MHz ram (ovo dok ne pronađeš stabilan cpu, poslije toga digneš x5.33 = 1465 MHz ako ti je memorija ok ocer )
Naponi:
cpu vcore 1.350V ili ako oćeš ostavi tih 1.475V pa vidi dokle ide s tim naponom
cpu-nb - 1.170V (default) ili digni do 1.250V
nb - 1.10V je default, eventualno digni na 1.200V
dram - vidi i stavi koliko piše
turbo disable i sve moguće power saving opcije disable

Cele aj molin te oćeš mi reći koje bi postavke stavio za ovaj moj proc za nekih 3,8 (ja nisam baš siguran jeli ova moja voltaža ok)
Evo slike kako to trenutno izgleda

0 Bodova, i dalje primam ideje. Ty

svi ste jeheni overcloceri a niko mi ne moze pomoc -.-
:&&&&&

UPDATE!
vidim da nitko ne pomaze, a znate :P
nakon OC-a
(slike ispod)
komp radi normalno, jest da se restartirao na OCCT programu, ali radi ovako normalno..
flashao sam bios na najnoviji, 2010 godine, prijašnji je bio star oko 2 godine.
i OPET nemam ACC, a ne vjerujem da ta maticna ploca to nema, ali pregledao sam sve sekcije i opet nema ACC..
komp je stabilan na 3.3 ghz, vise nece jer pri restartu nece se bootat, inace normalno radi i ne rusi se na OCCT!
evo slike nakon oc-a koji je radio, DO RESTARTA -.-
POMAGAJTE!

Pavlek@ tebe ruši ram povečaj latencije na 5-5-5-18 stavi na 800-injak MHz pa probaj onda

hvala na informaciji, sad znam šta me ruši..
ali i dalje sam očajan, a razlog je :
(promjena latencija)
Bios > jumper configuration > DRAM timing mode :
ONDA
DTC 1
DTC 0
BOTH
- bilo šta se otvori od navedenog :
TRWTT0
TWRRD
TWRWR
TRDRD
TCL
TRCD
TRP
TRTP
TRAS
TRC
TWR
TWRT
...
...
...
i za sve od navedenog se može postaviti nešto?!?!
i di sad tu promijenit latencije? :S
ne mogu stavit na 800 mhz, mogu samo na 200, 266, 333, 666 itd... tako nesto -.-
btw kako unlockat taj proc sto imam (amd athlon x3 435 box)?
bios flashan, nema i dalje toga za unlock, matična ASUS M2N68-AM SE2
nema sanse da moze samo do 3.3 ghz, nesto nije uredu :S
kad ljudi doslovno "kante" ocaju, sa jadnom konfom, valjda i ja mogu ovo..:S

e hvala ti care, sredio sam latencije :D
sry sto sam tako brzo odustao kad sam vidio crpove prcove itd xD
ali te latencije sam stavio na DTC 0, neznam sta to znaci i u cemu je razlika izmedju DTC 0 i DTC 1..
bootao mi je 2 puta, znaci da radi :D
dali to povecavanje latencija se odrazuje na ram memoriju?
sad mi je 800 mb zauzeto, prije je bilo 600tinjak, imam 1 gb i win 7...
znam da je to malo.... ali radi i igram najzahtijevnije igre bez problema :D
dobro fps je 60tak na black ops itd.. :D
ugl nebitno..
zanima me sad kako bi mogao otkljucat tu 4 jezgru, naveo sam maticnu koju imam vec par puta u predhodnim postovima..
ako vec ne mogu otkljucat 4 jezgru (ako MBO ne podrzava), dokle bi mogao ic ovaj proc u OC-anju uz ovu konfu?
i koliko se smanjuje njegov vijek trajanja sa 2.9 ghz na 3.5 OC, s tim da je napon default :1.472 V
nešto mi se cini visok napon iako je u biosu na normal, uz power save i +50,+100 mV normal je default :D
imam stock hlađenje, ali rasklopito mi je kuciste i pri opterecenju na OCCT, ne ide preko 46 stupnjeva core.
dali je to uredu?
molim vas odgovorite mi nešta, svaka pomoc je dobrodošla, predhodna pomoc mi je sredila OC donekle, ram me rušio i sad sam ga sredio :D

POMAGAJTE PLS !!
BUMP !
Kolega Cele je pokušao ali nisam opet uspio :( Da slikam bios :S Jel ima netko iskustva s tom pločom ? Hvala !

POMAGAJTE PLS !!
BUMP !
Kolega Cele je pokušao ali nisam opet uspio :( Da slikam bios :S Jel ima netko iskustva s tom pločom ? Hvala !
Ne vjerujem da ti je ploča loša, da ne možeš potegnut 4.0 bi još razumio ali 3.5? :( Ajde stavi bios da vidimo opcije... Ja sam na Asrock A770DE+ i M3A770DE uredno potegnuo svaki procesor preko 4ghz za benchmarke ili validaciju

meni ovdje ocito niko nemoze pomoci :/

meni ovdje ocito niko nemoze pomoci :/
prvo pogledaj po forumu Overclocking teme za početnike

ma pogledao sam ja sve...ali pitam jel zna netko jel se moze na maticnoj mcp6p m2+ oc proc..jer ja nemogu naci opciju..pls help

ma pogledao sam ja sve...ali pitam jel zna netko jel se moze na maticnoj mcp6p m2+ oc proc..jer ja nemogu naci opciju..pls help
pa zato ti kazem pogledaj upute (imas 3-4 teme uputa), mozes na toj maticnoj

nisi ti ništa pogledao kad pitaš ovako glupo pitanje...

moze link od toga? jer se ne snalazim , hvala

otides u overclocking podforum i nadi teme... na vrhu su ti

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx

hvala puno, ali ja u svojem biosu nemogu naci opciju za oc...nemogu nigdje naci multiplier, FSB...

hvala puno, ali ja u svojem biosu nemogu naci opciju za oc...nemogu nigdje naci multiplier, FSB...
ne mora ti se zvat tocno tako proguglaj malo
Pa najstabilnije što sam dobio na 1.3 ak se ne varam je bilo 3.4, a strah me sa stock coolerom ići preko jel nemam baš iskustva :S
Na koliko mi mora bit memorija ? Mislim da bi stock cooler izdurao 4.0 samo za jedan bench na full, ali jednostavno neznam kako
doći do toga :(
Kolke su temperature? Ako su ti ispod 62°C (to je preporucena max. temp. za njega, al moze on izdrzat do 80°C), onda klokaj jos malo.. Tesko da ces moc na 4GHz sa stockom, mozda ces uspjet validaciju, al bench isfurat ne bi reko..