Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

Imam mb asus m2n-x plus i pokusao so OCati athlon 64 x2 3800+ 2ghz, medjutim u opcijama imam samo multiplier koji je lockan(do 10x a to je 2ghz :-S) i cpu voltage max 1.3...cini mi se da ova mb nevalja za OC al ako ima neki nacin molim da objasnite hvala unaprijed.

podrzava ali nemoj to kupiti imas puno bolje ploce za te pare
ja nju imam vec 1,5 godinu al nigde ne vidim ono sta ima po youtube u biosu ono system clocking sta mecu na automatic toga nema???

ja nju imam vec 1,5 godinu al nigde ne vidim ono sta ima po youtube u biosu ono system clocking sta mecu na automatic toga nema???
BIOS Flash?

BIOS Flash?
nezz tog nist nema bkt gledam na youtube lik ima istu plocu meni pol toga ne pise kaj on ima???

BIOS Flash?
nezz tog nist nema bkt gledam na youtube lik ima istu plocu meni pol toga ne pise kaj on ima???
pa stavi novi bios lijepo ti je čovjek rekao

BIOS Flash?
pa stavi novi bios lijepo ti je čovjek rekao
evo naso nesto Jill nesto tamo ima cpu overclocking cpu voltage cpu frekvency zanima me samo sa normalnim hladenjem do kolko bi mogo naterat amd phenon ii x2 550 3,1ghz i na koji voltaje 150?

voltage nemoj dirati samo F S B diraj tako neces nista s j e b a t i ljepo idi po 5mhz i vidjet ces do kuda ide trebao bi ici do 4,2 ghz bez beda

voltage nemoj dirati samo F S B diraj tako neces nista s j e b a t i ljepo idi po 5mhz i vidjet ces do kuda ide trebao bi ici do 4,2 ghz bez beda
ok evo ovako pise ovako CPU ratio and voltake i pod ration imam o 2100mhz pa tako se uvecava za svakih 100 jel mogu ja stavit na 3500 jer mi je sad 3,1 ghz proc??

probaj na 3200 i onda stavi save setting i onda preko CPU Z pogledaj kolko MHZ ti pise

Ima tko da mi pomogne kako da clockujem ovaj procesor
AMD Athlon(tm)64X2 Dual Core Proicesor 4200+ 2,19GHz
Nisam to nikad radio pa trebam pomoč

Ima tko da mi pomogne kako da clockujem ovaj procesor
AMD Athlon(tm)64X2 Dual Core Proicesor 4200+ 2,19GHz
Nisam to nikad radio pa trebam pomoč
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx

hvala na pomoci overclock uspio na 3,6 dalje necu niti ici!!!
Evo moj frend ima problem naime htio bi zamjeniti procesor i odnio je komp na servis i reko im je sta zeli a oni su njemu rekli da je nemoguce zamjeniti sa boljim zbog garancije ??????

hahahahah kakve su to price zbog garancije ma daj bjezi to se zove laganje ljudi koji neznaju ma zasto ti nebis smio kupiti proc koji mozes i stavis sam ili ti oni ugrade za 50 ili 100kn

Pozdrav. Evo pokušavam OC moj 1055t X6... Koji je serijski na 2.8 (za one koji ne znaju) uspio sam doći do 3.2Ghz. Dalje nejde. OC uz pomoč Asus Turbo V evo. Kad stavim više, samo se zamrzne i moram restartat komp...
Hlađenje je Thermalright 120 ultra extreme push pull tako da s temp. nemam problema ( Idle: 30 Max: 42)
Pa sad ako bi mi neko mogao dati primjer nekog clocka ( voltaže i mhz) bilo bi dobro. Možda bi trebao u biosu OC.. I da isključio sam Cool n quiet i turbo.

digni za malo voltazu i probaj onda jer nemoguce da ide do samo 3,2
ovaj je dignuo na 3,5

Može jedno pitanje za vlasnike Phenoma II X3 720 BE
Zanima me koji je najveći takt koji ste dobili na ovom procu sa stock coolerom i uz koju voltažu
Ja sam trenutno na stock cooleru s otključanom 4. jezgrom na 3,4 GHz i 1,375V, full stabilan. Preko toga mi ne ide

hahahahah kakve su to price zbog garancije ma daj bjezi to se zove laganje ljudi koji neznaju ma zasto ti nebis smio kupiti proc koji mozes i stavis sam ili ti oni ugrade za 50 ili 100kn
on je njemu rekal da nemoze slozit zbog garancije inace bi mi slozili al njegov stari nece da mi kopamo neg forsira na ove iz servisa!!!!

Amd Athlon II x4 640 na 3.8ghz podize se sistem jos ga nisam testo..
Ali sama cinjenica da je uso u windowse znaci da on moze i radit sad samo da se poigram sa voltazama i ostalim cicijama i to je to probat cu ga dovuc na 4.0ghz sta je za njega ja mislim na zraku vise nego dobro..
http://i53.tinypic.com/2ecghep.jpg

Ali sama cinjenica da je uso u windowse znaci da on moze i radit sad samo da se poigram sa voltazama i ostalim cicijama i to je to probat cu ga dovuc na 4.0ghz sta je za njega ja mislim na zraku vise nego dobro..
Previsok je to napon za 24/7 rad.
Ja svog držim na 3,4GHz sa default naponom. Na 3,6 prolazi OCCT sa 1,45V, a više mu neželim dati za 24/7. Bencheve prolazi na 3,8 sa 1,52V, a najveći takt na kojem se boota jest 3,9 sa 1,55V. Probao sam s tim naponom okinut 4GHz za validaciju ali komp se nije htio bootati. Probat ću na 1,6V kad malo zahladi. Cele je već nekoliko Athlona bootao iznad 4GHz dakle trebalo bi ići. Iako je čini mi se najviše baratao s deneb based procevima koji su nešto bolji overclockeri od propusa.
Uglavnom ja mu ne dam toliki napon za 24/7.

ja takoder imam na def naponu 3.4ghz vise nisam niti probavo..
mene ne jebe dok su temperature dobre sve stima meni na 3.8ghz sa ovim naponom temperature nejde iznad 55 stupnja a max sta athlon moze podnest je 71
inace mi temp znaju pasti i na 18 stupnjeva..
ne pitajte zasto imam tocno odreden prostor doma di mi se nalazi samo kuciste.. tamo temp nikad nije iznad 20 stupnjeva

Previsok je to napon za 24/7 rad.
Ja svog držim na 3,4GHz sa default naponom. Na 3,6 prolazi OCCT sa 1,45V, a više mu neželim dati za 24/7. Bencheve prolazi na 3,8 sa 1,52V, a najveći takt na kojem se boota jest 3,9 sa 1,55V. Probao sam s tim naponom okinut 4GHz za validaciju ali komp se nije htio bootati. Probat ću na 1,6V kad malo zahladi. Cele je već nekoliko Athlona bootao iznad 4GHz dakle trebalo bi ići. Iako je čini mi se najviše baratao s deneb based procevima koji su nešto bolji overclockeri od propusa.
Uglavnom ja mu ne dam toliki napon za 24/7.
Ja svog Athlona II X4 620 sa otključanom L3 uspijevam na stock naponu držati na 3.4GHz, dosta je dobar ovaj moj primjerak, ali nisam nikad pokusavao iznad 1.45V i 3.6GHz.

Bootaju Athloni 4.0 ali niš koristi od toga osim za validaciju, Phenomi uglavnom potegnu 4.3 boot u windowse...
620-tka sa L3 cacheom koju sam ja dugo imao za benchmarke je imala default 1.220V napon, prodao sam ju frendu koji ju drži 3.2GHz 1.22V 24/7, genijalan procesor za svoju cijenu
Pronašao sam prvi boot u winse (Asrockica malo overvolta)
http://img685.imageshack.us/img685/5671/infod.jpg
Kad vam AMD pošalje svoj primjerak onda boot na 4GHz izgleda ovako
http://img297.imageshack.us/img297/5030/965c3.jpg
Inače 1.325V default napon, stres stabilan 3.7GHz 1.325V, kupio ga je netko ili ovdje ili sa nekog drugog foruma, ne sjećam se
Max oc sa Big Typhoonom po zimi 4563 uz nabrijan northbridge i memoriju do kraja
http://img85.imageshack.us/img85/3008/68532631.jpg

Trebam Pomoc!
Znam da se phenom-i prve generacije nedaju oc ali imam stvarno cudan problem!(moj pc)
Oc sam procesor sa 2.2 na 2.53 (množitelj 11 FSB 230)
Napon je 1.26 v (pogrešno sam napisao)
Northbrige auto
Southbridge auto
DDR auto
Kad ugasim komp sve je uredu ponovno se upali (boot bez problema) Napravio sam test s OCCT 8 sati bez greške
Problem se javlja kad restartam komp onda se nece boot samo crni ekran sve komponente rade. Ako ga normalno ugasim sve je uredu!
Dali trebam povisiti napon?
Hvala!

Trebam Pomoc!
Znam da se phenom-i prve generacije nedaju oc ali imam stvarno cudan problem!(moj pc)
Oc sam procesor sa 2.2 na 2.53 (množitelj 11 FSB 230)
Napon je 1.6 v
Northbrige auto
Southbridge auto
DDR auto
Kad ugasim komp sve je uredu ponovno se upali (boot bez problema) Napravio sam test s OCCT 8 sati bez greške
Problem se javlja kad restartam komp onda se nece boot samo crni ekran sve komponente rade. Ako ga normalno ugasim sve je uredu!
Dali trebam povisiti napon?
Hvala!
Nezz sta bi moglo bit.. Al napon ne dizi vise, i ovo je previse sa 24/7..

Evo ja hocu da Clockam svoj processor. Jedan forumas mi je rekao da mogu do 3 GHz. Da li bi bilo akih problema. i do koje temperture da clockam.

Nesto krivo radim ili je moj primjerak athlona x4 640 banana..
ugl on meni radi za 3d i takve gluposti na default naponu na 3.4ghz ali ako prime roknem na 5 minuta bsod.. lol
a citam mnogi ljudi ga drze na default naponu na toj frkvenciji cak i sa slabijim primjerkom..
e sad trebaju mi neki upuci..
nb mnozitelj moram stavit da mi je koliki?
ht frkvencija mi je max 2ghz ali kada idem klokat uvijek cpuz kaze da je 2200ghz bez obzira sta ja stavio ili nekaj krivo radim?
da li prilikom nastimavanja dizete ostale voltaze ja da obavezno, jedino ne diram nb pcie voltazu jer ovaj pcie mi smrdi inace defautl je toga 1.8v.. ploca je iz moj pc
E al da fakat prvi puta se susrecem sa amdom nebi rijeci reko jbte.. imo sam ih pun k.. imo sam neke probleme u pocetcima sa phenomom koje mi je cele ukratko objasnio i uspio sam sve sam dalje..
al ovdje je ocito opet nest drugacije..
pa ja njega nemogu dobit na 3.6ghz stabilnog pod prajmom da si isus, sa bilo kojojm voltazom iako su temperature debelo ispod granice.. nije stabilan..
neznam koji norc ga muci. btw. najnoviji bios imam..

Kreni prvo sa procesorom a pričekaj sa nb i ramom dok si siguran da je proc stabilan
Ako ti je ht 2200 na 3.4 onda si pustio ht multi ili auto ili x10, a vjerojatno onda i nb multi?
Idi prvo zicer:
referentni clock 240
240 x15 (cpu multi) = 3600 MHz
240 x 9 (nb multi) = 2160 MHz
240 x 9 (ht multi) = 2160 MHz (stavi bandwidth 16 bita u oba smjera ručno)
240 x 3.33 (ram multi) = 799.2 MHz
Naponi:
cpu vcore - 1.45V (pa vidi +- kako se ponaša)
cpu-nb - default (1.17V pretpostavljam), sa default naponom bi trebao gurat nb do 2400 barem, C3 Phenomi guraju oko 2600
ht - default (1.10V pretpostavljam), sa default naponom ht link sam vozio do 2400 na nebrojeno ploča ali je nepotrebno dizati osim kad je manji množitelj nestabilan, bandwidth je dovoljno velik da nije usko grlo i ispod 2000
dram v - default (1.80V pretpostavljam)
nb napon (napon chipseta) - default (1.10V pretpostavljam), pomaže pri višim taktovima ali ovisi o ploči, na jeftinijim pločama 240 htt ne bi smio biti problem, tek možda 260+
sve ostalo default što god imaš
Eventualno:
cpu-nb - 1.25V
nb - 1.20V
S ova dva napona ćeš dobit veće zagrijavanje nego sa dizanjem cpu napona
Kasnije kad su jezgre stabilne možeš radit kombinacije kako da digneš nb frekvenciju, spustit cpu multi, dignut htt, odabereš cpu-nb 1.35v pa vidiš koliko daleko možeš potegnuti, uz frekvenciju jezgri frekvencija memorijskog kontrolera daje fini boost u performansama (npr 2600)
Redoslijedom kao gore:
260 x 14 = 3640 MHz (+- 1.45V)
260 x 10 = 2600 MHz (do 1.35V max)
260 x 8 = 2080 MHz (default v)
260 x 3.33 = 865.8 MHz (jel ti se oc-a šta ram?) ili 260 x 2.66 = 691.6 MHz

Mah imam osjecaj da ovaj proc nemoze niti 1 mhz gore..
bsod mi baca ocajan sam vise..
ugl evo kak mi izgleda bios.
e sad sa ovim postavkama baca bsod.. bilo kakav napon ako diram baca bsod. ako spustim ht frkvenciju takoder baca bsod..
edit: probao sa nb mnoziteljem 9x i ht linkom 9 x
probao dici napone nb kako si reko i nb cpu kako si reko 0 bodova
probo sam ovu drugu kombinaciju
14 x 260 takoder 0 bodova
pomirio sam se da imam suplji procesor ili suplju plocu..
iako ploca niti overvolta niti downvolta.. kolko nariktam u biosu tako mi i sw pokaze

Mah imam osjecaj da ovaj proc nemoze niti 1 mhz gore..
bsod mi baca ocajan sam vise..
ugl evo kak mi izgleda bios.
e sad sa ovim postavkama baca bsod.. bilo kakav napon ako diram baca bsod. ako spustim ht frkvenciju takoder baca bsod..
edit: probao sa nb mnoziteljem 9x i ht linkom 9 x
probao dici napone nb kako si reko i nb cpu kako si reko 0 bodova
probo sam ovu drugu kombinaciju
14 x 260 takoder 0 bodova
pomirio sam se da imam suplji procesor ili suplju plocu..
iako ploca niti overvolta niti downvolta.. kolko nariktam u biosu tako mi i sw pokaze
si probao flashat bios na novu verziju