Ostale mrežne teme

Nema interneta kad netko telefonira

Diplomirani pješak pet 2.9.2011 08:42

Ovak, imam Thomson ST780 router. Ako netko nazove na telefon i netko se javi,pod uvjetom da u isto vrijeme netko koristi internet, lampica za internet postaje crvena i treba restartat router da bi dobili internet. To se događa ponekad i samo kad netko razgovara  na  telefonu. Šta je to za problem, tako je bilo pred deset godina kad smo se na modeme spajali...

win4crazzy pet 2.9.2011 08:45
Diplomirani pješak kaže...

Ovak, imam Thomson ST780 router. Ako netko nazove na telefon i netko se javi,pod uvjetom da u isto vrijeme netko koristi internet, lampica za internet postaje crvena i treba restartat router da bi dobili internet. To se događa ponekad i samo kad netko razgovara  na  telefonu. Šta je to za problem, tako je bilo pred deset godina kad smo se na modeme spajali...

isti problem, samo se meni to dogadja svki put kad netko digne slusalicu, a prije mi se to nije dogadjalo, ali sad smo telefon premjestili u drugu sobu, mozda je do tog problem

Diplomirani pješak pet 2.9.2011 08:58

i kod mene se to događa kad netko digne slušalicu odnosno stiste tipku za javiti se,ali ne vodim evidenciju pa možda ima iznimki, služba za korisnike je tak malo {#} "Provjerite ako je telefon spojeni "po pravilu"", telefon je na onom razdjelniku spojeni gdje piše "phone" i 5 godina tako valja to se pred nekih mjesec dana počelo događati... ili možda prije nitko nije zvao dok igram cod mp ?

EDIT: cekpi, u splitteru je

zstef pet 2.9.2011 08:58

Najvjerojatnije se radi o pogrešnom spajanju telefona na ADSL splitter ili o neispravnom splitteru.

Niti jedan uređaj osim ADSL splittera ne smije biti priključen direktno na ADSL liniju.

Telefon(i) može ići samo na "Phone" priključak splittera (vidi prvu sliku prvog posta u ovoj temi).

WackyZG pet 2.9.2011 09:00
cekpi kaže...

uštekajte telefon u spliter a ne direktno u zid

Točno to. U cijeloj kući ništa, ali baš ništa ne smije biti spojeno na tel. liniju prije splittera. Ako imaš više telefona, splitter spoji kod razvodne kutije (jest da ćeš morati vući žica, ali vjerujem da su ti žice stavljene u plastične cijevi, pa neće biti problema puno oko toga).

Pero Dinamit pet 2.9.2011 09:01

Mislim da vam se to događa zato što vam se telefonska linija razdvaja negdje na dva dijela - recimo jedan dio ide u dnevni, drugi u sobu gdje je net. Pokušajte zvati nekoga tko se razumije u to, te neka pokuša staviti 2 splittera na liniju, tako je kod mene bilo (ne znam točno gdje je to stavio, mislim jedan na ulaznoj liniji u stan prije razdvajanja, drugi kod routera) te je to riješšilo problem pucanja veze.

cekpi pet 2.9.2011 09:02
WackyZG kaže...
cekpi kaže...

uštekajte telefon u spliter a ne direktno u zid

Točno to. U cijeloj kući ništa, ali baš ništa ne smije biti spojeno na tel. liniju prije splittera. Ako imaš više telefona, splitter spoji kod razvodne kutije (jest da ćeš morati vući žica, ali vjerujem da su ti žice stavljene u plastične cijevi, pa neće biti problema puno oko toga).

ili jednostavno di ti god dođe telefon stavi spliter prije njega, to isto funkcionira

@autor - probaj sa drugim spliterom, posudi od nekog

Diplomirani pješak pet 2.9.2011 09:05

vidiš Ranko to bi moglo biti, jedno je za telefon u hodniku, a jedno je za dnevnu sobu, ali u hodniku nije ništa spojeno,  jel ima veze što je utičnica u dnevnoj sobi pala van iz zida i drže je 2 žice, pala je jer ispod nje su izvedeni antenski i satelitski kabeli 

EDIT: vidim da se ne razumijemo, sve je spojeno kao ovim slikama i dosad je radilo nije nitko ništa prespajao

WackyZG pet 2.9.2011 09:17

Možeš stvarno probati 2 splittera, jedan kod routera, a drugi kod telefona. Ja imam doma slično spojeno (1. splitter razdvaja liniju na DSL i telefon, te je prije telefona postavljen još 1 splitter), jer sam imao problema s bežičnim telefonom, kada bi on bio spojen na liniju, otpor linije bi mi bio ogroman i pucala je veza. Nakon što smo tehničar iz Optime i ja 2 mjeseca pokušavali na sve načine riješiti problem, sjetili smo se da bi mogli probati tako, spojili i vidi vraga, radilo je k'o od šuba. Od onda nemam problema.

Valentin17 pet 2.9.2011 09:24

Probaj zamijenit splitter

http://www.protis.hr/products/details/modem-dlk-dsl39sp-splitter/21178

Kod kupnje splittera treba pazit da je annex B ako se radi o t-comu a i svim ostalima, jedino optima ima annex a.

Na slici 1 je jedan od načina spajanja sa dva splittera ako nekome zatreba, to je kad su telefon i modem u različitim prostorijama.

EDIT: Ja sam prije čak imal spojeno ovako kao na shemi, samo bez splittera 2 (znači jedan telefon je bil prije ADSL modema i nije bil spojen na splitter) i radilo je bez problema, bez pucanja veze, ali kad su mi uključili MAXTV veza je počela pucat (SN Margin je pal sa 12db na 8), i samo prije drugog telefona sam stavil ovaj DLINKov splitter, evo i dan danas radi bez problema.

Diplomirani pješak pet 2.9.2011 11:09

evo napravit ću kako ste mi rekli, nego sad sam pratio, i kad želim zvati nekoga izbaci, taj netko se ni ne mora javiti

i da, zašto ako radi maxtv i nestane interneta moram restartat i maxtv (ja to radim tak da izvučem kabel i stavim natrag) i piše provjerite ako su svi kablovi spojeni pa moram restartat...

zoharbizo pet 2.9.2011 11:10
Diplomirani pješak kaže...

evo napravit ću kako ste mi rekli, nego sad sam pratio, i kad želim zvati nekoga izbaci, taj netko se ni ne mora javiti

i da, zašto ako radi maxtv i nestane interneta moram restartat i maxtv (ja to radim tak da izvučem kabel i stavim natrag) i piše provjerite ako su svi kablovi spojeni pa moram restartat...

U tom slucaju ti trebaju 3 splitera i miran si.

Valentin17 pet 2.9.2011 11:22

Nikakva tri splittera, splittera ti treba onoliko koliko imaš telefona (ispred svakog telefona jedan), s tim da se tel. kabel negdje razdvaja na više grana prije splittera kao na ovoj mojoj shemi.

Ovo da treba resetirat i maxtv je normalno, tako je i meni bilo kad je veza pucala, dok nisam složil kako se spada, znači da se u potpunosti odvoji ADSL od telefona.

EDIT: Ako bi telefon bil razdvojen na više grana poslje splittera onda više od jednog splittera ne treba.

Ovu utičnicu kaj ti visi si popravi, ocvikaj žice i spoji utičnicu ponovo, dobro je učvrsti u zid. Možda ti i loš spoj na njoj stvara probleme.

zoharbizo pet 2.9.2011 11:27
Valentin17 kaže...

Nikakva tri splittera, splittera ti treba onoliko koliko imaš telefona (ispred svakog telefona jedan), s tim da se tel. kabel negdje razdvaja na više grana prije splittera kao na ovoj mojoj shemi.

Ovo da treba resetirat i maxtv je normalno, tako je i meni bilo kad je veza pucala, dok nisam složil kako se spada, znači da se u potpunosti odvoji ADSL od telefona.

EDIT: Ako bi telefon bil razdvojen na više grana poslje splittera onda više od jednog splittera ne treba.

Covik ima telefon na drugom mistu,pa modem i jos max tv na trecem mistu pa triba odvojit sve adslove,pa mu trebaju 3 splitera.Ne idu mu svi uredaji poslije jednoga splitera.

zoharbizo pet 2.9.2011 11:34
Valentin17 kaže...

Koliko sam ja pročital kolega ima telefon u jednoj sobi (tu treba stavit jedan splitter), a u drugoj sobi modem (tu stavlja drugi splitter) na koji je priključen maxtv.

Logicno je da je modem u sobi a maxtv u dnevnom boravku,ako je tako trebaju 3 splitera.Ako je kao sto ti kazes onda trebaju 2.

Valentin17 pet 2.9.2011 11:40

Splitter se ne stavlja prije Maxtva, on mora bit spojen na adsl modem UTP Kabelom, maxtv se ne spaja na telefonsku utičnicu, makar bil na krovu kuće mora bit spojen na modem koji je spojen na splitter, a splitter u telefonsku utičnicu.

EDIT: Slabo to kužiš.

Sada ne kužim, pročital sam sve ove postove ovog kolege Diplomirani pješak, on gore u postu piše da u hodniku nema ništa spojeno (znači utičnica koja je u hodniku je prazna), a u sobi mu je adsl modem. Ako je utičnica u hodniku prazna, onda mu drugi splitter ne treba, samo treba popravit ovu utičnicu u sobi i zamjenit splitter ako ne bude radilo kad popravi utičnicu. Drugi splitter bi trebal ako bi u hodniku bil uključen telefon, čiji bi signal trebalo odvojit.

Ako je ovo istina da u hodniku nema ničega onda spaja kao na slici iz adsl priručnika, standardno spajanje.

Diplomirani pješak pet 2.9.2011 15:34

sve je u istoj sobi, dnevnoj, neznam zašto je tak čudno ,ali većina ljudi koju ja poznajem ima router pored utičnice za telefon koja je u mom slučaju u dnevnoj sobi, ova u hodniku se više godina ne koristi, i iza ormara je... znači router, tv, telefon i utičnica su praktički jedno pored drugoga... i napominjem da je nekoliko godina radilo... evo da nacrtam

Valentin17 pet 2.9.2011 16:09

Ako je spojeno ovako kao na slici onda je problem ili u splitteru ili u modemu, ali daj si sredi utičnicu najprije, spoji ju ponovo, tko zna možda i zato prekida, ne smije utičnica samo tako visit iz zida. Kad središ utičnicu ako ne bude radilo zovi t-com podršku na 08009000, drugi dan bude došal tehničar i sve će ti provjerit i ako treba zamjenit splitter i dat bolji modem (thomson 782i, onaj bijeli). Zašto se zafrkavat s tim i davat novce za splitter ako je to posao t-coma, zato plaćaš dosta visoku cijenu i njihov je posao da to riješe da radi kao sat.