Huawei Y300

Švrljao sam malo po tom mobu jučer i danas u T-centru. Zanima me može li se kako, bez stavljanja drugog roma i bez rootanja, srediti da ima kao Samsung home tipku gdje bi bile aplikacije a ne na početnim zaslonima ili pak srediti da ima folder u kojem bi bile aplikacije?
skines drugi launcher
Za to ne treba root ni custom rom?

netreba, sa marketa skineš neki launcher( apex, next launcher 3d...) i imaš home tipku
EDIT: imam jedno pitanje u vezi sim kartice. piše da dolazi sa 598 kn a ja sad trenutno imam samo 10 kn. Sad mene zanima da li će mi oni određenu svotu novca dati svaki mjesec ili nekako drugačije

EDIT: imam jedno pitanje u vezi sim kartice. piše da dolazi sa 598 kn a ja sad trenutno imam samo 10 kn. Sad mene zanima da li će mi oni određenu svotu novca dati svaki mjesec ili nekako drugačije
Kod nadoplate dobiješ, klik na link:
https://www.hrvatskitelekom.hr/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=1552&rType=2

Švrljao sam malo po tom mobu jučer i danas u T-centru. Zanima me može li se kako, bez stavljanja drugog roma i bez rootanja, srediti da ima kao Samsung home tipku gdje bi bile aplikacije a ne na početnim zaslonima ili pak srediti da ima folder u kojem bi bile aplikacije?
skines drugi launcher
Za to ne treba root ni custom rom?
ne, samo instaliras i to je to

Samo instaliraš Apex launcher i on zamjeni Huawei sučelje i izbornike
na prvoj fotografiji ovdje vidiš kako se otvara izbornik u apexu, kao i na drugim
http://anton008.com/ascend-y300/
manje rama troši a bolji je
Btw je li netko ovdje probao više romova?
Ne znam može li se vratiti stock rom nakon svih ovih otključavanja bootloadera i svega. To je bitno kada ide na servis.

Kako da stavim onaj broj gore pokraj baterije koji prikazuje postotak baterije

Samo instaliraš Apex launcher i on zamjeni Huawei sučelje i izbornike
na prvoj fotografiji ovdje vidiš kako se otvara izbornik u apexu, kao i na drugim
http://anton008.com/ascend-y300/
manje rama troši a bolji je
Btw je li netko ovdje probao više romova?
Ne znam može li se vratiti stock rom nakon svih ovih otključavanja bootloadera i svega. To je bitno kada ide na servis.
naravno da se moze :) sacuvaj backup :D stock roma i to je to ^^ bootloader mozes ponovo zakljucati tako da nemas beda
i btw ja sam probao samo ovaj TouchME 1.4.1 i solidan je ^^
Edit:
Sada gledam Pandoru i dvoumim se da stavim njega.... cini mi se zakon :3 jedino dvoumica 2.1 ili 3 :O ovaj translator ne prevodi sa spanjolskog kako spada pa zujim zesce :D

Koji god launcher da instaliram ( i stavim ga kao defaultnog ), kad pritisnem tipku home, vrati mi se na originalni launcher (ne zapamti postavke). Kako to riješiti?

Koji god launcher da instaliram ( i stavim ga kao defaultnog ), kad pritisnem tipku home, vrati mi se na originalni launcher (ne zapamti postavke). Kako to riješiti?
Pa trebao bi dobiti nesto tipa Use this luncher as default one ili tako nesto :S

Koristim Home switcher i u njemu ozmačim da mi je npr Apex defaultni, pokrenem ga i sve je u redu dok nisam na početnom prozoru i pritisnem Home. Tada se sve vrati na originalne postavke.

Odi u napredne postavke Apexa, klikni na Postavi zadani launcher,-radnju dovrši pomoću stavke -apex-uvijek

Hvala

F1 Ivo hvala za foliju! Stiglo danas!

Mali update sto se tice romova :) Stavija sam Lunatic Pandoru 2.1 i mogu rec mnogo mi je bolja od TouchMe 1.4.1 (iako luncher od pandore mi nekako laga) ... Stavih TSF Shell i ajme sto to leti brutalno :)

F1 Ivo hvala za foliju! Stiglo danas!
Nema na čemu:)
Stigao mi je i kondom za mob jučer.
Mali update sto se tice romova :) Stavija sam Lunatic Pandoru 2.1 i mogu rec mnogo mi je bolja od TouchMe 1.4.1 (iako luncher od pandore mi nekako laga) ... Stavih TSF Shell i ajme sto to leti brutalno :)
Bit će sve više romova. Kao što sam ranije rekao, volio bih da netko napravi (naravno ako je moguće) stock Jelly bean sa kompletno uklonjenim Emotion UI-jem.
Kažu da onaj stock sa Huawei stranice (piše da je internacionalni) svejedno ima predefinirane neke čudne mail servise. Pretpostavljam da je to za njihovo tržište.
Živcira me kad vidim nešto od operatera ili neke divlje aplikacije. Hoću clean i gotovo:)
Jel netko kupio uređaj na slobodnom tržištu?

Kao što sam ranije rekao, volio bih da netko napravi (naravno ako je moguće) stock Jelly bean sa kompletno uklonjenim Emotion UI-jem.
Ja nikako da se nakanim da ocistim stock huawei rom, ali cu sigurno uraditi, jer stock rom (ber meni licno) najbolje odgovara telefonu, bubnes root i vozi. Sve ostalo je sminkeraj nepotreban koji vuce sve vise rama, proce a to sve znaci manje baterije od njega. Mislim da cu za ovaj vikend to srediti, samo me zeza malo upload koji je na jadnih 192 kb/s

Imas pivo u Os-u kad to napravis :)

trebam neki launcher koji ne trza na ovom mobitelu. skinuo sam apex i nova launchere ali mi oni trzaju kod listanja između desktop stranica. next launcher 3d je dobar ali mi torši dosta rama

http://www.modaco.com/forum/743-huawei-ascend-g510-development/
na ovoj stranici imate custom romove za nas telefon, nista nisam probao tako da krenite ko zeli nesto drugacije :)
a sad odoh da cackam po oficijali

Kakvi su vam dojmovi o mobitelu? Ima li štekanja, bugova, radi li sve kako treba?

jel tko zna kako koristiti ovaj mob kao modem za spajanje na internet preko kompa?
komp mi ga ne prepoznaje kao modem,a na mobu koliko vidim nema niti opcije da se koristi kao modem
hvala

jel tko zna kako koristiti ovaj mob kao modem za spajanje na internet preko kompa?
komp mi ga ne prepoznaje kao modem,a na mobu koliko vidim nema niti opcije da se koristi kao modem
hvala
NIsam to nikada imao potrebe isprobavati ali zar to nije USB tethering? Znaci kada spojis mob preko usb-a na komp u settings->wirelles->more.. imas usb tethering oznacis to i trebalo bi da komp spajas na net preko moba. Neka me netko ispravi ako grijesim.

odlican rom...
http://www.modaco.com/topic/363316-rom-cm-101-daily-driver-tweaks/#entry2135727
preporuka ljubiteljima custom romova, ne znam zasto oni pisu da im ne radi sim, signal slab, gps i slicno, kod mene sve fercera bez problema, za 3g moras manualno upisati apn, znaci samo instalirati sve kako je covik dao popis, sve u jednom koraku, znaci nabacite sve zipove i flash, nakon instalacije i prvog pokretanja uradite restart, sve radi bez frke, obozavam android verziju 4.2.2, ne koristim ovaj battery saver jer mislim da te aplikacije vise uzimaju doli sta daju, tu se moze jos trazit napredak kod ovog roma, sve u svemu stvarno jedan dobro uraden posao... ;)

odlican rom...
http://www.modaco.com/topic/363316-rom-cm-101-daily-driver-tweaks/#entry2135727
preporuka ljubiteljima custom romova, ne znam zasto oni pisu da im ne radi sim, signal slab, gps i slicno, kod mene sve fercera bez problema, za 3g moras manualno upisati apn, znaci samo instalirati sve kako je covik dao popis, sve u jednom koraku, znaci nabacite sve zipove i flash, nakon instalacije i prvog pokretanja uradite restart, sve radi bez frke, obozavam android verziju 4.2.2, ne koristim ovaj battery saver jer mislim da te aplikacije vise uzimaju doli sta daju, tu se moze jos trazit napredak kod ovog roma, sve u svemu stvarno jedan dobro uraden posao... ;)
Si flashao CWM ili si preko onog Lewa Recoverya ? Super sto tebi radi sve, ali kolko vidim dosta ljudi ne radi kako spada :/ za sad ne zelim riskirat, a i zadovoljan sam Pandorom dok ne dojde kako spada CM 10.1 :D anyway thanks for teh update :D budem pratio taj topic za slucaj bug correctiona :D
EDIT:
Triba li netko ovu sim karticu od tmobilea(ova koja je s mobom dosla di se vracaju uplatom novci)? ja osobno ne planiram koristit, a ako netko zeli zasto da to propadne :) well anyway ako je netko zainteresiran neka mi se javi u PM

Vukla me zelja pa sam si flesao cwm al naravno, nije mi radio pa sam ponovno vratio lewu B-)
Da, ja stvarno za sada nemam problema, jednostavno cm10.1 :-D samo neka na njemu rade... ;-)
Ko malo dite sam, samo gledam kad ce neki novi rom i pogotovo 4.2.2 :-D

kupio sam danas y300, ali nisam ga jos ni upalio jer me zanima jedna stvar
ovo mi je prvi android uređaj i ako se ne varam moram imati valjan google račun da bi mobitel mogao normalno funkcionirati, jel? s obzirom da jedan prijatelj vec ima android na kojem je zapravo moj google račun (duga priča zašto je, al nema veze). ugl, kad se logiram preko kompa vidim da je zasad jedan mobitel kao spojen sa mojim računom. kako ih mogu kao odspojiti? to se baš mora preko uređaja, jel?
i druga stvar, vidim sad koje je aplikacije on instalirao. ako ih uklonim iz mojeg google playa, oće li se one deinstalirati i sa njegovog mobitela?
jednostavnije mi je napraviti novi račun, ali mi je jedino krivo što mi je trenutni račun ima youtube kanal, pa bi morao imati dva računa, a to mi se ne da.

kupio sam danas y300, ali nisam ga jos ni upalio jer me zanima jedna stvar
ovo mi je prvi android uređaj i ako se ne varam moram imati valjan google račun da bi mobitel mogao normalno funkcionirati, jel? s obzirom da jedan prijatelj vec ima android na kojem je zapravo moj google račun (duga priča zašto je, al nema veze). ugl, kad se logiram preko kompa vidim da je zasad jedan mobitel kao spojen sa mojim računom. kako ih mogu kao odspojiti? to se baš mora preko uređaja, jel?
i druga stvar, vidim sad koje je aplikacije on instalirao. ako ih uklonim iz mojeg google playa, oće li se one deinstalirati i sa njegovog mobitela?
jednostavnije mi je napraviti novi račun, ali mi je jedino krivo što mi je trenutni račun ima youtube kanal, pa bi morao imati dva računa, a to mi se ne da.
Nemoraš imat google račun iako je bolje imat.
Odspojiš tako da kažeš legi da iz svog aparata obriše taj korisnički račun
Neće mu se deinstalirati, samo će mu se maknit iz "my apps" ali će mu se i vratiti jer su instalirane.
Dakle možeš mu komotno reć da obriše. Jedino ako sinkronizira kontakte s gmailom, u svom gmailu imaš njegove kontakte.

jel se meni čini ili jako malo ljudi ima ovaj mobitel?
nema neke potražnje očito kad nigdje nema za kupiti ni maski ni folija

nema neke potražnje očito kad nigdje nema za kupiti ni maski ni folija
Sta ce ti maska ili folija za telefon realno? Kupis futrolu i ne treba ti nista od toga. Prosla su vremena kad su se ekrani grebali i unistavali, ovo je sad poprilicno izdrzljivo.
Anyway, radio sam na cistom JB rom-u, nesto sam uradio, pobrisao sam sve moguce aplikacije, izbacio teme, melodije i ostale gluposti i privodim kraju, buga mi se nesto pa moram skontati sta ne valja :P
stavicu DL link, cim sredim upload
skines drugi launcher