HTC One

Taman da kažem da sačekaš L.

Meni polako sve više ide na jetru ovaj problem sa aktiviranjem zvučnika ili prekidanjem veze usred razgovora, čini mi se da je od ovog zadnjeg ažuriranja još i gore. Ne znam jel mi se isplati nositi na servis, problem je što se to random desi, nekad nijednom u 10 razgovora a danas npr od tri puta - sva tri puta sam prekinio vezu. Još sam zadnji put usred razgovora nekako uspio aktivirat način rada za zrakoplov pa dok sam skužio da zbog tog nemam signala prošlo je par min :). Bojim se da mi na servisu ne bi ništa napravili. Možda najpametnije se strpiti do Lolipopa.
E gle, nije to random aktiviranje, nego po meni jedna od najvećih dizajnerskih mana, ako gledamo dešnjake. Naime, ako telefon držiš desnom rukom na uhu, a proximity senzor na telefonu je sa lijeve strane gore, dogodi se da ti se taj dio telefona malo odmakne od uha i uhvati dovoljno svjetla da telefon misli da nije više na uhu i upali se ekran, što povlači onda činjenicu da se uhom ili licem klikne na tko zna koje stvari, notification bar, quick settings i slično. Meni se znalo dogoditi i da uključim kao i ti zrakoplovni mod :(
Jednostavnog rješenja u principu ima, promijeni ruku ili drži telefon nekako bliže uhu :D Sa M8 nemam tih problema, jer je proximity senzor na desnoj strani telefona.

Meni polako sve više ide na jetru ovaj problem sa aktiviranjem zvučnika ili prekidanjem veze usred razgovora, čini mi se da je od ovog zadnjeg ažuriranja još i gore. Ne znam jel mi se isplati nositi na servis, problem je što se to random desi, nekad nijednom u 10 razgovora a danas npr od tri puta - sva tri puta sam prekinio vezu. Još sam zadnji put usred razgovora nekako uspio aktivirat način rada za zrakoplov pa dok sam skužio da zbog tog nemam signala prošlo je par min :). Bojim se da mi na servisu ne bi ništa napravili. Možda najpametnije se strpiti do Lolipopa.
E gle, nije to random aktiviranje, nego po meni jedna od najvećih dizajnerskih mana, ako gledamo dešnjake. Naime, ako telefon držiš desnom rukom na uhu, a proximity senzor na telefonu je sa lijeve strane gore, dogodi se da ti se taj dio telefona malo odmakne od uha i uhvati dovoljno svjetla da telefon misli da nije više na uhu i upali se ekran, što povlači onda činjenicu da se uhom ili licem klikne na tko zna koje stvari, notification bar, quick settings i slično. Meni se znalo dogoditi i da uključim kao i ti zrakoplovni mod :(
Jednostavnog rješenja u principu ima, promijeni ruku ili drži telefon nekako bliže uhu :D Sa M8 nemam tih problema, jer je proximity senzor na desnoj strani telefona.
al to nije problem siguran sam, mislim da znam o cemu covjek prica. to se meni dogadjalo al sad nekim cudom mob se sam od sebe uozbiljio :O
naime mob je bio izgasen i prst na proximity senzoru. no mob se upali sam od sebe ukljuci se zvucnik i moze poprimit bilo koji okret. pod bilo kojim stupnjem, cak i ako ga za 180° rotiras..

@Cojek, ako je to slučaj, onda ne znam. Nisam imao taj problem.

@Cojek, ako je to slučaj, onda ne znam. Nisam imao taj problem.
pa velim to mi je bilo par mjeseca tak, i nije mi se htio drugacije punit osim dok je bio u fastboot modu.. tak da ono, uzas.. al sad ono taman sam pronaso garanciju i da ga odfuram u vip i od proslog tjedna se normalno puni, normalno zovem i sve. samo baterija kratko traje.. odnjecu ga svakak na garanciju prije 7 mjeseca zbog roze kamere jer mi onda istice garancija. a onda u prodaju i na m8 :)

Dešnjak jesam ali telefon držim u lijevoj ruci i na lijevom uhu kao i većina dešnjaka :). Tako da nije do proximitya, neki softwarski đavo je garant. Čeka se početak prvog mjeseca kad je obećan Lolipop pa ćemo vidjeti.

Nije isključeno i da ti jedna od aplikacija koje imaš instalirane u telefonu pravi problem. Pokušaj se sjetiti koje aplikacije si instalirao prije nego se problem pojavio pa ih deinstaliraj.

Evo prvog problema na drugom Oneu. Pojavila se neka mrlja na kameri.
Sto da radim, da saljem na servis?

Pozdrav, kupio sam polovni HTC m7, i ubrzo nakon toga pojavio se problem s kamerom(roza slika). Naravno poslao sam ga na servis (agram), tu sam citao kako se dobije novi uredaj uglavnom.
Sad mi na info stranici od agram servisa pise da je gotov 16.12. i da će u roku 3 dana netko zvat, nitko se još ne javja iz VIP-a . A kao opis radova u servisu mi stoji
"Navedeni kvar uocen i popravljen zamijenom kamere, straznjeg kucista i azuriranjem sustava. Uredaj testiran, radi po specifikacijama proizvodaca" .
Što znaci da nije novi mob?? Kako da znam sad da se opet neće pojaviti isti problem?? Očekivao sam novi mob s
novom garancijom kad ono nistaa :( :( :(

U nazad par mjeseci ne daju nove mobove više nego popravljaju, tj zamjenjuju modul kamere jer su očito nabavili tool za otvaranje One-a.

Android 5.0.2 sa sense 6 je dostupan na XDA.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2189373
Vjerovatno nam uskoro stiže i službena vezija.

Molila bih ako iko zna da mi pomogne. Radi se o sljedećem....Novi HTC One M8, star mjesec dana. Instalirala aplikacije sve ok, i odjednom unazad par dana Viber ne radi. Odnosno poruke mogu slati, ali razgovor nikako ne ide...samo krči. Kad upalim zvučnik onda je ok?
Da li netko može pomoć?

Nebi znali,mi imamo M7 probaj u M8 temi.

Ajde napokon, to si OTA nadogradio ili sam flashao? Moj je isto VIPov no ne nađe nova ažuriranja.

Ajde napokon, to si OTA nadogradio ili sam flashao? Moj je isto VIPov no ne nađe nova ažuriranja.
Sam sam ga flashao. Ko će čekat ove nadogradnje. :)

Ima li ko problema sa SIM karticom. Ponekad mi se dogodi da mi kaze da ne moze naci sim, nekad mi pomogne reboot uredjaja, nekad moram izvadit sim i malo ga "protrljat"?

Ima li ko problema sa SIM karticom. Ponekad mi se dogodi da mi kaze da ne moze naci sim, nekad mi pomogne reboot uredjaja, nekad moram izvadit sim i malo ga "protrljat"?
A da je promjeniš?
Reci im da ti gubi signal i da ti dadu novu. Ako ti ne riši problem, šalji na servis. Jbg.

Impresije?

Impresije?
Dobar je. Baterija je dosta bolja a to mi je najbitnije.
Dosta je fluidniji. Aplikacije bolje rade i animacije su uglađenije.
Jednio se još ne mogu naviknuti na notifikacijski centar. Ovo povlačenje do pola pa do kraje mi baš ne paše.
To je bolje riješeno na ženinom WP 8.1
Pošto je na 5.0.2 sense 6 sučelje, nema prevelike razlike od kitkat-a.

Drago mi je to čuti za bateriju. I za ostalo makar sam siguran da će se pojaviti koji bug :). Odakle si ga skinuo?

Drago mi je to čuti za bateriju. I za ostalo makar sam siguran da će se pojaviti koji bug :). Odakle si ga skinuo?
Na xda ga imaš. Evo link.
Vjerovatno će biti koji bug, ali za sad je baš dobar. Sviđa mi se.

Ima netko iskustava s reklamacijom uređaja s otključanim bootloaderom? S obzirom da sam već na četvrtom uređaju nemam dovoljno pouzdanja za gubiti garanciju, a s druge strane slinim nad svim tim ROMovima. Prvi uređaj je bio unlockan i S-OFF, ali ne s HTCDev nego s revone-om pa sam ga mogao zaključati, i treći je bio unlockan, ali se nije mogao ni upaliti pa predpostavljam da nisu ni provjeravali.

upravo ga skidam, jel i vama dugo skidalo tih 1.3 gb?
il sam ja uzel slab mirror?

Ide malo sporije. Dosta se ljudi žali na xda forumu za brzinu skidanja.

Ide malo sporije. Dosta se ljudi žali na xda forumu za brzinu skidanja.
ja sam naso mirror ispod na tom linku, na neki cz cloud, 1.5 mb/s mi je downloadalo.. za 16 minuta :) puknuo gore, prezadovoljan :) dosad sam bio na Android revolution HD 84 i ovo mi je sad doslovno ko sluzbeni update. Prezadovoljan :) ako dobijes neki novi info o tome da je update neki stavi tu pa da puknemo svi update ;)

Mene polako živcira što nikakve obavijesti o službenom Lolipopu ne plasiraju. Rok od 90 dana se opasno približava, a ako ga nisam rootao i stavljao custom rom do sada morat ću istrpiti još neko vrijeme.

Mene polako živcira što nikakve obavijesti o službenom Lolipopu ne plasiraju. Rok od 90 dana se opasno približava, a ako ga nisam rootao i stavljao custom rom do sada morat ću istrpiti još neko vrijeme.
Kako misliš ne daju nikakve obavijesti?
Imaš lika iz HTC-a koji na twiteru napiše kad što izlazi i u kojem je stadiju.
BTW na HTC-ovoj stranici imaš napisano u kojoj je fazi update.
EDIT: Cojek napisati ću ako bude kakvih novosti.

Nemam twiter i ne pratim ga a svugdje gdje sam čitao samo se spominje "uskoro". Kakogod strpljen spašen.
zna neko kak slozit na sense 6 da mi bude na pocetnom zaslonu npr sljedeci dogadjaj, tipa u 7 imam stastanak da mi pise da u 7 imam sastanak. da mi email bude prikazan da nisam procito? jer su mi samo propusteni i poruke..
i da, jos whatsapp da bude na pocetnom kad stisnem wakeup tipku?