Opće teme i ostali operateri

4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

kekec01 ned 23.3.2025 18:35
Darko150 kaže...
Nešto si pomiješao: niti HT niti ijedan drugi operator ne nudi dodatni Sim za internet koji bi koristio internet sa glavnog Sima. Možeš takav dodatni Sim u HTu uzeti jedino za ručnu pametnu vuru...

Možda sam stvarno nešto krivo shvatio, imam taj običaj :-/ 

Budem još to malo proučio. Svakako hvala na info. 

Edit: ipak dodatni sim vrijedi samo za smartwatch, u slučaju da se otkrije da je kartica u drugom uređaju T-Com zadržava pravo blokiranja iste. Tako da sam osuđen na šeranje neta sa mobitela. 

August čet 27.3.2025 11:13
debeli75 kaže...

ZTE mc888 na najnovijoj verziji softvera na Telemachu više ne dopišta podešavanja, traži šifru za "Super administratora". Scripta radi u smislu da pokazuje parametre, ali ne dopušta nikakve promjene

kako se ubaci ta skripta , i gdje ju naći?

Ne treba , našao sam.

the chosen one07 čet 27.3.2025 15:27
yoko999 kaže...

Može pitanjce..

Što bi bila vaša preporuka gledano za 5G router:

Xiaomi 5G CPE Pro ili ZTE MC801A

Koja je bolja opcija za 5G pokrivenost, a koja za 4G+ ?

Hvala..

ZTE koristim već par godina kada idem na viksu, ljetovanje, bilo kakvo putovanje i za sada me odlično služi. Za njega postoji i skripta pa se može npr. raditi cell lock i iščitavati određeni parametri. Ima i priključak za vanjske antene pa jednog dana kada nam dođe 5G SA signal ukoliko si poodsta udaljen od tornja možeš ih iskoristiti.

Xiaomi sam postavio kod prijatelja na vikendici, doduše na tom području nema 5G signala ali prijam 4G-a je bio odličan kao i WiFi pokrivenost. Na njega je nakačen videonadzor, telke (preko kojih radi IPTV), klime i ostali korisnici i za sada mi se nije ni jednom požalio da nešto šteka. Tak da za mene taj router ima palac gore ako će se korisiti Out-of-the-box. Za naprednije stvari ipak ZTE.