Općenito o mobitelima

Vip vs. T-com vs. TELE2 vs. Tomato (...)

Najbrži pet 28.11.2008 19:25

Ja koristim Tele2 i vrlo sam zadovoljan! Prije sam bio na VIP-u, dobri su, ali nije bilo puno akcija za korisnike da ih privuku (po mome mišljenju)...
Za T-Com neznam (bio sam preko njih imao DSL i Flat i bili su preskupi, pa sam prešao na Optimu, vrlo zadovoljan), neznam ni za Tomato kako je...

Moja rang lista (otprilike)

1.Tele2

2.T-Com ili VIP

3.Tomato

niksa pet 28.11.2008 19:28

najbolji su mi po kvaliteti t-mobile... sto nazalost nuzno znaci i najskuplji.

tomato je ok za zvat i slat poruke...

tele2  mi ide na neku stvar jer ne mogu maknut PIN

ovo je cisto moje misljenje....

kompotko pet 28.11.2008 19:29

T-Com - prednosti: razgovori u inozemstvu, svako malo ima nekih posebnih ponuda kao besplatni SMS, besplatni razgovori i slično

- mane: cijena

Vip - prednosti: jeftini mobiteli na pretplatu

- mane: razgovori u inozemstvu, nema nikakvih posebnih ponuda, cijena

Tele2 - prednosti: cijene mobitela, cijene poziva i poruka

- mane: razgovori u inozemstvu

Tomato - prednosti: cijene poziva i poruka

- mane: loši mobiteli u ponudi, pokrivenost signala, razgovori u inozemstvu

Onid pet 28.11.2008 19:32
I like chineese kaže...

zanima me, koji je po vašem mišljenju nabolji pružatelj mobitel usluga?

osobno nemam nista protiv koristenja najjeftinije opcije kod Tele2 i kombinacije njihovog i T-mobileovog signala. Ne moze bolje. :-)

jedino kaj mi je cudno je da nemaju signal u Importaneu ... ili sam u krivu :-)
pavac pet 28.11.2008 21:07

Imam Tomato otkad su se pojavili i prezadovoljan sam. Imam bolji signal nego na T-Mobileu bar po mom misljenju, jedino im je minus taj roaming ali zato imam staru T-Mobile karticu koja to pokriva par puta godisnje. Inace cijene su zakon kad ukucas bon od 50 kn mjesec dana imas poziv 40 lp poruku 25 lp ako ukucas 100 jos i manje bez ikakve dodatne mjesecne nadoplate. Bez ikakave nadoplate imas i 50 besplatnih minuta i poruka mjesecno samo aktiviras opciju a oni ti salju dnevno jednu sms ili mms poruku oglasivaca koji im to placaju pa je zato besplatno. Ponuda mobitela je nikakva ali za mobitele iz slobodne prodaje je odlicno a opcija po meni.

mali.ivica87 pet 28.11.2008 21:53
I like chineese kaže...

neznam, ja sam na vipu oko 5-6 godina, i za sada sam zadovoljan... e da, i kad se prelazi sa nekog operatera na drugog, kak to ide (dali se može ostaviti isti broj itd.)?

ja sam se prebacio prije mjesec dana s t-mobilea u tele2 i ostavio sam si isti broj....samo dođeš tam,ispuniš zahtjev za promjenom i za deset dana si kod drugog operatera....sve se napraviš bez problema
klimama pet 28.11.2008 22:11
pavac kaže...

Imam Tomato ...

...Ponuda mobitela je nikakva ali za mobitele iz slobodne prodaje je odlicno a opcija po meni.

Mobiteli koji su zaključani na VIP rade i s Tomato karticom, jer je Tomato, u biti, samo Vipnetova jeftinija tarifa.

Tomato koristim zbog jeftinih poziva prema BiH koje naplaćaju kao da zoveš unutar Hrvatske.
Jedini problem je što mu nekad treba malo duže da uspostavi poziv.
Najbrži pet 28.11.2008 23:34
I like chineese kaže...

neznam, ja sam na vipu oko 5-6 godina, i za sada sam zadovoljan... e da, i kad se prelazi sa nekog operatera na drugog, kak to ide (dali se može ostaviti isti broj itd.)?

Ja sam se s VIP-a prebaci na Tele2. Odete u njihov centar, kažete im da želite preći na njihovu mrežu s time da Vam ostane postojeći broj, potpišete, nakon 10-tak dana vam ukinu tu karticu koju imate i stavite koju ste dobili od njih!
markoal pet 28.11.2008 23:58

Ja sam na t-mobileu,(mob. najmanje koristin za pozive), samo vip u nas ima vrlo vrlo los signal, mene da ziva stave u kasetu i zakopaju u zemlju imao bi signal(lol), a moj jedan frend uvijek problema, nikad ga dobit(ima vip)!
Samo t.mobile je dosta skup, pa naj bolji mi se cini tele2!

beziljy sub 29.11.2008 13:39
kompotko kaže...

T-Com - prednosti: razgovori u inozemstvu, svako malo ima nekih posebnih ponuda kao besplatni SMS, besplatni razgovori i slično

samo da ispravim TELE2 je jeftiniji od T-moba u inozemstvu....provjereno....iz prakse....a i po cjeniku
I like chineese sub 29.11.2008 16:24
markoal kaže...

Ja sam na t-mobileu,(mob. najmanje koristin za pozive), samo vip u nas ima vrlo vrlo los signal, mene da ziva stave u kasetu i zakopaju u zemlju imao bi signal(lol), a moj jedan frend uvijek problema, nikad ga dobit(ima vip)!
Samo t.mobile je dosta skup, pa naj bolji mi se cini tele2!

di ti živiš? - u špilji???
cro_denis sub 29.11.2008 16:37

Jedina zamjerka kod vipa su  one reklame ,jebale ih reklame  kada salju u noci  kao kada su sad  neku slali meni nesto za sloveniju i to u 2 ujutro,  a sljedeci  dan  imam  obaveza , a oni mene hebu u 2 u noci sa tim reklamama.Za ostele  nemam prigovore imam signala i sve stima i bas  isto prije par dana su slali poruku da rade na dogradivanju infrakstuture vipa po tome cu imati jos bolji signal i vezu.

Armor sub 29.11.2008 16:42

Oduvijek sam na Vip-u, tj. koristim njihove usluge.

Svoj jedan te isti broj imam već 6god.

Kaj se tiče kvalitete, a po meni ona ovisi ponajviše o dostupnosti-signalu po cijeloj Hrvatskoj, Vip je možda napokriveniji trenutno(možda i više od T-Mobilea).

Tele 2 se isto čini ok ali uz glupu ponudu mobitela.

Tomato ima sad fantastičnu ponudu od 1000 besplatnih SMS-ova i isplati se uzeti njihov acc.

Svi su oni dobri, zavisi samo o navici kupaca/korisnika...

Onid sub 29.11.2008 17:00
beziljy kaže...
kompotko kaže...

samo da ispravim TELE2 je jeftiniji od T-moba u inozemstvu....provjereno....iz prakse....a i po cjeniku
 ako se ne varam ... cak i pozivi prema van su jeftiniji jer T-com ima 5kn prema van dok je Tele2 negdje oko 3,5kn

nisam siguran ali mislim da bi bilo vrijedno provjeriti ako je to nekome bitno :-)

ja sam iz Italije i Madjarske zvao sa Tele2 za cca 7,20kn ... tako je i racun dosao

Tony sub 29.11.2008 17:34

stvarno neznam zašto je ovaj lik napisao da je mana za tele2 razgovori u inozemstvu. imaju jeftiniji romanig od drugih i još su imali akciju za vrime eura u austriji i dodatno smanjili cijene. svaka čast tele2. bio sam svugdje po europi i tele2 radi bez greške i još je jeftiniji. dakle ovi minus nema nikakvog smisla.

i da napomenem, u mene doma svi imamo tele2, a internet i telefon je od optime. t-smrad više nikad neće doć u moju kuću.

mKos sub 29.11.2008 18:33
kompotko kaže...

t-mobile nisam imao, ali sviđa mi se web'n'walk
vip koristim ga i zadovoljan sam, razgovori u inozemstvu - neznam zake je to mana, svi su skupi, al uspiješ se javit doma, i obavit neke kratke razgovore...
tele 2 - još jedna mana - nema signala, mislim, u importanneu ne imat signala... straaaašno
tomato je vipova "podmreža" tak da imaju signala tam di ima i vip, znači, ima veću pokrivenost od t-mobilea (bazirano na kartama starim 2-3 godine), a o tele2 da ne pričam.
mali.ivica87 ned 30.11.2008 11:57

mKos kaže...

tele 2 - još jedna mana - nema signala, mislim, u importanneu ne imat signala... straaaašno
tomato je vipova "podmreža" tak da imaju signala tam di ima i vip, znači, ima veću pokrivenost od t-mobilea (bazirano na kartama starim 2-3 godine), a o tele2 da ne pričam.
 koliko ja znam,a informiran sam o tome, jer sam i prešao na tele2, tamo di tele2 nema svoje odašiljače, tamo koristi t-mobileove u romingu....pa po toj logici stvari tele2 ima signala svugdje gdje i t-mobile(slično je bilo prije,kad su koristili vipovu infrastrukturu di nisu imali svoju)
-ja još nisam doživio da u inportanneu nemam signala na tele2

I like chineese ned 30.11.2008 18:59

vip ima jednu izvrsnu stvar; uz neke tarife dobiš i friend broj... koji je POTPUNO besplatan, u tom pogledu, nema konkurencije, a glupo mi je kod t-mobilea kaj se reklamiraqju sa 1000 friend brojeva - njima je friend košta ko' u vipu ovak' normalno razgovaranje...

a tele2 ima nekakvu tarifu u kojoj kao imaš 'besplatne' razgovore sa ovima iz tele2-a i po 50 lipa sa drugima - e pa samo da vam kažem, to je prevara, zato što se naplaćuje uspostava poziva 1,50kn, a ako imaš razgovore po recimo 10-15 sekundi, onda se to UVELIKE ne isplati (npr., nazoveš nekoga, a on ti kaže da ga nazoveš za 20 minuta jer je npr. na sastanku - i tu već gubiš kunu i pol!)