Athlon 2 X4 620 overclock

Ah sad tek vidim dok si stavio sliku od CPU-Z
napon ti je prevelik za stock. spustis slobodno na 1.25V (mozda mozes i manje)
Zasto je onda tako stavljen mada niakd nije OCan?
Po defaultu, jbg, maticna
A kada bi ga OC-ao onda nebi trebao dizati voltazu?
Znaci koliko ja znam ili sam izracunao ako ga OCam onda netrebam dizati voltazu jer je ova cak i velika za stock i kada dignem nece se vise grijati?

Znaci koliko ja znam ili sam izracunao ako ga OCam onda netrebam dizati voltazu jer je ova cak i velika za stock i kada dignem nece se vise grijati?
cek ne kuzin sta oces rec... kad dignes clock jos bi ti se trebala dignit temp, u svakom slucaju

cek ne kuzin sta oces rec... kad dignes clock jos bi ti se trebala dignit temp, u svakom slucaju
Ok ali dali bi to bilo zdravo za cooler s obzirom da mi skoro pa dode do maxa i na stock taktu?

Ako mislis OCat na 3GHz i 1.4 je previse, ako se dobro sjecam ja sam svojeg drzao na 3GHz@1.3V (cak i malo manje mislim)

Ne kompliciraj previse nego digni za pocetak proc onak kak sam ti vec rekel sa tim stock naponom i to je to nije to bomba.

Ako mislis OCat na 3GHz i 1.4 je previse, ako se dobro sjecam ja sam svojeg drzao na 3GHz@1.3V (cak i malo manje mislim)
Da na 3.0 bi bilo idealno,ovo vise kazete da se previse grije i da katana jedva to drzi,kud ce jos moj cooler drzat to.
EDIT:Rambox bolje mi je smanjit voltazu i overclockati ga na 3.0 pa ce se manje grijati(valjda)

sad vidim koji sam ja sretnik, sa stock hladnjakom idle... 3321MHz
Ajd ga optereti full load, ovo preko 3000 okr/min ti je negdje max brzina stock venta

Da na 3.0 bi bilo idealno,ovo vise kazete da se previse grije i da katana jedva to drzi,kud ce jos moj cooler drzat to.
EDIT:Rambox bolje mi je smanjit voltazu i overclockati ga na 3.0 pa ce se manje grijati(valjda)
Bolje je malo vise napona nije to problem ak je premalo bu se zrondal proc, ne bus se pregrijal sigurno pa nemas obican hladnjak cega se bojis uopce. Dizi to na 3.0 pa posle lako smajivas napon na kojem ce stabino radit tak to ide nemoj sitnicarit.

Bolje je malo vise napona nije to problem ak je premalo bu se zrondal proc, ne bus se pregrijal sigurno pa nemas obican hladnjak cega se bojis uopce. Dizi to na 3.0 pa posle lako smajivas napon na kojem ce stabino radit tak to ide nemoj sitnicarit.
Ok,znaci kaj sad da napravim?
Kako da stavim postavke biosa?

sad vidim koji sam ja sretnik, sa stock hladnjakom idle... 3321MHz
Ajd ga optereti full load, ovo preko 3000 okr/min ti je negdje max brzina stock venta
evo stavia OCCT, za 10minuti ti bacin sa max temp od 63°c je max...

Bump

Bump
digni FSB na cca 250, NB i HT mnozitelj stavi na 8 tako da ti bude cca 2000mhz, nez koji su ti rami ali da ti frekv odgovara deklariranoj i to je to, ako imas acc pokusaj to jer moze bit i da ti je slucajno uletia deneb sa L3 cacheon, samo sta ako nije moras clearat cmos

Ja sam svoj maximalno digao na 3600mhz, al ga drzim na 3500 mhz i temp su mi max 50 //katana3+ 4x Sharkoon silent eagle 2000//, sve mi je stabilno, a dok ukljucim L3 i pokrenem igru u njoj sam jedno 3h i jednostavno mi se slika zmrzne dok ista situacija s iskljucenim l3 sve sljaka normalno zna mozda neko u cemu je caka?

MENE zanima dal smeta sta procesoru ili maticni to stoe HT link 2120mhz?

MENE zanima dal smeta sta procesoru ili maticni to stoe HT link 2120mhz?
Ne sve dok ti je stabilno.

Imam problem
OCao sam proc na 3.0 i sve je odlicno ali temperatura u gta 4 i slicnim igrama(cak i cod 4) mi dode do 40 (jezgre) ali hladnjak proca dok je na 40 stupnjeva jezgra onda se vrti na maximalnim okretajima a to je 2000 i to me malo iritira vise.Maticna dode do 55 stupnjeva a na proslom procu jedva do 50 je dosla.To mi je malo cudno zato kaj ovog nisam toliko puno OCao ko prijasnjeg proca.
Dali je voltaza od 1.4000 velika za taj OC ?
Kak da smanjim tolike okretaje?Na starom procu dok je dosla temp do 48 okretaji su jedva dosli do 1500 a tu vec na 40 stupnjeva on je na max okretajima.(C'N'Q je iskljucen)
Kaj da radim?

Imam problem
OCao sam proc na 3.0 i sve je odlicno ali temperatura u gta 4 i slicnim igrama(cak i cod 4) mi dode do 40 (jezgre) ali hladnjak proca dok je na 40 stupnjeva jezgra onda se vrti na maximalnim okretajima a to je 2000 i to me malo iritira vise.Maticna dode do 55 stupnjeva a na proslom procu jedva do 50 je dosla.To mi je malo cudno zato kaj ovog nisam toliko puno OCao ko prijasnjeg proca.
Kak da smanjim tolike okretaje?Na starom procu dok je dosla temp do 48 okretaji su jedva dosli do 1500 a tu vec na 40 stupnjeva on je na max okretajima.(C'N'Q je iskljucen)
Kaj da radim?
Rekao sam ti vec da ti je 1.4V previse za 3GHz
Ako imas u BIOSu opciju smart fan (mislim da se tako zove) podesi si target temp - sta onda bude, ako si stavis da ti drzi temp npr na 48°C onda ce ti on ovisno kako ce ti se zagrijavati proc povecati odnosno smanjiti brzinu ventilatora. Tu si takodjer podesis koja ce ti biti min brzina vrtnje venta (po levelima ti ide - ja imam od lv1 do lv9) i sve dok ti temp ne prelazi tu target temp on ce ti se vrtiti tom brzinom

Imam problem
Kaj da radim?
Rekao sam ti vec da ti je 1.4V previse za 3GHz
Ako imas u BIOSu opciju smart fan (mislim da se tako zove) podesi si target temp - sta onda bude, ako si stavis da ti drzi temp npr na 48°C onda ce ti on ovisno kako ce ti se zagrijavati proc povecati odnosno smanjiti brzinu ventilatora. Tu si takodjer podesis koja ce ti biti min brzina vrtnje venta (po levelima ti ide - ja imam od lv1 do lv9) i sve dok ti temp ne prelazi tu target temp on ce ti se vrtiti tom brzinom
Koliku voltazu da stavim onda?

Pa vidi - ne gine ti par sati testiranja....
Ja bi prvo stavio 1.3V pa ako padne na testu onda povecaj, ako prodje onda probaj smanjiti pa opet vidi koji je najmanji napon na kojem moze raditi na 3GHz

Imam problem
Kaj da radim?
Nje ti to maticna na 55 nego je to Chipset zapravo jer hladnjak pasivni koji ga hladi nije bas najbolji sigurno. To za chipset nije puno usmjeri jedan vent od 8 cm nek puse po njemu i to bude rjesilo problem. Pa normalno da imas vise temperature kad ti je stari proc bil od 65W a ovaj je 95W ali to je opet ok nisu to uopce velike temperature nema tu problema bez panike. Ne brini ti za tvoj ventilator na AC hladnjaku ak nije bucan puno samo nek se vrti. Ima on radni vijek preko 150 000 sati i vrti se na keramickim lezajevima nece krepat sigurno tak brzo.

Pa vidi - ne gine ti par sati testiranja....
Ja bi prvo stavio 1.3V pa ako padne na testu onda povecaj, ako prodje onda probaj smanjiti pa opet vidi koji je najmanji napon na kojem moze raditi na 3GHz
Hvala.Nego dali se moze sta desit ak stavim pre nisko? Cu trebat onda CLR cmos?
Imam problem
Kaj da radim?
Nje ti to maticna na 55 nego je to Chipset zapravo jer hladnjak pasivni koji ga hladi nije bas najbolji sigurno. To za chipset nije puno usmjeri jedan vent od 8 cm nek puse po njemu i to bude rjesilo problem. Pa normalno da imas vise temperature kad ti je stari proc bil od 65W a ovaj je 95W ali to je opet ok nisu to uopce velike temperature nema tu problema bez panike. Ne brini ti za tvoj ventilator na AC hladnjaku ak nije bucan puno samo nek se vrti. Ima on radni vijek preko 150 000 sati i vrti se na keramickim lezajevima nece krepat sigurno tak brzo.
Problem je kaj nemam nijedan vent koji bi mogao puhat po tome al dobro,budem si kasnije dva Silent Eagla od Sharkoona stavio iza od 80 mm pa ce se sigurno spustit temperatura.

Imam Asrockovu maticnu plosu M3A-770DE, na njoj je AMD Athlon II x4 620, tvornicki na 2.6GHz. Overclockao sam ga na 2.99 i sve radi ok, ali nisam siguran da li sam to napravio najboljom metodom, jer bojim se da nije FSB previsok ili nesto nije u radu s ostalim postavkama. Nikad prije nisam imao AMD-a i nisam ga clockao, pa ako bi mogli me malo posavjetovati sto bi trebao mjenjati tu. Dvije slike su ovde, s trenutnim postavkama. Memorija je DDR3 na 1600MHz, da znate s cim imate posla kod odredjivanja postvaki. Hvala unaprijed. Ako treba jos neki podatak, samo recite... E da, hladjen je katanom 3.

Sorry sad sam vidio da sam na pisao FSB, mislio sam na ovaj HTlink odnosno NB speed, meni je bio 2300MHz, a koliko sam shvatio nije dobro njega dizati preko 2000MHz, tako da sam digao FSB na 250MHz, spustio mnozitelj na NB ma 8x i dobio trenutne postavke. Primjetio sam da mi se temperatura podigla za samo 1 stupanj, tako da sam sad zadooljan s trenutnim postavkama, jedino ako sam sad nesto fulao

da oko 2000MHz je najbolje, e sad meni je bolje cak ici ispod (npr 1920) nego iznad tih 2GHz

posto sljedeci tjedan kupujem X4 630 zanima me kakav je stock cooler - kako hladi i da li je bucan? ne namjeravam oc bitno mi je zbog glasnoce

posto sljedeci tjedan kupujem X4 630 zanima me kakav je stock cooler - kako hladi i da li je bucan? ne namjeravam oc bitno mi je zbog glasnoce
Ko prvo svaki stock hladnjak je bucan na maksimalnim okretajima itekak, i ne hladi bas sjajno kaj je isto poznato trebas kasnije kupit neki bolji hladnjak definitivno. Taj proc je od 95 W TDP hladit ce ok hladnjak i kad mu se smanje okretaji ventilatora u Bios-u pa to trebas i odradit. Uglavnom kad stavis taj proc na maticnu onda napravi ovak, odes u Bios pa pod HW/Monitor izbornik u Bios-u postavis na Enabled CPU Quiet Fan i onda ispod podesis jos na Level 6 ili 5 okretaje ventilatora na hladnjaku i to je to bit ce znatno tisi.