Hamachi di šta kako?

pozz.evo ja sam kao i mato nemam pojma kako sa koristi Hamachi skinuo sam šta dalje dali se treba regati kako igru pokrenuti ako tko ima volje malo objasniti evo jedan SS koju verziju imam šta dalje TNX

Ja igram FIFU 10 preko Hamachija,no možeš igrati i razne druge igre jer preko hame računala su povezana u lan mrežu (odlično za warcraft,dotu ili neku drugu igru) a sama uporaba je prilično jednostavna,kao prvo trebaš se priključiti u neku mrežu,to možeš učiniti tako da odeš na create new network (join network-o tome će biti riječi kasnije) i pod nazivom izmisliš ime za tvrtku,dok pod lozinku također nešto izmisliš. Kada stvoriš mrežu,bit ćeš admin u njoj,možeš primati nove članove tako da im daješ podatke o mreži (ime mreže i lozinka) a na taj način se možeš u druge mreže pridruživati,da ti osobe u njoj daju podatke o mreži. Nadalje, ovaj 5.xxxx broj je tvoj ip i preko njega se računala spajaju u lan mrežu. Prilikom igranja igara preko hame,treba pripaziti i na mali krug pored imena/nicka osobe u mreži (zelene boje-optimalno,plave boje-slabija konekcija,crvena boja-nema konekcije, pokušaj resetirati hamachi ako imaš problema sa trzanjem u izvođenju online igara.
Nadam se da sam vam pomogao

ja preporucam gameranger....
nije potrebno nikakvo poriktavanje niti nista..
jedini problem moze biti sta na nekim modemima moras napravit port forward ali to nije problem jer tamo pise sta i kako..
npr.. preko hamachija nisam mogo igrat homm 5 preko lana a preko gamerangera mogu...
a jos je bolje sta vidim hrpu soba i mozes se prikljucit ako ti dopuste... imas chat i voice chat
svasta...

Ja sam instalirao hamachi i sve podesio kako treba, ali kad pokrenem Far Cry 2 piše mi no match found. Zašto?

E ovako Trebo bi malu pomoc oko hamacia Instaliro sam ga prijavio sam se na network itd ali kada udem u njega prazan je nema nista pokuso sam nac servere za far cry 2 preko LANA kada nadem ime i pass od tog servera upisem to u join network svaki je pun jel bi mi ko mogo objasniti kako da dodajem frendove i kako da nadem server koji ima mjesta da se uclanim

E ovako Trebo bi malu pomoc oko hamacia Instaliro sam ga prijavio sam se na network itd ali kada udem u njega prazan je nema nista pokuso sam nac servere za far cry 2 preko LANA kada nadem ime i pass od tog servera upisem to u join network svaki je pun jel bi mi ko mogo objasniti kako da dodajem frendove i kako da nadem server koji ima mjesta da se uclanim
Nema kod Hamachija servera. Sve se svodi na vas ljude i tko ce biti host. (barem koliko ja znam, ako grijesim neka me netko ispravi)
U tu mrezu u koju se joinas, moraju se joinati i svi ostali prijatelji koji bi igrali, pa ces ti samo njih vidjeti u mrezi, i dovljno je da jedan hosta igru i vi se ostali joinate. Tako da, kad kreiras mrezu, ako ti je prazno, to znaci da se nitko drugi nije joinao u tu mrezu. Preko hamachija vidis ostale ljude, ne servere. Vi se onda u igri preko IP adrese povezete. Npr. za Stronghold Crusader, udes bas u igru i onaj koji ce hostat ode samo na MP i hosta, a ostali upisu IP adrese onoga koji je hostao i join.

Tunngle je bolji od hamachia, jos je u beti ali radi treba ti samo acc i to je to, samo ga pokrenes i udjes u igricu

ja preporucam gameranger....
nije potrebno nikakvo poriktavanje niti nista..
jedini problem moze biti sta na nekim modemima moras napravit port forward ali to nije problem jer tamo pise sta i kako..
npr.. preko hamachija nisam mogo igrat homm 5 preko lana a preko gamerangera mogu...
a jos je bolje sta vidim hrpu soba i mozes se prikljucit ako ti dopuste... imas chat i voice chat
svasta...
Ej ,jel gameranger kako skida promet sa neta?

Al gdje se god probam joinat sve je full to mi neide u glavu

Al gdje se god probam joinat sve je full to mi neide u glavu
Bolje ti je dogovorit se s frendovima i napravite vlastitu igru.

Ma nemam skim jbg

Ma nemam skim jbg
Jel imaš Call of Jurez Bound in blood da igramo...

a nemam jbg imasli xf?

a nemam jbg imasli xf?
Evo ni ja nezz kako hamachi podesit i to jel ima šta jednostavnije? jel može gta iv i tak neke igre preko toga? nek neko preporući neku igru a da igra preko hamachija il nekog takog programa FALA UNAPRJED

Ja sam instalirao hamachi i sve podesio kako treba, ali kad pokrenem Far Cry 2 piše mi no match found. Zašto?
i u mene je isto tako!

a nemam jbg imasli xf?
Evo ni ja nezz kako hamachi podesit i to jel ima šta jednostavnije? jel može gta iv i tak neke igre preko toga? nek neko preporući neku igru a da igra preko hamachija il nekog takog programa FALA UNAPRJED
Call of Juarez Bound in Blood predobro, igrat ćemo sad za vikend

E jel mi ko moze reci Namjestio sam Far cry 2 1.03v ali kad se krenem joinat u server izba ci me i pise Cannot join this match at this time.Please try again Later??

Pozdrav, zna li itko rijesit ovaj problem, radi se o igri battlefield 2142, 3 racunala (2 laptopa)- spojeni u lan zicom i wireless-om multiplayer radi ok, ali kad napravimo lan preko hama nitko nemoze vidit server koji ja kreiram... kreira ga netko drugi ali opet isti problem... kada dijelimo datoteke (share files) uredno mozemo kopirati gledati itd. jedni drugima datoteke...
mislim da ovdje mozda i nije problem do hama nego do igre, ali ako netko zna, molim da pomogne. hvala

A gledajte,Hamachi zna zajebavat po tom pitanju tako da vam jedino preostaje da googlate problem.

Nisam htjeo otvarat novu temu vezanu uz ovo posto su hamachi i gameranger slicni al imam problem.Skinuo sam gameranger al nemogu ga nikako instalirat.
Pokrenem instalaciju tj setup on se treba spojiti na server i nastaviti instalaciju i prijavu ... ali neće ... uvijek me izbaci i kaže ... "There was no response after contacting the GameRanger server. Click the Connect button to try again" ... i jos napise Please make sure your Internet connection is working. You may need to check with your ISP or network administrator to make sure your Proxy Settings are correct." ...
Pa ako ima neko rjesenje za ovo bio bih zahvalan.Ako sam dobro shvatio ovaj programcic simulira lan igranje preko interneta kao i hamachi ili bar slicno tome.
Da li treba napravit port fowarding da gameranger radi ili ne ?Pokuso sam ga instalirat sa ugasenim firewallom onesposobljenim antivirusom i nepomaze uvijek dobijem isti odgovor.Cak sam onesposobio firewall od routera i svejedno nista.Imam instaliran hamachi i radi sasvim normalno.
ISP je T.com router je D-link dsl 584T i XP(SP3)
Routerov Firmware je V3.00B01T01.HR-A.20061110 tj onaj s kojim mi ga je T com isporucio.Znam da bi trebo stavit default firmware od D-link da otvorim portove al moze li se to izbjec ili je problem u necem drugom?
Koristim mozillu ko default al sam probo instalirat gameranger i sa Internet Expolrerom ko default al nista ne pomaze.
Znali neko kako da konfiguriram te Proxy settings pa da mozda onda uspijem instalirat ako to uopce ima veze s tim ?Potrazio bi pomoc na gameranger forumu al nemogu mu pristupit jer ga nemam instaliranog kaze mi (GameRanger must already be installed to access the Forums) LOL koja glupost.

Pokrenem instalaciju tj setup on se treba spojiti na server i nastaviti instalaciju i prijavu ... ali neće ... uvijek me izbaci i kaže ... "There was no response after contacting the GameRanger server. Click the Connect button to try again" ... i jos napise Please make sure your Internet connection is working. You may need to check with your ISP or network administrator to make sure your Proxy Settings are correct." ...
Pa ako ima neko rjesenje za ovo bio bih zahvalan.Ako sam dobro shvatio ovaj programcic simulira lan igranje preko interneta kao i hamachi ili bar slicno tome.
Da li treba napravit port fowarding da gameranger radi ili ne ?Pokuso sam ga instalirat sa ugasenim firewallom onesposobljenim antivirusom i nepomaze uvijek dobijem isti odgovor.Cak sam onesposobio firewall od routera i svejedno nista.Imam instaliran hamachi i radi sasvim normalno.
ISP je T.com router je D-link dsl 584T i XP(SP3)
Routerov Firmware je V3.00B01T01.HR-A.20061110 tj onaj s kojim mi ga je T com isporucio.Znam da bi trebo stavit default firmware od D-link da otvorim portove al moze li se to izbjec ili je problem u necem drugom?
Koristim mozillu ko default al sam probo instalirat gameranger i sa Internet Expolrerom ko default al nista ne pomaze.
Znali neko kako da konfiguriram te Proxy settings pa da mozda onda uspijem instalirat ako to uopce ima veze s tim ?Potrazio bi pomoc na gameranger forumu al nemogu mu pristupit jer ga nemam instaliranog kaze mi (GameRanger must already be installed to access the Forums) LOL koja glupost.
Instaliraj Tunngle.

Instaliraj Tunngle.
Hm nisam ni znao za tunngle.Radi se o tome da igram C&C Zero hour preko hamachija pa sam htjeo i preko gamerangera posto dosta njih igra preko gamerangera,Bojim se posto je starija igra da nece bit puno igraca na tunngle al prvo cu probat nac dal uopce postoje tunngle zero hour sobe pa cu vidjet dal instalirat ili ne .Hm tunngle zahtjeva port fowarding a to sam bas htjeo izbjec:)
Evo ovako prvi put sam instalirao hamachi i zanima me di šta kako da idem? molim vas sve da mi objasnite!