Zračna puška,Diana mod.21 panther OPTIKA POMOĆ

Itko,nitko ?

Kakav je utor na puški?Jel se radi o railu (tračnice-dva utora jedan do drugog,koji su paralelni) ili?

Nosači za šinu postoje u 20mm i 11mm varijanti, pa valjda možeš izmjerit koliko je šina široka. (zračnice većinom imaju 11mm)
To što ti gledaš je promjer rupe na nosaču kroz koju ide optika, dakle krivu stvar gledaš!
btw. zračnica će tu optiku shebat jako brzo...traži neku sa fiksnim povećanjem ako hoćeš da bude precizna i duže traje.

Nosači za šinu postoje u 20mm i 11mm varijanti, pa valjda možeš izmjerit koliko je šina široka. (zračnice većinom imaju 11mm)
btw. zračnica će tu optiku shebat jako brzo...traži neku sa fiksnim povećanjem ako hoćeš da bude precizna i duže traje.
Ili da kupi gumene nosače,mada oni i ne smanjuju trzaj dovoljno...Edit:ova optika na slici je iskljucivo za airsoft i ima rail 20mm

Za zračnicu mora biti fiksna optika ili neka jako skupa i kvalitetna sa podešavanjem, drugo ne dolazi u obzir...

Dvije su paralelne linije i udaljene su 11mm
Znači da ne kupujem optiku ?

Ovu sa linka ne. A ni ne paše ti jer ima 20mm nosače.

Idealno bi ti bilo Nikko Stirling Air King. Ima jedna 3-9×42 sa paralexom na njusci za cca 100 eura. Uzmi obavezno monoblock nosac, jer nemas PCP nego springericu i samim time jako trese.
Ne znam kolko para mislis dati, ali to je kvalitetna investicija i optika ponekad kosta vise nego sama puska, a uvijek ju mozes skinuti i prodati, ili staviti na jacu pusku.
Evo kak to kod mene izgleda;

Da sad znam da ne paše,ali nije problem kupiti drugi nosač.
Jel mi može onda tko dati neki link kakvu kupiti,ako nije problem ?

E to već da, a ne kinez za 300kn + PDV + carina

Znači bez cca 100 € ništa ...oke hvala vam ;)

Ne mora biti jako skupa, ja imam na Gamo Hunter 440 u 5.5mm kalibru i optiku od 350kn, Norconia, 4x fiksno i drži već 2 godine bez ikakvih problema, imam jednodjelni nosač 11mm šina i 3 šarafa, a kolega ima Crosman Benjamin Sheridan isto u 5.5mm koja je vrlo jaka i ima optiku koja je s njom došla 6-24x uvećanje i isto tako oko 2 godine drži, zajedno pucamo često, samo nemoj uzimati kineze.
Ta Panther nije nešto posebno jaka pa nemaš velike brige ali preporučam fiksno uvećanje, barem 6x ili varijabilno 3-6x.

nikko,tasco i bushnell mozes pronaci na njuskalu za 500-600kn

Ne, jer ove optike po par-sto kuna ce ti se nakon par pucnjeva raštimati, a s vremenom razlokati. Postoje razni amortizeri, ali to je sve tak. I Zeiss i Leupold i Swarovski za soma eura bi na zracnici razyebal, dok je ovaj Air King bas napravljen za springerice.

E to je već prava stvar :)

to nije airking

To je Mountmaster, ne Airking!
A kad ti opale PDV i carinu izaći će te više nego kod nas...

op,moja pogreška :P

Diana 21 je puška za do 30m i njoj je dovoljna i ova optika ,a dolazi i sa nosačima
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=369&category_id=33&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1

Moze proci Mountmaster na Diani 21, ali ako mislis uzimati jacu pusku, onda ces morati mijenjati i optiku. Kupi ak imas para, neces zažaliti.
EDIT
Ne znam zakaj forsiras e-bay. @brmbo ti je dal odlican link za Gamo. Nikko je malo kvalitetniji, ali mozes bez problema uzeti taj Gamo.

Najbolje kupiti ovu jaču i bolju optiku,ako kupim jaču zračnicu da ne mjenjam i optiku.

Air King je br.1 za springerice. Ja je imam na Hatsanu 305 m/s cal 5,5 i nakon cca 10000 dijabola, radi ko prvi dan.
Kasnije koju god springericu da kupis, Air King ce biti vise nego odlicna u kombinaciji. I dolaze sa monoblock nosacem 11 mm.

OKe,hvala vam na savjetima :D
Onda sigurno airking.
A recimo za prave puške airking je isto dobra ? ili ne može na prave ?

Moze ic na karabin bez problema, ali karabin ima totalno drugacije sile kad opali i nije mu potrebna takva optika.

A kakve onda optike idu na krabine ?

Moze ic na karabin bez problema, ali karabin ima totalno drugacije sile kad opali i nije mu potrebna takva optika.
Mislim da bi je karabin,blago receno,razguzio,al mozda se varam...

Idu svakakve, kolko para, tolko muzike. Air King je serija rađena iskljucivo za springerice (sam naziv ti govori), a ti je mozes montirati i na karabin ak bas hoces. To je odlicna entry level optika (ako zanemarimo kopije Tasca i Bushnella po oglasnicima-bjezi od toga).
Kod zracnice (springerice) imas trzaj prema napred, a kod karabina prema nazad i to ti je glavna razlika.
Nisam lovac i ne bavim se vatrenim oruzjem, tak da ti tu ne mogu puno pomoci.
Ovako imam zračnu pušku Diana mod.21 panther i htio bih si za nju nabavit optiku neku solidnu ne treba biti profesionalna ali da ne bude baš neki šrot.
Malo se razumijem u optike i to,i muče me držači kakvi trebaju biti za ovu moju pušku znam da je za mod.34 držač 2.54 cm ali za ovu moju mod 21 nezz :/
Razmišljao sam o kupovini ovakve neke http://www.ebay.com/itm/150919580307?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
Malo mi se čini dugačka za moju zračnicu i s njom se dobije taj nosač 2.54 jel će to pasat na moju ?
Hvala :)