Prijenosna klima

Odusak za sto?
Cijev za topli zrak? Onda to nije klima nego rashladjivac, stvarno nisam cuo da ima klima bez toga.

Zaboravi, najiskrenije ti preporučujem da kupiš normalnu klimu. Postoje dva tipa prijenosnih klima uređaja; na cijev i na led. Ove na cijev su čista glupost; znači s prednje strane klima radi i puše hladan zrak, dok sa stražnje strane klima grije preko te cijevi koja je tijekom rada vruća. Prijenosne klime na led nisu ništa bolje; one zahtjevaju konstantno mijenjanje leda, čak mislim da zamrzivač led ni ne stigne napravit koliko se brzo ovaj u klimi topi. Osim toga, jako su bučne; pored njih nema spavanja.
Source: imam prijenosnu klimu, razmišljao da kupim na led—odustao.

Cijev za topli zrak? Onda to nije klima nego rashladjivac, stvarno nisam cuo da ima klima bez toga.
Ma da!Ima u bauhaus-u.Ma sused bi uzimal tu klimu a čovjek tvrd u pm i ne da se dokazat ništa.Ova je oko 1000€
Reko sam mu da uzme klasiku ali on bi baš takvu.Pa reko da još vidim ovdje možda netko zna za još kakvu trgovinu gdje bi se moglo pogledat Pa nek uzme šta hoče-njegovi novci

Kakva je to klima? Daj je linkaj ovdje. Baš me zanima.

Vjerojatno ovo:
https://www.bauhaus.hr/prijenosni-klima-uredaji/proklima-mobilni-klima-uredaj/p/30483334
Taj funkcionira po principu da naliješ vodu unutra, izneseš ga negdje van i onda on tu vodu zaledi (za to vrijeme proizvodi toplinu), zatim ga uneseš unutra i onda "hladi" dok se ta voda ne zagrije. I tako u krug...
Dati za to 1000€...

Ajmo, gasi internet, motaj kablove...

Ha ha ha i to ljudi kupuju.. nadam se samo oni koji iz nekog razloga ne mogu montirati klasičnu klimu.

Da tu je samo jedan problem, to nije klima. Ishljapljivac, evaporator, ovlazivac, rashladjivac, kakica u kanti, nazovi kako hoces, no klima nije.
Priienosne klime po mom zakljucku nisu rjesenje, no, ukoliko je bas nemoguce ugraditi klasicnu, moderne ipak mogu odigrati svoju ulogu, pod uvjetom da se ispusna cijev montira fiksno, kroz zid, i slicno, nikakve sheme kroz prozor, neke blende, rupice i slicna pomagala. Prosviraj zid, stavi rozetu, spoji i amen.
S ovime si, ukoliko pristajes na kompromise u vidu buke (jer, takve klime su bucnije od klasicnih), i cinjenicu da dio energije (novaca) trosis na ohladis ono sto klima zagrije..... Mozes dobiti sasvim prihvatljive rezultate, tamo gdje klasicna klima nije moguca, ili nije isplativa. Manje prostorije, koje se povremeno ili rijetko koriste, neka spavaca, pa upaliti koji sat prije spavanja i slicno......
No, ne za 1000e, 150-250e je max za takve klime, moze ih se pronaci.
Ovakve rashladjivace napravis sam, uzmes oar stiropor kutija, one budu cca 10,15, ili vise litara zapremine, nalijes vodu, zamrznes, i iednostavno stavis ispred bilo kojeg sobnog ventilatora. Led se otapa, oslobadja hladnocu, ventilator je gura po sobi. Kratkotrajno, no eto, relativno djabe....
Pozz ekipo!
Tražim prijenosnu klimu,ali da nema onaj odušak!
Ima u Bauhaus-u jedna ali možda netko zna gdje se još može pogledat ili ako je več netko uzimao slično..
Hvala!