Ostalo
T-com VoIP iskustvo i Android SIP Softphone

Katana2 kaže...
Ima možda tko iskustva, ideju ili savjet?
Ovo su postavke iz fiksnog telefona LG IP8815E:
- Network Configuration:
Network Mode: DHCP
IP Adress: 10.182.34.32
Ni iskonovci nemaju većeg uspjeha u takvom povezivanju. Teško bi prošla registracija dodatnih uređaja ako i dobiju pravu adresu...
Pozdrav ekipo,
Prije dva i pol mjeseca (5.2.2014.) dobio sam pismo od t-coma u kojem piše da do 24.3.2014. podnesem zahtjev za zamjenom ISDN usluge jer se prelazi na voip tehnologiju i ukida se analogna telefonija.
Početkom trećeg mjeseca u više navrata smo telefonski se dogovorili s oko novih paketa usluga za voip i maxadsl te su mi obećali tablet koji bi trebao doći u roku od mjesec dana.
Sve divno, sve krasno do 26.3. kad ono - nema telefona. Nakon 10 min govornog aparata i 15 min čekanja operatera javi se meni tip i kaže da su ugasili anolognu telefoniju i da žurno šalje tehničara koji će me prespojiti u roku od 24 sata te da će mene obavjestiti na mobitel. Dva dana kasnije, nakon što me nitko nije kontaktirao i nitko nije došao zovem opet ja njih. Pitam dali mogu ja to prespojiti sam pa da oni namjeste voip postavke u modemu iz centrale, kaže - ne može, šaljemo vam tehničare. Opet nitko nije došao dva dana. Ludim, držimo apartmane i dobar dio upita i rezervacija rješavamo faksom/telefonom. Zovem opet, tehničar kaže da probam sam prespojiti. Ne radi, daje ton zauzetosti, kaže da šalje tehničare. Tjedan dana bez fiksnog telefona u jednom i drugom stanu. Ako neće oni nešto napraviti, ja ću pokušati. Nađem način da se ulogiram kao admin na TG782 i odem pod postavke telefonije. Nazovem tehničku službu i pitam da mi daju postavke da ih sam ubacim kad već neće oni. Dali su mi samo SIP URI i username, ništa više. Digo ruke. Nakon još tjedan dana došao je njihov tehničar. Dofura on LG IP8815E fiksni telefon, iz naloga upiše postavke u njega i nazove centralu da utrpaju postavke u modem. Dok smo čekali pola sata da sve to proradi pitam ja njega za voip postavke na što on hladno kaže da mi ih ne može dati. Nakon puna dva tjedna čekanja i zgađen njihovom profesionalnošću dobio sam i treći fiksni ip telefon koji se trenutno nalazi u ormariću za cipele ispod stepenica, gdje je gotovo neiskoristiv. Ideja mi je da iz tog fiksnog telefona prebacim postavke u SIP VoIP aplikaciju za moj android mobitel, što sam i probao ali bez rezultata. Password sam izvadio pomoću Password Revealer add-ona Chromeu. Ima možda tko iskustva, ideju ili savjet?
Ovo su postavke iz fiksnog telefona LG IP8815E:
- Network Configuration:
Network Mode: DHCP
IP Adress: 10.182.34.32
Subnet Mask: 255.255.192.0
Default Gateway: 10.182.0.1
Primary DNS Adress: 192.168.1.1
Secondary DNS Adress: 0.0.0.0
VLAN Settings:
VLAN Priority: 5
VLAN ID: 0
VLAN Priority (PC): 3