Općenito o mobitelima

Kamere u smartfonima- Rasprava

zvonac pon 7.4.2025 14:31
vrucajanjetina kaže...
Na slikama ljudi izgledaju li previše ispeglani ili okej? Ton kože/kose realan?

Ima li drugih kakvih problema? Pregrijavanje ili zakašnjele/propuštene notifikacije

Ne pregrijava se niti kasne notifikacije, baterija je skoro pa odlicna, zapravo, ugodno sam iznenadjen..

zvonac uto 8.4.2025 12:25
mariolla79 kaže...

rijesili sunsve slabe točke 14 ultre po meni

Evo meni je izdržao 2 dana i još je ostalo 25% baterije, a onda sam okinuo jedno 15tak fotki i baterija je pala na 19% u roku par min. 

Pošto je veliki senzor, dost guta bateriju, nadam se da će to nekak reducirat kroz updejtove, overall, ak se kamera ne koristi intenzivno, onda je baterija odlična..

ocean77 uto 8.4.2025 17:16
mariolla79 kaže...

rijesili sunsve slabe točke 14 ultre po meni

Tko kupuje novo bolje U15, meni koji imam U14 nema smisla ici na U15 jer sve te nazovimo slabe tocke nisu toliko slabe da me motiviraju da idem na U15.

Set kamera mi je i dalje zanimljiviji na U14 jer ponekad volim koristiti otvor blende za reguliranje DOF-a iako u pocetku nisam previse koristio...mozda jer sam ga uzeo pred zimu pa sam imao manje inspiracije.

Za taj feature naprosto ne mogu vjerovati da su maknuli sa U15.

UW su isto srozali a ona koju najvise volim a to je 75mm f/1.8 je identicna na oba.

Uglavnom, zadovoljan sam sa U14 i meni U15 nema smisla preporuciti bilo kome kao upgrade ako vec ima U14.

Ispod je slika f/1.63 vs f/4...nekada stvarno dobro dode manje blura u pozadini.

zvonac uto 8.4.2025 23:04
ocean77 kaže...

Tko kupuje novo bolje U15, meni koji imam U14 nema smisla ici na U15 jer sve te nazovimo slabe tocke nisu toliko slabe da me motiviraju da idem na U15.

Set kamera mi je i dalje zanimljiviji na U14 jer ponekad volim koristiti otvor blende za reguliranje DOF-a iako u pocetku nisam previse koristio...mozda jer sam ga uzeo pred zimu pa sam imao manje inspiracije.

Za taj feature naprosto ne mogu vjerovati da su maknuli sa U15.

UW su isto srozali a ona koju najvise volim a to je 75mm f/1.8 je identicna na oba.

Uglavnom, zadovoljan sam sa U14 i meni U15 nema smisla preporuciti bilo kome kao upgrade ako vec ima U14.

Ispod je slika f/1.63 vs f/4...nekada stvarno dobro dode manje blura u pozadini.

Slažem se.. Upgrade nema smisla, prelazak sa 14U na 15U, osim ako neko voli stalno bit u toku s tehnikom

Al moram priznat da sam iznenađen s baterijom koja je vrlo dobra do odlična, samo šteta što danak plaća veliki senzor pa se to na bateriji osjeti, gdje postoci samo cure ukoliko se intenzivno kamera koristi, al zato zauzvrat daje fenomenalne fotke..