Amd fx-4100 overclock

4,6 ghz minimum.

sta toliko visoko mogu ici stim hladnjakom???

O kojoj se ploci radi? Inace da je 4.6ghz minimum, pa i nije. Ima i daleko gorih primjeraka, naravno govorim o 24/7 taktovima.

O kojoj se ploci radi? Inace da je 4.6ghz minimum, pa i nije. Ima i daleko gorih primjeraka, naravno govorim o 24/7 taktovima.
Gle 98 % FX primjeraka ima potencijal od 4.6 do 4.9 Ghz.Sve dalje je lutrija kakav si primjer dobio.Slazem se u vezi ploce ako je šrot onda nemoj ni klokat.

ovako ploču sam novu uzo msi 970a-g46

ja bi ga zelio cockat oko 4.2-4.4ghz

Ovaj što je rekao da ide njih 98% na 4.6Ghz trabunja gluspoti. Da se to ispuni ( a ni tada nema šanse ) trebaš imati i kvalitetnu ploču te hlađenje. Ti možeš realno očekivati sa tom pločom i hladnjakom oko 4.5 +/- Ghz na naponima za 24/7.

Onaj tko pita "Koliko mogu s mojim hlađenjem?" bi se trebao okaniti clockanja sve dok ne nauči kako se clocka, dakle prvo teoriju.
Bez poznavanja teorije nema pravilnog overclockinga i dolazi do postavljanja pitanja tipa "Koliko mogu clockati svoj procesor?", "Koliko mogu s hlađenjem koje imam?", "Do kolikog clocka će mi raditi stabilno?" itd. Tko zna teoriju overclockinga taj zna da mogućnosti variraju ne samo o modelima već i kokonkretnim primjercima (matične, procesora, memorije, hladnjaka, napajanja, ...) te da ne postoji nešto kao standard. Ako se upušta u overcocking bez poznavanja materije riskira se na više područja (nestabilnost, problemi, kvarovi, ...). Zato treba prvo naučiti onda tek isprobavati.

clocko sam vec prije neke procesore sa nekim hladnjacima ali cuo sam price da nije ovaj hladnjak bogzna sta,nije da sam pro u clockanju ali cito sam,pokusavo i nekako i sam skuzio neke stvari ali sta da se idem sad z*****vat stim ako taj hladnjak nece moci da toliko hladi a i ovaj forum postoji da se ljudi pitaju sta ih zanima i uce od drugih...:)))

Pa, da imaš znanje znao bi da zagrijavanje ne ovisi samo o frekvenciji na kojoj procesor radi već i o naponu na kojem procesor radi na toj frekvenciji i o naponskoj regulaciji same ploče (koliko ona overvolta i koliko napon varira) i o temperaturama ostalih komponenti u kućištu kao i cirkulaciji zraka u kućištu. To su parametri koje ti nitko ne može reći, koje moraš sam dokučiti.

ali ja pitam za hladnjak ja znam da ce ako dignem voltažu dignut se i temp ali ja pitam do koliko mogu stim hladnjakom ic kad nemam puno iskustva snjim........

Preporuceno je da ti temperatura procesora ne ide preko 60 do 65, provjeri točno u specifikacijama procesora.

pozzz....Ovako zelim clockat proc(fx 4100) samo me zanima do koliko mogu sa mojim hlađenjem,znaci hlađenje je scythe katana 3....