Ostalo

Promjena banke - preporuka (ZABA is dead)

Tvrdy sri 18.11.2009 11:36

Konačno mi je prekipjelo sa Zagrebačkom bankom. Prvo su uveli naknadu za trajni nalog, pa povećali naknade za plaćanja, pa uveli naknadu za vođenje žiro računa i sad kao šlag na tortu - forsiraju da moraš uzeti njihovu f++king lepezu za 60 Kn mjesečno ako imaš stari paket (20 Kn) do Nove godine.
Dakle, planiram tamo sve zatvoriti i otići drugima. Prvi faktor - minimalni troškovi za usluge koje mi trebaju.
Kao prvi kandidat mi se nameće PBZ, zbog niskih naknada i prilično zgodnih usluga, od internet bankarstva koje mi se čini jako kvalitetno pa do tih raznih paketa s pogodnostima, i do 0 Kn naknada za plaćanje nekih računa (Čistoća, grijanje,..).
Navodno je i njihovu debitnu karticu moguće povezati s PayPalom pa mi ne treba i kreditna kartica.

Da li je to najbolji izbor ili ima nešto bolje? Treba uzeti u obzir i veličinu banke, broj bankomata i sl.
Hvala na savjetima.

doxy sri 18.11.2009 11:55

PBZ prije smece od banke...

sad je preuzeli stranci i banka je zakon

tam sam dvije godine, usluge, ljubaznost osoblja, brzina rješavanja problema, fleksibilnost, bankomat u svakoj selendri

definitivno preporuka, a ako si tip kojem treba dozvoljeni minus...ne brini, to dijele šakom i kapom...na cca 4000 kn prijave imal budeš dozvoljenog minusa oko 12 000-13 000, plus Mycard na koji moreš kupit nekajd o 6 rata i American ...

ima sve za sve

žeto sri 18.11.2009 12:22

Moja preporuka: "Podravska banka" KC. (iako sam iz VŽ-a) Zašto? Evo, i ja sam otpilio ZABA-u, jer naplaćuju i dodir kvake na ulaznim vratima(naravno,karikirano).Preogromna institucija da bi se posvetili običnom smrtniku s malo love. Zato, četvrtu sam godinu u POBA i izuzetno sam zadovoljan( ljubazni mladi ljudi-čitaj:cure, na šalterima, nema gužve, uspijevaš uvijek sve u kratkom vremenu, izlaze ti u susret, nazovu te telefonom kad ti žele nešto važno reči...Možeš biti s njima skoro na TI.(naravno poslovno u svakom pogledu.) Imam internet-bankarstvo kod njih i besprijekorno šljaka. Pazi ovo:kad sam uvodio tu opciju, referent mi je ustupio svoju fotelju i osobno me proveo kroz postupak plaćanja naloga.TKO TO MOŽE PLATIT? I zato: POBA !

Tvrdy sri 18.11.2009 21:01
doxy kaže...

definitivno preporuka, a ako si tip kojem treba dozvoljeni minus...ne brini, to dijele šakom i kapom...na cca 4000 kn prijave imal budeš dozvoljenog minusa oko 12 000-13 000, plus Mycard na koji moreš kupit nekajd o 6 rata i American ...

ima sve za sve

Ne, minus mi ne treba. Samo tekući, žiro, internet i kartica koju mogu spariti s PayPalom za kupnju preko Interneta.

Sve više mislim da ću u PBZ. Ako netko nema nekakvih užasno loših iskustava.

Kaj je s PayPalom, koristi tko njihov Maestro s PayPalom?

tnakir čet 19.11.2009 00:46

Ja koristim Amex sa paypalom. Amex sam dobio nakon sto mi je prva placa legla na racun. Iako mislim da sada (da privuku sto vise ljudi kod sebe) daju amex sa otvaranjem tekuceg. Nisam siguran, provjeri.

Faerdhur čet 19.11.2009 08:01
doxy kaže...

PBZ prije smece od banke...

sad je preuzeli stranci i banka je zakon

Transformacija je počela i prije stranaca.

PBZ je u staroj YU počela kao corporate banka (poslovanje s pravnim subjektima), a Zagrebačka kao retail banka (poslovanje s fizičkim osobama). Zato je Zaba popularnija u narodu, a PBZ bogatija i moćnija, ali "nepoznata" u narodu.

Međutim, već osamostaljenjem Hrvatske PBZ počinje osvajati retail tržište i sve se više usavršava u poslovanju s građanima. Danas prosudite sami.

Sve je to lijepo, ali mislim da su banke nužno zlo, bilo koja...

Tvrdy kaže...
Sve više mislim da ću u PBZ.

Ne znam za Master, ja kod njih imam Visa preko deviznog računa i PayPal to bez problema prihvaća.

stalker čet 19.11.2009 08:45
Tvrdy kaže...
doxy kaže...

ima sve za sve

Ne, minus mi ne treba. Samo tekući, žiro, internet i kartica koju mogu spariti s PayPalom za kupnju preko Interneta.

PayPal radi preko MasterCard-a, Visa-e i American Express-a. Samo iz nekih čudnih razloga ZABA nije prigrlila PayPal plaćanje preko svojih kartica a da li će uopće to ne znaju niti službenici dotične banke. Otvori si preko neke druge banke devizni račun (VISA) i prijavi je na PayPal.

BTW; Banke nisu zakon!

Danny_HR čet 19.11.2009 13:38

Također loša iskustva sa ZABA-om.

Trenutno sam u RBA i jako sam zadovoljan. A od ostalih u obzir dolaze samo PBZ i Erste. Jer znam puno ljudi sa dobrim iskustvima u tim bankama.

cro_blue čet 19.11.2009 15:34

Vidite, ja imam odlična iskustva s ZABA-om, dok mi se PBZ ogadio za vijeke vjekova. Posjedujem studentski tekući račun kod UniCredit ZABA-e već tri godine i ne plaćam nikakvu naknadu za njegovo korištenje. Usput imam i Maestro karticu s kojom mogu plaćati robu i usluge i kojom se mogu koristiti na svim bankomatima (bez naknade ako je bankomat dio UniCredit grupe svugdje u Europi).

Što se tiče PBZ-a... Loše! Traže naknadu za svaku uslugu (makar i izdavanje izvoda), a osoblje mi se čini neljubazno i neprofesionalno (barem kod nas).

tnakir čet 19.11.2009 16:29

Dobro ja imam krcato tih usluga aktiviranih kod PBZ-a, sto ih vise imam to mi je popust veci (ja mislim da ja imam 5 - 6 usluga aktiviranih, ziro, tekuci, stednju, amex, internet bankarstvo, trlji brlji...) i nije mi sad da mi opale cifru. Izlist mi ne treba jer imam sve na net bankingu. Osoblje je i preljubazno. Komunikacija mailom/telefonom/uzivo na nivou jedne medjunarodne banke, moj osobni bankar je pun savjeta, ugodan i koristan. Sve u svemu 5/5. ajd -5, nekidan mi cura otvorila net bankarstvo i dobila citac kartica sa potrosenom baterijom Iznenađen, to je nedopustivo Belji se

Tvrdy čet 19.11.2009 17:11
cro_blue kaže...

Vidite, ja imam odlična iskustva s ZABA-om, dok mi se PBZ ogadio za vijeke vjekova. Posjedujem studentski tekući račun kod UniCredit ZABA-e već tri godine i ne plaćam nikakvu naknadu za njegovo korištenje.

Good for you. Ne mogu vjerovati da postoji račun za koji se ne plaća nikakva naknada. Glavni razlog zašto im lansiram odjeb je upravo taj da su bezobrazno počeli uvoditi naknade za sve živo. Npr. ugovoriš trajni nalog za koji ti kažu da jednokratno platiš 20 Kn i onda nema više nikakvih troškova i onda najednom naprasno uvedu naknadu 2 Kn mjesečno. Ili prisila da pređeš na Lepezu koja ti uopće ne treba.

Vjerojatno su u govnima i oni i njihov gazda jer su dijelili šakom i kapom kredite po istočnoj Europi a sad došla kriza pa malo šteka s naplatom. E pa neću ih ja izvlačiti iz dreka na taj način.

Želim banku u kojoj plaćam ono što mi treba i ni lipe više. Inače, može se i bez banke. Malo je teže ali nije nemoguće.

Luka čet 19.11.2009 18:06
Tvrdy kaže...
doxy kaže...

ima sve za sve

Visa Electron (koirstim ju duuuugo) sav online shopping je 5+++! A Maestro NE MOŽEŠ koristiti za online shopping niti za Paypal jer nema CVN2 ili CVV broj (troznamenkasti broj na poledini kartice) koji je uvjet za online shopping!

macak kaže...
Tvrdy kaže...

Za PayPal ti treba devizni račun u PBZ-u, za koji ćeš dobiti Visu electron karticu.

Ili žiroračun (koji nema nikakve naknade ali ako osoba na njega u kalendarskoj godini uplati više od 10 200 kuna onda se broiše sa porezne kartice roditelja (ako je mlađi, student) a za ostale vrijedi limit od 49 000 kn a nakon toga plaćaju porez na iduće uplate!

--Osobno koristim PBZ i nemam žalbe nikakve, ako si student razlog vise jer imas stdentski paket -American karticu, tekuci bez naknade, Internet bankarstvo (Lite verzija) bez naknade!

Osim PBZ-a mogu ti jos preporuciti Erste, iako se meni ne svida zbog zarkih boja!;D  zadnje 2-3 godine napreduje i RF bank... Ali eto PBZ no1 jer ima bankomate posvuda, dobar kadar, dobre usluge i prihvatljive cijene!

Faerdhur čet 19.11.2009 18:07
tnakir kaže...

ja imam krcato tih usluga aktiviranih kod PBZ-a, sto ih vise imam to mi je popust veci

To se zove PBZ Inovacija - što više u paketu usluga, status ti je bolji, naknade i kamate manje. (slika dolje)