Gitare i sve vezano uz njih

Pa napokon cu vidjeti BOGA oca mamu i tatu gitare uzivo...... David Gilmour Pula 12.09.2015...... http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/david-gilmour-pula-arena-389858/event.html
Ima jos karata: http://www.ticketservices.it/european-tickets-concert/david-gilmour-pula-arena-12/09/15-p-2219.html

Pozz,
Jel zna mozda netko da li ima u hrvatskoj( Zagreb i slavonija ako je moguce) gdje u prodaji martin dsr1 i kakve preporuke imate za akusticnu gitaru oko 3000 kuna.Sta preporucavate da moram probati u shopu. Mozda seagull s6?

Zastupnik za Martin je ovdje pa ako je i nemaju možeš je preko njih naručiti - KLIK :)

Ja mijenjao sedmaka za Yamahu RGX A2! Super gitarica, još da si nabavim jedan kućni lampaški kombo, pikiram na Vox 4W TV! Da li ga je netko probao možda?

ako je tko zainteresiran za odlično lampaško pojačalo-http://www.njuskalo.hr/pojacala-gitare/p-m-wharfedale-tct100h-cijena-dogovoru-oglas-15572907
prihvaćam razne zamjene:od mobitela,tableta,laptopa do gitarske opreme(pojačala,gitare,multiefekti,pedale itd..) kontakt može preko privatnih poruka ili na mail pa se dogovorimo za daljnju komunikaciju :)
Lijep pozdrav,Valentino! :D

Pozz...Znam da nije striktno vezana tema za to,ali zanima me ako tko posjeduje u PDF formatu pjesmaricu sa hrvatskim pjesmama za sintic.Trazio sam po internetu,ali samo sto sam nasao je bilo za gitaru...Pa me zanima ako tko ima u PDF formatu,ako bi mogao mi poslati.Javite mi u private message.Hvala puno

Naišao sam na pitanje oko kojeg se mnogi "profesionalci"(gitaristi, proizvođači gitara...) ne mogu složiti pa me zanima vaše mišljenje. Da li vrsta drveta utječe na zvuk električne gitare?
U ovom videu se može čuti razlika između dvije vrste drveta, ali neki kažu da je to zbog toga što ne koriste identične pickuopve i potenciometre (gitare imaju iste modele pickupa i iste potencimotre, samo, svaka ta komponenta je specifična jer ima mala odstupanja).
https://www.youtube.com/watch?v=OLxE8iDWD_w
U drugom videu, pomoću formula za valove, titranje itd. čovjek dođe do zaključka kako vrsta drveta ne utječe na zvuk el. gitare.
https://www.youtube.com/watch?v=svmOQuNC1Uw
Ima još dosta videa po youtubeu vezano uz tu temu pa pogledajte ako vas zanima. Inače, ekipa je dosta nabrijana oko tog pitanja :D .
Ja sam bio cijelo vrijeme uvjeren da drvo utječe na zvuk el. gitare jer mi je to bilo nekako logično (skuplje gitare imaju tijelo od "boljeg" drveta, vjerojatno je drvo onda jedna od komponenti zašto skuplja gitara zvuči bolje). Više ne znam što misliti oko tog pitanja pa eto, pitam vas

Utječe, ali nije jedini faktor koji utječe (veći je faktor kod akustičnih instrumenata). Naravno da se ostatkom kruga može izjednačiti zvuk drva, ako pričamo o električnim instrumentima.

Pozdrav ljudi! Trebam hitno procjenu gitare, za slike pritisnite na link, molim vaša procjena vrijednosti tj za koliko bi ju mogao prodati.. i ako je neko spreman kupiti neka se slobodno javi u inbox da rijesimo to.. hvala
https://www.dropbox.com/sh/do4pfn3alihnoaq/AABh-Lge_nllQ42QUlffGTjEa?dl=0

Folder is empty... Ajde stavi slike na imgur ko normalan čovjek! :)

Folder is empty... Ajde stavi slike na imgur ko normalan čovjek! :)
https://www.dropbox.com/sh/71j74antji4w77k/AABu2EkQt82tWbn1cH14xrbZa?dl=0
Oprosti evo ga

Uh, ne bih znao, neka rijekto firma. Možda će ti znati netko na glazbenom forumu.

Pozdrav, ima li netko ovdje da svira klasicnu gitaru? Imam nedoumicu da li naruciti EFEL guitar support odnosno kao ''klupica'' samo sto stoji na nozi i sjedim uspravno, a taj support digne gitaru... Jer u zadnje vrijeme imam dosta problema s leđima i znaju me cesto boljeti kad sjednem svirat sa klasicnom klupicom...

Poz, imaš jedan držač koji se zakači na remen i bude ko "klupica"/naslon za gitaru. Jednostavno, nije skupo lako za maknuti. Pogledaj u Thomann.de ili Musicstore.de

Epiphone dot cherry aka Gibson 335 copy legendarne gitare.Eto prije par dana kupio gitaru nakon brdo pregledanih review-a za istu i stotinu pregledanih njuškalo linkova tražeći nešto ok u rangu 400€(samo brdo speglanih i customiziranih ocvalih fendera i njegovih kopija te ponešto ok gitara al preskupih po meni za tu cijenu)te sprobavanja modela po music shopovima i normalno prodavaća s njuškala s moje bliže okolice.Pošto sam oduvijek bio zaluđen sa hollow i semihollow body gitarama a u moje zlatno doba svirke i peglanja po gitari dan i noć takva jedna đitra koštala je pravo bogatstvo pa eto imao sam prliku isprobat i normalno kupit ovu gitaru jer je ljubav pukla od prve.Pošto nisam neki austronaut glede kvalitete gitara al kao imam prek 20 god. staža na gitri eto mogu nekome olakšat izbor oko nove gitare sa svojim doživljajem iste.
Pa da krenemo,da ne duljim sa specifikacijama i hardwerom gitare na netu se lako nađu.
Kao prvo htio bi naglasiti da je sound na gitari odličan pogotovo clean na neck hambuckeru,lagano je tamniji zvuk s tim da se donje žice odlično čuju sa svojim visokotonskim rezoniranjem(sound mi je inače bio najbolje mjerilo još kao laiku u tinejđerskim danima dok se znanje o gitarama mistificiralo ko božanstvo),sama gitara je izrađena odlično i finish je u rangu sa skupljim modelima,groover mašinice drže štim ok i pri divljem bendingu,vrat je malo mekaniji i ako se gitara svira sjedečki osjeti se vibrato ako kontriramo s desnom rukom naslonjenom na tijelo gitare dok s ljevom sviramo tak da gitara treba biti naslonjena na nas dok sviramo a ne mi na nju.Na mojoj gitari bi jedino mijenjao konjić koji je tak/tak i stavio 12-ice žice pošto mi je ovaj 10-ka komplet premekan za svirku(sviram vec 5 god. na 12-žičanoj akustari tak da mi je ovo premekano po defaultu al debljina žice su stvar osobnog ukusa).Gitara na distorziji ima hebeno dobar drive al ziher nije za neke metal i shreding egzibicije makar nema mikrofonije ni dok napeglam distorziju dost jako.Sustain je normalno izvrstan pošto ga potpomaže šuplje tijelo.Ovako dok sam bacil pogled na žice i spojeve unutar gitare ima onih spika da su povezane sa ljepljivom trakom i to onom tapetarskom tak da je tu sigurno pridodato najmanje pažnje kod izrade al dok radi,radi a dok krepa ćemo mjenjat:).Uglavnom gitara je što se tiće same izrade jako dobro sklepana za te novce,čak po meni i predobro i odlični je temelj za,ako neko nije zadovoljan pickupovima i hardwerom,modanje i ostale zajebancije.Ja sam s svojim modelom prezadovoljan,jedina zamjerka mi je konjić da je mogo biti grafit ili kost i hambucker coil-ovi su malo ustranu na E i A bass žici,tj.nisu na centru nego samom rubu coila al to je samo estetski problem i nikako ne utječe na zvuk gitare i njene performanse.Eto ko želi mid range gitru ljepog izgleda i super izrade pogodnu za modanje(makar je sve po defaultu odlično) nek proba ovu ljepoticu iz kineske kuhinje.
Edit:-
Eto stavil 12-icu komplet i sound je brutalan,korigiral sam jedino zadnja dva utora na konjiću(malo ih proširil iliti zarašpal:)jer su žice dost deblje s tog jazz kompleta pa nisu sjedale u utore,ostalo kaj se tiće vrata i intonacije nisam trebal ništa dirat.Sljedeće kaj mislim sklepat je prije nego stavljam novi komplet žica ide novi,bolji grafitni konjić i to je to.

Pozdrav! Evo kupujen elektricnu gitaru do nekih 3-4k. Imam vec Ibanez Les Paul Custom iz 73' pa mi treba jedna ovako gitara sa Floydom i Humbuckerom. S tom gitarom bi se svira Heavy/Trash metal. I dobija san ponudu od prijatelja za neke sitne pare gitaru Hamer Californian (Made in Korea), danas sam je isproba i mogu rec da san iznenađen. Inace proda bi mi je za manje od 2k. Aa ostale gitare koje sam gleda su: LTD KH-202 nova (3.5k), Ibanez JEM 555 polovna (3.5k) i sad neznam koja mi je najbolja. Hvala unaprijed!

Pozzz..Zanima me dal je moguce spojiti akusticnu gitaru na kompjuter i snimati svoje sviranje sa nekim programom?Tako isto i za Synth...Cuo sam da mi samo treba bolja zvucna kartica i nekakav kabel.Pa ako tko zna koja zvucna bi mi bila dobra za to.Hvala

Pozzz..Zanima me dal je moguce spojiti akusticnu gitaru na kompjuter i snimati svoje sviranje sa nekim programom?Tako isto i za Synth...Cuo sam da mi samo treba bolja zvucna kartica i nekakav kabel.Pa ako tko zna koja zvucna bi mi bila dobra za to.Hvala
Možeš se igrati u GuitarRig-u, treba ti 3,5mm audio kabal sa produžetkom kakav ide u električnu gitaru. Ja ga najnormalnije koristim sa internom zvučnom i nemam nikakav lag ili nešto slično, ali je preporučljivo da imaš instaliran ASIO4All drajver.

Moguce ju je spojiti na računalo jedino ako je elektroakustična! Inače ti za snimanje treba mikrofon. Ako ne misliš raditi ništa ozbiljno, za snimanje je dovoljna integrirana zvučna na računalu. Ako želiš kvalitetniji zvuk, potreban ti je audio interface (vanjska zvučna). Ima ih dobrih vec od 800kn. Za snimanje na računalu je potreban neki software, moja preporuka je cubase (guitar rig je malo nespretan za snimanje više od jednog instrumenta).
Da ti pojednostavim ovako:
1. Snimanje preko integrirane kartice
-spojiš gitarski kabal u gitaru (ili bilo koji drugi instrument), drugi kraj kabla u konverter (6.3mm u 3.5mm, ovakav KLIK, mozes ga kupiti svakoj trgovini s elektronikom)
-konverter treba spojiti u linijski ulaz na zvučnoj (plave je boje)
-instaliraš asio4all drivere
-instaliraš program za snimanje (cubase ili neki sličan program)
-podesiš ulaze/izlaze u programu, klikneš record i to je to.
Ako te snimanje zanima ozbiljnije, slobodno pitaj :)

jel zna itko neki music shop u zg, blizu trga ili ako ima negdje u sklopu velesajma? jer sa razredom idem u utorak i trebo bi si kupit zice i i one trzalice za prste

jel zna itko neki music shop u zg, blizu trga ili ako ima negdje u sklopu velesajma? jer sa razredom idem u utorak i trebo bi si kupit zice i i one trzalice za prste
Nisam iz ZG pa neznam toćno u kojoj ulici, ali bio sam prije koju godinu na Interliberu i ima odmah pored samog sajma ima jedan shop gdje sam isprobao neka pojačala. Ne sjećam se imena., ali prošeći malo oko sajma i nećeš imat problema pronać ga.
EDIT:
Evo ga ovdje, vide se bubnjevi kroz izlog. Znači nedaleko od južnog ulaza.

Nisam iz ZG pa neznam toćno u kojoj ulici, ali bio sam prije koju godinu na Interliberu i ima odmah pored samog sajma ima jedan shop gdje sam isprobao neka pojačala. Ne sjećam se imena., ali prošeći malo oko sajma i nećeš imat problema pronać ga.
EDIT:
Evo ga ovdje, vide se bubnjevi kroz izlog. Znači nedaleko od južnog ulaza.
hvala ti puno

Blizu Trga imas Melodiju u Masarykovoj ulici. Manja je trgovina, u haustoru je.

Ekipa moze jedno pitanje? Znam da je zabranjeno stvaljanje oglasa, ali zanima me posto sam stavio oglas na bug.hr da prodajem gitaru Hohner HC06 + Ritter futrola + set novih zica + stalak za gitaru za 600kn. Jeli to realna cijena? S tim da nova takva dodje oko 800-900kn + ostatak stvari da ne brojim.

Gubim kontakt na ulazu. Pogleda sam unutra svi lemovi su uredni, nista nije isčupano, baterija je nova, nije do kabela.. ima ko kakvu ideju?

Nije ulaz nego izlaz valjda :)
Obično bude korodirano na mjestu gdje nastaje kontakt na tom jacku na gitari. Možeš za prvu ruku pobrusiti malom turpijom, ali bilo bi bolje zamijeniti jack i staviti neki kvalitetan.

Moze pomoc HITNO :D Znaci ima u konzumu na akciji neka JP-100 3TS bas gitara, za 580kn, e sad trebao bi ic svirat u bend, nisam dosad nikad pa me zanima jel bi ta bila dosta ovak malo za sviranciju??

Moze pomoc HITNO :D Znaci ima u konzumu na akciji neka JP-100 3TS bas gitara, za 580kn, e sad trebao bi ic svirat u bend, nisam dosad nikad pa me zanima jel bi ta bila dosta ovak malo za sviranciju??
Bi, nije neiskoristiva, ali ćeš ubrzo htjeti nešto bolje.

A na primjer ovako nesto? http://www.njuskalo.hr/bas-gitare/stagg-bas-oglas-17439782
Na svim žicama koje sam do sada isprobao (osim elixira), već nakon tjedan dana, debela E žica mi izgubi onaj čisti zvuk. Kod elixir žica, taj čisti zvuk dobijem i nakon 3 mjeseca.
Kod mene na Epiphone EJ-200 koje bi god žice stavio nakon manje od tjedan dana izgubio bi se onaj metalni, moćni zvuk. Kao kad smanjiš treble na pojačalu... Nikad te Elixirke nisam probao, ali ako zbilja rješavaju ovaj problem onda bi ih mogao isprobati.
Isprobaj svakako, mislim da će ti se svidjeti. Preko interneta se paket elixir zica moze pronaci vec za 50kn sa besplatnom postarinom( dhgate.com) pa imaj i to na umu. U nasim trgovinama, cijene se krecu od 130 do 170kn.