Usb c na usb c kabel

ako radi stik bez kabela.... vrati kabel....
neispravan je.....
specifikacije su ok....

usb stik radi normalno kada ga priključim bez kabla na usbc na kućištu
kabel normalno puni mobitel kada ga spojim na usb c na kućištu
kabel i dalje ne reagira kada se na njega spoji stik

moguće da produžni nema data žićicu

onda nije ispravan.... jer u opisu ima....
postoje i takvi kabeli (samo napajanje)... ovaj je po specifikaciji klasični....

+usb je osjetljiv na pad napona (klasični problem istosmjerne struje od doba tesle...) i problem što pojedini usb-kontroler-računalo može biti 'na granici'.. pa svaka duža žica može biti nedovoljna + jači-brži uređaji traže više stuje (kao svaki čip cpu-gpu..) a juzeru to sve izgleda isto.. i auti su po tome isti, no ne troše isto gorivo po vrsti i količini ..
-nominalni napon od 5v će uz normalnu toleranciju koju svi uređaji podržavaju +/- 10% raditi s recimo 4,5v .. ali ne mora s 4,4 .. tj zahtijevniji uređaj će kod pada prije imati problem a granica i kad nije konkretna ipak postoji.
+ dodatno.. računala imaju različite postavke, različite portove, žuto-zeleno-plavo-crveno.. sve je usb ali nije isto, struja je jedan od bitnih faktora tj bez nje ne radi ništa.
+ nije isto ako imamo spojeno tipkovnicu i miša .. i ako uz to imamo desetke usb uređaja, ako računalo-usb koristimo kao elektranu-punjač za sve + klimauređaj i mixer-kuhalo.. :) jer sve može biti na usb ali tad se naravno troši i sam uređaj, kontroler, matična, napajanje.. pada efikasnost, lem, oksidacija-zagrijavanje i dodatni pad efikasnosti povećanja otpora.. dovoljno da računalo koje bi inače radilo desetljeće nakon godine takve upotrebe pokaže problem .. i tad prvo na zahtijevnijem uređaju kao što bi bio ext.usb-disk ... a prvi idući je veliki-brzi nvme koji za rad traži više struje od sporijeg klasičnog flasha recimo 2.0 ..
-zato su sve žice-konektori 'jači' .. deblji, jer trebaju prenjeti jače struje, uz manje gubitke.. dok što je žica deblja to je veći otpor-gubitak, obrnuto tanja je manji ali tad problem topljenja jer ne može podnjeti takve struje.. npr baciti pogled na nove nv-rtx-ice.. a ovo je ipak jeftikaner brand-kabel.. koji već po tom kriteriju može biti problem, uz klaičnu mogućnost da je baš taj komad-škart-neispravan, da je pukla neka žica za podatke .. i da bi zamjena za isti-ispravan riješila problem.. to je najlakše-najkonkretnije provjeriti spajanjem drugog kabla ili na drugo računalo, tj tad se eliminacijom-dedukcijom zaključi što-gdje je uzrok problema.. usb-struja-računalo pa i sam port-konektor na prednjem dijelu vs stražnji ili kabel-uređaj s padovima napona pri čemu ni svi cpu-gpu nisu isti, neki rade na višim-nižim clockovima-naponima, neki ne.. nisu sve stvari iste, čak ni iz iste serije.. a kvar-škart je uvjek moguć za pojedini komad bilo čega, pogotovo kad dođe do max opterećenja a tad npr potrošač kao uređaj-stikić (može biti bilo što, tv-frižider..) jednako crkne ima li previše ili premalo struje, tj od previše je svima jasno, pregori.. no pregori i od premalo, jer je za rad potrebna određena količina koju tad predpojačalo-stabilizator pokušava nagurati-ispraviti .. i pregori jer ne može, pa tad kod pada napona el.mreže crkne frižider ne samo od udara groma :) ...
-eliminacija-dedukcija.. ono što ostane mora dati odgovor i sve se kvari mada je 'do jučer radilo'.. :)

usb stik radi normalno kada ga priključim bez kabla na usbc na kućištu
kabel normalno puni mobitel kada ga spojim na usb c na kućištu
kabel i dalje ne reagira kada se na njega spoji stik
samo puni ili ga računalo i prepoznaje?
imam takakv kablić, naručen sa aliexpressa, uredno radi sve

Radi samo punjenje
Kompjuter ne daje nikakve obavjesti
Da je nesta spojeno na usb

Možeš eventualno provjeriti po kodu na stranici proizvođača jesi li dobio traženi kabel, to je valjda ovaj.
https://manhattanproducts.eu/products/manhattan-en-usb-32-gen-2-type-c-extension-cable-355230
Ako jesi, onda na reklmaciju s njime.

kabel je proradio ali tek nakon puno uštekavanja i izštekavanja iz kućišta i okretanja kabla 180 stupnjeva
https://www.youtube.com/watch?v=sZptWTyWEmI
hvala svima na pomoći
https://www.links.hr/hr/kabel-manhattan-usb-32-gen2-usb-c-m-na-usb-c-z-100w-12-dp-alt-mode-produzni-05m-011503108
kupio sam kabel s linka i kada spojim jedan kraj na usb c port na kućištu a drugi na usb c stik ništa se ne događa
kabel sam kupio s namjerom da mi može poslužiti kao produžetak za usb c da ne moram svaki puta zalaziti pod stol i okretati kućište da dođem do usbc priključka
https://www.links.hr/hr/memorija-usb-30-flash-drive-256-gb-sandisk-ultra-dual-drive-usb-type-ctm-sdddc2-256g-g46-051300600
spajam ovaj usb stik
nadam se da nisam kupio pogrešan kabel
molim da mi pomognete naći rješenje ako ga ima
hvala