Roštilj rešetka

Negdje sam po internetu viđao sliku gdje se roštiljalo na tim kolicima.
Ali ne znam čemu zahebancija. Ja kupio u Kauflanda roštilja za 60-ak kn i služi svrsi.

imam jednu rezervnu resetku iz hladnjaka, pa valjda moze i ta! dok je ne uronis u žar nebus znao!

Ma problem je što ne znam dal je to pocinčano. Čitao sam po forumima i vele da se cinkom može otrovati ako se na njemu peče. Htio bi napraviti veliku rešetku, barem 60x40 ili veću, a relativno su skupe gotove tih dimenzija...
Svratit ću do Bosne za vikend, vjerujem da ću naći tamo na placu jeftinije.
Složili smo vrtnu pečenjaru prošlo ljeto, pa planiram tamo peći, stoga trebam samo rešetku, a kad pečem za više ljudi da ne moram 4-5x stavljati nego 1-2x...
Malu rešetku imam, al jbg. stane 4-5 komada mesa na nju, pa dok zgotovim 2-3 ture toga, pa turu ćevapa, pa turu povrća, ne budem 2h gotov.

na jakusevcu su 2x vece za iste pare nego u ovim centrima kaj se prodaje!

eee vidiš, jakše se nisam sjetio

eee vidiš, jakše se nisam sjetio
ma i ja sam se zajebao, ima jedan na sredini prodaje sve zivo za rostilj!

Probaj nac neku zeljezariju. Moj stari je pred 10-tak godina narucio da mu je naprave, 60x60. Neznam koliko ju je platio ali i danas se pece na njoj. Kvalitetna i teska, mozes ubit covjeka sa njom. Ovo smece iz trg. centara se nemoze mjeriti sa njom.

Na čem preferirate peći, na onim kanalicama ili baš na gradelama?
ja ovu s kanalima, ako i bude vatre meso prakticki nemre zagoriti! takoder i mast/ulje kaj iscuri iz mesa ostaje na njima pa mi i meso bude socnije!

ja preferiram ovaj lijevi roštilj i imam ga i zadovoljan sam, jedini problem mi je čišćenje poslije roštiljanja, ali samo zato što je dosta velik, i nemam dovoljno veliku kantu/škaf ili tako nešto u što bi ga mogao natopiti poslije roštiljanja, jer mislim da mi je najjednostavniji način čišćenja, ostavim ga u vodi jedan dan i onda sam sve ostružem sa njega, a dosta mi je velika zafrkancija da ga malo poprskam pa stružem pa tako stalno, nije baš da lagano silazi ta masnoća, pa ako netko ima neki prijedlog ili zna gdje bi mogao naći nekakav dovoljno veliki škaf, trebao bi mi barem 80 cm širok i 40 cm dubok, obišao sve takve trgovine i nisam nigdje našao

Neznam koliko vas ima iskustva no rostilj se ne pere, kad nalozite vatru pred kraj stavite u vatru da sve izgori, nakon par minuta sastruzete s zicanom cetkom, i to ponovite jos koji put kad resetka bude spremna za zar i meso; cijeli postupak traje svega par minuta, resetka bude toliko cista da mozete lizat s nje☺lp

Neznam koliko vas ima iskustva no rostilj se ne pere, kad nalozite vatru pred kraj stavite u vatru da sve izgori, nakon par minuta sastruzete s zicanom cetkom, i to ponovite jos koji put kad resetka bude spremna za zar i meso; cijeli postupak traje svega par minuta, resetka bude toliko cista da mozete lizat s nje☺lp
Točno to, ovako radim već godinama i to je najbolji način.
Kad vidim ljude da ribaju nakon roštilja onu maščobu koja ne ide dolje sam se puknem smijat. Nekima sam pokušavao i objasnit da se to tak ne radi, ali ne slušaju me i samo odmahnu rukom i vele da sam lud i da to nije čisto onda... Štaš, onda perite im velim...

Profesionalci kažu da treba izbjegavati ovu izvedbu s kanalicama - stvar je u tome da se tijekom pečenja iz mesa cijedi voda i masnoće, tako da meso "pliva" u tome i više se dinsta nego li peče.
Pričao mi je vlasnik jednog restorana kako je sve te rešetke s kanalicama (ima veliki roštilj) maknu i prešao na potpuno novu rešetku (vrlo gusto postavljene debele metalne žice u presjeku kvadratnog oblika, a ne okruglog). I nakon toga ima puno bolje rezultate i zadovoljnije goste.
Zanima me može li se roštilj peći na kolicima iz trgovačkih centara. Dakle dali je onaj metal od čeg su napravljena dobar za grillanje hrane na njemu?
Neovisno o tome, gdje kupiti povoljno kvalitetnu rešetku većih dimenzija. Tipa 60x40 i veće...