Ostalo
Medicinski fakultet

Poz, upisao bih medicinu bilo gdje u HR. Prvi razred sam zaribao i prošao sa 3,9 dok sam ostale prosao sa 4,50 - 4,70.. Dolazim iz srednje veterinarske škole sa solidnim predznanjem kemije, fizike i biologije.Imamo program iz gimnazije, sve četiri godine učimo ta tri predmeta.
Kemiju i biologiju sam rasturo i sve 4 godine imao 5, dok sam fiziku prvo godinu imao 3 a ostale sam prošao sa 4. Pa sam u neudomici gdje je najbolje studirati u HR medicinu...
Zanima me koliko je učenika iz strukovnih škola? I primjetio sam da na medicini u ZG baš ne gledaju prosjek ocjena iz srednje, samo 16% dok veterina i ostali medicinski traze 25%..
Vidim da je ovo već stara tema ali nema veze. Ove godine sam upisao medicinu u Banja Luci i zanima me koliko je medicina objektivno teška. Završio sam medicinsku školu i sve predmete koje imam na medicini sam vec imao i u srednjoj školi ali naravno u daleko manjem obujmu. Koliko se dnevno treba učiti i da li se medicina razlikuje od drugih fakulteta.
Ne znamo kako je u BiH ali u Hrvatskoj je medicina jako teska i trazi puno ucenja.
Dosta ce ih reci nije medicina teska,naravno nije teska ako se uci.
Barem 3-4-5 sati ucenja dnevno,ovisi o tvom pamcenju i koncetraciji.
Anatomija je najteza,to znas vec i toga se prihvati kao pijan plota.
Ja sam upisao radiolosku tehnologiju u ZG iako sam ciljao medicinu,no kad se sve zbroji nisam htio jednostavno a i trebao bi se pripremati za iducu godinu.
Evo jedan odlican forum za sve u zdravstvenoj bransi,tu ce ti ekipa pomoci i odgovoriti na sva pitanja.
http://perpetuum-lab.com.hr/forum/
Pozdrav :)