Vip vs. T-com vs. TELE2 vs. Tomato (...)

Pitanje za ljude koji su prebacivali se s jedne mreže ne drugu i zadržali broj...
Kad vas netko zove ili vi zovete dali se čuje ona neka poruka da zapravo niste ne toj mreži?

MA TELE2 DVA IAKO GA SVI PLJUJU ZBOG NAVODNE KRAĐE ON IMA NAJNIŽE CIJENE

MA TELE2 DVA IAKO GA SVI PLJUJU ZBOG NAVODNE KRAĐE ON IMA NAJNIŽE CIJENE

vip ima jednu izvrsnu stvar; uz neke tarife dobiš i friend broj... koji je POTPUNO besplatan, u tom pogledu, nema konkurencije, a glupo mi je kod t-mobilea kaj se reklamiraqju sa 1000 friend brojeva - njima je friend košta ko' u vipu ovak' normalno razgovaranje...
a tele2 ima nekakvu tarifu u kojoj kao imaš 'besplatne' razgovore sa ovima iz tele2-a i po 50 lipa sa drugima - e pa samo da vam kažem, to je prevara, zato što se naplaćuje uspostava poziva 1,50kn, a ako imaš razgovore po recimo 10-15 sekundi, onda se to UVELIKE ne isplati (npr., nazoveš nekoga, a on ti kaže da ga nazoveš za 20 minuta jer je npr. na sastanku - i tu već gubiš kunu i pol!)

Pitanje za ljude koji su prebacivali se s jedne mreže ne drugu i zadržali broj...
Kad vas netko zove ili vi zovete dali se čuje ona neka poruka da zapravo niste ne toj mreži?

Planiram se prebaciti sa Simpe na Tele2 pa me zanima par stvari...
Kao prvo, 50 lipa prema fixnim i svim mrezama, to mi djeluje prejeftino... Da nebi oni za godinu-dvije poskupili ko i ostali?
Ovo kad nema signala, ako sam dobro shvatio prema postovima prije, znaci da se u tom slucaju mogu prebaciti na T-Mobileov signal?
Kako je u inozemstvu, dal ste imali problema sa zvanjem ili primanjem poziva?
Ako si prebacim svoj 098 broj na Tele2, netko je rekao da onda javlja onom tko te zove da ti nisi na toj mrezi... jel se moze to iskljuciti?
I ovo s prebacivanjem broja, ja bih si prebacio broj i uzeo mobitel... pa ako sam dobro shvatio, dodjem tamo, ispunim formular i onda jos par dana normalno koristim svoj mob i simpu, i nakon 10ak dana me oni nazovu da su mi prebacili broj i da si dodjem po novu sim karticu i novi mob?
Zahvaljujem na odgovorima

A što se tiče cijena, jesu najjeftiniji i najpovoljniji nek te ne bude strah. Samo mala napomena, signal im još nije pokriven kao kod konkurenata, mislim veći dio je (veća mjesta) ali ima još djelova zemlje koja su suha.

Imao sam VIP 10 god i cim je Tomato stigao koristim se njime i nemam nikakvih zamjerki,sluzi mi za obavljanje poziva,a najjetiniji je. Kako god on smanjivao cijene i sl. Tele2 ce ga uvijek pratiti. T-com i VIP su za mene kradljivci koji na neki nacin dijele monopol. (premda je Tomato od VIP-a)

Ne nasjedajte na njihove reklame( Tele 2 ) ljepo je vidjeti crno na bijelo koliko štedite s nama, dovoljno je pogledati kolika je obračunska jedinica 1 sekunda razgovora vas košta 49 lipa + uspostava poziva 25 lipa. Od 10. mj 2009. god su podigli usluge, poskupili račune za 30%. Ubiti isplati se jedino ako imate duže ragovore. A sa signalom uvijek problemi. Sve u svemu loš operator !

Cijenom bi rekao da je sve isto samo sto to neki skrivaju bolje od drugih s raznim tarifama i sto sve ne. Bitna je pokrivenost signalom. Koristim Tele2 i ima dobar signal u svim gradovima i drugim mjestima, ali kad se malo odmaknes nema signala nikako, dok t-mobile signalom pokriva cijelu drzavu, recimo bio sam na kornatima gdje sam radio na ljeto i tele2 nema signala a t-mobile ima, a nekad bi se pojavio signal od vip-a isto ali ne bas cesto. Tako da je na kupcu da odabere sto mu je bitno.

ima li još koja budala koja je prenijela broj iz Vip-a u tele2 ? Nadam se da nisam jedini kreten
a tele2 ima nekakvu tarifu u kojoj kao imaš 'besplatne' razgovore sa ovima iz tele2-a i po 50 lipa sa drugima - e pa samo da vam kažem, to je prevara, zato što se naplaćuje uspostava poziva 1,50kn, a ako imaš razgovore po recimo 10-15 sekundi, onda se to UVELIKE ne isplati (npr., nazoveš nekoga, a on ti kaže da ga nazoveš za 20 minuta jer je npr. na sastanku - i tu već gubiš kunu i pol!)