Što se događa s našim društvom?

Podsećam da je moj post bio odgovor na tvoje: "Ta, postoje tamo izbori, te neka se na biračkim mjestima mjenja vlast, a ne na ulici." Kako se menja vlast na takvim izborima?
Teske su to teme i lako je meni iz HR pametovati, ali svoje su revolucije imale i Francuska i Amerika i Kina i Rusija i Spanjolska i..
Danas je to ipak puno teze, ljudi su u principu manje gladni i manje pritisnuti, kao da je nadjena neka mjera koliko ih se moze stisnuti a da sute i trpe.
Nije samo kod vas tako, kod nas je slicna situacija, ali imam osjecaj da je slicna i u "demokratskijim" drzavama od nasih.
Takodjer imam osjecaj da se previse polaze nade u demokratske procese. Ne kazem da trebaju padati glave, ali sto sam stariji sve vise sumnjam da se do ozbiljnih promjena moze dolaziti mirno i stalozeno.

Auf
Znas sto cu ti rec
U drzavi i sistemu koje ti slavis i volis zbog takvih stavova bi isao u zatvor i moguce na goli otok.
A u RH laprdas sta te volja, eto ti jos jedan dokaz koliko je dobra RH

@sporttest
Ma, to je nategnuta teza. Više slobode si imao onda, nego sada.
Npr. slučaj Milovan Đilas. Tito je sam javio izrekao da su oni unutar Partije imali vrlo žustre rasprave i prepirke. I to je okay.
Al' ne mošonako javno ići kontra države koja ti je sve dala...
,,,,.ili primjer slučaj Hebranga. Da nije bio bahat, bilo bi mu bolje. Nije se lik jednostavno htio pokajati.

Goli otok je sloboda ?
https://www.jutarnji.hr/naslovnica/zidovka-zbog-vica-zavrsila-u-komunistickom-logoru-3888618

Ma ljudi shvaćam bijes komšija ali nisu to čista posla u Srbiji, eto nek sruše sutra Vučića i što dobijete , kaos.
Hoće li biti nešto bolje iz tog kaosa , neće. Bit će samo još većih problema , a da ne spominjemo da velike sile tu sudjeluju i neki jedva čekaju svoj trenutak.
Razmislite da je Bosna i Republika Srpska blizu ... bolje ne dirati bure baruta na Balkanu.
Također unesite u računicu da Vučića jako puno ljudi podržava i može biti samo pizdarija.
Zato imamo "demokratske" izbore , jest da se dade manipulirati , ali zazivati kaos i očekivati da će se pojaviti neki Mahatma Gandhi iz Inđije ili Pašaluka, realnije je očekivati građanski rat.

Ta ideja da “sto ako svrgnu diktatora, moze jit samo gore” ne vodi nigdje
Da su se toga drzsli u domovinakom ratu danas nas nebi ni bilo.
RH je u nato-u, nece nam nista biti od nereda u bosni (mislim kao granicama drzave) al sigurno da nije dobro da nam se u susjedstvu to dogada.
Vucic nominalno ima “puno”pristalica
Medutim to su oportunisti, ljudi koji ce ga izdati cim vide da pada (cim prestane financiranje), dok ova studentska strana ima ideale
A znas sto, ljudi za lovu mijenjaju stranu i ne bore se, za ideale se ljudi bore

Ne mrzim Srbe, niti se ne definiram kao Hrvat, zato kaj mrzim ikoga, a kamoli Srbe. Ne mislim da itko ruje kontra Hrvatske države i hrvatske stvari.
To i ne mora nitko raditi. Veliki domoljubi su uništili Hrvatsku. Nije došao nitko sa strane. Biti ove ili one nacije nije ništa bitno. Samo oznaka na dokumentima.
Nacionalizam je jedna jako niska strast. Kada se ljudi prepustite jeftnijim emocijama, mržnji, lažnom ponosu, itd., lako je sa njima manipulirati.
Premalo su obrazovani, premalo čitaju, premalo razmišljaju racionalno, a previše gledaju stvari kroz emocije il pak kaj je još gore kroz vjerovanje.
Npr. moš misliti kako je netko pomaknuo kamen i otišao na nebo. Lijepo je vjerovati, al' tako se ljudi ponašaju LSD-u.
Samo ovdje ne uzimaju supstance, nego im se događa sugestija, autosugestija, kolektivno zavaravanje mase.
Ne mješam se u stvari druge države niti vodim njihove brige. Josip Rajhl-Kir bi trebao biti jedini heroj iz građanskih ratova, tj. bratoubilačkih ratova.
Govorim za hrvatsku stranu. Nikakvi generali, dragovoljci, ratnici, bla,bla,....

Ne mrzim Srbe, niti se ne definiram kao Hrvat, zato kaj mrzim ikoga, a kamoli Srbe. Ne mislim da itko ruje kontra Hrvatske države i hrvatske stvari.
To i ne mora nitko raditi. Veliki domoljubi su uništili Hrvatsku. Nije došao nitko sa strane. Biti ove ili one nacije nije ništa bitno. Samo oznaka na dokumentima.
Nacionalizam je jedna jako niska strast. Kada se ljudi prepustite jeftnijim emocijama, mržnji, lažnom ponosu, itd., lako je sa njima manipulirati.
Premalo su obrazovani, premalo čitaju, premalo razmišljaju racionalno, a previše gledaju stvari kroz emocije il pak kaj je još gore kroz vjerovanje.
Npr. moš misliti kako je netko pomaknuo kamen i otišao na nebo. Lijepo je vjerovati, al' tako se ljudi ponašaju LSD-u.
Samo ovdje ne uzimaju supstance, nego im se događa sugestija, autosugestija, kolektivno zavaravanje mase.
Ne mješam se u stvari druge države niti vodim njihove brige. Josip Rajhl-Kir bi trebao biti jedini heroj iz građanskih ratova, tj. bratoubilačkih ratova.
Govorim za hrvatsku stranu. Nikakvi generali, dragovoljci, ratnici, bla,bla,....
Malo je ljudi koji razmišljaju na način kako ti razmišljaš i realnost je takva da vrlo vjerojatno nikada nećete postati većina. I dalje će većina ljudi biti osjećajna, biti će vjernici i biti će domoljubi (što god to sve obuhvaćalo). A oni nešto žešći će biti nacionalisti, a oni pak još žešći, ekstremniji - možda stvarno fašisti, tj. zalaziti će u fašizam. Ali ti ekstremi su manjina.
Veća je šansa da će jednom biti jedna religija od situacije gdje imamo ateizam na razini cijelog ljudskog roda. Ateizam stvara znanost i učenje (ali ne vrijedi za svakoga), a ljudi su po prirodi plašljivi i kada se rode, ne znaju ništa. I onda tražimo sigurnost, a to nalazimo u religiji i u vjeri, vjerovanju (odrasle osobe, pa i djeca, ali djeca to prvenstveno traže u roditeljima). Znači, ne možeš to nešto iskonsko iskorijeniti u svakome. Iz tog razloga će uvijek biti vjernika. Posebno u zabačenim dijelovima. Tako da baš nikada se nećete riješiti (vi ateisti) vjernika.

@Izzy
Ma, oće, bit' vjernika. To je onaj dio u mozgu, koji ljudima služi da prebrode teške situacije. Dio mozga za predviđanje budućnosti.
E, sada to neki ispune vjerom.
Vjera je okay, al nemoj to koristi u političke svrhe, tj. klerikalizam. Počesto vjera ode u nekog drsko ponašanje, neki iracionalni stav, a lako klizne extremizam.
Ne brinu se vjernici za svoju dušu, nego moju.
Prvo u grobnu raku, pa u carstvo crva. Kasnije je lako gdje kaj ide.

niti se ne definiram kao Hrvat,
Mislim da nacionalnost nije izbor.

@Novice
Druže, vučeš iz konteksta. Cijela misao ide za tim da se netko definira kao Hrvat, zkj mrzi nekoga drugoga.
Naciije su umjeta tvorevina. Samo označuju kaj ti piše na dokumentima. Al' sve je to tako nepotrebno.

Znači, ne možeš to nešto iskonsko iskorijeniti u svakome. Iz tog razloga će uvijek biti vjernika.
Ovo je nazalost 100% istina.
I upravo zato su sve religije opcenito (a na ovim prostorima rimokatolicka Crkva posebno) zlo i naopako, jer uzima nesto sto je urodjeno covjeku i prikazuje to kao lose s ciljem osiguranja vlastite pozicije moci i materijalne koristi. Vec samo to je dovoljno da iole razumna osoba pocne voditi osobni rat protiv Crkve.
Treba razdvojiti religiju od crkve i oboje od vjere. Vjera je osobna i u principu pozitivna stvar. Religija je dogma i sluzi zarobljavanju covjeka i time negativna stvar. Crkva je institucija koja za cilj ima sirenje odredjene religije i samim time je negativna stvar.
Bilo tko tko je imalo covjek i ima imalo savjesti bi se protiv ovoga trebao boriti rukama i nogama, samo to je tesko kad te s par mjeseci poskrope vodom u znak namjere cjelozivotnog indoktriniranja, a zatim to indoktriniranje nastave sprovoditi do te mjere da o indoktrinaciji vise uopce ne razmisljas, nego ona postane dio tvog identiteta. A kad se ljudima napadne njihov identitet, spremni su ga braniti do smrti. Tako da da, we're all fucked.

@Novice
Druže, vučeš iz konteksta. Cijela misao ide za tim da se netko definira kao Hrvat, zkj mrzi nekoga drugoga.
Naciije su umjeta tvorevina. Samo označuju kaj ti piše na dokumentima. Al' sve je to tako nepotrebno.
Zašto bi itko mrzio nekoga samo zato što se izražava kao Hrvat ili bilo koja druga nacija na Zemlji?!?
U kojem dokumentu što piše?

Zašto bi itko mrzio nekoga samo zato što se izražava kao Hrvat ili bilo koja druga nacija na Zemlji?!?
Dobro pitanje, trebalo bi ga postaviti svima koji to uredno rade i radili su kroz čitavu ljudsku povijest.

Dobro pitanje, trebalo bi ga postaviti svima koji to uredno rade i radili su kroz čitavu ljudsku povijest.
Idiot je idiot, bez obzira otkud je i kakva mu je nacionalna povijest.

@Old Iggy
Hm, misao ide ovak+++++većina Hrvata su Hrvati zato kaj mrze nekoga. Stalno im netko napada "domovinu", ruje kontra nje, bla, bla.....
Želio sam reći da to kaj si neke nacionalnosti nije ništa posebno. To su ti samo oznake na dokumentima.....
Nije moj problem kaj vi sebe doživljavate kaj nekaj posebno. Onako kako pjeva mpt u svojim pjesmama. Nacionalisti se mrze međusobno, jer za toleranciju treba imate snate i intelekta.
Lako je mrziti. A, nije baš lako voljeti sve ljude.

@Old Iggy
Hm, misao ide ovak+++++većina Hrvata su Hrvati zato kaj mrze nekoga. Stalno im netko napada "domovinu", ruje kontra nje, bla, bla.....
Želio sam reći da to kaj si neke nacionalnosti nije ništa posebno. To su ti samo oznake na dokumentima.....
WTF?!?
Odakle ti ta glupost?
A na kojem dokumentu ti piše da si Hrvat ili Srbin?

Misao moze ic svakak, al to ne znaci da ima veze s vezom.
Tko nas napada ? Tko prica da nas itko napada ?

Ne znam sada napamet za konkretan primjer, ali ispunio sam dosta dokumenata na kojima postoji polje nazvano "narodnost".
Na osobnoj ne piše, a ni na vozačkoj. Na putovnici piše samo državljanstvo koje naravno nije istoznačno s narodnošću.

Ne znam stari. U mojoj okolini toga nema.

Ne znam sada napamet za konkretan primjer, ali ispunio sam dosta dokumenata na kojima postoji polje nazvano "narodnost".
Na osobnoj ne piše, a ni na vozačkoj. Na putovnici piše samo državljanstvo koje naravno nije istoznačno s narodnošću.
Nema službenog RH dokumenta kojeg se mogu sjetiti da ima takvo što - domovnica, osobna, putovnica, vozačka, zdravstvena...
Ma, žiki on sve, al trolla.
@Satana
Kako 'ko? Nacionalisti, onaj ustaški klošar rektalnog glasa, popovi.....u svakoj prilici malipuliraju i izdaju "teze", da netko napada "jadne" Hrvate-katolike, domovina ugrožena, bla, bla,....vidi sotone svagdje.
Znači, svi Hrvati su ili nacionalisti ili ustaški klošari ili popovi?
I svi misle da ih netko "napada" i slično?

Nema službenog RH dokumenta kojeg se mogu sjetiti da ima takvo što - domovnica, osobna, putovnica, vozačka, zdravstvena...
Ma, žiki on sve, al trolla.
@Satana
Kako 'ko? Nacionalisti, onaj ustaški klošar rektalnog glasa, popovi.....u svakoj prilici malipuliraju i izdaju "teze", da netko napada "jadne" Hrvate-katolike, domovina ugrožena, bla, bla,....vidi sotone svagdje.
Znači, svi Hrvati su ili nacionalisti ili ustaški klošari ili popovi?
I svi misle da ih netko "napada" i slično?
Pa da, svi Hrvati su ustaše, a četnici?
PzKpfw kaže... Ne, zanimaju me četnici. Četnici nisu nikakva ideologija, nego obična seoska straža.

@Satana
Da nisam na mobu, sad bi potrazio onaj "I see what you did there" meme.

Paše mu kaj je Tito govorio o ustašama ali ne čita i ne spominje kaj je govorio o četnicima. Selektivan je i pristran. Kad mu Ivan da činjenice kaj se događa u Srbiji samo skrene na drugu temu i onda optužuje druge za trollanje.

PzKpfw kaže... Ne, zanimaju me četnici. Četnici nisu nikakva ideologija, nego obična seoska straža.
A za razliku od ustaša, četnici su službeno priznati u Srbji, dapače, imaju prava boraca WWII kao i partizani.

A za razliku od ustaša, četnici su službeno priznati u Srbji, dapače, imaju prava boraca WWII kao i partizani.
Ma, nemoguće da je to tako. Sad će ti Pancer to lijepo objasniti sve

Temu vrlo uspješno zatrolava PzKpfw, a vi ostali se lijepite na to kao muhe!
Za nagradu svima - ide još jedno privremeno zaključavanje, pa potražite neko drugo mjesto za "teme" kojima ste se bavili ovdje u zadnje vrijeme.
Imamo mi preko providera RTS 1,2,3, Happy, Mitrovićev Pink, možda još koju uhvati satelitskim antenama.
On s užitkom bleji kada Vučko kod Marića melje gluposti tri sata bez prestanka.
Netko voli seks, on voli to.