Pomoć pri odabiru mobitela

S honor magic 7 pro nemoš pogriješiti , supruga ima magic 6 pro fantastičan mob., sedmica može biti samo fantastičnija! Ako ćemo tražit dlaku u jaju smeta me što su se malo odaljili od Huawei EMUI skin, no u dalje je meni (obožavam huawei EMUI) magic OS bolji od Šaomi i njegovih derivata , apple , Samsung i ostalih.
A da ne spominjemo koliko je ispeglana potrošnja baterije i uglađen rad na honoru i kako se ne grije za razliku od nekih.
I jako je glup honor UI kamera , ali može se isključiti da bude umjereno.

Uzmi Magic 7 pro ako nećeš Sasmunga, to ti je najbolje zaokružen telefon.
Magic 7 Pro i OnePlus 13 su trenutno najuži izbor.
Malo objašnjnje ako nije problem zašto je Magic 7 "zaokruženiji" od OnePlus 13?
Zato kaj je bolji paket u cijelini koji dobivaš. Od podrške, ponude, distribucije. Sami telefoni kao takvi nemaju neke velike razlike ali Honor ima bolje zvučnike, bolje kamere, 3d senzor, dužu podršku, IR ... Ako ti se OP baš sviđa i autonomija ti je prioritet onda uzmi njega ako si u nedoumici onda Honor.

@point-x A36 mi otpada.. nekako glomazan, bezeli veliki, shutter lag.. moram Motorolu negdi vidit..

Mene ja najviše odbio S25U upravo radi toga. Kao da ciglu držim u ruci. Još se zabije u dlan.

Nothing phone 3a (ne pro) košta 379eura kod nas.
Pitanje, dali postoji bolje od njega za te novce il jeftinija alternativa koja daje isto?
da uznem radije Samsung a56?
kamera i igre mi nisu toliko bitne ali uzimam bolji proc zbog štedlivosti. i trazim bluetooth 5.3 ili 5.4 zbog slušnih aparata.
Prednost dajem najčiščem androidu.

Baš sam čitao nedavno o novom nothigphone (ne pro) i jako mami, lako izmjenjivi dijelovi , naj eko mobitel made in EU kažu.

Nothing phone 3a (ne pro) košta 379eura kod nas.
Pitanje, dali postoji bolje od njega za te novce il jeftinija alternativa koja daje isto?
da uznem radije Samsung a56?
kamera i igre mi nisu toliko bitne ali uzimam bolji proc zbog štedlivosti. i trazim bluetooth 5.3 ili 5.4 zbog slušnih aparata.
Prednost dajem najčiščem androidu.
Ako ti što pomaže, da ne uzimam flagship mob, uzeo bi Nothing Phone 3 a ili pro

Pozdrav, kupujen mob za sestru. Nakon vrlo kratkog researcha palo mi je oko na Xiaomi 14T.
Treba mi nešto šta se lako i brzo može nabavit kod nas (ne gledan mobileshop i ove europske webshopove, preferiram aloalo i slične dućane).
Ima li išta bolje? Namjena kod sestre je fotografija. Poželjno da su slike šta bolje, da je fluidan i da ima dosta pohrane 256GB ili 512GB.
Budžet do 500e.

Koji mobitel ima bolju kameru Xiaomi Redmi 13 Pro ili Samsung A56?

mob iz 2023. i 2025.
evo ti usporedba, A55 je po pitanju kamera gotovo identičan A56, a RN13 Pro identičan RN13 Pro+

Mene ne zanima koje su indeticne nego koja je bolja od ta dva uredaja koje sam navela.

Mene ne zanima koje su indeticne nego koja je bolja od ta dva uredaja koje sam navela.
treba znati čitati... koja je bolja je subjektivan dojam, pa zato lijepo pogledaš video i sama zaključiš.

A56

Pozdrav, kupujen mob za sestru. Nakon vrlo kratkog researcha palo mi je oko na Xiaomi 14T.
Treba mi nešto šta se lako i brzo može nabavit kod nas (ne gledan mobileshop i ove europske webshopove, preferiram aloalo i slične dućane).
Ima li išta bolje? Namjena kod sestre je fotografija. Poželjno da su slike šta bolje, da je fluidan i da ima dosta pohrane 256GB ili 512GB.
Budžet do 500e.
Bump

Ako možeš dodati koji euro pogledaj honor 200 pro npr.

Budžet do 500e.
Bump
njuskalo S24 novi s garancijom?

Budžet do 500e.
Bump
Ako treba bit iz ducana to je ok izbor.
Za te novce na njuskalu i ode na forumu se nađe s23 ultra sa još godinu garancije, pa eto.

Njuškalo S24 ili iPhone 14.

Kakva je baterija na Samsungu S24? 4000 mAh mi se čini jako malo, kad je standard 5000 ili čak više....

Ako možeš dodati koji euro pogledaj honor 200 pro npr.
Prošli tjedan sam preko Njuške kupio zapakirani Honor 200 Pro za 350€. Nemam nikakvih primjedbi. Naprotiv ...

Budžet do 500e.
Iphone 12 pro....iphone 14 pro sa njuškala
uzeo u veljači izložbeni iphone 12 pro...prije toga imao 7 godina S7 edge...ovo mi nije prvo ios iskustvo...tamo 2010 imao iphone 3gs...nakon njega 2012 prvi galaxy note...u pogledu softvera je jabuka hebiga bolja od androida...čak i ove aplikacije za kupovaje su bolje
ča se tiče fotografije nema manuel mod ali imaš uzeti odlični app camera pixels 8,99E imaš i to...i još ima fokus bracketing...toga na androidu nema...za video snimanje pored već instalirane app imaš od appla dodatnu ali i najbolju za tu svrhu blackmagic camera(potpuno free)
iphone ima svoj pro raw...bolji nego standardni...lightroom za obradu ti je besplatan za iphone raw...za time lapse imaš skyflow...taođer možeš spojiti usb stick na iphone tako da može napraviti back-up fotografija i svega ostalog

Budžet do 500e.
uzeo u veljači izložbeni iphone 12 pro...prije toga imao 7 godina S7 edge...ovo mi nije prvo ios iskustvo...tamo 2010 imao iphone 3gs...nakon njega 2012 prvi galaxy note...u pogledu softvera je jabuka hebiga bolja od androida...čak i ove aplikacije za kupovaje su bolje
ča se tiče fotografije nema manuel mod ali imaš uzeti odlični app camera pixels 8,99E imaš i to...i još ima fokus bracketing...toga na androidu nema...za video snimanje pored već instalirane app imaš od appla dodatnu ali i najbolju za tu svrhu blackmagic camera(potpuno free)
iphone ima svoj pro raw...bolji nego standardni...lightroom za obradu ti je besplatan za iphone raw...za time lapse imaš skyflow...taođer možeš spojiti usb stick na iphone tako da može napraviti back-up fotografija i svega ostalog
Ima vise raw-ova? Kako mogu biti jedan bolji od drugog......

kod iphona imaš višeslojni...više fotografija se spoji u jedan
Is ProRAW the new Raw Ruler? Apple ProRAW vs Halide Raw vs Jpeg

kod iphona imaš višeslojni...više fotografija se spoji u jedan
Is ProRAW the new Raw Ruler? Apple ProRAW vs Halide Raw vs Jpeg
nesto tu ne stima.... RAW je format u kojem se podaci sa senzora zapisuju direktno bez BILO KAKVE INTERVENCIJE softwarea a na appleovim stranicam pise ovo:"Apple ProRAW combines the information of a standard RAW format along with iPhone image processing, which gives you more flexibility when editing the exposure, color, and white balance in your photo." AKo radi image processing to onda nije raw format ili mozda dodaje te informacije u EXIF.
Meni se cini da je to opet neka appleova izmisljotina sa fancy imenom. Ne kazem da ne daje vrhunske slike ali ako radi procesing u samom aparatu to onda nije RAW.

Pozdrav,Imam trenutno s23 s kojim sam generalno zadovoljan,ali nakom dvije godine baterija mi je postala prekratka. Treba mi neki novi s boljom baterijom i malo većim dimenzijama. U obzir dolazi i njuškalo. Koje mi modele preporučate? Kamera nije najbitnija.

S25 plus

Hvala na prijedlogu,to sam prvo gledao i vjerojatno bi bilo najlogičnije. Zanima me imali neka možda jeftinija varijanta koju mogu pogledati?

Eventualno neki kinez, al na njima pristajemo na razne kompromise u korist kamere. Koja tebi nije prioritet.
Tako da bi ja gledao s25 plus.
Edit:
Preko njuškala se da pronac honor magic 6 pro za ispo 500e, a vrhunski mob.

Budžet do 500e.
iskustvo ti je u mobilnom svijetu već prahistorijsko... s7, ip12... davno pregaženo.
android je danas po dosta toga miljama ispred iosa. koristim oboje. nekome je pristup koji ios ima prema multitaskingu ok, meni osobno nije i nikada neće biti.
Sve mi se čini da bude Honor na kraju. Pa Morgana kaže sigurno ćeš pogriješiti, a ne Hugo jadno koji obitelji spašava
.