damien_thorn7 pon 22.6.2020 14:20

bok ljudi novi sam ovdje i oprostite ako sam stavio pod krivi podforum ali zanima me jedna stvar: imam windows 10 i sad svaku stvar koju sejvam na desktop onedrive odmah sejva cijeli desktop unutar sebe, pa me zanima ako instaliram nove windowse kad se prijavim svojim outlook računom hoću li imati sve datoteke i desktop vidljive na onedrive-u s prijasnjih windowsa ili...?hvala unaprijed na odgovoru.

damien_thorn7 pon 22.6.2020 15:33

ma ne. meni je dobro da on to meni kopira jer će mi sve to u budućnosti trebati dok sam na faxu, nego me zanima jel taj onedrive mene onako podjebava pa mi daje laznu nadu kao da ga kopira pa kad idući put instaliram nove windowse i prijavim se sa istim korisnikim mejlom on će to meni dati u ponudi kopirano ili me podjebava pa iduci put kad se prijavim u onedrive desktop kopirane datoteke mi neće biti vidljive?

ihush pon 22.6.2020 18:32
damien_thorn7 kaže...
Ok.hvala na odgovoru.ne stavljam sve.ono sto mi je potrebno za fax to je na desktopu ono sto nije je u documents.

 -dokumente, filevoe općenito.. drži tamo 'gdje im je mjesto'... tj desktop je samo 'radni stol', dok su ladice dokumetnti, glazba, slike itd.. i svaki od tih foldera (kao i desktop) možeš uključiti-isključiti iz synca (bilo koji soft te namjene, onedrive i sl. samo je pitanje koliko je neki soft intuitivan-lak za korisnika.. ali teoretski je 'sve to isto').

-smisao synca je upravo to, ono što je syncano imaš na drugom računalu ako koristiš isti acc-uslugu. (većina stvari je upravo takva, ono što laički misliš vjerojatno je tako.. osim malwarea koji te uvjerava u nešto treće ili trgovca koji ti nešto uvaljuje..) :)

 

podešavanje.. ms ili ten (zgodan primjer)..

miki_the_pirat pon 22.6.2020 19:42

U principu, bitne stvari ne držati na istoj particiji na kojoj su windowsi. Ako te napadne kakva beštija uvijek možeš na brzinu pregaziti win, ali onda ode i my documents i desktop... bolje to baciti na drugu particiju ako već nemaš dva diska u kompu. Nije da je ovo neka zaštita ali olakšava stvari počesto.