Mrežni hardver

WLAN Router sa kablovskim modemom u bridge

AW10 ned 16.10.2011 21:16

Htio bih spojiti Siemens Gigaset SE-515 na kablovski modem (spojen coaxijalnim kablom) koji sam dobio od BNet-a. Stavio sam Siemensa u bridge mode i probao sa i bez DHCP servera. No nikako nije radilo. Ovdje kaže da modem mora imati NAT (firewall) da bi mogao složiti Wirless Acess Point. Izgleda da taj modem nema NAT. Da li bi mogao proći bez kupnje novog modema. Ako ne, koji mi modem preporučujete? Modem Scientific Atlanta EPC2203

menes pon 17.10.2011 14:17

u biti htio da imas bezicno preko simensa?

ako da oatavi opcije kako su bile , uzmi patch kabel i spoji oba routera u obicne lan izlaze i na siemensu iskljuci dhcp i stavi mu staticku ip adresu , prvo provjeri koja je na routeru i koje adrese dodjeljuje za dhcp. nikakav nat. i to je to ako sam dobro shvatio

tnakir pon 17.10.2011 14:29
menes kaže...
u biti htio da imas bezicno preko simensa?

ako da oatavi opcije kako su bile , uzmi patch kabel i spoji oba routera u obicne lan izlaze i na siemensu iskljuci dhcp i stavi mu staticku ip adresu , prvo provjeri koja je na routeru i koje adrese dodjeljuje za dhcp. nikakav nat. i to je to ako sam dobro shvatio

Nece mu to radit jer bnetov ruter proslijedjuje samo jedan MAC, a to ce bit onaj od routera, ne od racunala (ili vise njih) koji je spojen na simens.

AW10 pon 17.10.2011 16:38

Odustao sam od toga. Već nekoliko dana se mučim s tim. I nisam ništa napredovao. Treba kupiti WLAN router sa WAN portom ili uzeti neki od ovih modema. Radije bih kupio modem. Da li netko zna gdje bi ih mogao kupiti:

• Scientific Atlanta EPC2434
  • THOMSON TWG850
  • THOMSON TWG850-4
  • Cisco EPC2425