Sony Xperia Z

blago tebi kad ti samsungov bloatware dozivljavas kao zabavne softwareske feature.
on topic:
primjetio sam za kratkog koristenja xperie Z da scrollanje u chromeu gadno lagga kod malo "tezih" stranica.
takvih problema nemam na sgs3 pa se cini da je fullHD rezolucija s jedne strane korak natrag jer dobrano uzima danak na performansama.
Vidis kako si licemjeran.
S3 ima svoj "Internet" browser koji radi fenomenalno bez lagga, full screen i sve opcije koje zelis.
Vidis, Xperia Z je toliko "jadna" (naravno da nije,uredaj je bolestan,ali SW, ubi boze) da mora koristit Chrome koji lagga za poludit, na svakom uredaju koji sam probao.
Taj tvoj "bloat" je najveci razlog zasto svi kupuju Sansungove uredaje, ne znam kako toliko funkcionalnosti, koje nit trose nesto ekstra bateriju niti usporavaju uredaj mozes nazvat bloatwareom, pomjesao si malo pojmove, slobodno dalje raspravljamo kad si ponovis osnove.
Ako tebi ne smeta, OK, ali ide mi na živce što dolazi već predinstaliran. Meni se ne sviđa ništa oko TouchWiza, uvijek ću korisiti Chrome, one gimmicke ugasim jer rade samo kad ne trebaju, izuzetno je ružan i više manje je jedini razlog zašto neću kupiti SGS4(uz dizajn). Znam da mogu staviti ROM, ali ipak bih volio imati stock dok je na najnovijem OSu. To vrijedi za sve proizvođače, ali Samsung je najgori, bilo bi najbolje da ti svi na prvom paljenju daju opciju hoćeš li čisti android ili njihov UI
Nemojte se krenit svađat o S3 i XZ .. Ovo je tema o XZ i onima koji ga imaju/imati će ili imaju neka pitanja oko uređaja, imate PM pa se tamo prepirite ..

Ako tebi ne smeta, OK, ali ide mi na živce što dolazi već predinstaliran. Meni se ne sviđa ništa oko TouchWiza, uvijek ću korisiti Chrome, one gimmicke ugasim jer rade samo kad ne trebaju, izuzetno je ružan i više manje je jedini razlog zašto neću kupiti SGS4(uz dizajn). Znam da mogu staviti ROM, ali ipak bih volio imati stock dok je na najnovijem OSu. To vrijedi za sve proizvođače, ali Samsung je najgori, bilo bi najbolje da ti svi na prvom paljenju daju opciju hoćeš li čisti android ili njihov UI
Ti naprosto ne razumijes, da nema tog "Bloata" Galaxy Sx serija se ne bi ni prodavala, SW Value je danas nesto jedino sto dize prodaju uredaja, nikakav HW ili nesto slicno.
Sve sitnice, tooglesi, otkljucavanje govorom,motion kontrole, quick access aplikacije iz lock screena, poruke i pozivi isto iz lock screena, slideanje za poziv/sms, i jos tonu toga od premium suitea, bla bla, ima toliko toga da ne mogu nabrojat, smart stay...
Sto ima Xperia, nista.
SplitScreen aplikacije, gro featuresa, pomicanje svega bez diranja ekrana, gro gro gro sto je toga najavljeno, sve to S4 ima, a ja pricam samo ono sto mi odmah padne na pamet, nije ni bitno nego je poanta, svi zele to. I ja isto cu radije imat te fora stvarcice,nekad ce biti i korisne, ako su mi zmazane ruke, mogu koristit uredaj bez da ga zaprljam.
Ako hoces cisti Android expirience uzmes Nexusa a ne Xperiu Z, to sto se oni kao kompanija nisu potrudili dodati extra featurese, to je vec neki drugi par rukava.
Jednostavno sa Galaxy serijom, do sada, dobivas puno vise nego na bilo kojem smartphoneu, bez obzira da li ti to koristio vise, ali naprosto, dobivas vise i tome ne mozemo pobjeci.
I onda kad svi kupuju uredaje, kupe S3,S4, zato sto ima gro fora stvari, i na kraju dana je intrigantiniji uredaj nego Xperia Z u ovom slucaju.
Pa hej, sa Xperiom su fulali najbitniju stvar, ekran, koji koristis 99% vremena i stave TFT umjesto postenog IPS-a. O cemu pricamo. Po meni nedopustivo.
I da ne kazem da je los uredaj, ali je naprosto kompromis. S4 nije i to je to. Tj nece biti kad dode.

Ti naprosto ne razumijes, da nema tog "Bloata" Galaxy Sx serija se ne bi ni prodavala, SW Value je danas nesto jedino sto dize prodaju uredaja, nikakav HW ili nesto slicno.
Sve sitnice, tooglesi, otkljucavanje govorom,motion kontrole, quick access aplikacije iz lock screena, poruke i pozivi isto iz lock screena, slideanje za poziv/sms, i jos tonu toga od premium suitea, bla bla, ima toliko toga da ne mogu nabrojat, smart stay...
Sto ima Xperia, nista.
SplitScreen aplikacije, gro featuresa, pomicanje svega bez diranja ekrana, gro gro gro sto je toga najavljeno, sve to S4 ima, a ja pricam samo ono sto mi odmah padne na pamet, nije ni bitno nego je poanta, svi zele to. I ja isto cu radije imat te fora stvarcice,nekad ce biti i korisne, ako su mi zmazane ruke, mogu koristit uredaj bez da ga zaprljam.
Ako hoces cisti Android expirience uzmes Nexusa a ne Xperiu Z, to sto se oni kao kompanija nisu potrudili dodati extra featurese, to je vec neki drugi par rukava.
Jednostavno sa Galaxy serijom, do sada, dobivas puno vise nego na bilo kojem smartphoneu, bez obzira da li ti to koristio vise, ali naprosto, dobivas vise i tome ne mozemo pobjeci.
I onda kad svi kupuju uredaje, kupe S3,S4, zato sto ima gro fora stvari, i na kraju dana je intrigantiniji uredaj nego Xperia Z u ovom slucaju.
Pa hej, sa Xperiom su fulali najbitniju stvar, ekran, koji koristis 99% vremena i stave TFT umjesto postenog IPS-a. O cemu pricamo. Po meni nedopustivo.
I da ne kazem da je los uredaj, ali je naprosto kompromis. S4 nije i to je to. Tj nece biti kad dode.
Evo ja ti mogu reći da ne vole svi samsung .. Prijatelj mi ima S3 od kada je izasao i čovjek se totalno zaljubio u XZ. To što si ti iznio tu je tvoje mišljenje i ne djele ga svi.

@BMK
dobar pokusaj ono s licemjerjem. moram te razocarat - koristim iskljucivo chrome na s3.
slazem se da je kvalitetan software najbitniji dio smartphonea, al samsung i kvalitetan software ne mogu u istu recenicu.
njihov bloatware i obasipanje korisnika tzv. featureima sluzi samo za prodat mobitel informaticki manje pismenima.

Sony prerada androida je koma, htc moze proc no nadogradnje kasne uzasno. Dok samsung jako dobro zna ispolirat android. Na S2 sluzbeni 4.1.2 radi glatko... nista ne trza ni steka, a na XZ steka launcher do bola spram s2 sto nebi smjelo... bio sam isprobat XZ u tcentru. Sad njihove aplikacije... neke su meni super.. sluze svrsi i olaksavaju rukovanje... tipa povuces prtom preko kontakta pa zove ili saljes poruku. Stvaro super dodaci... oni koji su mi bespotrebni odem ba postavke aplikacije pa na sve i redom iskljucujem... pogotovo goole + guglovo smece od appa za one koji ne koriste.
Iphone ne prodaje hw.. vec tu i tamo dobro izreklamirana mogucnost... isto i samsung... ja malo malo na s2 stavim aosp rom onda poludim jel fali mi ova ona funkcija pa nazad na sluzbeni by samsung.

O da, apple prodaje hardver i to najvise ona zadnja strana stakla- aluminija na kojoj je jabuka.

Kao i u svemu stvar navike.
SuperAMOELD je bas bolesno zasicen, pravi IPS je savrsen, no ipak tft tn panel je samo, onak, ok.
Problem je sto kad se upali bravia u video/slikama, izgleda odlicno, i trebalo bi nabacit neki custom rom, koj ce mozda tko zna doci u nekoj buducnosti koji ce forsat Bravia Engine u apsolutno svemu, da to sve bolje izgleda i vise dode do izrazaja.
No osobno mi Xperia Z ima premalo featuresa SW prirode da bi zabavila nekog duze vrijeme, dok S4 apsolutno gazi u tom pogledu, a HTC One je zapeo u 2009g, nema ni notif. tooglese jos, ali bitno da power save zauzima cijeli red u notif. baru, retardacije na max.
Sta je to dvoje?

Nije mi najjasnije zasto su u tako dobar mob XZ ugradili dosta obican ekran? Mogli su od LG a kupovat IPS lcd ... ili samsungov AMOLED.. ak se dobro sjecam htc je imo AMOLED prije nego je preso na S LCD

Da, Desire i Nexus one su u početku imali Amoled...

Ljudi BMK jednostavno govori da mu najviše paše samsungova modifikacija i sve što ona nosi sa sobom u usporedbi s ostalima.. I isto tako da je ne moraš koristiti ako ne želiš.. ali da je i ta činjenica jako odgovorna za izvrsne prodajne rezultate.. uz jaki marketing naravno :) A na svaki mob možeš stavit Android, launcher itd. koji želiš... I slažem se da PC Stručnjak, i ja imam S2 da 4.1.2 official, i mogu reći da sve radi bez imalo zamjerki.. I isprika svima ako misle da upadam u krivu temu sa ovim primjedbama ali eto, morao sam...

'Malo' su škrtarili s ekranom
Sljedeći Sony-ev flagship će doći s IPS-om, vidiš da su za Japan slali s IPS-om...

Moro sam isprobat Z i nikako nije mi jasno njeno laganje na tako jakom hw u... neoptimiziran android to je jedino.. dok s2 koji je duplo ako ne i vise slabiji na sebi nosi 4.1.2 koji je samsung modificiro i ne laga... nema logike.

Ma o kojem lagu govoris? Probao si izlozbeni primjerak koji je izdrkalo tko zna koliko ljudi i sa pitaj boga kojim softwareom (postoji i demo verzija softwarea - vidi xda za vise) i sad tu vec par puta pises o istom.

Dobro je izlozbeni no.. ima mi od kolege bratic kednog pa cu traziz da isprobam ne izlozbenog.. a i opet ko isproba izlozbeni koji je sj. Nece bas kupit ga.

Takva je stvar cesta u prodavaonicama i prema tome ne mozes davati zakljucke o brzini rada.
Radije probaj negdje drugdje pa onda daj svoj sud.

u kojem dijelu os-a si primjetio lagg?

Sam launcher dok brzo saltam home screan ljevo desno... onak zatrza malo..

To da S2 ne trza nije istina.
S3 trza i smrzne se, a kudli ne S2.

Stavi na njega 4.1.2 LSN zadnji samsungov sluzbeni pa probaj... sasvim nest stoto je na ICS u.. iphone radi glatko ne zbog hw a vec zbog ios a...

Pa nisam baš primjetio. OK, ne ide u 120 fps-a ali nema nekakvog primjetnog trzanja. Imam i dosta aplikacija i nekoliko widgeta. I dolazim sa ajfona, dakle navikao sam na netrzanje pa bih sigurno imao zamjerki kad bi realno postojale.

ja dolazim takoder sa s3 na XPZ i ne mogu reci da lagga u homescreenu,ionako je ovo prvi update tako da sam optimistican,sjeti te se samo hoxa i s3 na ICSu...a sto se tice ekrana,ista ta ekipa koja sada hvali pentile amoled od s3 je prije par mjeseci popljuvala i zakopala taj ekran za vijekove,sad je valjda ovaj dosao na red za hejt =) , sto se tice browsera srecom pa nema maxthona,opere i mozzile na marketu pa smo osudeni na chrome
ja mu dosada nisam nasao manu koju ne bi mogao preboljeti osim mozda sowtwareskih tipki,srecom gase se u filmovima/slikama/clipovima...sve sto sam ocekivao od ovog mobitela to sam i dobio

Stigla i moja xperia z
Super sam zadovoljan zasad, sve ide glatko, ekran prva liga, ali ovo mi je prvi android i sad ne znam što bih sve trebao skinuti/isključiti/uključiti... Koje apps instalirati itd...
Pomagajte ljudi!!!

ja dolazim takoder sa s3 na XPZ i ne mogu reci da lagga u homescreenu,ionako je ovo prvi update tako da sam optimistican,sjeti te se samo hoxa i s3 na ICSu...a sto se tice ekrana,ista ta ekipa koja sada hvali pentile amoled od s3 je prije par mjeseci popljuvala i zakopala taj ekran za vijekove,sad je valjda ovaj dosao na red za hejt =) , sto se tice browsera srecom pa nema maxthona,opere i mozzile na marketu pa smo osudeni na chrome
ja mu dosada nisam nasao manu koju ne bi mogao preboljeti osim mozda sowtwareskih tipki,srecom gase se u filmovima/slikama/clipovima...sve sto sam ocekivao od ovog mobitela to sam i dobio
Ti se šališ ili ?!?!
LINK; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mx.browser&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5teC5icm93c2VyIl0.
LINK; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.browser&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5vcGVyYS5icm93c2VyIl0.
LINK; https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mozilla.firefox&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm9yZy5tb3ppbGxhLmZpcmVmb3giXQ..
I još jednom, ti si se valjda šalio kada si to napisao ?!?!

Sarkazam

Sarkazam
Ocito dobar broj ljudi na ovom forumu nezna sto je to...

Kako da Flash player instaliram na xperiu?
Piše mi na marketu da Adobe Flash Player 11 nije kompatibilan... Jel ima neka alternativa???

Flash na Jelly Bean 0 bodova.
Jel nako skuzio kako se može maknuti player sa quick lucha na lock screenu i staviti nešto korisno, npr. za iskljuciti zvuk ili phone log. Bilo šta, samo ne taj player.

Kako da Flash player instaliram na xperiu?
Piše mi na marketu da Adobe Flash Player 11 nije kompatibilan... Jel ima neka alternativa???
Odi u Postavke > Sigurnost i stavi kvacicu na "Nepoznati izvori"
Onda odi na http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html i skini zadnju verziju za Android 4.0 tj. http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/installers/archive/android/11.1.115.48/install_flash_player_ics.apk
Instaliraj manualno...

Imam problem prilikom spajanja na kućni wifi!
Pronađe ruter, veza izvrsna, ali treba mu 100 godina da se spoji... Stalno na ekranu piše "nabava IP adrese"... I ne spoji se otprve, kao da je "lijen" spojiti se...
blago tebi kad ti samsungov bloatware dozivljavas kao zabavne softwareske feature.
on topic:
primjetio sam za kratkog koristenja xperie Z da scrollanje u chromeu gadno lagga kod malo "tezih" stranica.
takvih problema nemam na sgs3 pa se cini da je fullHD rezolucija s jedne strane korak natrag jer dobrano uzima danak na performansama.
Vidis kako si licemjeran.
S3 ima svoj "Internet" browser koji radi fenomenalno bez lagga, full screen i sve opcije koje zelis.
Vidis, Xperia Z je toliko "jadna" (naravno da nije,uredaj je bolestan,ali SW, ubi boze) da mora koristit Chrome koji lagga za poludit, na svakom uredaju koji sam probao.
Taj tvoj "bloat" je najveci razlog zasto svi kupuju Sansungove uredaje, ne znam kako toliko funkcionalnosti, koje nit trose nesto ekstra bateriju niti usporavaju uredaj mozes nazvat bloatwareom, pomjesao si malo pojmove, slobodno dalje raspravljamo kad si ponovis osnove.