Mrežni hardver

Thomson Speedtouch 780 domet WLAN-a?

merlin10 uto 9.2.2010 21:04

Koliki može biti domet dotičnog routera? Naime router je postavljen kao na slici,ali domet van ciglenog zida je nekih 5 metara? Može li zaista ovaj router imati tako mali domet?

Postoji li način povećanja dometa, ili je ovaj router poluispravan ili nešto treće?

Siemens SX763 ima opciju podešavanja izlazne snage u postocima, može li se nešto slično podesit na Thomsonu?

Pozdrav!!!

Memphis sri 10.2.2010 00:28
merlin10 kaže...

Koliki može biti domet dotičnog routera? Naime router je postavljen kao na slici,ali domet van ciglenog zida je nekih 5 metara? Može li zaista ovaj router imati tako mali domet?

Postoji li način povećanja dometa, ili je ovaj router poluispravan ili nešto treće?

Siemens SX763 ima opciju podešavanja izlazne snage u postocima, može li se nešto slično podesit na Thomsonu?

Pozdrav!!!

moguće je ... sve ovisi o prostoriji ... ja imam SX763 u stanu i u drugoj sobi signal mi je low a udaljenost 3-4 metra.

mirkolj sri 10.2.2010 14:04

ne znam šta je u pitanju ja imam kuću od 120 kvadrata i iz svih prostorija se spajam bez problema a imam laptop marke samsung,inače sa sela sam i izlazio sam preko ljeta na ulicu i spajao se ispred kuće bez problema i bio sam udaljen više od 30 metara i sve je radilo.

merlin10 čet 18.2.2010 17:24
mirkolj kaže...

ne znam šta je u pitanju ja imam kuću od 120 kvadrata i iz svih prostorija se spajam bez problema a imam laptop marke samsung,inače sa sela sam i izlazio sam preko ljeta na ulicu i spajao se ispred kuće bez problema i bio sam udaljen više od 30 metara i sve je radilo.

Pa i ja sam sa sela,ali jednostavno ne shvaćam zašto je domet tako malen? inače signal sam hvatao na tri uređaja i sve je bilo podjednako jadno. Najprije sam probao sa Samsung Omnia mobitelom jer mi je to bilo najpraktičnije za testiranje. Ali nakon tako loših rezultata  uzeo sam laptop HP 6715b i sa njegovom ugrađenom WiFi karticom i situacija je bila skoro pa isto, otprilike sam dobio dva metra,ali uz redovito pucanje veze. Treći način je bio štekanje D-Linkovog USB  WiFi adaptera u taj isti HP (WLAN od HP-a isključen,naravno) . Razultat vjerojatno pogađate, gotovo identičan HP-u sa ugrađenom WiFi karticom, razlike su bile zanemarive.

Stvarno sam ostao bez ideja,a vi?