NVIDIA Control Panel - Manage 3D Settings

mogu ja ovaj post uppat? identicno meni treba, ima nekih postavki za koje nemam dume jel bolje da su ON ili OFF

mogu ja ovaj post uppat? identicno meni treba, ima nekih postavki za koje nemam dume jel bolje da su ON ili OFF
zasto ne! iako ti sve pise ako samo drzis mis na tekstu! pa evo budem ja ovak na pamet:
bukvalno nemozes promjeniti nista na znacajno "Krivo" osim mijenjanjem AA(anti aliasing) i AF(anisotropic fil.) levela na manual tj da forsiras karticu da ih stalno koristi bez obzira na postavke u igrama!
Ako nemas barem neku grafu od cca 2000kn Anistropic fil, Antialiasing i sve sto ima u tekstu taj naziv nebi trebao uopce dirati(jer je prezahtjevno) odnosno stavi na Application controlled i kao takav ces to moci mijenjati/birati direkt u igri pa ces tamo najbolje i najbrze vidjeti dali ti je grafa u mogucnosti to tjerati u prihvatljivim fps-ima kod neke igre!
CUDA-Gpus: ovdje biras preko koje graficke ce se nesto rendati (computing ili physics)ako imas dvije ili vise mozes svakoj dodjeliti neki dio tako da rasteretis kartice ili cpu ovisno o potrebama...naravno ak imas jednu karticu mora biti upaljeno(kavacica)
Maximum pre-rendered frames: ovdje namjestavas koliko ce ti grafa pripremiti frejmova, naravno sto vise bi trebalo znaciti bolje(gladi gameplay) no nije cesto tako jer ovisi o vise parametara, s ovim se treba igrati jer na nekim sistemima i igrama daje znacajan utjecaj na fps i fluidnost slike na monitoru!
Multi-display/mixed-GPU acceleration: s ovim ces se igrati ako imas vise kartica bilo desktop/pro itd ili mix izmedu amd-a i nvidija gpu-a! naravno ako imas jednu karticu izabrati single mod
Power managment mode: ovdje namjestavas dali ce ti kartica ako je u mogucnosti koristiti definirane modove za manju potrosnju dok recimo kartica nije u loadu ili samo surfas netom ili gledas film pa ce raditi na manjem taktu...
ovaj mod zna zadavati nekim karticam u kombinaciji s nekom verzijom drivera i probleme, pa u tom slucaju valja staviti na max perfomance no to je ujedno i najbolji nacin!
Texture filtering:(sva 4 ispod) ovaj dio je malo vezan za AF i filtriranje textura i poligona odnosno njihove daljine iscrtavanja!
s ovim se takoder mozes poigrati jer opet u nekim situacijama(zavisi opet od igre i hw) moze znatno utjecati na brzinu a pogotovo na prikaz na ekranu, izrazito treba pripaziti na ovaj Texure filtering jer je on najbitniji i donosi najvece promjene em u prikaz em u brzini!
Threaded optimization: e za ovo neznam tocno(jer do sad nisam naisao na nikakav utjecaj mijenjanja), no citajuci neki javljaju da u nekim bilo starijim bilo novijim igram rijesava stuttering(u svakom slucaju ak ces imati kakvih problema s tim treba probati promjeniti na off ili on)
Triple Buffering: ovaj dio je po defaultu zapravo iskljucen i namjenjen je za opengl igre koje imaju podrsku u sebi no i nemoraju jer se moze cak i forsirati da grafa pripremi jos jedan extra frejma za glade izvodenje no ponekad opet u nekim sistemima ima gadnih problema i padom fps-a/lagom itd pogotovo u kombinaciji s vertical-sync-om no takoder moze biti totalno drugacije tj na bolje!
Vertical sync: on zakljucava frame rate(fps) na brzinu osvjezavanja monitora(recimo 60hz) i tako izbjegavamo pojavljivanje horizontalnih crta(lomljenja slike) na monitorima! obicno se to desava ako nam igre idu recimo preko tih 60 fps-a, (no nije 100% pravilo za sve igre i monitore jer opet nekad ovisi i o njima)!
sto se tice perfomansi najbolje je staviti na "off" jer cete tako igrama koje idu vise od 60fps-a omoguciti sebi vizalno gladi gameplay( uglavnom dok je na "on" moguce je javljanje input laga ako kartica nije u stanju drzati tih 60fps-a)!
eto toliko ovak lajscki na brzinu! znaci sve sto namjestis ovdje na manual nemozes mjenjati u igri osim ak nisi stavio na auto!
ak sam sta krivo rekao ispravite me!
LP
Zamolio bi nekog da mi objasni kako da namjesim postavke u control panelu za što bolje performanse prilikom igranja pošto se baš ne snalazim u ovom??
Hvala