ihush pon 15.6.2009 12:19

-nigdje, to je dio drivera. Driver skini na proizvođačevoj stranici (MBO/audio)

edit: -motherboard /onboard audio? 99%, drivere skidaš na proizvođačevoj stranici. ako ih tamo nema može generički od proizvođača chipa (RTL/CMI/VIA/CL....)

joker478 pon 15.6.2009 12:50

Da usput kažem moj glavni problem.Imam 2 headseta slušalica sa mikrofonom i jednu web kameru u koju je ugrađen mikrofon.Kad poželim snimit zvuk,prikopčam sluške i mikrofon i počnem snimat.Kad završim snimanje,uđem u file i ništa se ne čuje.Pogledo sam malo po netu i primijetio taj control panel.I sad da pitam glavno pitanje.

Je li to do drivera ili zvučne?NeodlučanNeodlučan

ihush uto 16.6.2009 11:36

poigraj se opcijama jer sad svaki HDA driver ima autodetect kod uključivanja front/rear -prvo samo odspoji i nakon nekoliko sec. ponoco spoji mikrofon. - ako se problem ponavlja isključi autodetect ili promijeni front HDA u AC'97 standard, jer da nemaju sva kućišta (front). ili uključi s stražnje strane... nakon tog, opcije mute, recording (kanal) itd provjeri dali je možda na line umjesto na mic. ... a može biti i prekidač na mikrofonu :)

edit: sve opcije se nalaze u control panelu zvučne... sys tray pored sata ili win/start meni/-control panel -ovisno o imenu (SoundMAX..)

Lazarus Long uto 16.6.2009 11:53

Tebi treba ADI SoundMax driver. Verzija ADI_V61016400

Odlican driver za XP i Vistu. Bolji nego onaj Asusov sa brdo mogucnosti. Ako ti se da cekati budem ga popeo na rapid pa ga skini ili potrazi ga na net pod ovim imenom

Audio_ADI_V61016400.rar

Ima odlicne efekte.Ne pravi se pametan ( u dobrom smislu) i ima odlicne efekte. Potrazi ga,ako ga nemozes naci kazi

kiky94 pon 27.7.2009 16:39

Ako nije problem meni treba SoundMAX Integrated Digital HD Audio 6.10.01.5600 , tako pise u Driver Updater, ali nemogu downloadat program, jer treba kupit licencu za driver updater. Treba mi za maticnu  Asus M2N-E