Overclocking

Amd fx-4100 overclock

traktorista uto 29.1.2013 22:05
mate960 kaže...

O kojoj se ploci radi? Inace da je 4.6ghz minimum, pa i nije. Ima i daleko gorih primjeraka, naravno govorim o 24/7 taktovima.

Gle 98 % FX primjeraka ima potencijal od 4.6 do 4.9 Ghz.Sve dalje je lutrija kakav si primjer dobio.Slazem se u vezi ploce ako je šrot onda nemoj ni klokat.

itomic009 sri 30.1.2013 16:18

Ovaj što je rekao da ide njih 98% na 4.6Ghz trabunja gluspoti. Da se to ispuni ( a ni tada nema šanse ) trebaš imati i kvalitetnu ploču te hlađenje. Ti možeš realno očekivati sa tom pločom i hladnjakom oko 4.5 +/- Ghz na naponima za 24/7.

191x7 sri 30.1.2013 16:26

Onaj tko pita "Koliko mogu s mojim hlađenjem?" bi se trebao okaniti clockanja sve dok ne nauči kako se clocka, dakle prvo teoriju.

Bez poznavanja teorije nema pravilnog overclockinga i dolazi do postavljanja pitanja tipa "Koliko mogu clockati svoj procesor?", "Koliko mogu s hlađenjem koje imam?", "Do kolikog clocka će mi raditi stabilno?" itd. Tko zna teoriju overclockinga taj zna da mogućnosti variraju ne samo o modelima već i kokonkretnim primjercima (matične, procesora, memorije, hladnjaka, napajanja, ...) te da ne postoji nešto kao standard. Ako se upušta u overcocking bez poznavanja materije riskira se na više područja (nestabilnost, problemi, kvarovi, ...). Zato treba prvo naučiti onda tek isprobavati.

p.o.p.sss sri 30.1.2013 16:34

clocko sam vec prije neke procesore sa nekim hladnjacima ali cuo sam price da nije ovaj hladnjak bogzna sta,nije da sam pro u clockanju ali cito sam,pokusavo i nekako i sam skuzio neke stvari ali sta da se idem sad z*****vat stim ako taj hladnjak nece moci da toliko hladi a i ovaj forum postoji da se ljudi pitaju sta ih zanima i uce od drugih...:)))

191x7 sri 30.1.2013 16:51

Pa, da imaš znanje znao bi da zagrijavanje ne ovisi samo o frekvenciji na kojoj procesor radi već i o naponu na kojem procesor radi na toj frekvenciji i o naponskoj regulaciji same ploče (koliko ona overvolta i koliko napon varira) i o temperaturama ostalih komponenti u kućištu kao i cirkulaciji zraka u kućištu. To su parametri koje ti nitko ne može reći, koje moraš sam dokučiti.