Thomson Speedtouch 780 domet WLAN-a?

ja mislim da je to ipak to wlan adaptera,obicno sve ovisi o njima, nisam siguran

Koliki može biti domet dotičnog routera? Naime router je postavljen kao na slici,ali domet van ciglenog zida je nekih 5 metara? Može li zaista ovaj router imati tako mali domet?
Postoji li način povećanja dometa, ili je ovaj router poluispravan ili nešto treće?
Siemens SX763 ima opciju podešavanja izlazne snage u postocima, može li se nešto slično podesit na Thomsonu?
Pozdrav!!!
moguće je ... sve ovisi o prostoriji ... ja imam SX763 u stanu i u drugoj sobi signal mi je low a udaljenost 3-4 metra.

ne znam šta je u pitanju ja imam kuću od 120 kvadrata i iz svih prostorija se spajam bez problema a imam laptop marke samsung,inače sa sela sam i izlazio sam preko ljeta na ulicu i spajao se ispred kuće bez problema i bio sam udaljen više od 30 metara i sve je radilo.

Posjedujem doticni ruter i susjed kat ispod i kojih deset metara u stranu (2-3 debela zida) ima 3 crtice signala od mog rutera. Ima neki Siemensov wireless stick.

ne znam šta je u pitanju ja imam kuću od 120 kvadrata i iz svih prostorija se spajam bez problema a imam laptop marke samsung,inače sa sela sam i izlazio sam preko ljeta na ulicu i spajao se ispred kuće bez problema i bio sam udaljen više od 30 metara i sve je radilo.
Pa i ja sam sa sela,ali jednostavno ne shvaćam zašto je domet tako malen? inače signal sam hvatao na tri uređaja i sve je bilo podjednako jadno. Najprije sam probao sa Samsung Omnia mobitelom jer mi je to bilo najpraktičnije za testiranje. Ali nakon tako loših rezultata uzeo sam laptop HP 6715b i sa njegovom ugrađenom WiFi karticom i situacija je bila skoro pa isto, otprilike sam dobio dva metra,ali uz redovito pucanje veze. Treći način je bio štekanje D-Linkovog USB WiFi adaptera u taj isti HP (WLAN od HP-a isključen,naravno) . Razultat vjerojatno pogađate, gotovo identičan HP-u sa ugrađenom WiFi karticom, razlike su bile zanemarive.
Stvarno sam ostao bez ideja,a vi?
Koliki može biti domet dotičnog routera? Naime router je postavljen kao na slici,ali domet van ciglenog zida je nekih 5 metara? Može li zaista ovaj router imati tako mali domet?
Postoji li način povećanja dometa, ili je ovaj router poluispravan ili nešto treće?
Siemens SX763 ima opciju podešavanja izlazne snage u postocima, može li se nešto slično podesit na Thomsonu?
Pozdrav!!!