"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Poco F7 Ultra (16GB RAM-a i 512GB) na njemačkom amazonu možete uzeti za 787.71 eura

Jel tko kupovao sa wonda mobile?
Kolko čujem, ljudi dosta hvale tu web trgovinu a cijene su jako dobre.
Npr.
https://wondamobile.com/products/vivo-x200-pro-5g-dual-sim?variant=42329717112920
kineska verzija

Poco F7 Ultra (16GB RAM-a i 512GB) na njemačkom amazonu možete uzeti za 787.71 eura
https://www.gsmarena.com/poco_f7_ultra_arrives_with_snapdragon_8_elite_25x_tele_camera_and_ip68_rating-news-67116.php
Skupo ... pričekajmo malo ...

Jel ima kod od vas foldable smartfon?
Gledam malo vivo x fold 3 pro i oppo find n5, potonji izgleda brutalno, samo kaj mu je kamera lošija, dok vivo ima odličnu kameru, al mi ne izgleda nekaj posebno.

Gledam malo vivo x fold 3 pro i oppo find n5, potonji izgleda brutalno, samo kaj mu je kamera lošija, dok vivo ima odličnu kameru, al mi ne izgleda nekaj posebno.
Ja sam trenutno na Fold6.

Ja sam trenutno na Fold6.
Bacio sam oko na oppo find n5.
Nije me se (malo cackao po njemu) dojmio Fold 6.
Saka u oko dok sam vidio tu debljinu, nadam se da ce Fold 7 bit bolji. Mada kolko sam vidio, kinezi su uzeli zamah i grabe opako naprijed.
Al generalno gledajuci, ovi foldovi su odlicni.
Kolko sam pratio, huawei mate x6 ima flagsip kameru koja rastura, inace foldovi tu bas ne stoje dobro al razumljivo i zasto, govorim za kamere.
Zato je sve ostalo odlicno.

Meni je moj Honor V3 sasvim ok kao preklopni uređaj u svakom pogledu.

Gledam te foldove, a za ok smartfon fold mi ne treba onda fold
Rijetko di čujem da je nekom fold samo ok, u većini slučajeva vele da se više ne misle vraćat na obične smartfone.
Inače na fold nisam gledao kao na nekaj ozbiljno, al dok sam ga vidio i koje mogućnosti nudi
Oppo Find N5 je izgledom odličan, kolko čitam kamera baš nije na vrhunskom nivou, a ni zvučnici nisu baš sad nekaj ekstra.
Sljedeći je Huawei Mate X6, kamere su brutalne i rang su današnjih flagšipova, o cijeni neću govorit, jel ak ćemo pričat o cijeni, onda bu se na tapeti našli i drugi koji koštaju neopravdano visoko a niš ne nude; huawei bome ima štošta za ponudit, naravno tu je i oppo koji svako malo donosi iznenađenje.

Ja sam bas zadovoljan sa Fold6.
Sta sve nisam citao, debel, ovakav, onakav a meni se pokazao bas odlican.
Kamera naravno nije nivo Xiaomi 14 Ultre koji sam imao prije ali daleko je od lose, sasvim korektna.
Ono sto je najbolja stvar na ovom mobitelu je SW, tu se svi ostali mogu sakriti u misju rupu.
Neki dan mi je stigao One UI7 i odlicno iskustvo ucinio jos boljim.

Kamera naravno nije nivo Xiaomi 14 Ultre koji sam imao prije ali daleko je od lose, sasvim korektna.
Ono sto je najbolja stvar na ovom mobitelu je SW, tu se svi ostali mogu sakriti u misju rupu.
Ma mislim da fold ne cilja na kamere, nego jednostavno podize koristenje na visu razinu, sto mi se jako svidja.
Navodno fold 7 ce bit bolji, veci, tanji.
Kolko ti baterija traje? 4400 mi ne zvuci obecavajuce.

Ma mislim da fold ne cilja na kamere, nego jednostavno podize koristenje na visu razinu, sto mi se jako svidja.
Navodno fold 7 ce bit bolji, veci, tanji.
Kolko ti baterija traje? 4400 mi ne zvuci obecavajuce.
6-8 sati SOT ovisno sto i kako koristis.

Gledam uzeti Vivo x200 pro mini s TradingShenzena.
Pitao sam ih jel ima dodatnih troskova/carine i oni kazu bez obzira sto se salje iz Kine, da Global priority shippingom nema dodatnih troskova.
Znate li vi iz prve ruke jel to istina ili ima troskova, pa ih oni vrate?

Nema dodatnih troškova, kupio 3-4 moba do sad kod njih.

Gledam uzeti Vivo x200 pro mini s TradingShenzena.
Pitao sam ih jel ima dodatnih troskova/carine i oni kazu bez obzira sto se salje iz Kine, da Global priority shippingom nema dodatnih troskova.
Znate li vi iz prve ruke jel to istina ili ima troskova, pa ih oni vrate?
S wondamobile i tradingshenzen nema dodatnih davanja.
Neki su uređaji jeftiniji na tradingu a neki na wondi pa pogledaj gdje ti je povoljnije.
Što se brzine dostave tiče, čuo sam da je wonda brža.
Ja za sljedeći mobitel više naginjem na wondu jer imaju i 4.2% popusta na plaćanje bankovnim transferom.

Hvala na informacijama!
Za ovaj Wondamobile nisam cuo, ali vidim da je jeftinije to sto gledam. Jedino se nadam da su pouzdani

OnePlus 13T - najslabija varijanta 593 EUR-a (plus slanje / poštarina).
https://www.giztop.com/oneplus-13t.html
Nema neke EU frekvencije za 4G.
BTW, isto toliko košta i OnePlus 13. 13 ima drugi senzor kamere i, jasno, veći ekran (6,8 nasuprot 6,32).

Na tradingshenzhen dosta uređaja u "second hand" sale, vrijedi bacit oko...
Ja sam ulovio VIVO X200 Pro 16/1024GB za 750 eur pa ćemo vidjet za koji dan kad dođe jer sam se dosta dvoumio između Xiaomi 15 Ultra, VIVO X200 Pro i x200 Ultra a ovo mi se nekako najviše čini uloženo-dobiveno.

Bas si morao to napisati...isao gledati i uzeo Vivo x200 Pro Mini...nadam se da je kao nov

Bas si morao to napisati...isao gledati i uzeo Vivo x200 Pro Mini...nadam se da je kao nov
Ako ti se ne svidi javi pa ga ja udomim.

Ako ti se ne svidi javi pa ga ja udomim.
Dogovoreno! Javim dojmove kad dodje.

Jel ko narucivao smartfon sa wondamobile?
Cuo sam od par njih da paket brzo dodje na adresu, cca 3-4 dana.

Može pitanje, traže transakciju putem paypala prije slanja invoicea, jeste i Vi odradili iste transakcije te jesu li procesuirane u međuvremenu.
Hvala unaprijed

Može pitanje, traže transakciju putem paypala prije slanja invoicea, jeste i Vi odradili iste transakcije te jesu li procesuirane u međuvremenu.
Hvala unaprijed
Da, uplata na PayPal i pošalješ im broj transakcije u mailu.
Meni je pošiljka već uručena DHLu Tako da pretpostavljam da je u petak ili ponedjeljak uređaj kod mene.

Gledam te foldove, a za ok smartfon fold mi ne treba onda fold
Rijetko di čujem da je nekom fold samo ok, u većini slučajeva vele da se više ne misle vraćat na obične smartfone.
Inače na fold nisam gledao kao na nekaj ozbiljno, al dok sam ga vidio i koje mogućnosti nudi
Oppo Find N5 je izgledom odličan, kolko čitam kamera baš nije na vrhunskom nivou, a ni zvučnici nisu baš sad nekaj ekstra.
Sljedeći je Huawei Mate X6, kamere su brutalne i rang su današnjih flagšipova, o cijeni neću govorit, jel ak ćemo pričat o cijeni, onda bu se na tapeti našli i drugi koji koštaju neopravdano visoko a niš ne nude; huawei bome ima štošta za ponudit, naravno tu je i oppo koji svako malo donosi iznenađenje.
Honor V3

Drustvo, gledam Oppo Find X8 Ultra i ljudi ga dost hvale, al kod pojedinaca sam nasao da se zale za notifikacije da im kasne.
Jel opcenito kod svih kineza tako ili se ipak treba nekaj u postavkama podesit?

Kod svih. Ne kasne nego brzo nestaju jer sve kineske verzije imaju agresivan battery management. Ubijaju apk u pozadini i brzo brišu notifikacije u odnosu n aglobalne verzije.

Da, tak sam nekaj čital..
Nego, ovaj FX8U ima širok spektar pokrivenosti 4g/5g mreže.. Kod nas bi trebalo sve funkcionirat s tim mobom što se tiče pokrivenosti 4-5g mreže?
https://tradingshenzhen.com/en/oppo-find-x8-ultra-oppo-find-x8-pro-oppo-find-x8/oppo-find-x8-ultra-256gb
Nekaj sam čitao da Vivo X200U ima više bandova spram FX8U, pitanje je, kolko to znači za naše podneblje?

Identicni su oba. Pokrivaju iste frekvencije. Fali n28b za 5G mrežu. Tamo di tvoj operater ima 5g n28b ti 5g neće radit. Al zato pokriva n78 5G.
Jel zna netko ili imao iskustva sa garancijom ako je mobitel (Xiaomi) kupljen van Hrvatske,a unutar EU, npr. u Njemačkoj. Jel moguće ostvariti garanciju kod nas (ovlaštenih servisa)?
Samo najskuplji Xiaomi mobiteli imaju međunarodnu garanciju
OVA MEĐUNARODNA JAMSTVENA USLUGA ZA XIAOMI PAMETNI TELEFON XIAOMI 15 ULTRA („JAMSTVO“) PREDSTAVLJA DOBROVOLJNO KOMERCIJALNO JAMSTVO PROIZVOĐAČA, KOJE JE DODATAK PRAVIMA POTROŠAČA ZAJAMČENIM ZAKONSKIM JAMSTVOM PREMA VAŽEĆIM PROPISIMA, KAO I DRUGIM KOMERCIJALNIM JAMSTVIMA KOJA SU OSIGURANA PREMA UVJETIMA I ODREDBAMA OBJAVLJENIM NA: https://www.mi.com/global/support/warranty.
Jamstvo je posebno korisno za potrošače koji kupe proizvod unutar uključenih tržišta i kojima je potrebna jamstvena usluga u drugom tržištu koje sudjeluje u programu.
https://www.mi.com/global/support/warranty/hr/