Ostalo

Addiko - Mastercard prepaid kartica

Ivan35 pet 11.4.2025 11:24
UncleJimbo kaže...
zelenapaprika kaže...

Ne znam za Keks, ali te prepaid kartice imaju ograničenja. Pa provjeri koliko ukupno novca možeš imati na njoj i koliko možeš dignuti odjednom ili potrošiti na plaćanje (ukupno i broj transakcija).

Addiko primjenjuje jednake limite kao i na ostale kartice koliko vidim nema limita po transakciji ili po broju samih transakcija , jedini limit je uplata od 2000 EUR-a.

Za AirCash Mastercard piše da izdavatelj postavlja dnevne i mjesečne limite ali ne navode koji su točno, što se tiče istog dobar je zbog gotovinskog punjenja i nema bezveznih izvještaja za taj dio još čekam službeni odgovor iz Addiko banke.

piše u aplikaciji:

dnevni/mjesečni: 1300/4000 za kupovinu, 650/4000 bankomat, 1300/4000 internet kupovina

zelenapaprika pet 11.4.2025 12:18
UncleJimbo kaže...
zelenapaprika kaže...

Ne znam za Keks, ali te prepaid kartice imaju ograničenja. Pa provjeri koliko ukupno novca možeš imati na njoj i koliko možeš dignuti odjednom ili potrošiti na plaćanje (ukupno i broj transakcija).

Addiko primjenjuje jednake limite kao i na ostale kartice koliko vidim nema limita po transakciji ili po broju samih transakcija , jedini limit je uplata od 2000 EUR-a.

Ima limita, zato sam ti napisao da se raspitaš.

Evo što sam ja našao guglanjem:

Nadoplata kartice

Uplate u korist računa PrePaid Refresh kartice moguće je vršiti višekratno bez naknade u
iznosima do max. 2.000,00 EUR.
Kartica se može nadoplatiti:
- gotovini uplatom na šalteru
- internim nalogom prijenosom sredstava s transakcijskog računa u Banci
- putem Addiko EBank internet bankarstva i Addiko Mobile mobilnog bankarstva
- putem drugih institucija platnog prometa u RH putem internetskog bankarstva drugih banaka

Limiti za podizanje
gotovine i plaćanje na
prodajnim mjestima

Maksimalni iznos za podizanje gotovine na bankomatima u zemlji i inozemstvu
- dnevni limit 700,00 EUR u 7 transakcije

Maksimalni iznos za podizanje gotovine na isplatnim mjestima u zemlji i inozemstvu
Maksimalni iznos potrošnje na prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu
- dnevni limit 3.000,00 EUR u 20 transakcija

https://www.addiko.hr/static/uploads/Opce-informacije-o-Mastercard-Prepaid-Refresh-kartici-u-primjeni-od-01.01.2024._final-1.pdf

UncleJimbo sub 12.4.2025 09:39
zelenapaprika kaže...
UncleJimbo kaže...
zelenapaprika kaže...

Nadoplata kartice

Uplate u korist računa PrePaid Refresh kartice moguće je vršiti višekratno bez naknade u
- putem drugih institucija platnog prometa u RH putem internetskog bankarstva drugih banaka

Limiti za podizanje
gotovine i plaćanje na
prodajnim mjestima

Maksimalni iznos za podizanje gotovine na isplatnim mjestima u zemlji i inozemstvu

https://www.addiko.hr/static/uploads/Opce-informacije-o-Mastercard-Prepaid-Refresh-kartici-u-primjeni-od-01.01.2024._final-1.pdf

To je tako više manje na svim karticama i nije specifično za ovu karticu niti ovu banku.

Konkretno dnevni limit od 700 EUR-a dizanjem na bankomatu primjenjuju i ostale banke.

zelenapaprika sub 12.4.2025 11:25
UncleJimbo kaže...
zelenapaprika kaže...
UncleJimbo kaže...
zelenapaprika kaže...

Nadoplata kartice

Limiti za podizanje
gotovine i plaćanje na
prodajnim mjestima

To je tako više manje na svim karticama i nije specifično za ovu karticu niti ovu banku.

Konkretno dnevni limit od 700 EUR-a dizanjem na bankomatu primjenjuju i ostale banke.

Mičem se iz teme. Nastojao sam pomoći, ali je to prešlo u gubljenje vremena, pogotovo s onim Addico Prepaidka tipom.

UncleJimbo sub 12.4.2025 11:26
Punti kaže...
Cijela rasprava meni izgleda potpuno besmisleno. Revolut. I točka.

Rekli smo bez IBAN broja i punjenje gotovinom kako je to onda besmislena rasprava? 

Na Revolutu dobiješ Iban i puniš ga uplatama preko računa, znači to automatski otpada jer ne zadovoljava kriterije.

Ivan M. ned 13.4.2025 15:20
UncleJimbo kaže...

Vjerovali ili ne PBZ kaže da nisu u mogućnosti kartične izvještaje slati emailom niti stopirati slanja papirnatih što je gotovo pa nevjerovatna tvrdnja u 2025 i za mene i više nego dovoljan razlog za rastanak.

Kako to misliš nisu u mogućnosti? Meni za tri različite kartice/računa uredno stižu izvještaji na mail još od 2014., bez ikakvih problema. Prije bih rekao da je tu došlo do nekog nesporazuma.

UncleJimbo pon 14.4.2025 12:12
Ivan M. kaže...

Kako to misliš nisu u mogućnosti? Meni za tri različite kartice/računa uredno stižu izvještaji na mail još od 2014., bez ikakvih problema. Prije bih rekao da je tu došlo do nekog nesporazuma.

Nije došlo do nikakvog nesporazuma, meni na mail dolaze svi izvještaji PBZ-a po svim računima i uslugama kako poslovnim tako i privatnim, međutim za PBZ card to nisu u mogućnosti odraditi već nude novu karticu na kojoj se to navodno može "Visa Premium".

"

zahvaljujemo se na upitu te obavještavamo da t​​​​​​ehnički nismo u mogućnosti slati izvod po Mastercard kreditnoj kartici elektroničkim putem, kao niti zaustaviti njihovu dostavu.
Srdačan pozdrav,

Odjel posebnih usluga korisnicima
Direkcija odnosa s korisnicima
Sektor korisnika

PBZ Card d.o.o.

"

UncleJimbo uto 15.4.2025 10:42

Ako kome treba info Addiko banka kaže sljedeće:

- Ugovaranje kao i korištenje usluge mobilnog bankarstva se ne naplaćuje te je usluga mobilnog bankarstva besplatna za korisnike

- Način dostave izvoda po ugovorenom računu definirate u poslovnici prilikom otvaranja računa/kartice ,uglavnom prakticiramo dostavu izvoda putem mail-a ili putem mobilnog bankarstva ,ali naravno moguća je dostava i putem pošte na kućnu adresu ukoliko klijent ne želi putem digitalnih kanala. 

Punti čet 17.4.2025 12:51
UncleJimbo kaže...
Punti kaže...
Cijela rasprava meni izgleda potpuno besmisleno. Revolut. I točka.

Rekli smo bez IBAN broja i punjenje gotovinom kako je to onda besmislena rasprava? 

Na Revolutu dobiješ Iban i puniš ga uplatama preko računa, znači to automatski otpada jer ne zadovoljava kriterije.

Puno sreće u potrazi.