Amd Athlon 64 4000+ overclock

.

radi se o dosta starom modelu CPU-a...moj savijet bi bio uzet novi proc, dvojezgreni ili čak četverojezgreni.
Ne isplati se OC jer je mislim da bi to i dalje bilo slabo.

uzmi na tu ploču AMD X2 6000+, jeftin procesor, ima ga frend...a po meni je odličan i jeftiniji od intelove konkurencije!

on nije četverojezgreni ;/
za igre je dobar, ali mislim radit više toga od jednom

Na toj maticnoj mos overclockat tog 4000+ na neki 2,3GHz, a sa nekom boljom islo bi i na 2,7GHz. Ako oces dobru maticnu i quad core onda bi ti preporucio da predes na intela ili da sacekas 2 tj. i kupis phenom II x4 920 u kombinaciji sa 790GX, a ako hoces jeftinije rijesenje onda intel e8200 ili e5200 u kombinaciji sa nekom P45 maticnom i vozi.
Nebih ti preporucio jaceg athlona jer neces puno dobit.

Kaj pricas ti kakav overclock na 2.3GHz pobogu,
pa taj proc radi na 2.4GHz po defaultu.....a trebao bi se dat stisnut do 3GHz sto je,
ok za skoro sve igre.
Imam taj proc i bavim se mišlju da ga oveclocknem, ali nisam jos odlucio
poduzet ikakvu akciju po tom pitanju....
Bez clockanja igram sve igre koje su izasle osim GTA IV (mada nisam ni probao),
jest da mi je on najslabija točka, ali da se izžmikne na nekih 3GHz može vozit još.....

je ali ova moja maticna i nije bas nekaj... nemam *uda overclockat na vise od 2.3 GHz. a i cooler od southbridge ja vruc... ja sam se opekao na njemu. Nije problem kupit coolere samo je pitanje dal maticna ide na vise od 2.3 GHz. Ako ima tko takvu maticnu ili bar slicnu i ako je radio ozbiljniji overclock onda vec moze.

pa taj proc radi na 2.4GHz po defaultu.....a trebao bi se dat stisnut do 3GHz sto je,
ok za skoro sve igre.
Imam taj proc i bavim se mišlju da ga oveclocknem, ali nisam jos odlucio
poduzet ikakvu akciju po tom pitanju....
Bez clockanja igram sve igre koje su izasle osim GTA IV (mada nisam ni probao),
jest da mi je on najslabija točka, ali da se izžmikne na nekih 3GHz može vozit još.....

Onda to nije 4000+,on radi na 2.4GHz,imao sam iskustva s njime,radio je stock na 2.4,neznam ja kaj vi pricate da radi na nekom drugom taktu

Uspio sam ga overclockat na 2441.2 MHz i testirao na prime95 na 1h 100% stabilan.
I još k tome sa box coolerom za CPU. Jedino što sam zamijenio je heatsink za northbridge.
Temperatura ne ide više od 53 °C što je solidno za box cooler.

mislim da je 1 sat premalo

Moze mi netko odgovorit na http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/athlon-4000-overclock/137028.aspx ovdje zato jer je ona tema zakljucana?
Kupio sam novu Ati-evu grafičku Gainward Radeon HD 4850 PCI express (nije GS) . Neke igre koje ne zahtijevaju jak CPU rade gotovo savršeno (Bioshock, WoW), no koje više preopterečuju CPU (NFS Undercover, CoD4) dosta laggaju. Problem nije u grafulji, nego u procesoru. Zanima me da li bi bilo bolje da ga clockam, ili jednostavno kupim novog? Uz kupnju novog preferiam novu matičnu zbog socketa AM2+ i PCI Express.
Ovo je moja konfiguracija:
Matična Gigabyte GA-M55PLUS-S3G rev 1 (Chipset GeForce 6100, southbridge nForce 410)
Procesor Amd Athlon 64 4000+ (Brisbane)
RAM Kingmax Mars 800 mHz, 2x 1GB (Dual-Channel)
Napajanje MS PRO-550ATX P4 (550W)
HDD 200GB Seagate SATA i 80GB WD Caviar ATA
LG DVD-RW 48x optički pogon
Edit: X2, nije single-core sry