Uređaj za vanjsku pohranu datoteka sa mobitela

Kakve veze klip sa youtuba ima s tvojim mobitelom? USB-c postaje standard, svaki noviji mobitel bilo samsung bilo neki drugi proizvodjac ima usb-c prikljucak. Cim imas micro usb prikljucak znaci da imas stariji mobitel. Spoji mobitel na komp/laptop kabelom koji imas za punjenje mobitela te prebaci sve sto ti treba na komp pa kasnije na taj ssd ako zelis da podatci budu na njemu. Ili nabavi usb-c na mikro usb kabel/adapter ali to je samo zajebancija i pitanje je da li ce raditi posto nisi naveo model mobitela tako da sam Bog zna da li uopce ima OTG podrsku.

Uz taj disk dolaze USB C to USB C i USB Cc to USB A kablovi.
Nabavi ili USB C na Micro USB ili USB A na Micro USB adapter i probaj tako spojiti.
Znači nešto poput ovoga:
https://www.links.hr/hr/adapter-delock-usb-2-0-z-na-usb-2-0-micro-b-m-otg-funkcija-200300231

Hvala shecky za odgovor mobitel je Samsung Galaxy J5 2017god. Ne znam da li ima OTG podrsku. Da znam da je zastario isto kao i njegov USB mikro priključak. Uz novi mob. i dalje rado koristim i taj stari.
Video klip sam spomenio jer me je impresionirala brzina i jednostavnost "pražnjenja" memorije mobitela uz izbjegavanje upotrebe PC-a. Nabavio sam već dva kabel/adapter USB-c na mikro USB ali je taj njihov mikro USB muški priključak opet neupotrebiv (nekompatibilan). Želio sam ga nabaviti od renomiranih proizvođača ali teško, ništa nisam pronašao.

Uz taj disk dolaze USB C to USB C i USB Cc to USB A kablovi.
Nabavi ili USB C na Micro USB ili USB A na Micro USB adapter i probaj tako spojiti.
Znači nešto poput ovoga:
https://www.links.hr/hr/adapter-delock-usb-2-0-z-na-usb-2-0-micro-b-m-otg-funkcija-200300231
Hvala Widowmaker za odgovor i pomoć.
Tvoj link vodi do kvalitetnog adaptera odnosno renomiranog proizvođača. Moj mob. ima USB OTG funkciju međutim upravo saznao da je ovaj moj plan dosta kompliciran:
1. Samsung vanjski SSD od 1T zahtijeva dodatan izvor napajanja (vuće mnogo struje). Dakle USB A na Micro USB adapter + priključak za napajanje.
2. Datotečni sustav moba i SSD-a moždanije kompatibilan?
Na video klipu sve je išlo glatko???

Ovo ti nema baš neke veze. Dokle god je disk formatiran u filesystem kojeg Android podržava (a ne sam telefon), moći ćeš kopirati podatke.
Npr. ako je filesystem na mobu exFAT, a disk je formatiran u NTFS, moći ćeš kopirati podatke jer Android podržava čitanje i pisanje po NTFS formatiranom storage-u. U najgorem slučaju, postoje 3rd party aplikacije koje mogu čitati i pisati po NTFS-u (npr. besplatni Total Commander s USB pluginom).

Nitko baš nije nasjeo na ovo kao ja i kupio preskupi Externi SSD Samsung T7, 1TB za sigurnu i dugovječnu arhivu.

A u čemu je problem?
Posjedujem najjeftiniji micro USB OTG kabel i prebacujem datoteke s moba na USB memorije (stickovi, diskovi) bez problema. Kakva kompatibilnost je problem?

Posjedujem najjeftiniji micro USB OTG kabel i prebacujem datoteke s moba na USB memorije (stickovi, diskovi) bez problema. Kakva kompatibilnost je problem?
Hvala robogo. Možeš li napisati brend i model diska i stika koji koristiš. Na ovom Samsungovom SSD-u piše Rate 5V i struja 1,5A. Dobio savjet da neće raditi ako vuće samo struju iz moba. Nisam probao jer oba micro USB OTG kabela neuspijevam priključiti na mob. Priključci su nešto malo širi od orginalnoga sa punjača, bojim se da ne polomim.
I tek onda mogu testirati kompatibilnost, virujem da će biti OK.

Ako je micro USB, onda je micro USB, nema tu šire-uže. Standard je standard i tu ne smije biti odstupanja.
Osim ako imaš mini-USB OTG, to je već nešto sasvim drugo i onda bi mi bilo jasno o čem je riječ.
EDIT: koji imaš od ovih? Tebi treba skroz desni da bi mogao spojiti na mob. https://insights.globalspec.com/images/assets/305/19305/AdobeStock_187490148.jpeg

Ako je micro USB, onda je micro USB, nema tu šire-uže. Standard je standard i tu ne smije biti odstupanja.
Osim ako imaš mini-USB OTG, to je već nešto sasvim drugo i onda bi mi bilo jasno o čem je riječ.
EDIT: koji imaš od ovih? Tebi treba skroz desni da bi mogao spojiti na mob. https://insights.globalspec.com/images/assets/305/19305/AdobeStock_187490148.jpeg
Hvala robogo. Da imam micro B USB OTG na slici skroz desno. Uvoznik ZED d.o.o. neki Model SA 044, SAL proizvođač. Piše sve ispravno - Za prenos podataka bez PC-a. Dao bi se uključiti ali sa dosta sile (isprobao na jednom jako starome mobu). Proizvođač je očito "zapeo" na nekima detaljima standarda. Naručio sam i treći OTG, nadam se bolji.
Zanima me detalj ako ti je poznat, koliko tvoj disk koji koristiš vuće struje? Hvala.

Zanima me detalj ako ti je poznat, koliko tvoj disk koji koristiš vuće struje? Hvala.
- sve što može raditi na usb 2.0 mora raditi sa strujom koju po standardu definira, 5v-0,5a ..
- u to doba (prije usb3) su obični hdd (ne ssd-čip) imali dupli-Y usb kabel kako bi se osiguralo da dobiju 1a struje (ako im jedan port-struja nije bio dovoljan tj poneki radi, poneko računalo isporuči dovoljno struje i nije uvijek bio potreban Y-kabel tj dovoljno je bilo spojijti jedan port.. kako-kad).
- sad vanjski disk može biti ssd-nvme-čip.. radi s manje struje jer nema potrošača-motror, manje problema i radi na svakom usb 2.0 portu svakog računala, tj hdd-2,5 inčni diskovi se mogu koristiti bez dodatnog napajanja dok su 3,5inčni tražili dodatno-struju-ispravljač i razni adapteri ili ext.usb kućišta rade bez problema (tj ako ima problem to je tad prtoblem tog računala-struje-kontakta.. ne diska ako je ispravan).
-usb 3+ donosi nove standarde, brzina i struje.. kao i thunderbolt, plan je napajati uređaje kao monitror i sl. i struje idu do 48-100v .. diskovi to ne traže, drže se 2.0 standarda i to radi na svakom ispravnom računalu.
-trebaš li 1,5a? -ne .. možda 1a ili 0,5 tj za test spoji na računalo, na običan usb-2.0 port (ne plavi-crveni, može crno ili bijelo, žuto-zeleno je za greenpower..), ako ima problema nabavi y-kabel (ali problem će tad biti koji usb-priključak trebaš na mobitel-strani, mini-micro-a-b... u to vrijeme su korišteni za fotiće, dok je sad prevladao usb-c + direktive eu.
-ne gurati na silu, provjeriti koji je format-konektror jer sve je to slično..

Hvala ihush za odgovor. Mob ima priključak mikro B USB. Poudržava 2.0 USB sa pripadajučom brzinom podataka i strujom za pogon.
Ali Samsung SSD 1TB, podržava USB 3.2. Isti može u kombinaciju sa slabijim po protoku podataka USB 2.0 ali i tada vuće istu struju 1,5A.(Oznaka na uređaju)
Kako želim bez PC-a prebacivati podatke sa moba na SSD nabavio sam kabel adapter OTG sa mikro B muš. na USB žen. Naletio sam na neki proizvod loše poštovanog standarda, pa se nisam usudio uključiti. Tako nisam isprobao kompatibilnost struje za pogon.
U kombinaciji sa PC-om znam neće biti problema.
Prvo dakle, moram pronaći 100% stanardizirani OTG USB kabel te ispriobati napajanje.
Ako napajanje iz moba ne bude dovoljno moram nabaviti sa Ali expressa OTG USB sa dodatnim napajanjem.
Tada još moram provjeriti kompatibilnost datotečnog sustava (NTFS,FAT). Dobio uvjeravanja od autora robogo-a, koji o ovoj temi ima veliko iskustvo, da će sve biti u redu.
Pronalaženje OTG USB kabela (već trećeg) pomalo se odužilo i ispalo komplicirano.

Hvala ihush za odgovor. Mob ima priključak mikro B USB. Poudržava 2.0 USB sa pripadajučom brzinom podataka i strujom za pogon.
Ali Samsung SSD 1TB, podržava USB 3.2. Isti može u kombinaciju sa slabijim po protoku podataka USB 2.0 ali i tada vuće istu struju 1,5A.(Oznaka na uređaju)
Kako želim bez PC-a prebacivati podatke sa moba na SSD nabavio sam kabel adapter OTG sa mikro B muš. na USB žen. Naletio sam na neki proizvod loše poštovanog standarda, pa se nisam usudio uključiti. Tako nisam isprobao kompatibilnost struje za pogon.
U kombinaciji sa PC-om znam neće biti problema.
Prvo dakle, moram pronaći 100% stanardizirani OTG USB kabel te ispriobati napajanje.
Ako napajanje iz moba ne bude dovoljno moram nabaviti sa Ali expressa OTG USB sa dodatnim napajanjem.
Tada još moram provjeriti kompatibilnost datotečnog sustava (NTFS,FAT). Dobio uvjeravanja od autora robogo-a, koji o ovoj temi ima veliko iskustvo, da će sve biti u redu.
Pronalaženje OTG USB kabela (već trećeg) pomalo se odužilo i ispalo komplicirano.
SSD vuce 1,5A struje???? Jesi ti to dobro procitao? Pa to onda ne radi na USB 2.0 portovima uopste. Nikad to nisam dozivio....

-ext.usb diskovi na 3.0 su u pravilu kompatibilni s 2.0, tj mora raditi, mora biti dovoljno 0,5A (ili Y-kabel =1A).. ali z a3.1-3.2 nisam siguran.. enivej, spojiš na računalu, na 2.0 port i tad znaš ...
-ako radi, nema posebnog razloga da ne radi na mobitelu, ali po opisu-starost.. vjerojatno neće biti podržan od mobitela, ne radi to na čarobni prah nego os-soft mora podržavati mikro-b je dovoljno star-generacija da to ne podržava, koji android-verzija ili mob-os.. o to me ovisi.
-ako radi na računalu, na 2.0 s recimo Y-kablom, tad možeš tim kablom isporučiti dovoljno struje spajanjem na dodatni izvor (računalo ili ispravljač).. ali problem će vjerojatno biti os-soft tj vjerojatno ne može raditi neovisno o struji.
edit: ili ovako.. neovisno o struji, najsigurniji-najpraktičniji su ext.hdd dockovi, vlastito napajanje, kompatibilni s usb 1-2-3 (ne ovise o struji, samo data-podatci)..
-takav disk se može spojiti na bilo koji uređaj i tad ovisi o tom uređaju što (ne)podržava. .. tj tad ovisi o supportu, osu-appsima, ograničenjima starih standarda i kapaciteta, npr logično će stari mobitel biti ograničen na 32gb bilo čega, storage u bilo kojem obliku bilo kojeg filesysa.. npr SD kartica, jer su tek prije nešto godina prešli s 32bitnog osa na 64bitni, s 1-2gb rama na više od 4gb, dok je za fat32 granica 32gb za storage i tad takav soft ne može nikako koristiti veći kapacitet medija, neovisno ram-disk-flesh-usb.. + razlika za klasu uređaja, u to vrijeme ext.diskovi, fotoaparati, mobiteli.. i svaki je imao neko svoje ograničenje pa i stotine standarda dok eu to nije svela na jedan za sve i kao što je sad to ponovljeno za usb-c .. (više za punjače, manje za povezivanje, jer se sve danas povezuje bežično.. dok soft nudi backup u cloud i tako eliminira potrebu za kemijanjem s diskom no to eliminira starije uređaje..).
Želio sam osloboditi memoriju Samsung mobitela kao i memoriju sa umetnute SD kartice. U tome smislu nabavio sam, a na temelju pogledanoga klipa sa Youtuba, Eksterni SSD Samsung T7 Touch, 1TB, USB 3.2, Black Metallic.
Pokušao sam napraviti spajanje SSD-a sa mobitelom pomoću priloženog kabela ali bezuspješno. Naime Samsung mobitel nema USB Type C priključak već USB mikro.
Dakle Priloženi kabel uz SSD nije kompatibilan sa priključkom na Samsung mobitelu, pa sam posumnjao na istinitost video klipa sa Youtuba.
Spomenuti video klip pokazao je direktno spajanje vanjske SSD memorije sa mobitelom i brzo prebacivanje podataka. Ako neko ima iskustva o ovome uređaju bio bih zahvalan.