Asrock OC tuner

ajde ti fino vrati sve na stock, procitaj nesto o overclockingu, pa onda pokusaj. ovako ces samo skurit komp.

Mislim da nemogu nista skurit samo dizanjem frekvencije,napon sam ostavio na 1.35,evo sada je na 3218mhz,radim u asrock oc tuneru,provjeravam stabilnost u amd overdriveu,temperatura se digla za 3 stupnja a dignuo sam sa 2.9 na 3.2 ghz,jel ok dizati samo frekvenciju,ako radi stabilno,temp ne prelazi 40 stupnjeva pri 1540 rpm?

Dižeš frekvenciju dokle god komp radi stabilno. Kada postane nestabilan tek onda diže napon. A to bi trebao raditi preko biosa, a ne preko win jer je sigurnije i po meni praktiĉnije.

Mislim da nemogu nista skurit samo dizanjem frekvencije,napon sam ostavio na 1.35,evo sada je na 3218mhz,radim u asrock oc tuneru,provjeravam stabilnost u amd overdriveu,temperatura se digla za 3 stupnja a dignuo sam sa 2.9 na 3.2 ghz,jel ok dizati samo frekvenciju,ako radi stabilno,temp ne prelazi 40 stupnjeva pri 1540 rpm?
Asrock ploče overvoltaju tako da ti tih 1.35V u idleu drži na 1.36V a u loadu potegne i do 1.40V, nemoj dizati napon jer ti za 24/7 ne treba neka ljuta frekvencija, procesor je sam po sebi dovoljno dobar a OC tuner ti je dobar da se malo poigraš u windowsima i da vidiš limite sa default naponom, trebao bi 3.4 dignuti bez problema ali kad se odlučiš na neku frekvenciju namjesti ju u biosu, bolje nego sa profilom u windowsima... 3.2 za 24/7 ti je sasvim ok, sa dignutim htt-om 220*14.5 se digne i northbridge i sa 2200 imaš dodatni boost... Računaj da ako digneš htt na 240 moraš uz korekciju cpu vid-a dignut i nb vid a i ram ti već skače na višu frekvenciju od početne pa više elemenata utječe na stabilnost... Ako ti procesor radi na 2914 i 3218 to znači da si ostavio optimizirani ili auto overclock, prebaci to na asinkroni overclock da ti se pci-e sabirnica ne overclocka kako dižeš htt
Dignuo sam frekvenciju sa 2917mhz na 3102mhz sa asrock oc tunerom,multiplier je na 14.5,
napon na 1.3625,temperatura je ostala 40C pri 2290rpm,jel valja sta taj program i
dali se samo sa njim moze dic na npr. 3.5ghz? neznam kolko smijem dici napon i neznam sta su naponi:
dram,mGPU,side port,NB voltage,i dali se to dize ili ne.Konfa je athlon 2 245,A780GXE/128M,2X2GB kingmax 1066,
400w fortron napajanje.