MEIZU M2 Note

Na Meizufans kažu da može koliko sam shvatio.

Stavio 5.6.2.1.A beta jutros :) Evo radi sve 5 za sada. Odličan posao su napravili programeri. Neusporedivo bolje od četvorke.

A radi ti mobilni internet?

Radi odlično na Tele 2 kvazi 4G :)

Kaj ti još ne radi ?

samo mobilni internet. podesio sam apn kako treba ali ne radi. sa 4.5.4 je sve bilo ok.

Na kojoj si mreži ? Resetiraj mrežne postavke ili jednostavno reinstaliraj sistem i uključi clear data obavezno.

Na kojoj si mreži ? Resetiraj mrežne postavke ili jednostavno reinstaliraj sistem i uključi clear data obavezno.

Na bonbonu. Sve sam uradil pri instaliranju roma. Jedino ako napravim reset apn-a mada ne vjerujem da bude pomoglo.

Jesi sredio mobilni internet ?

Da vas pitam pa mozda ce netko znati. Kad otvorim neke forume gdje su postavljeni linkovi nekih videa, vecinom sa youtube pokaze mi prazan post. Znaci bas nema nista. Jel trebam nesto instalirati ili?

imam problem s whastappomm jednostavno se dogada da nece ni slat ni primat poruke. dal se kome to jos dogadalo? hard reseto sam ga, mijenjo i wifi, i promet podataka... neznam vise sta da radim. kad ga restartam onda pocne radit i tako radi par sati, ili cak dan dva i onda opet nece. flyme 4.5.4 je na njemu ja mislim, bez hrvatskog

Meni ti je slijedece upalilo:
Odi u security> power>kockice desno (app managment) i enable whatsap i u samom whatsappu iskljuci popup notifications,nakon toga meni radi normalno.
Izgleda da 4.5.4 verzija ima problema sa tom security app koja ti nakon sto je telefon u mirovanju vise od 3 min baci u neki power saving mode tak da nikakve notifikacije ne dolaze.
Jos jedna mogucnost ti je napravit i rollback na neku stariju verziju,ja sam ga bio vratio na 4.5.3 na kojoj su mi sve notifikacije radile ali mi je ta verzija bila nestabilna.
Sretno 😉

Meni ti je slijedece upalilo:
Odi u security> power>kockice desno (app managment) i enable whatsap i u samom whatsappu iskljuci popup notifications,nakon toga meni radi normalno.
Izgleda da 4.5.4 verzija ima problema sa tom security app koja ti nakon sto je telefon u mirovanju vise od 3 min baci u neki power saving mode tak da nikakve notifikacije ne dolaze.
Jos jedna mogucnost ti je napravit i rollback na neku stariju verziju,ja sam ga bio vratio na 4.5.3 na kojoj su mi sve notifikacije radile ali mi je ta verzija bila nestabilna.
Sretno 😉
sve je popaljeno vec bilo... imam verziju 4.5.4 A... dal je I verzija international, odnosno sa hrvatskim jezikom? i jel to jedina razlika? i dal mogu stavit tu I verziju na ovu A koju sad imam

Preporučam ti toplo da instaliraš najnoviju beta verziju 5 koja mi radi odlično.

Odi na Meizufans i skini najnoviji test "A"firmware i spremi ga u root telefona. Pogledaj F.A.Q. Napuni mob. do čepa, backupiraj podatke, ugasi mob, ponovo upali i drži power i vol+ sve dok ne uđe u recovery. Odaberi clear data i stisni next. Ako nešto pođe po zlu ponovi postupak. Ja sam bio na "I" verziji i sve je prošlo ok, a ti si na "A" verziji što je poželjno u biti svejedno.

Nisam sredio mobilni internet. J*** me što sam aktivirao paket za internet na bonbonu. :(

Ne mogu s moba ispraviti post, ali upravo sam osposobio mobilni internet. Naime, u SECURITY, ima mogućnost da odredimo kojim aplikacijama dozvoljavamo da koriste mobilnu mrežu. Meni je bilo sve pogašeno. :)

odabrati clear data? sta nece onda samo mobitel vratiti na tvornicke postavke? valjda system upgrade? to jos ima za odabrati koliko se sjecam

Pa normalno da je sistem upgrade, o tome i pričamo ali treba označiti i clear data.

Evo baš testiram najnoviji 5.6.2.23 beta bez clear data. So far, so good.

Evo baš testiram najnoviji 5.6.2.23 beta bez clear data. So far, so good.

Možeš i bez clear data, pa ti ostanu aplikacije, ali moguća je nestabilnost pri radu. Mada sam ja bez clear data prešao s A na I verziju i nije bilo problema.

Gdje se nalazi root telefona i kako test iz downloada prebaciti u taj root? Ja sam uradio backup i napunio mob pa cu sacekati tvoj odgovor da ne bih sta zabrljao.
edit: Pokusao dva puta i ne ide mi. Drugi puta kad skinuo taj test beta verziju uradio extract i svejedno mi ne nalazi nista kad stisnem sistem upragde i clear data, kako se to vec pise. Ajd ako ima tko volje da pomogne:) Malo sam stariji pa mi to bas i ne ide tako lako...

Skini neki file manager, ja koristim ES file manager. Mislim da možeš i s ovim kojeg imaš, file explorer. Jednostavno tada update.zip kopiraš na sd card. Pazi, ne na vanjsku memoriju, ext. card. To ti je isto kao da nešto kopiraš direktno na c:/ na pc-u. Tada pokreni recovery i vidi se update.zip. Odebereš clear i update.

Hvala ti puno. Ako mozes da mi odgoviris na jos jedno pitanje. Da li moram imati pristup internetu tj wifi? Na poslu sam, a ovdje prvo moram uci u pretrazivac i upisati lozinku. Ako moram odmah pri pokretanju tog testa onda mi jw to nemoguce pa cu sacekati da dodem kuci

Ne, za instalaciju rom-a ne treba internet, ako si več ranije skinuo željeni rom. Samo pazi da ti veličina skinotog fajla odgovara veličini na izvoru. Meni se par puta desilo fa je skinuo trunčicu manje, neznam zašto, i tada nemožeš instalirati.

Jel itko našao silikonsku masku za običan M2 po mogućnosti kod nas ,ali pošto gugl ne daje rezultate otvoren sam i za naručivanje.

Jel itko našao silikonsku masku za običan M2 po mogućnosti kod nas ,ali pošto gugl ne daje rezultate otvoren sam i za naručivanje.
pregršt covera za super cijenu
Mogu li normalnim putem instalirati Flyme 5 beta A verziju preko 4.5.4.2I verzije ?