Sony Xperia U

Pozz
Kupio sam ovaj mob i sve je super no imam 2 problema.
Kad odem na pocetni zaslon i iskopcam slusalice upali mi se music player i pocne svirat prva pjesma.
I kad mobitel se sam ugasi znaci baterija je na negdje 1 % kad ga vise ne mogu upalit, upalim punjac on se ne upali potpuno nego samo se stvori ikona baterije ( znate na sta mislim ) i tada bateriji treba 6 sati da se napuni,onda upalim mob i odem na onu aplikaciju battery i pokaze kako se polako punio, no kad je u stand by modu kad je upaljen mob i ajmo rec da mi je ostalo nekih 5 % baterije puni se normalno 1 i po sat.
Jel se to i vama događa?
ovo za bateriju neznam to ce ti vjerojatno nestat kad dode ics na njega...ovo za muziku to mi se nikad nije dogodilo...mozda je nesto sprckano u live manageru?

Domac5 - tebe nest gadno pere, kad ne mozes cekati jos tjedan, dva :D

ima li ko iz splita il blize okolice da mi roota moju experiu U i koja bi cijena bila?I jos jedno pitanje,jel ikako moguce poboljsati kvalitetu i jakost zvucnika jer je tako slabo ..inace mob je vrhunski za te novce..

Domac5 - tebe nest gadno pere, kad ne mozes cekati jos tjedan, dva :D
hahah cuj, dosada radi cuda
ima li ko iz splita il blize okolice da mi roota moju experiu U i koja bi cijena bila?I jos jedno pitanje,jel ikako moguce poboljsati kvalitetu i jakost zvucnika jer je tako slabo ..inace mob je vrhunski za te novce..
ak nisi ukljuci si xLoud pa ce ti zvuk bit jaci

ukljucio sam ga i nikakve razlike nema..hm da nije mozda neka greska do moba??
ima razlike sad cujem,jace je dosta iako je i to meni malo slabo.valjda jer sam prije imao walkman koji je puno jaci zvucnik i stereo...

Restartaj mob, pusti neku muziku da svira onda odi i isključi pa ukljuci xloud dok muzika svira...mora bit drastična razlika

ima razlike sad cujem,jace je dosta iako je i to meni malo slabo.valjda jer sam prije imao walkman koji je puno jaci zvucnik i stereo...
imao si live with walkman? i ja isto hahah vec si treci ovdje koji je presao s tog moba na xperiu u...nakon zvuka kod live with walkmana tesko je rec za ijedan mob da ima dobar zvucnik jbg...pere me nostalgija za tim

da sada radi ,zvuk je stvarno jaci,,,al eto walkman je zakon,nekad mi bude zao sta sam ga prodao jer zvuk je stvarno jak bio, ni ostalo nije bio puno losiji od experie..

Jesam li već trebao dobiti ponudu za download ona zadnja tri firmware-a ili nisam? Odavno su objavljeni. I kad dođe ICS, treba li ga stavljati preko companiona ili se on downloada kao i svaki novi firmware?

Naravno da je slabiji nego na liveu, live je ipak imao dva zvucnika, a i sam naziv govori za sta je namijenjen :) Ali nije ni xperia U za odbacit, meni ionako zvuk nije bio toliko bitan, tako da mi ovo ne smeta :)
Nope, nitko jos nije dobio, a kad dode ICS, jednostavno kao i svaki rom dosad, preko PC Companiona, isporuka krece pocetkom sljedeceg mjeseca.

First, you should confirm that it is possible to unlock the boot loader of your phone by checking the service menu. In your phone, open the dialler and enter *#*#7378423#*#* to access the service menu.
In your phone, tap Service info > Configuration > Rooting Status. If Bootloader unlock allowed says Yes, then you can continue with the next step. If it says No, or if the status is missing, your device cannot be unlocked.
kod mene stoji No
znači nula bodova...

Kod mene yes hehe

First, you should confirm that it is possible to unlock the boot loader of your phone by checking the service menu. In your phone, open the dialler and enter *#*#7378423#*#* to access the service menu.
In your phone, tap Service info > Configuration > Rooting Status. If Bootloader unlock allowed says Yes, then you can continue with the next step. If it says No, or if the status is missing, your device cannot be unlocked.
kod mene stoji No
znači nula bodova...
di si kupio?

Nema veze gdje je kupio.Dobio je takav uređaj na kojemu se bootloader nemože otključati

kod mene stoji No
znači nula bodova...
di si kupio?
t-mobile

bonbon daje otkljucane sa bootloaderom koji se moze otkjucat

Ajde se svi strpite još malo dok taj ICS ne dođe.. Rootati će te ga moći odma bez da otključavate bootloader. A kasnije će se i razvoj ROM-ova pokrenut pa s time i modifikacije za kvalitetniji zvuk i sve ostalo. Ja sam prije imao x10 MP(mimmi) i iz njega smo uspjeli izvući svašta. ;)

Našao sam fora app za illumination bar (svjetlucajuca traka)
LEDs U CTRL - za korisnike koji imaju rootan uređaj (omogucava istovremeni prikat do tri boje, npr lijevo zeleno, sredina plavo, desno zuto) fora stvar..
Illumination Bar Notification - za korisnike koji nemaju root (osobno koristim), svida mi se mogucnost postavljanja razlicitih boja za razlicite obavijesti, npr. Kada dobijem sms poruku svijetli zelena boja, za poziv crvena, mail ljubicasta....

LEDs U CTRL - za korisnike koji imaju rootan uređaj (omogucava istovremeni prikat do tri boje, npr lijevo zeleno, sredina plavo, desno zuto) fora stvar..
Illumination Bar Notification - za korisnike koji nemaju root (osobno koristim), svida mi se mogucnost postavljanja razlicitih boja za razlicite obavijesti, npr. Kada dobijem sms poruku svijetli zelena boja, za poziv crvena, mail ljubicasta....
nemogu skuzit taj leds u ctrl...jel to svijetli uvijek kako ja hocu ili se posebno svijetlo pali kad upalim neku aplikaciju?

nemogu skuzit taj leds u ctrl...jel to svijetli uvijek kako ja hocu ili se posebno svijetlo pali kad upalim neku aplikaciju?
Nemam blage, nemam root pa mi ne dozvoljava ni otvoriti aplikaciju....hehe

Ovu drugu koristim otkada imam Xperiu U, i super je.
A ovu drugu nažalost nemogu isprobati jer nemam root.
A jučer je certificiran novi firmware 6.1.1.B.10
za koji se nagađa da je Jelly Bean

oce li mozda doc JB za xperiu u

Trebao bi po spnyevim planovima

Al cisto sumnjam da to bude ove godine, sa ICS razvlace kao da je nezz sta.
edit: I da, koliko sam skuzio, svi modeli iz 2012 bi trebalo dobiti JB, a samo neki iz 2011.

daj boze da dobije JB...pricalo se da stari modeli nema sanse da dobiju cak ni arc s koji je ubiti isti krc ko i ostali samo mu je procesor tvornicki overklokan na 1.4 ghz ...a skinut custom kernel i overclockat ga na taj takt je piece of cake
samo se nadam da mobitel nece radit usrano s JB...jer vecina nas zna kako su xperie iz 2011 radile s icsom...najgore mi je bilo ono kad zasteka pa moras vadit bateriju pa kad se upali odjednom ima 40% manje baterije...no sve sam to rijesio custom romom
nadam se da tu nece bit takbih problema...ipak ako samsung daje nadogradnju na JB galaxy miniju 2 koji ima 800 mhz procesor i prastaru adreno 200 grafu i ocekuje rad na 60 fps project butterom onda tu nebi trebalo bit problema

daj boze da dobije JB...pricalo se da stari modeli nema sanse da dobiju cak ni arc s koji je ubiti isti krc ko i ostali samo mu je procesor tvornicki overklokan na 1.4 ghz ...a skinut custom kernel i overclockat ga na taj takt je piece of cake
samo se nadam da mobitel nece radit usrano s JB...jer vecina nas zna kako su xperie iz 2011 radile s icsom...najgore mi je bilo ono kad zasteka pa moras vadit bateriju pa kad se upali odjednom ima 40% manje baterije...no sve sam to rijesio custom romom
nadam se da tu nece bit takbih problema...ipak ako samsung daje nadogradnju na JB galaxy miniju 2 koji ima 800 mhz procesor i prastaru adreno 200 grafu i ocekuje rad na 60 fps project butterom onda tu nebi trebalo bit problema
naravno da ćemo dobiti JB, Sony ne zapostavlja svoje modele kao većina drugih proizvođača. Istina je da su malo spori sa updateima, ali pokrivaju dosta uređaja. I čitao sam dosta na xda forumuima da je sigurno da cijela serija uređaja iz 2012. dobiva JB, a također i neki modeli iz 2011.

Evo malo slika slikanih sa Xperiom U. A evo i dva videa koja imaju malo gubitaka zbog prijenosa na YouTube, ali evo - čisto zbog općeg dojma. Jedan video u hodu i na drugom igram DiRT3. Pozdrav!
http://www.youtube.com/watch?v=9LfSfnnLJU0
http://www.youtube.com/watch?v=LALZ_L8N4bo

nego, da vas pitam...
gledajući na http://www.sonymobile.com/global-en/...ones/xperia-u/ stoji da je najnoviji update 6.0.B.3.184
meni stoji 6.0.B.1.564
PC companion mi kaže da imam najnoviju verziju SW-a
koje sw-ove imate na svojim U-ovima ?

TheBrains Rom 02 :P
Pozz
Kupio sam ovaj mob i sve je super no imam 2 problema.
Kad odem na pocetni zaslon i iskopcam slusalice upali mi se music player i pocne svirat prva pjesma.
I kad mobitel se sam ugasi znaci baterija je na negdje 1 % kad ga vise ne mogu upalit, upalim punjac on se ne upali potpuno nego samo se stvori ikona baterije ( znate na sta mislim ) i tada bateriji treba 6 sati da se napuni,onda upalim mob i odem na onu aplikaciju battery i pokaze kako se polako punio, no kad je u stand by modu kad je upaljen mob i ajmo rec da mi je ostalo nekih 5 % baterije puni se normalno 1 i po sat.
Jel se to i vama događa?