Promjena 9:16 slike u 16:9 za wallpaper?

Uglavnom, ako u skroz gornjem i skroz donjem dijelu slike ima nekih nebitnih dijelova onda izreži 410 piksela u tim sektorima (da ti ostane 1638) i dobit ćeš sliku traženog aspect ratioa i onda ju samo upscaleaš korištenjem najpogodnijeg algoritma i ne bude onda nikakavih deformacija zbog rastezanja slike.
Ako nema nebitnih dijelova u tim dijelovima onda samo napravi prazni image u bilo kakvom programu za obradu slike, neka bude dimenzija 1920x2048, insertaj sliku u tu, centriraj ju kak ti paše i onda ostatak sa strane ofarbaš u jednu boju ili tak nekaj, najbolje je da npr. sliku gurneš skroz desno a lijevi prazni dio ostaviš u nekoj neutralnoj boji i tu si potrpaš ikonice.
Naravno, ako nisi vičan tome, postavi sliku tu pa će ti netko pomoći izraditi taj wallpaper.
Pozdrav Bugovci?
Imam sliku cure 1536x2048, kako od ovog napraviti 1920x2048 tak nešto, da na kraju mogu krupati i napraviti pozadinu za radnu površinu. Nemam pojma u Photoshopu niti me je do sada zanimala fotografija, samo osnovna obrada, mjenjanje rezolucije i dr. ZNAČI, imam sliku cure i sad kako sa obje strane po nekih 400 piksela klonirati tako da dobijem 1920 piksela širine? Unaprijed zahvaljujem.